2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
ii akşamlar kızlar geçen gün yazmıştım size ben 10.10.2011 saat 16.30 itibariyle 2.900 ağırlığında 47 cm boyunda bir kız çocuğu dünyaya getirmiş bulunmaktayım:64: 37 haftalık dünyaya geldiği için küvezde mecburi sezeryana girdik bebişimizin yönü tersmiş ve açılma 5 cm e yakındı mecburi sezeryan oldum şu an hastanedeyim darısı başınıza kızlarr... çok mutluyum tarifi imkansız duygular yaşıyorum bu arada kızımın adı esila naz oldu hepinizi öpüyorum

Hayırlı olsun canım Allah analı babalı sağlıklı büyütsün inş.Ayyy gözlerim doluyo her doğum haberi aldığımda hepimizin sayılı günleri kaldı artık...

Heralde bu gidişle kasım sonuna kimse kalmayacak :)) Sonrada yok gazıydı yok dişiydi bunları paylaşıcaz Allahın izni ile...

seduscum benim ilk hamileliğim ve son kontrolümde doktorum şuan normal doğum olması için hiç bi engel yok taa ki doğum esnasında anormal bi durum ortaya çıkana kadar. eğer öyle bi durum oluşursa hemen sezeryana girersin dedi bana. e şimdi ben nasıl anlıciiim doğumumun başladığını. kimi nişan bir kaç hafta öncesi gelebilir diyor kimi doğumla da gelebilir diyor. kimi diyor sancın başlar başlamaz koş hastaneye, kimi diyor suyun gelince git bazıları yok ne gerek var bekle sancın 5-10 dakkaya inince git hastanede saatlerce beklemenin lüzmu yok diyor. şaştım kaldım ne yapıciiim şimdi ben? birde sen yukarda kızım küçük kafalı yazınca aklıma geldi benim kızımın kafası bir iki hafta geriden geliyor. kafa ölçümünü yapınca mesela 35 haftalıkken 33 filan dedi doktorun biri. kendi doktorum küçük kafalı dedi ama herhangi bi yorum yapmadı bu güne kadar. diğer ölçümler tam gününde ama kafası geri bunun bi anormal yanı yoktur dimi? amcası halası ince uzun suratlılar korkarım ki kızım onlara çekmiş ben ve kocam koca kafalının tekiyizdir de :)))

Bak güzelim her doğum farklı olur. Ben ilkini normal doğurdum hemde süper rahattı..

Sabah 8:15 te nişan bozuldu ve hafif bir sancı girdi kasığıma sonra kahvaltımı yaptım doktorumu aradım suyun gelirse hemen geliyorsun suyun gelmezse sancılar sıklaşınca geliyorsun uzun sürebilir haberin olsun dedi. Duşumu aldım bir ped koydum nolur nolmaz diye giydim bi gecelik ohh mis. Evde annem babam birlikte işlerimizi hallettik hatta ütü bile yaptım hemde perde. Hareket açılmayı kolaylaştırıyor. öğlen çorba içtim akşamda yoğurtlu makarna yedim ara ara sancım geldi gitti rutindi ama çok bi sert değildi. Dizilerim vardı (memoli ve ikinci baharın finalleri) İkinci bahar bitti memoli'nin son reklamında annem nasılsın diye sordu dedim çok uykum var sancı gelmiyeceğini bilsem uyuycam dedim. Tamam hadi gidiyoruz dedi. 10 dk'da bir gelmeye başlamıştı sancım çünkü. Bak dikkat et sabah 8:15'te başladı doğum sancılrım gece 12 de gittik hastaneye açılma 4 cm'di aldılar sancı odasına biraz yattım hemşirelerle muhabbet filan sonra lağman yapmam için elime bi tüp verdiler gittim onu yaptım içim boşaldı. Ara ara sancılar geliyor ve sıklaşıyordu serum ve suni sancı verdiler saat 3'e doğru dedim bağırmayanı doğurtmuyor musunuz? Sonra saat 3'ü biraz geçe suyum geldi ve gerçektende işte o zaman sancılar başladı sürekli fetoskopla bebeğin kalp atışları dinleniyordu (hemşireler çalışkandı bi zahmet üşenmeyip gelip ilgileniyorlardı nst'ye bağlayıp kıpırdamadan yat demiyorlardı çünkü sancı kıpırdayarak hafifletilir) alttan açıklık kontrolü yapılıyordu saat başı herhalde onu tam hatırlamıyorum. Sonra saat 5'te tamam 10 cm hadi kalk bakalım doğumhaneye dediler öyle kaldım tekerlekli sandalye bekliyorum yok dediler yürüycen iyi dedim ama kolaydı yürümek ben yürüyemem sanıyordum neyse saat 5'te doğum masasına yattım 2 kez ıkındım saat 5:15'te kızım doğdu giydirip tepeme koydular ben onun ağzıyla burnuyla oynarken onlar beni diktiler hiç hissetmedim diyebilirim. Bu benim doğum hikayem. Bir çok kişinin sorularının cevabı bu yaşanmışlıkta vardır kanımca. Normal doğum yapacak herkese Allah böyle doğum nasip etsin.

