2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

bence tercih yapmalısın
neden anlatıyım : bi arkadaşım ünvde okurken 90 puanla kütüphane memurluğuna yerleşmişti
bu yıl da eğitim bilimlerinden düşük bi puan aldı.
şansına kurumlar arası geçiş hakkı vermişler ve kontenjan da yüksekmiş
hiç zorlanmadan kadrolu olarak bi okula atandı
kendi çalıştığım okula da aynı şekilde 5 yıldır başka bir memuruyitte çalışan
kpss eğitimden 81 puan almış biri geldi kadrolu olarak
bence düşünmelisin bunları...

sözleşmeli tercihlerden çalışmaya pek fırsatım kalmamıştı. tam admakıllı çalışmaya başlamıştım ki bu seferde evimin dibindeki bir okulda ücretli çıktı. kafam yine karıştı. ama yılmak yok inşallah. ücretlide dersler öğleden sonra. sabah erkenden kalkıp öğlene kadar çalışmayı düşünüyorum. başka da vaktim olmayacak zaten. ama çok güzel ve uygulanabilir bir plan yapmam lazım. malum plansız pilav bile yapılmaz :)
benim de matematiğim hiç yok. karekök yayınlarının matematik 0 kitabını aldım. Sıfırdan başlayanlar için hazırlanmış. yararlı olacak gibi duruyor. doğan ulu'nun sitesinde de videolar izliyorum. çok basit ve sürekli tekrar ederek anlatmış. matematikten zorlananlar için iyi olabilir. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallahhh

dove harikasın bence sen bırak çalışmayı:)puanın süper atanırsın..ama geçiş konusunu iyi araştır..

Bizzat kuzenim öğretmenliğe bu kurumlar arası geçişle atandı. bence piyango vurmuş sana bu fırsatı kaçırmamalısın

Selam kızlar uzun zamandır giremedim nete, merak ettim kızlar naptılar çalıştılar mı diye.
Ben şu an öğrenme çalışıyorum,bugün davranışçıları bitirdim ama kavramlar çok karışıyor iyi bilmek lazım. Yine de zevkli bir ders.
iki gün de tarih çalıştım Osmanlı kuruluşuna kadar geldim ama yani bu ne yaaa diyip oturdum resmen. Ezber hep eserler,yerler...:18: Bunlar ezberlenir mi bilemiyorum. Şu tarihi yapabilenler biraz çalışma taktiği versin lütfen.

Bazen bu kadar dersi yetiştiremem diye düşünüyorum moralim bozuluyo Ama azmin elinden kurtulan olmazmış. Biz emek verelim de değil mi kızlar

Dove bu fırsatı düşün bence de. Benim arkadaşım da memurluğa girdi öğretmenliği düşünürse böyle bir hakkı var sonuçta.

Kolay gelsin hepinize kızlar.

Slm kızlar..
Bugün itibariyle ders çalışmaya başladım.Sanırım bir çoğunuza göre geç kaldım. :18:
Tarihten ve coğrafyadan birer konu çalıştım.
Biraz anayasa okudum.
Biraz da öğrenmeye çalıştım.
Şimdilik bu kadar yatmadan önce de bir şeyler yaparım belki.

Tarih ve anayasayı nasıl çalışmam gerektiği konusunda tavsiyelerinizi istiyorum. :26:
Şimdiden teşekkür ederim.

mesajıma cvp veren herkese teşekkürler. geçiş konusunu çok iyi araştırmam lazım. şimdiye kadar okuduğum şeyler pek içimi açmadı malesef. yine de şansımı deneyip milli eğitim gibi bakanlıklarda kadro açılırsa tercih edicem. yerleştirilip de atama için bir girişimde bulunulmazsa sorun olmuyormuş.
beni endişelendiren şey kazara bi memuriyete yerleşip de çalışırsam falan sonra 4-5 sene orada çalışmak zorunda kalmak gibi bir durum yaşamam... ya da kurumlar arası geçiş olmazsa falan... kendi mesleğimi yapmak isterim çünkü. düşünücem

Herkes ders çalışıyor galiba,kimsecikler yok.Maşallah diyeyim hepinize
Ben dün yargı'nın,pegem'in ve beyaz kalemin yaprak testlerini çektirdim.
Yargı'nın 2010 yaprak testlerinde hatalar vardı,inş. bu yıl öyle değildir.

Bu arada size bir şeyler sormak istiyorum kızlar.
İçgüler ertelenebilir mi yoksa ertelenemez mi?
Bir de bilgiyi işleme kuramındaki eklemlemeyi hiç anlamadım açıklayacak olan var mı?

