2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
ayy canım içim öyle bir rahatladıki anlatamam.inşş oğluşum iyi kilo alırda benimde içim rahatlar.zayıf olması problem deil aslında ama şu ultrason kağıtlarında ölçümler var ya haftaya göre nasıl olduğu benim 31 hafta gösteren değerler bile var 3buçuk hafta geri yani o korkuttu beni
hiç korkma canım 15 gün önce doktorum çok kilolu bi bebek olmayacak muhtemelen doğduğunda 3300 - 3400 civarı olur demişti dün bi gittik bizim kız 3120 olmuş. gözlerime inanamadım ekranda görünce o rakamı. teyzesi bi görsen yanakları tombul tombul olmuş şimdiden Allahım sağ salim kucaklarımıza almayıp nasip etsin hepimize ayy gözlerim doldu şimdi :43: burda bazı arkadaşlar paylaşıyordu bebeklerinin kilosunu bizimkinden 2-3 hafta küçük bebeklerden daha kilolu olanları vardı ve ister istemez benimki niye kilo almıyor o kadar dikkat ediyorum diye vesvese ediyordum kendi kendime. çünkü 9 aydır inan çok şeyden feragat ettim sırf onun için ama şükür yavrum emeklerime cevap vermeye başladı :1:

kızlar oğluşum zayıfcakmış diye pazartesiden beri yiyorum içiyorum soluma yatıyorum.1 haftada 200 gr alırmı sizce benim bu güzel protein ağırlıklı beslenme programımla:18::18::18:

canım benim 35 haftada gittiğimde ben 3 kg oğlum 300gr almış ve 1900du yani çok zayıftı ama bugun kontrolum vardı hemde rapor aldım bu sefer ben hiç kğ almadım oğlum 550gr almış 2 haftada
gece sabah süt içtim muz yedim birde geçen kontrolden önce hep dışarda yemiştim hayliyle çocuğa degil bana gelmiş kilolar amabu sefer azmettim oldu ceviz balık muz süt tüketmeye dikkat et

hiç korkma canım 15 gün önce doktorum çok kilolu bi bebek olmayacak muhtemelen doğduğunda 3300 - 3400 civarı olur demişti dün bi gittik bizim kız 3120 olmuş. gözlerime inanamadım ekranda görünce o rakamı. teyzesi bi görsen yanakları tombul tombul olmuş şimdiden Allahım sağ salim kucaklarımıza almayıp nasip etsin hepimize ayy gözlerim doldu şimdi :43: burda bazı arkadaşlar paylaşıyordu bebeklerinin kilosunu bizimkinden 2-3 hafta küçük bebeklerden daha kilolu olanları vardı ve ister istemez benimki niye kilo almıyor o kadar dikkat ediyorum diye vesvese ediyordum kendi kendime. çünkü 9 aydır inan çok şeyden feragat ettim sırf onun için ama şükür yavrum emeklerime cevap vermeye başladı :1:

senin adına çok sevindim yanakları tam ısırmalık olmuş desene:34::34:bakalım oğluşum inşş beni şaşırtır 3günümüz kaldı vuslata..burada mutluluğumuda paylaşırım

:1::1::1::1: evet evet evet hatta daha fazla bile alabilir. çünkü 15 gün önce 2476 olan kızım dün akşam 3120 çıktı. benimkide diğer bebeklere göre biraz zayıf geliyordu. 15 günlük süreçte süte ağırlık verdim birde burdan bi arkadaştan duyduğum kadarıyla muz yedim günde 1 tane. onun haricinde gebeliğimin başından beri zaten çok dikkatliydim beslenmemde ama bu kadar hızlı kilo alımını ben muza bağlıyorum çünkü tek o farklıydı öncekiinden

