2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
:) ok ilacı kullanıcam, hepinize alakanız için teşekkür.

sevdebilge öğretmen misin? okulda zor oluyodu yazmışsın da. ben de izne çıktım sonuna kadar çalışıcaktım ama olmadı.

kahireden-ibrahim-paşa yat yat yat ahlak polisi ha :DDD alemsin :DDD

Evet öğretmenim. 32.haftama girer girmez ayrıldım. Aslında bir sebebi sömestra denk geliyor olması, 2 hafta fazladan çalışsam da sömestrda boşuna doğum izni almış oluyorum. 34.haftadan sonra çalışamam zaten, sömestr da arada kaynamasın diye çıktım izne. İyi de yapmışım. Kıpırdayamıyorum bir yere. Ayaklarım şişiyor, ağrıyor. Okulda daha kötü olurdum sanırım.

canım sen dertsiz başına dert mi arıyosun? kahireden ibrahim paşanın dediği gibi kaynana görümce vs kan bağı olan insanlar mecbursun bi yerde katlanmaya ama teee komşuymuş başlatmasın beni komşuluğuna ver ağzının payını otursun gerçi sen hatayı baştan yapmışsın o kadına o kadar yüz vererek ama. ben kurum lojmanlarında kalıyorum ve çevremiz hep eşimin iş arkadaşlarıyla ve eşleriyle dolu ama sırf kötü dedirtmemek için de kimseye katlanamam yani. sen tepkini koy geri çekil o üzülsün niye böyle yapıyor bana diye...

haklısın cnm yeni evli oluşm.yeni şehir de olmam ortamı bilmemem yüzünden kendimden çok ödn verdim:( ilk yıl kapımdan ayakkabı eksik olmuyodu.birinin terliğini görüp öbürü geliyodu.onunkini başkası görüp diğeri.20 tane komşu bi anda doluşuyodu evime.

ay canım ben kızımın nefes alıp verişlerini görüyorum dayıyo sırtını iyice karnıma o tarafım iniyor kalkıyor bariz belli nefes aldığı :) bu arada druma ünde 3 - 4 defa hıçkırıo dedim çok güzel dedi demekki senden ii oksijen gidio ii beslenio dedi hıçkırmadı süper dedi sevindirik oldum :))

ay ben o kadar ayırt edemiyorum :D ama benim kızın hıçkırıkları hiç bitmiyo. iyi bişeyse sevindim. gece gündüz hıçkırıyo çünkü. korkuyorum bazen bişey oluyo sanıyorum :D

insan 32. haftada çalışabiliceni zannediyo demi. ben de öyle yaptım. 32. haftada çalışabilir raporu aldım.müdüre verdim. sonra 1 hafta sonra izne çıkması uygundur raporu aldım.onu da verdim çıktım izne. hesaplar karışmaz canım ya belli işte ne kadar çalıştığın. allah korusun bişey olsa, kanama vs napçaktın. yani öyle düşün. doktor bana öyle demişti ilk 37 ye kadar çalışabilir raporunu verirken de, "istediğn zaman ayrılabilrisin, tekrar gelirsin rapor yazarız" demişti.

hatta ben sezeryan olucam, artık torba yasaya göre ordan kaybettiğimiz haftamızı, günümüzü de alabiliyoruz doğum sonrasına ona göre.

Ciddi mi ? Alabiliyo muyuz gerçekten sezeryandan sonraki 2 haftayı ?
Devlet memuru musun sen, acaba ondan mı ? Özel şirket çalışanları için de geçerli midir acaba ?

ya arkadaşlar benimde 3 gn önce bebeğim oynamıyodu.cumartesi pazar gece gndüz tık yoktu.pazartesi gittim doktora.sitres olmanız bile etkilermş.yorgnluk.üzülmek vs.baya bi çikolata yiyip meyve suyu içtik.nts ye girdik yavaş yavaş hareket etmeye başladı.bu haftalarda azalması normal korkmayn.

haklısın cnm yeni evli oluşm.yeni şehir de olmam ortamı bilmemem yüzünden kendimden çok ödn verdim:( ilk yıl kapımdan ayakkabı eksik olmuyodu.birinin terliğini görüp öbürü geliyodu.onunkini başkası görüp diğeri.20 tane komşu bi anda doluşuyodu evime.
8 aylık evliyken taşındım bende lojmana. lojmandakileri bi görsen çocuklarıyla bile aramda yaş farkı var yani çok yaşlılar bana göre o yüzden hiç biriyle iletişimim olmadı. onlar birgün birinde kahvaltı yaparlar birgün birinde 5 çayı yaparlar olmadı bahçeye iner sofra kurup hep birlikte yerler. şu an 2 seneye yaklaştı ısrarla çağırmaya devam ediyorlar ama her seferinde bi bahane buluyorum. hatta eşim çok kıskanç ve asla dışarı çıkarmıyor bile demişler ki alakası yok. sağolsunlar kendileriyle görüşmek istemeyişimin haricinde her ihtimali düşündüler. benimde 3 yılım kaldı Allahın izniyle bi kurtulsayrdım şurdan sağ salim büyük konuşmayım ama bir daha lojman düşünmüyoruz eşimde bende.