Şimdiden teşekkür ederim hepinize.

canım içgüdüler belli bir türe özgüdür ve ertelenemezler.
refleksler ise ertelenebilirler.
diğer sorun hakkında malesef bir fikrim yok

Teşekkür ederim cevabın için çok sağol, Yargı'da ertelenemez yazıyordu ihtiyacın testinde ise ertelenebilir diyordu aklım karışmıştı.Çok sağol.Kolay gelsin

selam kızlar
ben de kpss ye hazırlanıyorum:18:
bazen çok telaşlanıyorum vaktim çok sınırlı diye, bazen de yapabilirim diye motive ediyorum kendimi ama nolcak bakalım

benim sorunum da program geliştirme bu dersin son konuları bende çok havada kalıyo nasıl yapsam bilemiyorum, konuyu anladığımı dşünüyorum ama testlerde zorlanıyorum sizin nasıl?

Program geliştirme birçok kişinin zorlandığı bir ders gerçekten.
Ben de öyle anladım tamam diyorum ama aradan bi kaç gün geçsin hepsi çmuş oluyo,hiç hatırlayamıyorum.
Çok nankör bir ders...Ama zamanla oturur herhalde yani inşallah.

yılBaşıydı doğum günümdü derken Baya ihmal ettim.. şimdi uykumu aldım.. önce Bi nargile,, ardından ders.. hepimize kolay gelsin..

bi yanlış var burada.
refleksler ertelenemez!

hapşurmanı etreleyebilir misin
ya da irkilmeyi
titremeyi?

içgüdüler ertelenebilir
çok önemli bi işimiz olduğun da açlık içgüdüsünü görmezden gelebiliriz

aman kavramlar karışmasın

rehberliğin yarısındayım. 2 kere çalıştım öğrenme psikolojisini. :)
ama bazı konular hala havada.. onu 7 gün sonra tekrarlıycam
1- 7- 30 kuralı var ya, unutmamak için.

rehberlik şimdilik iyi gidiyor. bu dönem o dersi de aldığım için hızlı ilerliyor. herkese başarılar çalışmalarında. kaldığım yerde internet hala kesik. arkadaşlardan falan giriyorum. kimse bir şey yazmamış neredeyse, ben yokken :/

fstklıkurabiye ben sana eklemlemeyi anlatıcam :) ama kendim de unuttum, bi çalışıp geleyim. :26:

inşallah canım ya.. gerçekten hemen uçuyo..
dershanede çoktan bitti ders ama ben hala onunla uğraşıyorum:18:

Şimdi tekrar baktım yargı eğitim bilimlerine..
Benim dediğim gibi yazmış canım.
"Refleksler ertelenebilir.Nefes almamızı,gözümüzün kırpılmasını belli bir zaman ertelememiz mümkündür." denilmiş.
İçgüdüler için ise "Ertelenemez,zamanı geldiğinde içgüdü ortaya çıkar.Kuş uçma zamanı geldiğinde,uçmayla ilgili davranışları yapmaya başlar.Arı bal,örümcek ağ yapar.Bu davranışları erteleyemezler." denilmiş.
Kimseyi yanıltmak istemem tabi ki de böyle öğrendiğim için söyledim.

ben de sınava hazırlanıyorum kızlar branşım edebiyat, hafta sonları dersaneye gidiyorum, hafta içi ücretli öğretmenlik yapıyordum ama çok zorlandığım için bıraktım. şimdi sadece sınava yoğunlaştım, çalışma programı yaptım günde 6 saat çalışıyorum umarım olur...

Aklım iyice karışmış durumda şu an.Okula gittiğimde hocama bi sorayım bakayım ne diyecek.
Paylaşırım sizlerle de inşallah.
Ben de bugün Ögrenmeyi bitiriyorum,çok az kaldı,rehberliğe başlıycam çünkü onda ilerlemiştim önceden öyle duruyor.Amma velakin ondan önce programa tekrar bakıp bol soru çözmeliyim uçmuş sanki kafamdan. Şu 1-7-30 kuralını uygulamamamın cezası işte

Bu arada kızlar ben hala yaprak test aşamasındayım,soru bankası almayı düşünüyorum siz hangi yayınları aldınız ve de memnun kaldınız?Şu an aklımda yedi iklim var.
Ve bir deee şu tarihe çalışmanın püf noktası filan yok mu? Çok çabuk unutuluyor,nasıl çalışıyorsunuz siz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…