- Konu Sahibi hayalperesttt
-
cevap b
gelişim öğrenmeyi kapsar çünkü
evet bunu sonradan ben de farkettim. dikkatsizlikten olmuş biraz
cavap b mi
toplumsal sorumluluk için erken geldi
Cevap A olmalı,çünkü kendine karşı olumlu tutum geliştirmek okul dönemi için geçerli,ergenlikte toplumsal sorumlulukları yerine getirmeye istekli oluyor ve görevleri yerine getirebiliyor diye biliyorum.
Neslivicdan üzülme ya tüm telaşın bittikten sonra bi çalışırsın herkesten iyi yaparsın yeter ki sen vazgeçme.
Kızlar bu ara ben de bir saldım ki sormayın 1 haftadır doğru düzgün baktığım yok,
Rehberliğe takıldım kaldım,normalde bu dersi severim ama niyeyse çalışırken çoook sıkıldım.
Bir sürü yanlışım çıkıyor testlerde,çözmek istemiyorum.
acaba aranızda Ankara'da yargı dershanesine giden var mı? ücretlerini çok merak ediyorum eğitim bilimleri ve gk gy
Bu matematik kitabını ben de alayım ya,iyi değil matematiğim.
Canım da öyle sıkılıyor ki,ders filan çalışamıyorum,
Kullandığım ilaçlardan mıdır nedir sürekli uykum geliyor,kalkamıyorum bir türlü,çok yavaşım,ilerleyemiyorum.
Kapağını bile açmadığım dersler var,sinir krizi geçircem.
Moralim çok bozuk, kendimi suçlu hissediyorum
Ben şu sorularda zorlandım. Yardımcı olur musunuz?
Bir tekstil atölyesinde patron işçilerine: "Bir ay içerisinde en çok üretim yapana özel ikramiye vereceğini, ikramiye miktarının da sürpriz olacağını söylemiştir."
Patron aşağıdaki pekiştirme tarifelerinden hangisini kullanmıştır?
A) Değişken Oranlı
B) Değişken Aralıklı
C) Sabit Oranlı
D) Sabit Aralıklı
Açıklamalı yorumlarınızı bekliyorum 5 dk düşündüm bu soru üzerinde.
Diğer soru KOŞULLU ANLAŞMA ilkesi ile ilgili. Premack İlkesi "yemeğini yersen tv izlersin" gibi bir yöntem değil miydi? Koşullu anlaşma da buna çok benzemekle beraber iki tarafın da yararına olan (ihtiyaç yayıncılığa göre yazılı da olabilen) bir kavram değil miydi? Yanlış da olabilirim ama ben böyle anlamıştım. ama soruyu anlayamadım.
Aşağıdakilerden hangisinde koşullu bir anlaşma söz konusudur?
A) Ödevini bitirirsen bilgisayar oynayabilirsin.
B) Hafta sonu tatiline gitmek için sınavda birinci olmalısın.
C) Ders boyunca sessiz durursanız 2. ders beden eğitimi yaparız.
D) Ata binmek istiyorsan önce yemeğini bitirmelisin.
E) Bir saat matematik çalışırsan oyun oynamaya gidebilirsin.
ben bu soruya C dedim...
:26::26::26:
Sorular cidden düşündürücüymüş
Ben ilk soruya değişken oranlı dedim
Çünkü ikramiyenin miktarı belli değil.
İkinci soruya ise B dedim
Şöyle açıklayayım
Premack İlkesi'nde çocuğun yapmak istemediği ya da yapmaktan hoşlanmadığı bir davranış sözkonusu ve öncelikle çocuğun istendik davranışı gerçekleştirmesi gerekiyor.
Daha sonra ise hoşuna giden davranışı yapmasına izin veriliyor.
Ancak koşullu anlaşmada böyle bir durum sözkonusu değil.
Netten biraz araştırdım bu konuyu.
Alıntı yapıyorum daha açıklayıcı olur umarım.
"Premack İlkesi'nde önce bireyin istemediği, ancak istendik davranış (ders çalışma) bireye yaptırılır, daha sonra birey buna bağlı olarak kendisi için hoş olan davranışı (dondurma yemek)yapabilir. Koşullu anlaşmada ise, böyle bir sıralama şart değildir. Bireye "Ders çalışırsan, dondurma yiyebilirsin", denilebileceği gibi (premack ilkesi); "Dondurma yedikten sonra, ders çalışacaksın" da denebilir."
"Premackta pekiştirme hiyerarşisi var. Yani bireyin daha çok sevdiği şeyler daha az sevdiği şeyleri yapması açısından bir pekiştireç olarak kullanılır. Ancak koşullu anlaşmada böyle bir hiyerarşi yoktur. Örn: KPSS den yeterli puan alırsan atanırsın
Diğer bir farklılık, koşullu anlaşmanın illaki bir başkası tarafından yapılması gerekmez. Kişi kendi kendine de koşullu anlaşma yapabilir. Örn: Bu çalışmayı bitirebilirsem güzel bir film izleyeceğim(Asıl istediğim çalışmayı bitirmek)"
Bir de şunu ekleyebilirim.Premack ilkesinde istendik davranışa süreklilik kazandırma amacı var ama koşullu anlaşmada davranış kazandırma amacı yok.
açıklamaların için çok teşekkür ediyorum. evet 1. soru değişken oranlı. ben sabit oranlı yapmıştım, sürpriz miktardaki ödülü göz önüne almamışım. kafa karıştırıcı bir soruydu.
Koşullu anlaşma çok saçma değil mi ya2009 ihtiyaç konu anlatımlı kitabında ikisini aynı şey olarak anlatmış. ama 2011 de ayırıp da başka şekilde işlemiş, bu soruda olduğu gibi.
premack kafamda daha iyi oturdu şimdi. B şıkkındaki 1. olmak istenmeyen ya da daha az istenen bir davranış değil sonuçta. o yüzden premacktan farklı. şimdi bi anlam ifade etti :)
iyi geceler kızlar ben eğitim bilimleri için yargıdan çalışıyorum (aslında aklım yediiklimde kaldı) neyse gk-gy için datamı alsam yoksa ihtiyaç mı alayım:26:
öyle düşünme. yapamıyorsan zaman ver kendine biraz. 3 gün boyunca hiç çalışamadım. sadece bilgisayar oyunu oynayıp dizi film izledim.
çünkü çalışsam da anlamayacaktım. mola ver kendine..
ne için ilaç alıyorsun?
Yüzüm için Zoretanin kullanıyorum uyku yapıyor biraz.
Neden bu kadar sıkıldım derslerden bilmiyorum.
Rehberlikten sıkıldım galiba,çok uzadı not çıkararak çalıştığım için olsa gerek.
Bugün bitirip kurtulayım diyorum o derece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?