ay kızlar..

bu süt sağma makineleri varya.. bi ses cıkarıyor anlatamam.. komsunın bebeği almamıs memeyi buda sağıp veriyor.. bende ritmik seslere takıntılıyım.. sanıyorumki bebeği beşikte sallıyolar.. ama nasıl gıy gıy ..

gecen merak ettim cıktım dedimki otomatik sallanan bi beşikmi var sizde dedim yooo dedi.. ay bi ses geliyor nedir anlayamadım dedim.. süt sağma makinesi dedi.. yere koymus aleti kendini sağıyor..

şimdi her sesi duydugumda kadını inek modunda düşünmekten kendimi alamıyorum...

Allahım kuzuma süt vermeyi nasip et bana yarabbim..o sese muhtac etme beni..

ay ben o kadar ayırt edemiyorum :D ama benim kızın hıçkırıkları hiç bitmiyo. iyi bişeyse sevindim. gece gündüz hıçkırıyo çünkü. korkuyorum bazen bişey oluyo sanıyorum :D

bende öle sanıodum çok üzülüodum kızımın içi dışına çıkıo die dra sorunca ooo süper dedi :))

32. haftada çalışabilir raporu aldım 5 hafta daha çalışıcam yani 37 ye kadar
çok pişman oldum nasıl çalışçam bilmiyorum
şeyimin kemiklerinin ağrısından yürüyemiyorum neredeyse
karnım sipsivri arada bi çok sertleşiyo yüzüm nasıl şiş öğlende kaş aldırmaya gittim aynaya bakamadım valla
raporu kapattırabiliyoz ama ayın ortasında çok zor olur hesaplar karışır off offf

Valla bende 37 ye kadar çalışacaklardanım, ama nedense raporu aldıktan sonra işe gelmek daha zor oldu. Raporla işe geliyorum diye psikolojim mi etkilendi ne:) Ama gün geçtikçe daha da zor olacak işe gelmek. Her yeri ağrıo insanın. Oğlum kıpır kıpır içimde zaten. o da gelmek istemmio herhal:) ağrılar girdikçe iş yerinde doğurcam mı ki die korkmaya başladım. İnş 37 den sonra gelir bebişler de evde kalmanın tadını çıkararız az da olsa...

Kızlar ben bu günlerde üzerimdeki fazla kiloları taşımakta gerçekten zorlanmaya başladım, ayrıca 34 beden giyinmeyi,makyaj yapmayı, topuklu ayakkabı giymeyi çok özledim. Kendimi çok şişko ve bakımsız hissediyorum :( yeni sezon vıtrınlerın onunden gecerken bakmak bıle ıstemıyorum. Allah hepimizi ve evlatlarımızı sağ salim kurtarsın inşallah, zaman azaldıkça sabrım da azaldı gerçekten. 35+3 teyım bugun ve en yakın arkadasım gecen yıl bu haftada asırı bel agrısıyla rutın doktor kontrolune gıttıgınde 5 cm. acıklık oldugunu gormustu doktor ve hemen sezeryana aldılar( kendısı oyle ıstedıgı ıcın). Onun doktoru epıduralin normal dogumda 8 cm. den sonra yapıldıgını soylemıs. Oysa benım doktorum ve de ınternet 4 cm den sonra epıdural yapıldıgını soyluyor.
Ben hamileligimde fazla kilo almadim ama hamilelik öncesi fazla kilolarim vardi,insaallah dogumdan sonra onlari vermeyi düsünüyorum benimde hedefim 38 beden giymek:))))Topuklu ayakkabi giymeyi bende cok özledim.Epidural yaptirmadim ama 4 cm den sonra uygulaniyormus diye biliyorum bende.
kızlar 31 hafta5 günlük hamileyim bebeğin kilosu1640 gram sizce azmı?

Canim senin icin önemli olan doktorunun ne dedigi gelisim geliriligi olsa (Allah muhafaza)hemen fark ediliyor.Eger bisey demediyse bir sorun yok,hic moralini bozma.Ama bence normal.

ay kızlar..

bu süt sağma makineleri varya.. bi ses cıkarıyor anlatamam.. komsunın bebeği almamıs memeyi buda sağıp veriyor.. bende ritmik seslere takıntılıyım.. sanıyorumki bebeği beşikte sallıyolar.. ama nasıl gıy gıy ..

gecen merak ettim cıktım dedimki otomatik sallanan bi beşikmi var sizde dedim yooo dedi.. ay bi ses geliyor nedir anlayamadım dedim.. süt sağma makinesi dedi.. yere koymus aleti kendini sağıyor..

