2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Dün gece acildeydim..bu sabah kontrolde..kasılmalarım arttı..NTS takıldı yine..65-70 leri gördü bikaç kez 20 dk içinde..
doktor 1 kasıma kadar beklemez bu oğlan diyo:)
Sadece yatıp dinleneceksin,prepar ı 3 kere değil günde 4 kere içeceksin,vitaminleri kesmiyceksin dedi..Tuvalet harici kalkma diye tekrarladı..tabi mümkün mü o? hayır!
En aza indirgiycem artık napıyım..
35. haftadayım ve oğlum 2,344 gr .
Haftaya salı yine kontrol var.

Aychincim
mesaj attım ama burdan da belirtiyim :)):38:
Hediyene bayıldım..çok zevkli çok zarifsin...:kkk:
Beni de eşimi de ve eminim oğlumu da çok mutlu ettin..:49:
Allah sağlıkla kavuştursun yavrularımıza..:emir_bebek:
Öpüyorum kocaman:nazar::38::38:

hayatta en nefret ettiğim 3 şey vardır diyodu ya, onun gibi, Hamileyken en nefret ettiğim 3 şey: 1- yere bişeyin düşmesi :45::14::18:
2- çorap giymek :47: 3- epilasyonun her şekli :27:

Sedus bizim kızlar hiç acele etmeyecek herhalde. crafty ve senden önce doğuran çok olacak bu gidişle. Sağlıkla ve hayırlı zamanda gelsinler de... Başka ne isteriz.

lifeisnoteasy çok geçmiş olsun, dinlen, yorma kendini. Bebişin biraz daha dayansın. :) Sağlıkla gelsin inşallah.

Benim dün fark ettiğim, karnımın sağ üst tarafı, göğsümün hemen altı uyuşuyor. :26: Karıncalanma gibi, uyuşma gibi, garip bir his. Avuç içi kadar bir yer. Dün günde 10 kere falan hissettim bu uyuşmayı. Şimdi yine başladı. :26: Doktora gidince sormam lazım. Size de oluyor mu?:44:

merhaba kızlar bugün sabah sağlık ocağına tansiyon ölçtürmeye gittim hemşire ayaklarıma bacaklarıma baktı
parmağıyla bastırdığı yer bembeyaz oldu biraz zaman sonrada geçti ödem var dedi hemşire dikkat et dedi ama
ne yapacağımı sölemedi tuz yeme dedi bitek onu zaten yemiyom dedim ama başka bi bilgi alamadım sizlerdede
varmı bu sorun varsa ne yapıyosunuz merak ettim:34:

bol su içmelisin canım.. bende işe yaramıyor ama öyle diyolar.. ödemden dizim tutmuyor artık düşün yani.. dinleneceksin bol bol..

bu arada bi bol kaldı haber alamadıgımız..

Dün gece acildeydim..bu sabah kontrolde..kasılmalarım arttı..NTS takıldı yine..65-70 leri gördü bikaç kez 20 dk içinde..
Sadece yatıp dinleneceksin,prepar ı 3 kere değil günde 4 kere içeceksin,vitaminleri kesmiyceksin dedi..Tuvalet harici kalkma diye tekrarladı..tabi mümkün mü o? hayır!

Aychincim

canım senide cok merak etmiştik neyseki iyisin..

doktorun dediklerini dinle ltf.. yerinden kalkma diyosa kalkma.. ne kadar cok içinde kalırsa o kadar ii bu velet

canım benim ilk zamanlarda su azalması sıkıntım oldu.Ama bol su tükeretek suyumun normale dönmesini sağlamış olduk.bol su tüketiyor musun?dikkat et mutlaka.Dr.Sana söylenmesi gerekenleri söylemiştir zaten ama sakın sıkma canını.bebişin çok sıkılmış demekki;)allah yardımcın olsun..

çok teşekkürler..günde 3- 3,5 litre su içiyorum başından beri. geçen kontrolde yoktu böyle bir durum bu defa çıktı. bugün doppler e bakıldı. oğlum iyi görünüyor ama suyu sıkıntı yaratcak sanırım. iki haftayı sürprizsiz atlatırsak iyidir. daralmış gerçekten yaramaz Doruk çıkası var:))

Canim benim gecmis olsun,dua et nasil hayirliysa öyle olsun,simdi doktorlar cok güzel yönlendiriyorlar,doktoruna güven stres yapma,Bebisini kucagina al insaallah.

