• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
offf bikaç gündür internet bi var bi yok, sözleşmemiz bitiyor çok şükür 1 ay sonra, TTNETi hemen kapatıcam hemennnn.....
deniscim minik kızın deniz için çok üzüldüm.. nasıl bir acıyla yanıyor yüreğin tahmin edebiliyorum, okuduğum anda Emir de de olsa diye sadece bir an düşünmem, içindeki acıyı anlamama yetti de arttı bile.. inşallah tez zamanda tedaviye cevap verir, Allah şifa ve bool bool sabır versin.. dualarımız sizinle..

sevdalinkacım valla bazı hastalıklar vardır erkenden müdahele edilince hemen geçer ama bazı hastalıklar vardır hiç birşey yapmasan da ilaçlara boğsanda aynı sürede geçer, sanırım doktora gidip gitmemenin kararını en iyi sen verebilirsin.. eğer oğlunun keyfi kaçmamışsa, eskisi gibi yemeğe bol bol emmeye devam ediyorsa, bitki çayları ve meyveyle durumu kurtarmaya çalışabilirsin.. yok oğluş çok huysuzsa, hiç keyfi yoksa, yemiyo emmiyosa o zaman hemen götür doktora çünkü beslenmeden iğleşemez.. inşallaaah kolaycacık atlatırsınız ikinizde,çok geçmiş olsun..

bizdede var bu sorun benimde bitti yalın internet varmış ona geçmeyi istiyorum.ev telefonunudda kapatıcam sen hangisini tercih ediceksin tuğbacığım

Son düzenleme:
kızlar merhaba,

umarım sizler ve bebekleriniz iyidir. Hafta sonu göz açıp kapayıncaya kadar geçip gitti:( resmen evde mesai yaptım, sabah 8 gece12. gerçi kime sızlanıyorum ki, sizde benden farksız geçirmemişinizdir:) napıyım sizden başka sızlanacak kimsem yok.Eşim bu haftasonu görevliydi, kızım ve oğlumla başbaşaydık, tabi kızın kursları, ödevleri vs derken dünü öyle bitirdik, bugünde iş yerinden bir kaç hanım arkadaş ve çocukları vardı. Biraz öncede ilk 2 günümüzün yemeklerini ve oğlumun yemeklerini hazırladım(bakıcı ile anlaşmamızda yemek yapması yok:), yatmadan önce size bakayım dedim. Kızlar sahi siz her seferinde bebeklerinizin yemeklerini taze taze mi pişirip yediriyorsunuz. Bizim evde yıllardır ben pazar, çarşamba ve cuma günleri yemek yaparım genelde, 3-4 çeşit olur onları 2-3 gün yeriz, oğluma da şimdi öyle gibi oluyor malesef:(bazı yiyecekler tabi elimden geldiğince taze taze de yapmaya çalışıyorum. Biraz önce pirinç,irmik,tavuksuyu,patates ve havuçtan oluşan bir çorba yaptım küçük kavanozlara koydum(hazır mama kavanozları varya hipp in onlara) 3 tane, onları herhalde 2 günde bitireceğiz. Birde her sabah işe gitmeden küçük bir kavanozda yoğurt mayalıyorum, onu da bakıcı öğleden sonra veriyor, ben gelince akşam sadece muhallebiyi taze yapıp yedirebiliyorum. Siz nasıl organize oldunuz?

bu arada sevdalinka geçmiş olsun kuzuya:16:

can tuba, nutellanın link attığını ben daha çok beğendim, kızımda benzerini kullanmıştım

aynı sorun bizde de var ben de yalın internetten hiç memnun değilim aynı zamanda tivibu 3 ü bir pakette:( burdan uyarayım ttnet e üye olurken 2 kere düşünün...

denis allah kolaylık versin..bebişinin emmemesi bu sevbetenmiydi acaba.bizdede varya bu durum.ben hamileyken sağ böbrekte genişleme var demişti doktorum ama önemli diyil doğunca geçer dedi 2 aylıkken ultrason çektirdik.az oranda genişleme varmış ama ilaca gerek duymadı.6 aylık olcaz 29 zunda yine çektiricem bakalım ne çıkacak şimdi senin bebişininkidemi genişleme türü bişiy yoksa farklı mı bende merak ediyorum bakalım bizim nasıl inş geçmiştir. allh çocuklarımızla bizi imtihan etmesin allh sabır versin allh tez zanmnda şifa versin arkadaşım

gecms olsn arkadasm inş. ıyı haberler alırsın. bzdede hamile iken böbrekte polıskıstk var demştı ama merak atmeyn dogunca geceer demştı dr. sımdı senın yazını okuyunca hatrladm. ama biz 3 aylıkken böbrek ve kalca ultrasonu bırlıkte cektrmstk. bi problem cıkmamıstı

