- 7 Ekim 2010
- 2.373
- 224
- 163
- 37
- Konu Sahibi hayalperesttt
-
bir sorum var kızlar bakar mısınız?
Nasrettin hoca eşekten düşünce "düşmeseydim de inecektim" demiştir.
Bu olayda hangi savunma mekanizması kullanılmıştır?
A) Karşıt tepki oluşturma
B) Özdeşleşme
C) Mantığa bürüme
D) Yön değiştirme
E) Yansıtma
Basit bir soru belki ama ben mi yanlış yorumluyorum bilemedim. :26:
B) Özdeşleşme
C) Mantığa bürüme
D) Yön değiştirme
E) Yansıtma
neler de buluyolar böylemantığa bürüme mi cvp kafam karıştıı ya da a seçeneği?
B) Özdeşleşme
C) Mantığa bürüme
D) Yön değiştirme
E) Yansıtma
canım ben de uğruyorum sıksık, hala düzenli çalışamıyorum:26:
bu arada yeni bir bilgiyle geldim
senin sorduğun motor kazası ile ilgili soru varya, onu bugün dershanede 2 tane hocaya sordum, yediiklim ve yargı bu tarz sorular soruyor ama yanlış dediler, bunu garcia etkisi olarak kabul edemezmişiz eski tip sorularmış ve karşımıza öyle çıkmazmış. tepki genellemesi desek bile olur ama garcia demeyelim dedi.
bir soru örneği de verdiler;
otobüste sarsıntıdan midesi bulanan ayşe bundan sonra her otobüs gördüğünde midesinin bulandığını fark eder bu klasik koşullama, ama terminali gördüğünde veya otobüsü hatırlatan bişey gördüğünde bu üst düzey koşullamadır dedi. çünkü otobüs+terminal birlikte ve otobüsle birlikte terminale de koşullanır. bu soruyu da garcia etkisi diye yutturuyolar dedi hatta:26:
Sorduğun iyi olmuş gerçekten teşekkürler,bu kaynakların da ne yaptığı belli değil ki biri öyle der biri böyle der. Soru da Yargı'dandı zaten. Şimdi benim bununla ilgili şemamı yeniden düzenlemem gerek ya
slm arkadaşlar size bi sorum olacak kafam karıştı bu sene sadece öğretmenlermi girecek kpss sınavına ben işletme mezunuyum sınava girmeyi düşünüyordum ama net bi bilgide edinemedim bütün 4 yıllık mezunlar giremiyecekmi cevaplarsanız sevinirim
Dove lutfen bana yardim et.ben de hazırlanıyorum. bölümüm ingilizce öğretmenliği.. dersaneye gitmiycem. Kaynak olarak İhtiyaç ı beğeniyorum. soru farklılığı açısından Yedi iklim ve yargı da kullanıcam.
henüz eğitim bilimlerine çalışmaya başlamadım. genel kültür genel yeteneği bitiricem bu ay. sonra ağırlığı eğitime vericem. diğerlerinden de soru çözücem...
Dove lutfen bana yardim et.
benimde bransim ingilizce ogretmenligi. universteyi yurt disinda okumustum ummadigim anda denkligimi aliyorum Seviye tespit sinavina girecegim ve ona hazirlanacagim kaynaklarda zaten kpss kitaplari. yani hazir ona hazirlanmisken kpssyede gireyim diyorum ama hakkinda hic birsey bilmiyorum.
nasil basvurulur, branslara gore mi sorular sorulur, basvuru ne zaman, atanmak icin ne kadar puan almaliyim, evliyim esimin isi istanbulda istanbula atanma sansim var mi bu sorularin cevaplarini sen biliyormusun? ingilizce ogretmenlerinin sansi yuksek mi atanma konusunda?
kusura bakma ya sana google muamelesi yapiyorum ama benim kadar kpss cahili olmadigi icin kimse bu kadar basit sorularin cevabini google da bulamiyorum.
.
karşıt tepki oluşturma olmaz bence. mesela annene bakmak zorundasın. bu yüzden evlenemiyosun. annenden de içten içe nefret ediyosun bu yüzden. ama anneden nefret etmek çok yanlış olarak düşünüldüğü için, diyorsun ki, ben annemi o kadar çok seviyorum ki ondan ayrılıp da evlenemem. yani zorunluluktan gelen nefreti karşıt duygu olan sevgiyle değiştiriyorsun.
mantığa bürüme şöyle. mesela kabul edilmeyecek bir davranış. (istenmeyen) maçı kaybetmek gibi, işte yerler kötüydü de iyi oynayamadık diye bahane bularak haklı göstermeye çalışıyorsun.
yani ne de olsa inecektim, burada haklı göstermeye çalışmak için bahane bulmak...
neler de buluyolar böylemantığa bürüme mi cvp kafam karıştıı ya da a seçeneği?
mantığa bürüme, derdim ben olsam...
Ben de mantığa bürünme diyorum, düşmesini kendince haklı sebeplere bağlamış,bahane bulmuş yani.
ben de sizler gibi düşünerek mantığa bürüme dedim fakat cevap yansıtmaymış.
acaba soruda mı hata var? :26:
nerden bakarsan bak bence yansıtma olması imkansızzz
bence de yansıtma olmaz anahtar yanlış olabilir
"Bazı duygu, dürtü, gereksinim ya da yaşam olaylarının dışarıya aktarılıp, yansıtılıp, dışarıdaymış ya da dışarıdan kendisine yöneltiliyormuş gibi algılanmasıdır.
Yansıtma mekanizmasında kişi, kendi içinde yadsıdığı bir dürtüyü (ki bu toplumca onaylanmayan bir dürtüdür) başkalarında görür ya da başkalarının bu dürtüyü kendisinde gördüğünü sanır. İçinde öfke ve kin duyguları olan bir kişi, "bana kızıyorlar, benden nefret ediyorlar" diye düşünebilir. Burada hem yadsıma (bende kızma yok), hem de yansıtma (onlarda var) düzeneği işlemektedir."
dove açıklayıcı ümit veren cevabın için çok teşekkür ederim.
bugün hemen gidip burada tavsiye edilen hazırlık kitaplarından alıp başlayayım hazırlanmaya.
anladığım kadarı ile eğitim mezunları için tek bir sınav değil mi?
yani biz yabancı dil öğretmeniyiz diye bize dil öğretme teknikleri ile ilgili soru gelmez.
Allah yardımcımız olsun inşaallah güzel bir puan alırız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?