Amin canım inşallah..doktoruma güveniyorum canım stresten çok normal doğum istiyordum ben sezeryandan korkuyorum dikişlerden falan ona canım sıkıldı. Suyu azalmamış olsa adam ters duruyor karnımda:) bugün doppler e bakan doktorda döncek gibi durmuyor dedi:) yerleşmiş oturuyor orda. İki haftayı sorunsuz atlatırsak 11ini beklicek. Ama iki hafta sonra gittiğimde suda daha da azalma varsa o zaman daha erken gelicek. hayırlısı artık...

merhaba biraz sonra doktora gitcez biz randevumuz var 3 te hadi hayırlısı bakalım yaaa bu arada ben hala araba kullanıyorum umarım doktor yasaklamaz minibüsler daha fena yani 35.haftadayım bakalım ne dicek bebişimiz nasılmış bakalım

merhaba biraz sonra doktora gitcez biz randevumuz var 3 te hadi hayırlısı bakalım yaaa bu arada ben hala araba kullanıyorum umarım doktor yasaklamaz minibüsler daha fena yani 35.haftadayım bakalım ne dicek bebişimiz nasılmış bakalım

Kegel egzersizleri (pelvis tabanı güçlendirme egzersizleri)

Kegel egzersizlerinin amacı pelvis ("çatı") kemiklerinin alt kısmında bulunan kasların güçlendirilmesidir. Böylece bir yandan perine adı verilen bölgede (perine vajina ile anüs arasında kalan kısımdır) bulunan kaslar, öte yandan uretra etrafında buluınan kaslar (uretra idrar yollarının dışa açıldığı deliktir) güçlendirilmiş olur
[kadın anatomisi]

Kegel egzersizleri sayesinde güçlenen bu kaslar doğum sonrasında da işlevlerini eksiksiz olarak yerine getirebilirler. Böylece normal doğumlar sonrasında oluşması muhtemel "sarkma", "idrar kaçırma" gibi istenmeyen durumlar en aza indirgenir.

Bebeğin başı dış dünyaya çıkarken yukarıdaki kaslar oldukça zorlanırlar ve gerilirler. Bu aşamada yapılacak epizyotomi adı verilen perine kesisi, gerekli durumlarda bu gerilimi azaltmak ve yırtıkları önlemek için oldukça etkilidir. Perine kasları güçlü olan bir anne adayında ilk doğum bile epizyotomi olmaksızın gerçekleşebilir veya en azından açılacak epizyotominin boyutu nispeten ufak olur.

Bu egzersizleri usulüne uygun olarak yaptığınızda perinedeki kaslarındaki gerilmeyi kendiniz azaltmayı öğreneceksiniz.

Uygulama:

Kegel egzersizlerinde çalıştırılan kaslar, aynı anda idrar yapmayı durdurma mekanizmasında çalışan kaslardır. Egzersiz yaparken sanki idrarınızı tutmaya çalışıyormuş gibi, pelvis tabanınızdaki kasları çalıştırın. Bunu tam olarak anlayamadıysanız şunu da deneyebilirsiniz: iki parmağınızı vajinanın girişinden içeri doğru hafifçe sokun. İçerideki parmaklarınızı vajinanızla sıkmaya çalışın. İşte bu yaptığınız işlem Kegel egzersizidir.

Bu egzersizlerin en iyi yönü aklınıza geldiği her zamanda, her yerde dışarıdan farkedilmeden rahatlıkla uygulanabilmesidir.

Kendinizi yavaş yavaş alıştırarak her keresinde kasların kasılmasını yavaş yavaş birden ona kadar saydığınız sürede sıkın (sanki vajinadaki parmaklarınızı giderek artan şiddette sıkıyormuşsunuz, sonra da yavaş yavaş gevşetiyormuşsunuz gibi). Bu işlemi günde üç kez her seferinde maksimum onar kere olacak şekilde tekrarlayın.

gebelik.org'dan alıntıdır.

