• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
gunaydın kızlar

ıkı gundur benm mınıgım masallah cok cok hareketlı teyzelerı.. ne sagıma ne soluma ne de sırt ustu yatamıyorum her halukarda cok tepıkledıgınden sankı rahatsız edıyomusum onu gbı gelıyor bazen cok ck hareket ettgı zaman gıdıklanıyorum cıglıgı basıverıyorumm .. nolcak sonum bılemıyorum vay cok oynadı rahatmı degıl.. vayy hateket etmedı acaba bısey mı oldu hadıııı baslayalım muzık dınletmeye karnımızı ısıga tutmaya... yok oynamadı agla yok masallahı vr bgn yıne agla.... kızımı cok sevıyorummmm.... bı yerde okudum anneler sıkılırmıs 8. aya gırmek uzereyken bu hamılelık bıtsın ısterlermıs bnmkıde o hesap koklamayı ıstıyorum artık....

ıykı bu topıc vr buraya yazmadan once napıyomusum merak edıyorum kızlar....

kızlarr yaa birşey soracağım. hep çevremden duyuyorum yeni doğan sarılığı falan. acaba hamileyken bunun için yapabileceğimiz birşeyler var mı:? çok sık emzirmek gerekiyor onu biliyorum da. birde hamileyken maden suyu içmek diye duymuştum. Başka birşey biliyor musun bu konuda. Hani bebek sarılık olmasın yada hafif atlatsın diye falan...

canım ben de duydum hemen kaşık ucuyla maden suyu ya da şerbet dediler bana da. arkadaşımın bebeği küçük doğdu ama maş sarılık falan olmadı. o önerdi bana. doktorları çaktırmadan bebğin ağzına verin hemen diye. mağlum doktorlar kızıo böle şeylere..

6 paketin hepsini aynı boy almasaydın bari 80-90 diyorsun gğnde kaçtane kullanılırki 480 yapıyor ortalama son aldığını hiç hesaplamıyorum :)

hepsı aynı boy degıl tabisi:27:
2 tane 1 numero,
3 tane 2,
1 tane de 3 :27:
hepsı prima bu son aldıgım huggies bı tek:27:
primanın 92lık paketlerını gormedınız mı sanırım 2 numaraydı o emın degılım:26:

Kızlar günaydın.

Kaç gündür uyuyamamanın acısını çıkardım. :D Bugün kesintisiz bir uyku çektim. Hem de üst kattaki tadilata rağmen! Maşallah bize. Dün gezmekten çok yorulmuştuk ondan sanırım. Alışverişin iyi tarafını buldum, akşamına rahat bir uyku çekmek. :9:

Kızlar şu çıtçıtlı badilerden kaç tane aldınız? Uzun kollu, yarım kollu, kolsuz, yeni doğan, 0-3 aylık, 6-9 aylık derken ben bunlardan kaç tane almam gerektiğini bilmiyorum, anneme sordum çok alma dedi. E zaten çok çok almış değilim. Ama bebiş kusacak, terleyecek, derken bunlardan kaç tane alsak rahat ederiz? Bir de hangi bedenden kaç tane almamız gerekir sizce? Ay bir fikir verin noooolurrr.

Oyyy naptın sen şekerim..Gerçi bizim kuzenin eşide aynı şeyi söyledi fazla fazla stokla dedi o primadan çok memnun 7 aylık oğlu var doğduğu günden beri onu kullanıyormuş...Ama ben nette primanın da bazı bebeklere dokunduğunu okudum cesaret edemedim açıkçası...

inşallah bize yapmaz alerji,
yaparsa yollarım burdan birinize yapacak bişi yok:27:

canım ben de duydum hemen kaşık ucuyla maden suyu ya da şerbet dediler bana da. arkadaşımın bebeği küçük doğdu ama maş sarılık falan olmadı. o önerdi bana. doktorları çaktırmadan bebğin ağzına verin hemen diye. mağlum doktorlar kızıo böle şeylere..

