2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
ben nagihan 22 yaşındayım 2. kuzuma hamileyim kırıkkaleliyim

cnm cidden bende kendime derdim çok hızzlıyım diye ama maşallah genç anne olmuşsun

slm nagıhan ne kadar gencsın oyle :)

ıkı cocuklu :) ben doktora kan testlerım ıcın gıdecegım keseye bakar mı doktor bılmıyorum kı ..

çelikkkkkk bak bızden kucukte varmıs kız :)

evet ya iyi oldu ekim kız ablaların var burda senden 1 gün öndeyiz:65:

vaayyy 2011 kasım annişleri hayırlı uğurlu olsun gebeşliğiniz hepinizi kutluyorum hayırlı güzel bir hamilelik geçirmenizi diliyorum ve sağ salim kucağınıza almayı :71:

bende 2010 kasım anasıyım zaman ne çabuk geçti bizede hep bunu derlerdi tabikide bize zaman geçmek bilmezdi :52:

hadi bakalım hep güzel haberler alırsınız işalla allah yardımcınız olsun bu uzuuuuuunnnn 9 ayda :16:
:16::16:

katılıyorum sana aynı benimde öle cnm nasılsın nasıl gidiyo pazar günü ordada hava güzel mi :1:

hava güzelde rüzgar çok canım
sen nasılsın görüşmeyeli

elhd iyi olduna sevindim :D evet aynen bende de öyle bi kac gün bulanti yok sonra ard arda :1:
eee anne olmak kolay degil insan kendisi anne olunca annelerimizin neler cektigini daha iyi anliyorz kiymetlerini bilelim insaALLAH demi :1:
ahh canim annem özledim onu :43:

anne deme ya o kadar özledim ki
bugün zaten sulugözlülüğüm üstümde
hep ağlıyorum:43:
düşük riskim olmasa kalkıp gidicem valla ya

HAMİLELİKDE YAPILMAMASI GEREKENLER

Hamilelik çok özen isteyen bir süreçtir. Bu süreci en iyi şekilde geçirmek için yapmanız gereken şeyler olduğu gibi yapmamanız gereken şeyler de vardır.

Öncelikle kozmetik kullanımına çok dikkat edilmelidir. Vücuda kullanılan her ürünün bebeğe de tesir edebileceği unutulmamalıdır. Alınan her kozmetik ürününün etiketi okunup, içeriğindeki maddeler doktora danışılıp kullanılmalıdır. Örneğin; içeriğinde alfa-hidroksi asid bulunan kozmetik ürünlerin hamileler tarafından kullanılmaması gerektiği yaygın olarak bilinmektedir. Bronzlaştırıcı etkiye sahip, kırışık önleyici, tüy dökücü gibi kremlerin de kullanımı tehlikelidir. Doktor onayı ve bilgisi olmadan kesinlikle kullanılmamalıdır.

Ayrıca diğer önemli noktaları sıralayacak olursak;

* Gebeliğin son 3 haftasında cinsel ilişki tehlikelidir.
*Kanama varsa hamilelik süresince cinsel ilişkiye girilmemesi önerilir.
* Tatlandırıcı olarak kullanılan aspartam ve sakkarin içeren yiyecekler tüketilmemelidir.
*Antibiyotik kullanmak bu dönemde sakıncalıdır. Alınan bütün ilaçlar doktora sorulmalıdır. Doktora danışılmadan vitamin bile kullanılmamalıdır.
* Saçınıza kimyasal işlem yani boya yaptırmamaya özen gösterilmemelidir.
*Aşırı karbonhidratlı ve tuzlu yiyeceklerden kaçınılmalıdır.
* Normalde de önerilmediği gibi kızartma yiyecekler bu dönemde de tüketilmemelidir.
* Teneke kutulardan gıda tüketmemeye dikkat edilmelidir.
*Kafeinli yiyecek ve içeceklerden mümkün olduğu kadar uzak durmaya çalışılmalıdır.
* Bu dönemde doktorun onayı olmadan kesinlikle röntgen çektirilmemelidir.
* Beş dakikadan fazla direkt güneşin altında durmamaya özen gösterilmelidir.
* Cep telefonu kullanmak yaydığı sinyaller nedeniyle sağlığa zararlıdır. Hamilelik döneminde cep telefonunuzun kullanımı minimuma indirilmelidir.
* Hamilelikte evcil hayvanlara mesafe koymakta fayda vardır. Özellikle kirli mama kapları, kedi kumu ve dışkılardan uzak durulmalıdır.
* Hamileliğinizin 26. haftasından itibaren uçak yolcuğu yapmamaya çalışılmalıdır.
* Alkol ve sigaradan kesinlikle uzak durulmalıdır. Sigara içen kadınlar için hamilelik bir anlamda ödüldür. Çünkü bu yolla bir çok kadın, annelik içgüdüsü ve hassasiyeti sayesinde asla bırakamam dediği sigaradan kurtulmuştur.
* Gıdalara su ve topraktan bulaşan 'listeriosis' ve 'toksoplasmasise' karşı; iyi yıkandığından emin olmadığınız sebze ve meyveler, pişmemiş et (füme, salam, sucuk vb.) ve pastorize olmayan sütler tüketilmemelidir.

