2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

bizim dershane kaynaklarına baktım ders fasiküllerini basıp verdiler, ihtiyaç yayınları olarak geçiyo sanırım, orda da refleksif davranışların ertelenmesi güçtür yani mutlaka ortaya çıkar yazıyor. içgüdü de ise ertelenmesi ile ilgili bişey yazmıyo, hayvanların yuva yapması, göç etmesi, çiftleşmesi vb türe özgü olan otomatik eğilimlerdir yazıyor.
ve insanlarda içgüdü kavramının olup olmadığı tartışmalıdır deniliyor. bazı kuramcılar üreme, sosyalleşme vb içgüdüdür derken bazıları bunu reddeder. Açlık ise içgüdü değildir, dürtüdür.

dershanede sorarım kızlar yanlış olmasın

fstklkurabye
canım ben de yaprak test aşamasındayım, soru bankası olarak beyazkalemi verdiler güzel görünüyor, bir de yedi iklim konu anlatımı ve test kitabı verdiler orda çok gereksiz ayrıntı varmış ama soruları iyiymiş. zaten önerilen bir kaynak, tarihte ise data yayıncılığı önerdiler. akılda kalmazı için kavram haritaları işimize yarayabilir

Son düzenleme:
slm arkadaşlar ben çalışmak için eğitim bilimleri ve genel k. ve genel.y. kitabı alacağım.hangilerini tavsiye edersiniz?önerilerinizi bekliyorummm:44:

fstklkurabye canım eklemleme (genişletme) ise; yeni bilginin uzun süreli bellekte zaten varolan eski bilgilerle ilişkilendirilmesi yoluyla yeni bilgiye anlam verme ve anlamı genişletmedir.en sade olarak böyle sanırım

slm arkadaşlar ben çalışmak için eğitim bilimleri ve genel k. ve genel.y. kitabı alacağım.hangilerini tavsiye edersiniz?önerilerinizi bekliyorummm:44:

selam, eğitim bilimlerinde ihtiyaç, yediiklim, yargı iyi deniliyor. genel k genel y de ise güvenderi çok duydum ama incelemedim

Son düzenleme:
Siyahincim çok sağol açıklamaların için eklemlemenin kitaptaki tanımı çok karışık gelmişti bu tanım baya anlaşılır,teşekkürler canım.
İhtiyaç'ta içgüdünün tanımında ertelenebilirlikle ilgili bir şey yok ama sorularında çıkmıştı karşıma.
Bu arada bi kaç gün önce Data'nın Tarihini aldım ben de.Her konu sonunda ilkleri vermişler,güzel anlatmışlar aslında.Ben ilk konulara ihtiyaçtan bakmıştım aynı şeyler yazıyor,aradaki fark gördüğüm kadarıyla az. Ama sanki ihtiyaç'ın ilk konuları anlatımı daha güzeldi.Sırayla kademe kademe gidiyor.Data'yı okuyunca bazı şeyleri hem anladım hem karıştırdım.Niye böyle oldu anlamadım. Genelde tarihe tek bir kaynaktan bakın diyolar. Ama ben ikisine de bakmak istiyorum bakalım nolcak.
Beyaz kalemin yaprak testini çekmiştim ama hiç çözmedim daha. Bi ara çıkıp alayım soru bankalarını.

Zeytinagac Siyahincimin dediği kaynaklar genelde övülüyor. Yargı'nın dili biraz ağır ama geçen yıllar herkes mutlaka bakın diyordu,ihtiyaç'ın anlaşılır bir dili var, Yediiklim ise duyduğuma göre ikisinin ortasıymış ve ayrıntılıymış baya. Yargı almayı düşünüyordum da dün bazı yorumları filan okudum,yargı eskisi gibi övülmüyordu.Sizin bu konudaki fikirleriniz ne merak ettim.

tarihten güvender+ihtiyaç işinizi görür diyolarlar. Gerçi ben hala başlamadım eğitimle cebelleşiyorum:95: Bir de sorum olacak arkadaşlar. Kavram haritası çıkarark çalıştıgım için ben çok yavaş ilerliyorum galiba. Bir de dove'nin dediği gibi 1-7-30 kuralıyla tekrarlar hızımı baya kesiyor. Genel kültüre ve matematiğe hiç başlamadım diyebilirim. Siz şimdiye kadar hangi dersleri bitirdiniz?