kızlar oğluş malesef uyandı, şurda hepinizi bulmuşken biraz kalsam iyi olurdu ama çıkmam lazım, öpüyorum hepinizi, iyi geceler:16:

kızlar merhaba,

umarım sizler ve bebekleriniz iyidir. Hafta sonu göz açıp kapayıncaya kadar geçip gitti:( resmen evde mesai yaptım, sabah 8 gece12. gerçi kime sızlanıyorum ki, sizde benden farksız geçirmemişinizdir:) napıyım sizden başka sızlanacak kimsem yok.Eşim bu haftasonu görevliydi, kızım ve oğlumla başbaşaydık, tabi kızın kursları, ödevleri vs derken dünü öyle bitirdik, bugünde iş yerinden bir kaç hanım arkadaş ve çocukları vardı. Biraz öncede ilk 2 günümüzün yemeklerini ve oğlumun yemeklerini hazırladım(bakıcı ile anlaşmamızda yemek yapması yok:), yatmadan önce size bakayım dedim. Kızlar sahi siz her seferinde bebeklerinizin yemeklerini taze taze mi pişirip yediriyorsunuz. Bizim evde yıllardır ben pazar, çarşamba ve cuma günleri yemek yaparım genelde, 3-4 çeşit olur onları 2-3 gün yeriz, oğluma da şimdi öyle gibi oluyor malesef:(bazı yiyecekler tabi elimden geldiğince taze taze de yapmaya çalışıyorum. Biraz önce pirinç,irmik,tavuksuyu,patates ve havuçtan oluşan bir çorba yaptım küçük kavanozlara koydum(hazır mama kavanozları varya hipp in onlara) 3 tane, onları herhalde 2 günde bitireceğiz. Birde her sabah işe gitmeden küçük bir kavanozda yoğurt mayalıyorum, onu da bakıcı öğleden sonra veriyor, ben gelince akşam sadece muhallebiyi taze yapıp yedirebiliyorum. Siz nasıl organize oldunuz?

bu arada sevdalinka geçmiş olsun kuzuya:16:

can tuba, nutellanın link attığını ben daha çok beğendim, kızımda benzerini kullanmıştım

cnm ben taze yapıyorm ama ıkı gunlukte yapmakta zarar yok dye duymustm.

bakıcıyla nekadara anlastnız cnm. ben de seneye calşcam herhalde. ankarada fyatlar nasıl acaba?

bir de bz ek gıdaya yenı gectk. bebegn ne kadar yıyebılıyor bır ogunde?

ya bu arada arkadaslar bugn aksam yemegı dısarda yedık. ayıptr solemesı kofte sıparışı vermstk. bizm kız ek gdaya basladık baslayalı cok ısteksız yıyordu. hala da ole. gerci bi kaç gun oldu ek gıdaya gecelı. kofteler gelr gelmez saldırdı tabaklara. ben de bkofteyı catalla ıyıce ezp parmagımla yedırdım. oyle isteklı yedı kı kofteyı gormelı ıdınz. acaba bzm kız da bizim gıbı etcıl mı olacak ne?:-)))

sebzeyı cok seven bir aile degılız de:-)))

ay kendi kendime konusmaya basladm herkez bı yerlere kactı......:37:

bu arada GAMZEEEEEEEE nerelerdesin?????:36::36::36:

ay yaz gelse de su kıza bir suru elbıse aldım. cici cici hepsi. onları gıydrsem.:16:

kız bebeği olan arkadaslar! anne kız aynı elbiseleri satan magazalar var. gecen bi arkadasım kızı ıle aynı elbiseyı gıymıstı cooook guzeldııı. galıba journey de falan var. ama baska markalarda da vardır herhalde. azıcık buyuse de ben de alsam:52:

ya bu arada arkadaslar bugn aksam yemegı dısarda yedık. ayıptr solemesı kofte sıparışı vermstk. bizm kız ek gdaya basladık baslayalı cok ısteksız yıyordu. hala da ole. gerci bi kaç gun oldu ek gıdaya gecelı. kofteler gelr gelmez saldırdı tabaklara. ben de bkofteyı catalla ıyıce ezp parmagımla yedırdım. oyle isteklı yedı kı kofteyı gormelı ıdınz. acaba bzm kız da bizim gıbı etcıl mı olacak ne?:-)))

sebzeyı cok seven bir aile degılız de:-)))

hamileyken yediğimiz besinlerin tatlarına bebeklerde alışıyorsa eğer neden olmasın ki ?