hay maşşallaahhhhhh:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
benim oğlan 2344 gr:nazar: daha...Salı günü rüyamda gördüğüm gibi 2457 olur mu acep diye dua ediyorum:49:
Anam eşim durup durup muz ye der bana..hiç eksik olmaz evden muz..malum Alanyadayız evinde muz olmayanı dövüyolar:52:
ama ben çok yüksek kalorili diye haftada 1 filan yerdim..
şu son kontrolden sonra hergün 2 tane yiyorum..fındık yiyorum süt deviriyorum iki küçük paket....
ama benim şöle bi durumum var..gebe kaldığımdan beri 3 er kutu 4 çeşit vitamin bitirtti doktorum..yani hiçmi etkisi olmamış? onları almasaymışım halimiz ne olcakmış??
Kızım da tek bi vitamin bile içmedim,ne ağrım oldu hafiften ne sancım ne de bebişte kg azlığı...
her hamilelik ayrı bi dava işte..ama senin bebek toroman maşşallahhhhhhhhh sağlıkla gelsin inşallahhhh:nazar::emir_bebek:

canım benim 35 haftada gittiğimde ben 3 kg oğlum 300gr almış ve 1900du yani çok zayıftı ama bugun kontrolum vardı hemde rapor aldım bu sefer ben hiç kğ almadım oğlum 550gr almış 2 haftada
gece sabah süt içtim muz yedim birde geçen kontrolden önce hep dışarda yemiştim hayliyle çocuğa degil bana gelmiş kilolar amabu sefer azmettim oldu ceviz balık muz süt tüketmeye dikkat et

canım var ya resmen beni anlatmışsın bende dışarı yemeklerine feci düştüm bu aralar süt yoğurt tiksindirdi en baştan beri yiye yiye.varya resmen ferahladım

sorma fatma arada uykularım kaçıyoo, az kaldı ve daha öncede olabilir sezeryan olacak 29 ekim vercekti biz babasının doğum günü diye 1 kasım dedik..vakitlice gelsin inş..

aynen dediğin gibi uymazsa perde değiştiricem sonra..

senin odaya ne oldu takip edemedim ben pek..yerimm kokoşş saremi,,puantiyeli olsun tabii prenses oo..

büyüyen beşikle 3 kapılı gardrop aldım.. bide üstün yüklük yaptım fazla esyalarını koyarım oraya diye.. anam kocaman bişey olmus..

odaya bi yerleştirdik.. kıpırdayacak yer yok.. şifonyer yaptırsam ortada kalacakmısım düşün yani..

bide koltuk istiyodum kendime oda uctu gitti..

perdeyide fonlu istedim ama gardrobun yerinden fonun yapılmasının hic bi anlamı kalmadı..

cumartesi perdesini takayım koycam bende resimleri.. görün ne zevksiz karıymısım ben diye..

bak yine basıma agrı girdi..

Çağanda vakitli gelir korkma sen..

ben 2 hafta önce gttğimde 350 gr almıştı 15 günde bende 1kg almıştım :52: dün gttiğmde ben 300gr almışım bebiş 600 önceden balık yemiyodum 15 gündede 1 kilo alınca az dikkat ediim dedim 3 defa balık yedim 2 haftada bol yeşillik salatsı yedim koca bi tabağı tek başıma yedim yane meyvede yedim ama öyle fazla değil ve ne süt içebiliyorum nede muz yiebiliyorum yani eger yediklerimizden etkileniolarsa ki mutlaka etkileniodur azda olsa,balık ve salatada çok işe yarıyo kızlar.

Son düzenleme:
büyüyen beşikle 3 kapılı gardrop aldım.. bide üstün yüklük yaptım fazla esyalarını koyarım oraya diye.. anam kocaman bişey olmus..

odaya bi yerleştirdik.. kıpırdayacak yer yok.. şifonyer yaptırsam ortada kalacakmısım düşün yani..

bide koltuk istiyodum kendime oda uctu gitti..

perdeyide fonlu istedim ama gardrobun yerinden fonun yapılmasının hic bi anlamı kalmadı..

cumartesi perdesini takayım koycam bende resimleri.. görün ne zevksiz karıymısım ben diye..

bak yine basıma agrı girdi..

Çağanda vakitli gelir korkma sen..