rica ederim canım
tarih datayı ben de almayı dşünyorum ama emin olamadım bir incelemem lazım. farklı kaynaklara bakmak lazım ama aslında tek kaynak daha iyi, çünkü şahsen ben görsel olarak hatırlıyorum sayfanın yapısı gözümün önüne geliyo
bugün deneme vardı bilgi yayınlarının, türkçe kafa karıştırıcıydı oysa çok severim:26: vatandaşlık ve tarihe ise nasıl çalışıcam bilemiyorum. bugün de uzman kariyerin çek kopar yaprak testlerini verdiler birikti iyice nasıl yetişicem diye düşünüyorum:18:
yargı için ben de aynı şeyleri duydum bu yıl pek önermiyolar nedense. bence önemli olan konuyu anlayabilmek bu yüzden ihtiyaç iyi bence

en azından anlayarak ilerliyorsun bu da önemli, 1 7 30 kuralını nasıl uyguluyorsun bir programın var mı merak ettim? genel kültürler eb aynı anda ilerliyorum ben ama matematik yavaş gidiyo vatandaşlığa yeni başlıyorum:26: eb den program bitti bir tek.

slm kızlar
1-7-30 kuralı nedir bende çok merak ettim çalıştıktan bir hafta sonra tekrar ,30 gün sonra tekrar mı?
bende bayağı rötarlı olsada ihtiyacın eğitim bilimleri modüler setini aldım3 gün önce , bismillah diyip gelişimden başladım,gk gy neğe 2. dönem bakıcam gerçi bu dönemde bitti 2 ye ne kaldı 2 aydan az bir süre,şu eğitim bilimlerini 2 ayda toparlayabilirmiyim görücez, konuların kalıcı öğrenilmesi için konu anlatımdaki sorular yetersiz olacak gibi görünüyor o yüzden şimdilik,konu sonrasında çözebilceğim yaprak test alıyım diyorum,yapraklar daha ekonomik olur diye düşündüm, yaprak test yada soru bankası kullanıp öneride bulunabilcek arkadaşlar varsa çok sevinirm...

Ayrıntılı şekilde çalıştıgım konuları ilk olarak o gün yatmadan önce, 1 hafta sonra ve 1 ay sonra tekrar ediyorum.Bütün tekrarları uyumadan önce yapıyorum. Bir ajandanız olursa hangi güne hangi konuyu ya da konuları tekrar etmeniz gerektiğini yazarsınız. Daha planlı programlı olur. Ben o şekilde yapıyorum. Tekrarları da kitaptan değil de kendi çıkardıgımız özetlerden ya da kavram haritalarından yapmak daha etkili oluyor.
daisy87 eğitimden beyaz kalem soru bankası ve yediiklim çek kopart testlerini kllanıyorum.Özellikle beyaz kalemin son testlerinde yorum isteyen güzel sorular var. İncelemende faydalı olabilir.

Dün aldım elime Data ve ihtiyaç'ın tarih kitaplarını Osmanlı'nın kuruluş yükselme ve duraklama dönemlerine çalıştım,açıkçası İhtiyaç'ın Data'dan aşağı kalır yanı yok.Üstelik ihtiyaç bu dönemleri ayrı ayrı ele alıp konu sonunda testler vermiş daha iyi olmuş.Data'da gerilemeye kadar olan kısım ve kültür ve medeniyet bir bölümde toplanmış ve sonra sorular konulmuş. Yine de Data da güzel kötü diyip hakkını yiyemem,ikisinden de takip edilebilir.

Yaprak test konusuna gelince açıkçası soruları daha kolay olduğu için ve konu konu ilerlediği için ilk aşamada çok faydalı oluyor,ben ihtiyaç'ın,Yargı'nın ve Yediiklim'in testlerini çözdüm,İhtiyaç basitti, Yargı'nın 2010 testinde hatalar vardı ama güzeldi, Yediiklim'de ise gayet açık ve güzel sorular vardı.Beyaz kalem ve Pegem çektirdim ama daha çözemedim.

Eğitim'e,tarih'e bakayım derken matematiği iyice ihmal ettim oysa ona çoook çalışmam lazım. Ama şöyle bir huyum var,en az bir gün boyunca onunla uğraşmalıyım yoksa yapamıyorum.E o zamanda diğerleri aksıyor.Ne yapcam bilemiyorum yani:26:

ben de öyle.. ve ben taktım mı takıyorum bir derse, mesela geçen 3 gn program çalıştım başka bişeye bakmadım bile:26: haftaya program yaptırcam sanırım