şimdi her sesi duydugumda kadını inek modunda düşünmekten kendimi alamıyorum...

Allahım kuzuma süt vermeyi nasip et bana yarabbim..o sese muhtac etme beni..

ay fatma ilahi güldürdün beni iyi bari benimki manuel öle ses çıkarmıcak komşularımın beni inek modunda düşnmesini istemem :)) ahahaha

canım yarım saat boyunca sol tarafına yat hareketlerii dinle 10 u buluosa normalmiş

Yarım saatte 10 hareket mi ? Ee çok diil mi ya ?
Sürekli o kadar hareket halinde bulunmayabiliyorlar, en azından benimki öyle.
Akşamları oluyordur belki ama gündüz yarım saatlik periyotta 10 haraket ııhh yapmıyo.

Panik olmasın kimse şimdi :)
Her bebiş o kadar hareketli olmayabilir. Ama tabi azalma olunca hissediyo insan, o zaman tatlı depolama ve uzanma durumunu deniyorum ben.

Bak şimdi kafam takıldı yaa sizin kuzular yarım saatte 10 kez hareket ediyo mu yaa ? :)

şu dakika itibari ile hamileliğimde 4. dişimi kaybetmiş bulunuyorum.. off yine dişim kırıldı, akşama bana yine dişçi yolu göründü.. ve şişmeye başladı dişim..

8 aylık evliyken taşındım bende lojmana. lojmandakileri bi görsen çocuklarıyla bile aramda yaş farkı var yani çok yaşlılar bana göre o yüzden hiç biriyle iletişimim olmadı. onlar birgün birinde kahvaltı yaparlar birgün birinde 5 çayı yaparlar olmadı bahçeye iner sofra kurup hep birlikte yerler. şu an 2 seneye yaklaştı ısrarla çağırmaya devam ediyorlar ama her seferinde bi bahane buluyorum. hatta eşim çok kıskanç ve asla dışarı çıkarmıyor bile demişler ki alakası yok. sağolsunlar kendileriyle görüşmek istemeyişimin haricinde her ihtimali düşündüler. benimde 3 yılım kaldı Allahın izniyle bi kurtulsayrdım şurdan sağ salim büyük konuşmayım ama bir daha lojman düşünmüyoruz eşimde bende.

cnm aynen.burda da öyle.gitmediğinde ayrı bi dert gittiğinde ayrı.bahane buluyrm gitmemek için bin türlü laf çıkarıyolar.hepsi de benden büyük annem yaşndalar.yeni evlilerin hayatları geçimleri vs ile çok alakalılar.allahım bana sabır versin.kim gelmiş, kime kim gitmş, nereye gidiysn, nereden geliysn. en güzeli arkadaşların dediği gibi mesafeli olmak.

Yarım saatte 10 hareket mi ? Ee çok diil mi ya ?
Sürekli o kadar hareket halinde bulunmayabiliyorlar, en azından benimki öyle.
Akşamları oluyordur belki ama gündüz yarım saatlik periyotta 10 haraket ııhh yapmıyo.

Panik olmasın kimse şimdi :)
Her bebiş o kadar hareketli olmayabilir. Ama tabi azalma olunca hissediyo insan, o zaman tatlı depolama ve uzanma durumunu deniyorum ben.

Bak şimdi kafam takıldı yaa sizin kuzular yarım saatte 10 kez hareket ediyo mu yaa ? :)
canım bana doktorumun söylediğini söyliyim sana. günde 10 hareket sayıcaz. ama öyle tek seferde 10 hareket değil yani arka arkaya yaptığı hareketleri 1 olarak sayıcaz mesela aradan yarım saat geçti diyelim gene kıpır kıpır ediyor onu 2 diye sayıcaz ve günde 10 u tamamlıyorsa sorun yok herşey normal demektir dedi doktorum. bunun nst kadar kesin bi sonuç verdiğini de ekledi. bugüne kadar hep 10 u devirdi ama bugün bi tuhaflık var hayırlısı bakalım

Ciddi mi ? Alabiliyo muyuz gerçekten sezeryandan sonraki 2 haftayı ?
Devlet memuru musun sen, acaba ondan mı ? Özel şirket çalışanları için de geçerli midir acaba ?

devlet memuruyum ama sgk tüm çalışanlar için aynıdır. zanetmiyorum memur olmamla alakası yok. doktor o anda onu düşünerek demedi zaten bana, yeni torba yasada alınıyor o hak ileriye dedi. aynen alabiliyoruz yani

Back
X