üzülmee hayatım ömürlük şeyler değil bunlar boşver..koltuğuda istersen yatak odana al müsaitse..herşey güzel olacak.içine minikler gelsinde sağlıklaa inşş..

bizimde daha oda yok ortada 20 sinde gelir inşş..nasıl havalandırıcam bilmem ..

kızlar maşallah diyin en başta birşey anlatcam:nazar::nazar::nazar:
ben ayıptır söylemesi çişimi çok zor tutuyorum.bu yüzden öyle dışarı çıkamıyorum ve burdakilerin tavsiyelerine uymayıp kendi hastane hazırlıklarımı yapmadım.çok üzülüyordum gecelik iç çamaşırı nasıl yapcam bunları nerden alcam eşim geçen akşam gecelik sabahlık ve anane donu bile almış hastane için şimdi gelde sen bu adamı sevme:27::27:

merhaba hanımlarrr anneler.ben yazmayalı baya bir şey birikmiş. oyüzden tek tek alıntı yapamadım

himmelcim bebeğinin döndüğüne sevindim.
nefise_onur du sanırım canım canını sıkma benim önceki yazdıklarımı okursan bende plasenta yaşlanması var ve geçen hafta resmen bunalımdaydım kalbi duracak bebeğimin falan diye.ama öyle olmuyor canım sıkıntı yapma.en hayırlı zaman nezamansa ozaman kucağına alacaksın inşallah bebeğini.

kızlar ben doğumevi'ne gittim muayene için.buseferki doktor çok farklı şeyler söyledi.
yaşlanmanın çok fazla ilerlemediğini ( en yüksek seviye demişlerdi) ,korkulacak durum olmadığını,ölçümlerinin haftası ile uyumlu olduğunu ( 35+2) .
düzenli kontrole gitmemi söyledi. plasenta yaşlanması doğumun yaklaştığını gösterir ama bebek gelişirken onu alma gibi bir durum yok merak etme dedi.okadar içim rahatladı ki.
kalp durma muhabbetini sordum oda bebek gelişmediği durumda öyle bir riske girer ama bebek gelişmez küçük kalırsa zaten beklemeden alınır dedi.
yani moralim çok düzeldi.çok şükür 35ide atlattık bu haftada geçerse artık bebeğim nezaman isterse ozaman gelsin.nst'de bir problemde çıkmadı.inşallah hep böyle gider dua edin bana.

ayrıcaa normalde çok sakin olan bebeğim bu hafta çok aktif :emir_bebek: ayaklarını göğsümün altına dayıyor kızlar,resmen topuklarını hissediyorum eğer düz uzanırsam.bu nasıl bir duyguymuş böyle,Allah isteyen herkese nasip etsin.kıpır kıpır oldu kuzum benim :21: :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
sağ salim kavuşsaydık bir bebişlerimize.

kızlar süslenme mevzusuna gelince.vallahi ben süsleniyorum,yoksa kendimi daha da kötü hissediyorum.ama tabi sanki yakışmıyor gibi geliyor.sabahları iyice şiş hissediyorum yüzümü,aslında hamilelik bana yakışmış acaip kibar görünüyormuşum :9: şuana kadar tam 20 kilo aldım ama 50 ile başladım şuan 70im boy uzun olunca hala zayıfım kollarım çiroz :9: fakat dün çok ayakta kaldım gece davul gibiydi ayaklarım şok oldum kendimi görünce.sabaha geçmişti şükür.ilk kez oldu. korktum haa ben ayakkabı giyemeyeceğim herhalde artık dedim :37:

kendinize dikkat edin hanımlar ve de bebişlerinize tabiiki :49:

üzülmee hayatım ömürlük şeyler değil bunlar boşver..koltuğuda istersen yatak odana al müsaitse..herşey güzel olacak.içine minikler gelsinde sağlıklaa inşş..

bizimde daha oda yok ortada 20 sinde gelir inşş..nasıl havalandırıcam bilmem ..

yapılan yerde havalandırlıyor değilmi..

benimkki geleli 2 aydan fazla oldu sanki hala kokuyor..