cvplar için teşekkür ederim kızlar, acilen bir soru bankası yada çek kopar edinicem,herkes ihityacın soruları için basit diyor, gelişim psikolojisi çalışıyorum şuanda çok kavram var diğerlerinde dahada fazla biliyorum henüz bakmamaış olsamda, ama ihtiyacın soruları ban normal geldi, konu anltaımın sonunda testleri ve testlerin sonundada çıkmış soruları var, şöyle bir baktığımda çıkmış sorular daha kolay gibi görünüyor yanılıyor muyum? tabi aradan zaman geçip kavramları ilk çalıştığım gibi net hatırlamayınca nasıl olcak bilmiyorum. Bu arada eskişehirde yaşan arkadaşlar varmı burada yani eskte , bazı fotokopicilerin ellerinde yeni yayınları bulundurup fotokopiyle çoğaltıp sattığını duydum , bu konuda bilginiz var mı ?

ben de eskişehirdeyim sevindim birden
ben duymadım ama kesin vardır, mesela genç kopyde olabilir. ama ben elimdekileri çözsem yeter şimdilik:18:
ihtiyaç basit ama anlaşılır en azından, önemli olan mantığını anlamak bence, çok zor sorularla cebelleşmeye gerek yokdediğin gibiçıkmış sorular daha kolay, o kadar karışık zor kavramlar çıkmıyoki

Son düzenleme:
ergenlik dönemi var ya , ergenlik öncesi hazırlık evresi olan erinlik var, erinlikte birincil ve ikincil cinsiyet özellikleri kazanılıyor, ama özelliklerin çoğu zerinlikte kazaılmış gibi anlatılmış ihtiyaçta, mesela kızlarda ay başı ergenlik, erkeklerde gece boşalması ergenlik, kimlik bunalımları sakarlık ergenlik, yani ben erinlikle ergenliğin farkını kavrayamadım bilen arkadaş varsa ki emnim fazlasıyla vardır, kısaca bahsedebilirseniz sevinirim

bende sevindim vala eskli olmana , ya bende cengiz topelin başında alf mi ne orada bütün kitapların soru bankası vs sinin fotosunu satıyolar diye duydum ama gidip sormadım, ilk fırsatta sorcam,soru bankasının normal fiyatı 10 sa fotosu 5-6 dır, sonuçta çözcen gitcek, konu anlatımda renkli orjinal kitap gerekli ama deneme vs için ekonomik olanı tercih etmek mantıklı geliyor bana, bakalım belki başka eskli arkadaşlar daha vardır bizi bilgilendircek bu arada branşın ne merak ettim

hımm bi sormak lazım, haklısın valla ekonomik olur hem branşım tarih canım senin ne? dershaneye falan gidiyomusun bi de mezunmusun? çok soru sordum

ergenliğin ilk yılları(11-13) yaşları erinlik ya da ön ergenlik olarak adlandırılır. bu dönemde kızlar ve erkekler aynı miktarda androjen ve östrojen salgılar. ikincil cinsiyet özellikleri kazanılır.(kızlarda göğüslerin büyümesi, erkeklerde sesin kalınlaşması, bıyık ve sakalların çıkması vb) diğer dediklerin birincil canım onlar ergenlikte kazanılırmış.
yanlışsa düzeltin kızlar

hımm bi sormak lazım, haklısın valla ekonomik olur hem branşım tarih canım senin ne? dershaneye falan gidiyomusun bi de mezunmusun? çok soru sordum
,

canım benimde felsefe grubu, daha doğrusu sosyoloji okuyorum bir taraftan formasyon alıyorum, son sınıfım, dershaneye gitmiyorum bu sene zaten dersler çok yoğun yinede elimden geleni yapıcam olmazsa da seneye evde kendi kendime hazrlanmayı düşüyorum, bu arada erinlik ergenlikle ilgili cvb için teşekkür ederim
ihtiyaçta şöyle diyor erinlik evresinde cinsel açıdan olgunlaşmaya başladığını gösteren gelişmelerde olur bunlar birincil cindiyet özellikleri ve ikincil cinsiyet özellikleridir.burada birincil özellikler doğrudan üremeyle ilgili ikincil özellikler ; göğüslerdeki,tüydeki ve sesteki değişiklikler..10-18 yaş arası testestoran ve östrojön hormnaları salğılanıyor.ikincil cinsiyet özelliklerinin başlaması erinlik döneminde oluyor.Adet kanaması da erinliğin değil ergenliğin belirtisidir diyor.

kitapta ha bire erinliği anlatmış ama net değil, özetle ikincil cinsiyet ereinlik, birincilde ergenlik tir diyebilir miyiz? ben bu konuyu kafanızı daha ğrıtcanım gibi sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…