off bende de aynı korku var. bi aksilik olurda bayramdan önce veya bayramda doğurum diye aklım çıkıyo.. annem bayraman önce gelemz, burda kimsemde yok.. rezil olurum buralarda... kocanın eline kalırım.. annem uçakla bile gelse bir sürü aktarma yapacağı için 6-7 saatten önce gelemez.. inşallah bi aksilik olmaz..
bu arada lifeisnoteasy arkadaşta rahatsızdı, sesi çıkmıyo bikaç gündür.. oda doğurmuş olmasın

eğer nişan bozulur ve normal seyrinde olan bir doğum olursa benim ilk doğumum gibi annen rahat rahat yetişir. Zor bir doğum olursa cicilinin ki gibi onada yetişir çünkü o bildiğim kadarıyla 18 saat sancıdan sonra sezeryana alındı. ilk doğumlar en kısa 12 saat sürüyor haberin olsun içini ferah tut annen yetişir.

Ayy dün mağazada müşterinin birisi gördü beni işte cinsiyetni sordu.Nezaman doğacak dedi ,dedim 1 ayımız kaldı diyorki yok yok 15 güne gelir bu çocuk demedi deme diyo...Ya git teyze dedim felaket tellallığımı yapıyorsun...Gidiyo hem de hala 15 gün 15 gün diye sayıklıyor..Gülmektende kendimi alamadım...Ya 25 ekimde izne çıkıcam o güne kadar gelme diye hergün kızıma tembihliyorum inşallah söz dinler :)))

benim de sata göre 20 kasım.. bide 5 gün gerideydik biz normalde ama yakaldık günümüzü en son.. 1 gün gerideyiz.. bende beklerim bence..eşim her nekadar beklemez bu kız kasım 1 de gelir desede benim kızım 5inden önce gelmeyecek biliyorum ben..

canım bende 5 gün geriden geliyodum ilk başlarda bu beni baya kkorkutmuştu ama olabiliyormuş en son gitiğimde doktor günü gününe tamam dedi arayı kapatmış beniz kızzz

Ayy dün mağazada müşterinin birisi gördü beni işte cinsiyetni sordu.Nezaman doğacak dedi ,dedim 1 ayımız kaldı diyorki yok yok 15 güne gelir bu çocuk demedi deme diyo...Ya git teyze dedim felaket tellallığımı yapıyorsun...Gidiyo hem de hala 15 gün 15 gün diye sayıklıyor..Gülmektende kendimi alamadım...Ya 25 ekimde izne çıkıcam o güne kadar gelme diye hergün kızıma tembihliyorum inşallah söz dinler :)))

canımm bu yaşlılar anlıyor bu iştenn bende diyorumki kızıma bayramdan önce gel diyorumm sağlıklı gelsinlerde ne zaman gelirlerdse gelsinlerr

konus konus bebişinle ..şimdiden yap anlasmanı...

Allahım darda bırakmaz seni inşallah..

bol ve zuzzu dan da haber yok.. zuzzu hastanedeydi cıktıgını yazmısmıydı.. Ankaraya gidecekti..

Zuzuyu merak ediyodun al geldi Asıl Askis, Asifirari ve lifeisnoteasy yok ortalıkta. Anam arada girip okuyamıyorum ama iyiyim diye yazsalar ölcekler. Ben valla kızıma tembih ettim bişey olurda hastaneye doğuma gidersem milleti merakta bırakma yaz ben kızıyım annem hastanede durumu şu diye dedim.

doğum nişanı nasıl oluyo bilgisi olan varmı kızlar?