Son düzenleme:
cnm ben taze yapıyorm ama ıkı gunlukte yapmakta zarar yok dye duymustm.

bakıcıyla nekadara anlastnız cnm. ben de seneye calşcam herhalde. ankarada fyatlar nasıl acaba?

bir de bz ek gıdaya yenı gectk. bebegn ne kadar yıyebılıyor bır ogunde?

canım merhaba, bu arada kuzucuğun iyidir umarım, köfteleri yerde toparlanır inşallah köfte:1: bakıcıyla 800 e anlaştım, bizim mahallede 600 e çalıştıranda var 1200 e de...evime yakın bir apt da kapıcılar. sabah 8 akşam 6, önceliğim bebek dedim, yemesi, temizliği, uykususu çok önemli benim için dedim o da başka iş yapamam o zaman dedi:1: sadece hafta da bir kez o da bizden birisi evdeyse evi bir süpürüp silecek o kadar, birde bulaşıkları makinaya koyuyor. Oğlumun yemeğini benim hazırlamam da iyi oldu aslında hem neyi ne kadar yedireceğini sabahtan söyleyebiliyorum hemde hijen açısından daha iyi gibi, birde neyi nasıl pişireceğini anlatmaktan kurtuldum.

ek gıdayı ben de yeni yeni oturtuyorum, et vermedim henüz, tavuk suyunuda ikinci kez kullanıyorum. Derin dondurucuya buz torbasının içinde koymuştum, bir tane çorbaya ekliyorum. Öğün olarak sabah anne sütü, öğlen çorba, öğleden sonra yoğurt akşam muhallebi, birde sağılmış süt bırakıyorum uyku öncesi biberonla vermeye çalışıyor yada cici bebeyle, toplamda gün boyunca 2 çay bardağı kadar verdirmeye çalışıyorum, Küçük kavanozlarda bırakıyorumki hem gelince ne kadar olduğunu göreyim hemde en önemlisi benmari usulü ısıttırıp veriyorum kolay olsun içinden versin diye...

canım merhaba, bu arada kuzucuğun iyidir umarım, köfteleri yerde toparlanır inşallah köfte:1: bakıcıyla 800 e anlaştım, bizim mahallede 600 e çalıştıranda var 1200 e de...evime yakın bir apt da kapıcılar. sabah 8 akşam 6, önceliğim bebek dedim, yemesi, temizliği, uykususu çok önemli benim için dedim o da başka iş yapamam o zaman dedi:1: sadece hafta da bir kez o da bizden birisi evdeyse evi bir süpürüp silecek o kadar, birde bulaşıkları makinaya koyuyor. Oğlumun yemeğini benim hazırlamam da iyi oldu aslında hem neyi ne kadar yedireceğini sabahtan söyleyebiliyorum hemde hijen açısından daha iyi gibi, birde neyi nasıl pişireceğini anlatmaktan kurtuldum.

ek gıdayı ben de yeni yeni oturtuyorum, et vermedim henüz, tavuk suyunuda ikinci kez kullanıyorum. Derin dondurucuya buz torbasının içinde koymuştum, bir tane çorbaya ekliyorum. Öğün olarak sabah anne sütü, öğlen çorba, öğleden sonra yoğurt akşam muhallebi, birde sağılmış süt bırakıyorum uyku öncesi biberonla vermeye çalışıyor yada cici bebeyle, toplamda gün boyunca 2 çay bardağı kadar verdirmeye çalışıyorum, Küçük kavanozlarda bırakıyorumki hem gelince ne kadar olduğunu göreyim hemde en önemlisi benmari usulü ısıttırıp veriyorum kolay olsun içinden versin diye...

anldm cnm tesekkrler valla. kofte zaen 8. ayda faln verlyr galba. ama bzm cadı onu sevdi. hele meyve suyundan nefret edyr. agznı kılıtlıyor cmcme. muhallbyı hazr mıalyrsun? bır de yogurdu begnmedk bz devam sutu ıle maylaycgm baklm onu begenecek mı?:26:

anldm cnm tesekkrler valla. kofte zaen 8. ayda faln verlyr galba. ama bzm cadı onu sevdi. hele meyve suyundan nefret edyr. agznı kılıtlıyor cmcme. muhallbyı hazr mıalyrsun? bır de yogurdu begnmedk bz devam sutu ıle maylaycgm baklm onu begenecek mı?:26:
Demek damak zevkimiz var ha, yesinler onu:56: Meyve sularının içine pekmez karıştırıyorum azıcık. Nehir çok seviyor o zaman. Doktorum, yoğurdu sevmezse içine az miktar ev yapımı reçel karıştır dedi. Şekerin zararı olmaz mı dediğimde, o kadarı gerekli, boş enerjiye de ihtiyacı var. Bizim yok mu? deyince caydım artık sorgulamaktan. Çok iyi bir doktordur. Ama sade sevdiğinden hiç denemedim. Belki tatlı meyvelerle verebilirsin.