3 lt içiyodum 5 içeyim bari bide ayaklarımı duvara dayayıp yatayım cevabın için teşekkür ederim :3:

içme 5 lt flan.. coguda zarar.. o da ödem yapıyormus.. ben 3,5 lt su sadece işte içiyodum bide diğer sıvı alımları oluyordu su tüketimin fazla azalt dedi..
bende enfeksiyon olmasın idrar yollarında diye korkup içiyordum...şimdi günde toplam 3 lt içiyorum..

herkese iyi gunler asiden haber yok sanirsam gerci almistir bebislerini kucagina :52:

dun kizim aksama dogru kipirdadi,hatta gece hic durmadi ve hic uyumadik ikimizde,yalniz geceden beri karnim tas gibi...gogoslerimin altina dogru sol tarafa birsey topaklandi ve oylece kaldi tas gibi ve canimi yakiyor.ayrica adet agrisi gibi karnimda bir agri var ve surekli sol kasigim agriyor kistim sol yumurtalikta omu yapiyor acaba agriyi anlamiyorum bazen yuruyemez hale geliyorum...bugun tuglerimi yok edeyim aksama bir hastaneye gidecegim sanirsam gecmezse bu sertlik..

kizlar o sertlik bebekmidir yoksa kasilmami ya?

herkese günaydın kasım annişleri dün kontrolum vardı eşimle hastaneye giderken kaza yaptık adam resmen arabasını önümüze kırdı tabi çok korkktuk ve ben biraz panik yaptım ama allahıma çok şükür verilmiş sadakamıız varmış bebeğime bişi olsaydı ben ne yapardım neyse allahtan kimseye bişey olmadı sadece arabada küçük bi hasaar var polisti tutanaktı derken hastaneye geç kaldık neyse en sonun da hastaneye ulaştık bunu sizlerle paylaşmak istedim oğluşumu gördüm yine ters dönmüş iki kere düzeldi şimdi yine ters duruyor doktorum eğer bu iki hafta içinde düzelmesse kasımın 4 ü yada 7 sinde sezeryan olur dedi ama dönerse vede çatı muayenizde hiç bir sorun çıkmazsa normal olur 19 kasıma kadar yani tam gününe kadar bekleriz dedi tabi ben biraz üzüldüm sezeryan olmasnı istemiyorum inşallah bebeğim bu iki hafta içinde tekrar döner bide bebeğim 34 üncü haftada 2014gr olmuş doktorum gayet normal dedi 3 350 ile 3 500 arası doğar dedi inşallah siz ve bebişleriniz iyisinizdir allah hepimizi kaza ve belardan korusun gerçekten çok heyecanlanmaya başladım 1 ay sonra bebeğim doğacak inşallah adını aras koymaya karar verdık :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar::nazar::21::49::36::36::36:

Çok geçmiş olsun Allah korumuş... oyun oynuyor Aras bey seninle demekki:)) inşallah döner sağlıklı sıhhatli istediğin gibi alırsın kucağına:) Ben de sezeryan istemiyordum ama benim oğlumun hiiiiiç niyeti yok dönmeye şimdiden belli sezeryan olacağı:(İsim çok hoş bu arada:)

güzel haberlerle dönersin inşallah:)

herkese iyi gunler asiden haber yok sanirsam gerci almistir bebislerini kucagina :52:

dun kizim aksama dogru kipirdadi,hatta gece hic durmadi ve hic uyumadik ikimizde,yalniz geceden beri karnim tas gibi...gogoslerimin altina dogru sol tarafa birsey topaklandi ve oylece kaldi tas gibi ve canimi yakiyor.ayrica adet agrisi gibi karnimda bir agri var ve surekli sol kasigim agriyor kistim sol yumurtalikta omu yapiyor acaba agriyi anlamiyorum bazen yuruyemez hale geliyorum...bugun tuglerimi yok edeyim aksama bir hastaneye gidecegim sanirsam gecmezse bu sertlik..

kizlar o sertlik bebekmidir yoksa kasilmami ya?

canım o sertlik kasılma işte..
bence git bi nts taksınlar....
çok geçmiş olsun..kasık ağrıların idrar yolu enfk. olabilir..

Herkese selam kızlar...