ablamın çalıştığı hastanede emzirme pratikleri yaptırıyorlar anneye benden şuan geliyor bilmiyorum sizden geliyormu ama meme ucumda sarımsı bis su geliyor bebek ilk o suyu alırsa sarılık olmuyormuş hastanede bunun önemine dikkat çekiyorlarmış ablam orda ne duysa naklen bana iletiyor ilk yarım saati geçirmeden emzirmeyi ihmal etmeyin ve bizde batılmıdır değilmidir bilemem sarı tülbente sararlar bebeği bir iki gün ben sarmayı düşünüyorum kaybediceğim bir şey ok :)

kızlarr yaa birşey soracağım. hep çevremden duyuyorum yeni doğan sarılığı falan. acaba hamileyken bunun için yapabileceğimiz birşeyler var mı:? çok sık emzirmek gerekiyor onu biliyorum da. birde hamileyken maden suyu içmek diye duymuştum. Başka birşey biliyor musun bu konuda. Hani bebek sarılık olmasın yada hafif atlatsın diye falan...

asidi kaçmış maden suyu içirmek hem sarılık olmasın diye yapılır hem de bebeğin gaz sorunu olmaz,
doğar doğmaz ama ilk onu içireceksiniz.
hatta tv'de bir cocuk doktoruna gaz sorunuyla ılgılı soru sorunca,
ben cocuguma dogar dogmaz asidi kacmıs maden suyu ıcırdım ve hıc sorunu yasamadık demıstı:27:

esımın aılesı tum cocuklara bunu yapıyor ve hıc sarılık olan olmamıs.
ınsallah bız de yapıcaz kızıma:86:

ablamın çalıştığı hastanede emzirme pratikleri yaptırıyorlar anneye benden şuan geliyor bilmiyorum sizden geliyormu ama meme ucumda sarımsı bis su geliyor bebek ilk o suyu alırsa sarılık olmuyormuş hastanede bunun önemine dikkat çekiyorlarmış ablam orda ne duysa naklen bana iletiyor ilk yarım saati geçirmeden emzirmeyi ihmal etmeyin ve bizde batılmıdır değilmidir bilemem sarı tülbente sararlar bebeği bir iki gün ben sarmayı düşünüyorum kaybediceğim bir şey ok :)

evet evet annem yaptı şimdiden sarı tülbenti hazır oyalamış birde onu :) canım annem benim... bencede kaybedeceğimiz birşey yok sonuçta bende örteceğim tülbent...

bizde haftasonu alışveriş yaptık sıpamıza biraz.park yatagını kraft kırmızı grı olandan,bebek arabası ve hem anakucagı hem oto koltugunu chicco dan, biberonu 125 lik aventten,emzik nuk tan kaucuk olanından,şampuan pişik kremi bebe yağı sebamedden,tırnak makası bebedordan,burun aspiratörünün markasını unuttum umarım işe yarar,lansinoh göğüs ucu kremı aldımda 8 . ayda kullanım dedim.
ankarada söğütözünde özelcan bebe magazası var ındırımde yapıyorlar fıyatları baya uyguna geldi.park yatak heryerde ortalama 300 dü biz 220 ye aldık.

bu arada kızlar dün arkadasımdan bişe öğrendim. emzirme sırasında acıyan yara olan göğüsler için bir tarif verdi.ayva çekirdeğini gül suyunda bir kaç gün bekletince jöle kıvamına gelıyormuş be bunu gögüs ucuna sürüyormuş.çok ii gelmiş. bilgilerinize. emzirme sütyeni,gögüs kalkanı ve göğüs pedi alanlar marka ismi verebilirler mi acep?

evet evet annem yaptı şimdiden sarı tülbenti hazır oyalamış birde onu :) canım annem benim... bencede kaybedeceğimiz birşey yok sonuçta bende örteceğim tülbent...

Benim annem de demişti sarı tülbent örtülür diye. Ben de saçmalama anne demiştim. :27: Sonra içime kurt düştü. Yapıversen nolur, ne zararı var dedim. Ama hep böyle yapıyor benim annem, içime kurtu düşürüyor, sonra hep onun dedikleri oluyor.:27: Kendimi yenilmiş hissediyorum. :D Bir de annemin ne kadar beğenmediğim huyu varsa bir an bakıyorum kendime ve aynı o huyları kapmış görüyorum. Eyvah eyvah.:27:

Benim annem de demişti sarı tülbent örtülür diye. Ben de saçmalama anne demiştim. :27: Sonra içime kurt düştü. Yapıversen nolur, ne zararı var dedim. Ama hep böyle yapıyor benim annem, içime kurtu düşürüyor, sonra hep onun dedikleri oluyor.:27: Kendimi yenilmiş hissediyorum. :D Bir de annemin ne kadar beğenmediğim huyu varsa bir an bakıyorum kendime ve aynı o huyları kapmış görüyorum. Eyvah eyvah.:27:

sarı tulbent mevzusunu bana daa soyledı annem, aynen ben de sacmalama ya dedım:27:
aa olurmu oyle sey dedı:1:
dedıgın gıbı sacma da gelse bana yapacak onu,
bende anneme gıtgide cok benzıyorum,
bazı hareketlerım tıpatıp aynı annem:27:

.

hahh hahh.. bnde bende aynı senın gbıyım. ılk basta yok olmaz yapmam dedıgım seyı bı bakıyorum kurugunu kıstırmıs kedı gbı anne hanı o dedıgın sey vrya dıye baslayan cumleler kuruyorum ve en son zafer kazanmıs edasıyla bn sana demısstım dıyıp kasılıyorr... ee anneanne yanı sonucta dımı dedıgını yapmak gerek yoksa ohooo....:1::1:

kızlar sarılık olmasın dıye bızdede serum suyu verılır cay kasıgı ıle bı kac kez teyzem ramature 30 haftalık ıkız tuplerını dıgurudugunda bız dr dınlemeyıp annem n bnde ve kardesımde uyguladgı bu yontemı uygulamıstık ve cok sukur hıc emzırememsıne ragmen (sutu gelmemıstı cunku) sarılık olmadı kuzucuklar... bnm annecgmde bnm sarı yuz ortumu saklamıs sandıgından cıkarmıs yyıkamıs utulemıs gecen gun getırdı Alara ya da ortucem bunu dedı gulerek nolcak ne kaybedıcez ztn kısın dogucaklar ne guzel ıste mıkroplar ıcın ıyı olur her gelen yuzune eglıp konusamaz acarım kendım bı goruverırler kapatırım hemen .. ozellıkle kaynanam bakamazzzz hihihihihhihihi:47::47::47::47:

SABAH (1800 kcal bakliyat diyeti)
2 kibrit kutusu beyaz peynir
3 ince dilim kepek ekmek
domates,salatalık

KUŞLUK
1 su brd. süt
2 adet kepekli grissini

ÖĞLE
8 yemek kaşığı sebze yemeği
yağsız salata
yarım kase yoğurt
2 dilim kepek ekmek
1 porsiyon meyve

İKİNDİ
1 kibrit kutusu beyaz peynir
2 dilim kepek ekmek

AKŞAM
8 yemek kaşığı kuru fasulye ya da nohut
yağsız salat
yarım kase yoğurt
4 yemek kaşığı pilav veya makarna
ekmek
1 porsiyon meyve

GECE
1 porsiyon meyve
1 su brd süt

bir tane de 1800 kcal et diyeti var...

aralarla sorunum yok benim
aslında gayet dolu dolu
8 dilim ekmek var mesela...
bana kahvaltı az geldi
yumurta falan yok ya...
eee daha ilk günüm doymadım...
alışırım yakında...

doktorum bakliyat ve et yerken yumurtaya gerke yok..
eğer yumurta yiyeceksen bakliyatın miktarını azlt dedi...
kadın doğumcum beğendi diyeti...
ama dahiliyeci kuruyemişli yasaklamış...
5 gün sıkayım dişimi düşürmeyi başarırsam
arada ceviz açamağı yaparım diyorum...

canım benim ki de böyle
sabah uyanınca :
1 bardak süt

1 saat sonra kahvaltı :
3 dilim esmer ekmek
1 yumurta
5 zeytin
2 dilim peynir
domates salatalık maydanoz
1 çay bardağı portakal suyu

2 saat sonra ara öğün:
1 porsiyon meyve,6 tane fındık

2 saat sonra öğle yemeği:
1 tabak sebze yemeği
1kase yoğurt/salata
2 dilim ekmek yada bulgur pilavı
1 kase çorba

2 saat sonra ara öğün:
1 porsiyon meyve,fındık yada badem

2 saat sonra ara öğün:
1 dilim ekmek yada 2 adet grisini
1 dilim peynir

2 saat sonra akşam yemeği
1 porsiyon et yada balık
salata/yoğurt
2 dilim ekmek yada bulgur pilavı
1 kase çorba

2 saat sonra ara öğün:
1 bardak süt yada 1 kase yoğurt

Kızlar günaydın.