Hafif kanlı sümüklü (bildiğin saydam sümük gibi) bir akıntı.

seduş sen anlatırken öyle kolay geliyoki, pırt diye doğuvereck gibi.. ben açıp açıp okuyayım arada... benim oğlum şimdiye kadar hiç yormadı bizi, şimdiden sonrada yormaz inşallah. annanesini bekler..

doğum süreci bazılarında farklıda olabiliyo galiba.. benim ablamında, eltiminde önce suyu gelmişti.uzuun süre sancıdan sonra nişan gelmişti.. suyun erken gelmesi doğumu biraz daha zorlaştırıyormuş..

off bende de aynı korku var. bi aksilik olurda bayramdan önce veya bayramda doğurum diye aklım çıkıyo.. annem bayraman önce gelemz, burda kimsemde yok.. rezil olurum buralarda... kocanın eline kalırım.. annem uçakla bile gelse bir sürü aktarma yapacağı için 6-7 saatten önce gelemez.. inşallah bi aksilik olmaz..
bu arada lifeisnoteasy arkadaşta rahatsızdı, sesi çıkmıyo bikaç gündür.. oda doğurmuş olmasın

bende bayramda doğurmaktan çok korkuyom. ya doktor burda olmazsa dıye. cuma kontrole gıttıgımde sorcam doktora.

seduş sen anlatırken öyle kolay geliyoki, pırt diye doğuvereck gibi.. ben açıp açıp okuyayım arada... benim oğlum şimdiye kadar hiç yormadı bizi, şimdiden sonrada yormaz inşallah. annanesini bekler..

doğum süreci bazılarında farklıda olabiliyo galiba.. benim ablamında, eltiminde önce suyu gelmişti.uzuun süre sancıdan sonra nişan gelmişti.. suyun erken gelmesi doğumu biraz daha zorlaştırıyormuş..

hayatım inşallah benim ilk bebeğimde beni hiç üzmemişti hamileliğimde sadece 9 ay kusmuştum. Suyu erken gelenlerin çoğunluğu tansiyon veya farklı durumlardan oluyor bence ama tabiki inşallah önce nişan bozulur suyun gelince böyle rahat olmuyomuş.

çok teşekkür ederim seduscum. nihayet kafamda bişiler netleşmeye başladı. son günlerde allak bullaktım çünkü doktorum tam gün yasası nedeniyle ayrıldı hastaneden ve ortalıkta kalakalmış durumdayım. şimdi mesajını okuyunca biraz rahatlık oldu baştan sona 3 kere okudum ve daha sonrada ara ara okurum özetini hafızama kazırım kesin :)

günaydınlar herkese,
benimde her gece farklı bi aksiyon oluyor rüyalarımda, dün akşamda patronla kavga ediyordum beğenmiyorsan çıkar işten diye adamda temmuz ağustos gibi çıkarırım ozman demezmi ihihih

ii akşamlar kızlar geçen gün yazmıştım size ben 10.10.2011 saat 16.30 itibariyle 2.900 ağırlığında 47 cm boyunda bir kız çocuğu dünyaya getirmiş bulunmaktayım:64: 37 haftalık dünyaya geldiği için küvezde mecburi sezeryana girdik bebişimizin yönü tersmiş ve açılma 5 cm e yakındı mecburi sezeryan oldum şu an hastanedeyim darısı başınıza kızlarr... çok mutluyum tarifi imkansız duygular yaşıyorum bu arada kızımın adı esila naz oldu hepinizi öpüyorum

ay ne güzel bir haber sabah sabah çok duygulandım ya ALLAH analı babalı sağlıklı büyüttürsün inş..... çok güzel bir haber

gunaydın topikler,
sabah sabah ev arkadasıma sınır oldum :57:
dun bana tlf actı bı yerden para gelecektı halkbank hesap numarası benım banka bılgılerımde kayıtlıydı ordan bakıp soyle dedı,
bende soledım sonra yazamıyorum msj at dedı,
hesapta 444 dıye bı rakam var onun tlfnuna 44% olarak gıtmıs.
tek numara eksık,
bana tlf acıp bu ısaretı nıye koydun dedı bısey koymadım dedım ya ne ısaretı,
ha tamam o zaman deyıp kapattı.

sabah aklıma takıldı bakıyım dedım,
rakamlar falan yanlıs gıtmıs :57:
yanı benım tlfnumda dgru yazıyo ona gıden rakamların bı kısmı bozulmus ısaret olarak gıtmıs,
velhasıl para yanlıs hesaba gıttı sanırım.
ara bankayı konus dedım duzeltırler.

ay bı kaprıs bı kaprıs,
kendı ısını kendın halletseydın ne acıp bana soruyosun o zaman dıye bagrındım ben de,
sonra cıkıp dısarda bekledım servısı,
yagmur nasıl yagıyor,
su itine döndüm resmen :27:
bunun rovansını aksama alırım :57:
hırsımı alamadım cunku :57:

kuzum hesap numarası eksik olmuyormu zaten öyle şekil sembol falan olunca normalde paranın geri dönmesi gerekir... insanlık hali bu arada yanlış yazmış olsanda kafanada takma ne olucak

sedus ablam iyiyz ufak ufak sancılarımız var okadar pc başına oturmadım bol bol dinleniyorum arkadaşın biri doğum yapmış allah analı babalı büyütsün 2. bebişide