Havadan sanırım bugün heryerim kırılıyor.Dün hastane için terlik bakayım dedim, pek beğenmedim terliği adamın dediği şu sen zaten 2 gün kendinde olmayacaksın ki bunları giydiğinde bu kadar düşünmene gerek yok al çık.Bende şimdi iyiyken bakıyorum işte hastanede de gelenler bakacaklar dedim ama sinir oldum.Hey Allahım yaaa sana ne be adam sana neeeee.

Rahatsızlanan arkadaşlara geçmiş olsun bu arada.

pendiktekiler niye farklı uyguluyorlarmıs anlamadım ben .. 2 aylık veiyolarmıs dogum öncesi ve sonrası..

aminnnnn..
fatmacım babama bi sorarım onu öğrenince yazarım sana

Kızlar, yarın sabah 9 da teyze oluyorum kısmetsee :)))) şimdi ablam haber verdi, Azramız yarın aramıza katılacakmış inşallah.. dualarınızı eksik etmeyin.. darısı başımıza. o kadar heyecanlandım ki bende, ağlıyorum şuan, sağlıkla kurtulsun inşallah ikiside.. :16:

gözünüz aydın canım ALLAH yavrunada kavuştursun. analı babalı büyütsün hepsini

selam kızlar..
dün doktora gittim. inatçı kızım hala ters. 2 aydır yerinden kımıldamıyor:) 2900 gr olmuş boyuda 50 cm. çok büyük ihtimalle 27 ekim sabahı kızıma kavuşuyorum.

MAŞALLAH kuzuya seninde tarih belli olmuş

İlgimdisi'da C.tesi doğuracak Alara'yı. Ama bizim kızımız tabiki çok güzel olucak.

Ben 37+ 1 oldum hala gecede 1 kez kalkıyorum hatta bazen hiç kalkmıyorum. Yan yatmaktan basenlerim ağrıyor sadece. Birde midem yanıyor ki buda kızımın hala yukarda olduğu anlamında oluyor.

Bugün doktor da onayladı senin kız çok rahat baksana NST'de kıpır kıpır çıkmış sancında hiç yok gibi daha 2-3 haftan var dedi. Dedim akşama gelmeyim :26: orasını ALLAH bilir dedi.
Ayrıca ultrason cihazlarının hepsi farklı ülkelerde üretiliyormuş ve parametrelerin bir standardı yokmuş. Amerika kendi ölçülerini japonya kendi ölçülerini yüklüyormuş. O yüzden doktor sakın kesin gözüyle bakma bu ölçülere önemli olan senin satının doğru olması suyunun normal olması bebeğin kalp atışı ve solunumu organları ve hareketli olması dedi. Kafasının haftası femur boyu karın çapı kilosu zaten çıkınca görücen bu tür şeylere takılma sana hiç bir faydası yok dedi. İlk doğumun normal olmuştu ikincide öyle olur olmazsa zaten burası fabrika (doğum evi) hertürlü üretim var için rahat olsun dedi. Kızın çok rahat sende rahat ol kocanada fazla naz yapma adam tadını çıkarsın zulüm olmasın sen fizyolojik değişim yaşıyorsun ve hormonların seni hazırlıyor anneliğe onda hormonal bir değişimde yok babalığı öğrenmeye kafasında canlandırmaya çalışıyor aklında gebelik aşerme ve naz olarak değil bebek kıpırtıları olarak ve umutla özlemle beklemek olarak kalsın çünkü senin işin kadar onun işi de zor oda baba oluyor dedi. :26::26::26::26::26::26: adam haklı galiba.

doktoruna katılıyorum canım ve dediklerini başından beri uyguluyorum tuttum doktorunu :)

Aychincim

geçmiş olsun canım aman dikkat et biraz daha sabır yatmaya çalış ama kızın vardı dimi senin onlada ilgilenmen lazım ALLAH yardımcın olsun

Herkese selam kızlar...

Havadan sanırım bugün heryerim kırılıyor.Dün hastane için terlik bakayım dedim, pek beğenmedim terliği adamın dediği şu sen zaten 2 gün kendinde olmayacaksın ki bunları giydiğinde bu kadar düşünmene gerek yok al çık.Bende şimdi iyiyken bakıyorum işte hastanede de gelenler bakacaklar dedim ama sinir oldum.Hey Allahım yaaa sana ne be adam sana neeeee.

Rahatsızlanan arkadaşlara geçmiş olsun bu arada.

aldın mı terlıgı:27:

Back
X