Kaç gündür uyuyamamanın acısını çıkardım. :D Bugün kesintisiz bir uyku çektim. Hem de üst kattaki tadilata rağmen! Maşallah bize. Dün gezmekten çok yorulmuştuk ondan sanırım. Alışverişin iyi tarafını buldum, akşamına rahat bir uyku çekmek. :9:

Kızlar şu çıtçıtlı badilerden kaç tane aldınız? Uzun kollu, yarım kollu, kolsuz, yeni doğan, 0-3 aylık, 6-9 aylık derken ben bunlardan kaç tane almam gerektiğini bilmiyorum, anneme sordum çok alma dedi. E zaten çok çok almış değilim. Ama bebiş kusacak, terleyecek, derken bunlardan kaç tane alsak rahat ederiz? Bir de hangi bedenden kaç tane almamız gerekir sizce? Ay bir fikir verin noooolurrr.

Canım mothercare'de yarım kollu(uzun kollu kalmamıştı:() çıtçıtlı badilerden 7 tane 0-3, 7 tane de 3-6 aldım,farklı markalardan da 4 tane var ayrıca 4 tane hastane çıkışımız var onların içinde de birkaç tane oluyor ya .altta giydirmek için bu kadar yeterli sanırım yoksa biraz daha mı alsaydım:97:

.

hahh hahh.. bnde bende aynı senın gbıyım. ılk basta yok olmaz yapmam dedıgım seyı bı bakıyorum kurugunu kıstırmıs kedı gbı anne hanı o dedıgın sey vrya dıye baslayan cumleler kuruyorum ve en son zafer kazanmıs edasıyla bn sana demısstım dıyıp kasılıyorr... ee anneanne yanı sonucta dımı dedıgını yapmak gerek yoksa ohooo....:1::1:

kızlar sarılık olmasın dıye bızdede serum suyu verılır cay kasıgı ıle bı kac kez teyzem ramature 30 haftalık ıkız tuplerını dıgurudugunda bız dr dınlemeyıp annem n bnde ve kardesımde uyguladgı bu yontemı uygulamıstık ve cok sukur hıc emzırememsıne ragmen (sutu gelmemıstı cunku) sarılık olmadı kuzucuklar... bnm annecgmde bnm sarı yuz ortumu saklamıs sandıgından cıkarmıs yyıkamıs utulemıs gecen gun getırdı Alara ya da ortucem bunu dedı gulerek nolcak ne kaybedıcez ztn kısın dogucaklar ne guzel ıste mıkroplar ıcın ıyı olur her gelen yuzune eglıp konusamaz acarım kendım bı goruverırler kapatırım hemen .. ozellıkle kaynanam bakamazzzz hihihihihhihihi:47::47::47::47:

kızlar bu yeni doğan sarılığının nedeni bebekle annenin kanın farklı olmasından kaynaklanıyomuş.yani bebişlerin kan grubu babadansa sarılığa yakalanma oranı fazlaymış. bi doktor arkadaşımızdan duydum bunu. ayrıca kendiside sarı tülbent olayını destekledi. tabi sarıllığın oranı fazlaysa özel ışınlı bi küvöze yatırılıyormuş..

Kızlar şu çıtçıtlı badilerden kaç tane aldınız? Uzun kollu, yarım kollu, kolsuz, yeni doğan, 0-3 aylık, 6-9 aylık derken ben bunlardan kaç tane almam gerektiğini bilmiyorum, anneme sordum çok alma dedi. E zaten çok çok almış değilim. Ama bebiş kusacak, terleyecek, derken bunlardan kaç tane alsak rahat ederiz? Bir de hangi bedenden kaç tane almamız gerekir sizce? Ay bir fikir verin noooolurrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bende sola yatıyorum ama sabah uyandığımda sırt üstü buluyorum kendimi senin gibi sola yattığımda hemen tepikler atılmaya başlıyor ve sıkıştığı mesajını veriyomuş gibi geliyor bana bu yüzden silikon ufak bir kırlentim var sola yatacağım zaman onu sol tarafıma koyuyorum ve ozaman bebişten hiç tepki gelmiyor ewt sola yatmak ii ama vücudumuz buna izin vermiyor ve rahat pozisyonu alıyor galiba :) bebeğin rahatsız olduğunu düşünüyorsan kırlent ve ya yağtık tavsiye ederim
canım ben tup bebek transferimden beri sol tarafıma yatıyorum mart ayından beri artık yatakta seklim cıktı :1:.. doktor da maşallah damarların iyi besliyor iki tarafta da nabız sesi geliyor dedi bu iyiye işaret dedi :nazar: kızlar biraz kendinizi kasın en azından uykunuzu bolmeseniz bile aklınıza geldikce sola yatın.. ben de kendimi saga dogru yatmıs cok buluyorum ama hemen donuyorum.. biz yatakta yerlerimizi bile degistirdik esimle sola dogru yatabilmem icin.. cunku maalesef yıllardır saga dogru yatıyorum ve yuzumun donuk oldugu kısım muhakkak bos olmalı yoksa uyuyamıyorum bu yuzden yatagın sol tarafına gectim sola yattım mı yuzumun tarafı boş havadar..:3::3:
tabii bu arada bakırkoyluk olmusum bunları yazarken simdi farkettim psikologlar beni bekleyinnn :37::37:

günaydın güzel anneler.. bizde haberler kötü.. üşün dişim kırıldı demiştim ya, bugün doktor randevum vadıki, bu gece yanındaki dişimde kırıldı.ç.. doktora gittik, ikisinide çkti doktor, baya gitmişler dedi... şimdi yerine diş yapılacak 1 ay sonra.. hamileliğin başından beri 3 diş çektirmiş oldum yani.. bu oğlan benim dişleri yiyo galiba:)
canım cok gecmis olsun bol bol kalsiyumlu yiyecekler al.. sut yumurta peynir ayran yogurtu herkes biliyr ama benim bildigim salata ve marulda da cok varmıs kalsiyum.. bi dene ogunlerini arttır hem kilo da yapmaz:34:

ben aldıklarımı yazayım sana
ben sampuanı sebamed aldım
pişik kremi mustela kesinlikle çevremde kullananlar hep mustela tavsiye ediyor yegnimden de biliyorum
bakım mendili unibaby yeni dogan ilk zamanlar pamuk ve suyla silicez ama yanımızda bulunması lazım
bebek bezi prima
aklıma gelenler bunlar...
canlarım pisik kremini mustela alacaksanız size tavsiyem pisik kremi degil pisik onleyici krem alın.. biliyorsunuz bn ayse oner'in seminerlerine katıldım kadın bastıra bastıra bunu soylemisti.. bu arada desitin de tavsiye ederim amerika da bir numara benim eltim de onu kullanıyor gecenlerde de e-bebek'te indirimdeydi cok uzuldum o zaman bilmiyordum bu bilgiyi..

bacım
benim belli, alıp kendim yapçam
aşaadaki gibi kutu alcam gümüş renk
üzerine pembe kurdele, içine pembe gramafon kağıt ve lokum :)
hastanede bunu vercem. Bide renkli şekerler var ya badem gibi çikolatalı
onlardan alırım şık bi kase içine gümüş, sedef ve pembe renk
gelene gidene ondan tutarım.
şeker ağacı da istiyorum
amannn ben ikizler burcuyum zaten :)
bakalım ne olacak
Eki Görüntüle 241636
anacıgım ben senin ikizler oldugunu biliyordum zaten bir adet abla ve bir adet baba ikizler burcu bizim ailede :1::1: ben de kova burcuyum!! deliyim :27::27:

yalnız bizi biraz bilgilendir azcuk annem.. benim her gittigim dogumda farklı seyler ikram ediyorlar yahuuuu..
hastane odasında normal bebekli pralin cikolata da yedim.. bademli renkli cikolata da.. kimisi karton poset yapmis takım halinde kimisi isim yazdırmıs.. benim kafa yine karıstııı

BELLA canım ben seninkini de kaydettim..
baksana fındık falan var
portakal suyu

ikisini karıştırıp kendime göre hazırlayabilirim arada...
bıkmamış olurum hem

Canım mothercare'de yarım kollu(uzun kollu kalmamıştı:() çıtçıtlı badilerden 7 tane 0-3, 7 tane de 3-6 aldım,farklı markalardan da 4 tane var ayrıca 4 tane hastane çıkışımız var onların içinde de birkaç tane oluyor ya .altta giydirmek için bu kadar yeterli sanırım yoksa biraz daha mı alsaydım:97:

Yine ben annemin etkisinde kalıyorum.:27: Bebek çok çabuk büyür, giydiremeden kaldırırsın onları dolaba diyor. Ben çok almadım ama bu kadar da az gibi geliyor. Lazım olursa gidip alırız diyor, e ben lohusa halimle Kasım ayında nereye çıkıyorum öyle hemen di mi? Ben de alayım o görmeden 3, 5, 7 tane en iyisi.:27::27:

Back
X