Bir insanı dünyaya getirmek kadınlara verilmiş en güzel hediyedir. Anne olmak, çocuğun ruhu ile aynı oranda annenin ruhunu da besler, geliştirir. Hamilelik dönemini bilinçli geçirmenin; sizlere sağlıklı bir bebek ve mutlu huzurlu bir annelik olarak geri döneceği unutulmamalıdır.

bilgiler için tşk ederim canım:16:
çok işimize yarayacak bilgilerr:71:

arkadaşlar bugün kontrolüm vardı bebeğim 9. haftasında olacaktıki kalbi durmuş...sizlerle burdan heycanımız paylaşmak çok güzeldi ama ben artık bebeğimi kaybettim kısmına geçiyorum.inşalah hamileliğinizi sonuna kadar sağlıklı problemsiz rahat yaşarsınız. ben pztesi kürtaj olcam.herşey kokutuyo artık beni.mercimeğimi grömeye giderken öyle hevesliydimki.drdan kötü haberi alana kadar.inanmadım ya da inanmak istemedim başka drada gittim ama sonucu değiştiremedim. kasım annesi olamıyacam bakalım artık nasip kısmet.... hoçakalın

Allah sabir versin, insh hemen tekrar hamile kalip saglikla kucagina alirsin yavrunu. Simdi onemli olan senin sagligin, sen iyi olduktan sonra hepsi olur insh.:70:

Kizlar, bu cizelge ekleme beni delirtti sabah sabah.. sunu ekleyemiyorum. ticker factory den aldim ama yine de uygun formatta degil deyip duruyor. butun kodlari da denedim ama olmuyor. yardim eder misiniz lutfen nasil ekleyecegim bunu

Bende kasim annesi Olacagim insallah ALLAH NASIP KISMET EDERSE INSALLAH hosuma gitti topik
benimde tahmini dogum tarihim 1 kasim eger bebisler erkende gelmezlerse
yaramazlik yapip benim ikiz bebisler geliyor:nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek:

KUBIcim benim bilgilerim şöyle; 5 Haftalık olacağız yarın inşallah:nazar: Yaş 27 SAT 21Şubat KOCAELİ Tahmini Doğum Tarihi 28 Kasım inşallah:nazar:

ahmetaylin, ticker'ın linkini ekleyeceksin. http:// lbdf.lilypie. com ... gibi bir adres var. IMG URL falan yazmayacak. Sadece linki yapıştır. Kolay gelsin.

KUBIcim benim bilgilerim şöyle; 5 Haftalık olacağız yarın inşallah:nazar: Yaş 27 SAT 21Şubat KOCAELİ Tahmini Doğum Tarihi 28 Kasım inşallah:nazar:

ahmetaylin, ticker'ın linkini ekleyeceksin. http:// lbdf.lilypie. com ... gibi bir adres var. IMG URL falan yazmayacak. Sadece linki yapıştır. Kolay gelsin.

Cok sukur oldu,
cok sagol, bebisin hayirli ugurlu olsun, saglikli bir hamilelikle kucagina al yavrunu insh.

Bende kasim annesi Olacagim insallah ALLAH NASIP KISMET EDERSE INSALLAH hosuma gitti topik
benimde tahmini dogum tarihim 1 kasim eger bebisler erkende gelmezlerse
yaramazlik yapip benim ikiz bebisler geliyor:nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek:

hoşgeldin aramıza cnm rabbim sağ sağlim kucağına almayı nasip etsin :nazar::nazar::nazar:

iyi pazarlar kasım anneleriii. anneler bugün gezişte anlaşılan. oh ne güzel tadını çıkarın ben de çokkk güsel bi pazar geçirdim. hava da fena deildi.biras yorulduk ama napalım pazar günü de evde olmuyoo

Back
X