ara tembihle kapılarını acsınlar

Kızlar ben şimdi bir hesap yaptım. Kızım 28haftalıktan 30.haftaya kadar günde 23gr almış. 30.haftadan 32 haftalık olana kadar da günde 39gr almış. Yani ortalama günde 31gr gibi bir şey almış 28.haftadan beri. Günde şu kadar gr alması gerekir diyordu bazı arkadaşlar. Kaç gr alması en fazla ya da en az gerekir? Tabi kişiden kişiye değişir de bu işin bir de normali vardır. Bilenler yazabilir mi?

canım var ya resmen beni anlatmışsın bende dışarı yemeklerine feci düştüm bu aralar süt yoğurt tiksindirdi en baştan beri yiye yiye.varya resmen ferahladım

için ferahladıysa ne mutlu canım
ben aynı şekilde beslenmeye devam edicem protein agırlıklı ama meyve balık ceviz yeşillik hepsini düzenli tüketicemki doguma kadar 3kğ olsun

için ferahladıysa ne mutlu canım
ben aynı şekilde beslenmeye devam edicem protein agırlıklı ama meyve balık ceviz yeşillik hepsini düzenli tüketicemki doguma kadar 3kğ olsun

aynen canım bende doğsunlar ilerde inşşş diğer annelerede tavsiye ederiz şunu yapın şunu yapmayın deriz

slm kızlar yaa benim göğüs kafesimin tam ortası çok acıo 2 gündür öksürüğüm var ondanmı acaba nefes aldıkçada acıo bastırısamda acıo yoksa kızdan dolayımı acıo sizde böle bi acı varmı:43:

slm canım benimde aynı şikayetim vardı bugün dr asordum normalmiş bebek büyüdüğü için acıyormuş yeri daraldığı içinmiş..

Kızlar odalarınızdan bahsediyorsunuz da bebek uzun bi süre bizim odamızda kalacak. Eşyaları, dolabı vs. kendi odasında olacak tabi. Benim bebeğimin odasında 3 kapılı gardrobu var, bir adet tek kişilik baza var, bir de aynalı şifonyerim var, kendi odama sığmadığı için oraya koydum, kendi odama da park yatağı koyucam. Küçük odaya daha önce çiçekli küçük bir halı almıştık. Onu serdik yine. Pembe, eflatun, yeşil, krem papatyalar var. Bazamın da eflatun renginde bir yatak örtüsü var. Eşim perdeyi değiştirmek istiyor ama ben ne gerek var diyorum. Krem, hafif simli bir tülümüz var, duvarlarım da kum beji. Perdeyi değiştirsem mi kararsız kaldım. :44:

Kizlar selam,bende simdi doktordan geldim.Cok sükür hersey yolunda,benim akilli bebisim söz dinlemis bu hafta nihayet dönmüs:9::9::9:Basi hazneye girdi dedi doktor,bundan sonra dönebilme ihtimali var ama pek dönmezler artik dedi,insaallah.Biz biraz minismisiz,2400gr olmus bu hafta.BIraz idrarda iltihap cikti.Bizden son haberler böyle,insaallah hepimizden böyle güzel haberler duyariz.

ohh maşallah ona:) dönmez dönmez yerleşmiş bir kere:) iltihap için bol su iç hemencecik geçer:)

Kızlar odalarınızdan bahsediyorsunuz da bebek uzun bi süre bizim odamızda kalacak. Eşyaları, dolabı vs. kendi odasında olacak tabi. Benim bebeğimin odasında 3 kapılı gardrobu var, bir adet tek kişilik baza var, bir de aynalı şifonyerim var, kendi odama sığmadığı için oraya koydum, kendi odama da park yatağı koyucam. Küçük odaya daha önce çiçekli küçük bir halı almıştık. Onu serdik yine. Pembe, eflatun, yeşil, krem papatyalar var. Bazamın da eflatun renginde bir yatak örtüsü var. Eşim perdeyi değiştirmek istiyor ama ben ne gerek var diyorum. Krem, hafif simli bir tülümüz var, duvarlarım da kum beji. Perdeyi değiştirsem mi kararsız kaldım. :44:

bence şimdi değiştirme..

tam anlamıyla oda yaparsan ona göre yaparsın perdeyi de..

Back
X