Tebrık ederım ezken.. kım bılır nasıl guzel bır melektır yavrun.. Allah bagıslasın canım benım.. senınle aynıydı gunlerımız cok heycanlandım smdı ınsallah bıan once küvozden cıkar evınıze gelısınız beraber... darısı basımıza..

seduşu okuyunca bende rahatlıyorum ne kolay geliyor normal doğum anlatamam :)

bende bayramda doğurmaktan çok korkuyom. ya doktor burda olmazsa dıye. cuma kontrole gıttıgımde sorcam doktora.

bu korku bendede var inş bayrama denk gelmez doğum diyorum hastanede sanki kimseler olmayacak gibi geliyor banada. hayırlısı ile bayramdan önce doğururum inş...amin :D

Sedus ne güzel anlatmışsın valla insanın korkuları azalıyor. Allah sonuçta bu yoldaki herkese kolaylık versin.. Ama kendimi artık ne ise hayırlısı o olsun diye kandırıyorum. çok düşünmemeye çalışıyorum. İnş herkes için her şey yolunda gider. Sağ salim bebişler kucağımıza gelir. bu arada bence bebekler olduktan sonra da burdan birbirimize yardım edelim. Hepimiz doğurana kadar 40.gününü geçenler olacak. Onlar da artık deneyimlerini paylaşır bizimle..

bizim bugün doktor randevumuz vardı. az önce geldik. oğluşumla buluştuk. benim danam 2200 gr olmuş. boyuda 38cm. doktor normalin üstünde dedi kilosu. yemeni azalt yoksa normal doğum zor olur senin için dedi. aslında çokda yemiyorum. ama özellikle meyve ve ceviz, badem, süt çok tüketiyorum. doktor bunlar bebişe kilo aldırır zaten ama en azından kof değil sağlıklı şeylerle kilo almış bebiş dedi. sevindim ama normal doğum zor olabilir deyince korktum. sizin bebişlerin bu haftada kiloları ve boyu nasıldı ortalama?

gecen alısverişteyim.. kadın dediki bebeğin cinsiyeti ne .. dedim kız.. tahmin ettim popon büyümüş dedi.. dedim önceki halini biliyomuydun teyze.. ne diye tahmin yürütüyosun.. sanki 40 yıllık tanıdık.. enteresanlar ya..

canım bende 5 gün geriden geliyodum ilk başlarda bu beni baya kkorkutmuştu ama olabiliyormuş en son gitiğimde doktor günü gününe tamam dedi arayı kapatmış beniz kızzz

masallah kuzuna.. ben küçük bebekten korkuyorum.. dokunamıyorum bile.. Rabbim inşallah benim bebeğim ele avuca gelecek sekilde dogar yada tez zamanda o hale gelir diye dua ediyorum..

Zuzuyu merak ediyodun al geldi Asıl Askis, Asifirari ve lifeisnoteasy yok ortalıkta. Anam arada girip okuyamıyorum ama iyiyim diye yazsalar ölcekler. Ben valla kızıma tembih ettim bişey olurda hastaneye doğuma gidersem milleti merakta bırakma yaz ben kızıyım annem hastanede durumu şu diye dedim.

Hafif kanlı sümüklü (bildiğin saydam sümük gibi) bir akıntı.

Askis den de haber geldi.. bence Asifirari dogurdu.. inşallah kendide ikizleri de iidir ..

lifeisnoteasy .. ses ver bacım..

onun teli yokmu facete..

sedus ablam iyiyz ufak ufak sancılarımız var okadar pc başına oturmadım bol bol dinleniyorum arkadaşın biri doğum yapmış allah analı babalı büyütsün 2. bebişide

dinlen tatlım.. ayaklar 45 derece havada olsun..

seduşu okuyunca bende rahatlıyorum ne kolay geliyor normal doğum anlatamam :)

bu korku bendede var inş bayrama denk gelmez doğum diyorum hastanede sanki kimseler olmayacak gibi geliyor banada. hayırlısı ile bayramdan önce doğururum inş...amin :D

dogurma kız bayramdan önce birlikte 11 kasımda doguralım seninle.. tam badi olmus oluruz :))))

sedustaki cesaret hicbirimizde yok zaten..

sanırsın fırtıp gelcez :))) hayranınım bacımm.. ama izinde olamıyorum...elimde değil...

Back
X