Bu arada biz de bugün kahvaltıya başladık tam olarak. Bugünkü menümüz: Bir çorba kaşığı labne peyniri, yarım yumurta sarısı ve 7 tahıllı kaşık maması. Kaşık mamasını anne sütüyle hazırladım. 100 ml süte 2 çorba kaşığı... Biraz pekmez ekledim. Peyniri, yumurtayı ve mamayı ayrı ayrı verdim. Karıştırınca tatlarına alışamaz diye korkuyorum. Hepsini bitirdi nerdeyse. Azıcık tahıllı mamadan kaldı. Peynir ve yumurta sarısını aynı kaşığa azar azar alarak verdim ki yumurta sarısı boğazında kalmasın. Üstüne de emdi azıcık. Bakalım inşallah iştahı böyle gider. Şimdilik her şeye meraklı. Dün de tavuk suyuna şehriye çorbası yaptım,pirinç unu ve yoğurtla terbiye ederek. Biraz da koyu yaptım, onu da sevdi sanki. Henüz yemek ayırtetmiyorken her şeyden veriyorum. Nasıl olsa birkaç yıla savaş başlar.:9:

Demek damak zevkimiz var ha, yesinler onu:56: Meyve sularının içine pekmez karıştırıyorum azıcık. Nehir çok seviyor o zaman. Doktorum, yoğurdu sevmezse içine az miktar ev yapımı reçel karıştır dedi. Şekerin zararı olmaz mı dediğimde, o kadarı gerekli, boş enerjiye de ihtiyacı var. Bizim yok mu? deyince caydım artık sorgulamaktan. Çok iyi bir doktordur. Ama sade sevdiğinden hiç denemedim. Belki tatlı meyvelerle verebilirsin.

Bu arada biz de bugün kahvaltıya başladık tam olarak. Bugünkü menümüz: Bir çorba kaşığı labne peyniri, yarım yumurta sarısı ve 7 tahıllı kaşık maması. Kaşık mamasını anne sütüyle hazırladım. 100 ml süte 2 çorba kaşığı... Biraz pekmez ekledim. Peyniri, yumurtayı ve mamayı ayrı ayrı verdim. Karıştırınca tatlarına alışamaz diye korkuyorum. Hepsini bitirdi nerdeyse. Azıcık tahıllı mamadan kaldı. Peynir ve yumurta sarısını aynı kaşığa azar azar alarak verdim ki yumurta sarısı boğazında kalmasın. Üstüne de emdi azıcık. Bakalım inşallah iştahı böyle gider. Şimdilik her şeye meraklı. Dün de tavuk suyuna şehriye çorbası yaptım,pirinç unu ve yoğurtla terbiye ederek. Biraz da koyu yaptım, onu da sevdi sanki. Henüz yemek ayırtetmiyorken her şeyden veriyorum. Nasıl olsa birkaç yıla savaş başlar.:9:

maşallah :nazar: nehir kızımıza. umarım hep oyle iştahlı bır kız olur. benm cmcme ıllede meme dyr baska bişey istemiyor. bazen devam sutu verymeye calısyrm onu bılle reddedıyor:50: agzına azıcık devam sutu kacınca da tıtrıyor ya:-((((cimcime işte:33: o yuzden de kılo alımı cok yavasladı. ılk aylar 1.200 kg alan bebek simdilerde hıc kılo almıyor.:-( dr da bazı bebekler memeye düşkün oluyor zorlama cok dedi. ben de yesin diye once altını acıyorm biraz da şaklabanlık yapıyorm ancak ole yıyor. nehir tahmını ne kadar corba yıyor? bir kase bitirebiliyor mu?

kızlar ya benim kız bişey yemek istemio ne uzatsam agzını kitlio bende inatlaşmak istemiorum ama hep böle yapıo dün bi ara sadece balık yedirdim kücük kücük yedi bi arada kıyma verdm hafif onu da aldı genel olara yemek istemio dün birde arkadasın bebeğini görmeye gittik kızımdan 18 gün büyük ama maşallah çocuk pek iriydi oda kız sonuçta ama benim bebek gözüme cok minik göründü onu görünce ya bu iştahsız olursa aç bırakmayı deniorum yinede anne sütünü beklio gibi almıo ben sırf böle olmasın yemeklerin tadını alsın die erken başlamıştım bugün aşı olalı 1 hafta oldu artık mızmızlıkta geçmiştir nie böle oluyo ama benim kız çok hareketli o yüzden o bebek gibi değil diye düşündüm sürekli yaramazlık peşinde o bebişi nereye bıraksan orda kalıo baya ciddi bi cocuk hicbişeyle ilgilenmio bizimki ilerleyemesede tırtıl gibi emeklio gibi cocukları kıyaslamak değil amacım ama hareketli olduğundan dolayı onun gibi değil galiba diorum 7.750 kilosu gayetde normal ama minyon tipli göstermio kızım ben iriyim ama eşim ve benim çocuklugumda çok minyonmuş sonraqdan büyümüşüz bizim gibidirr heralde değil mi :26:

Back
X