2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

mrsyar, darkangelhale, sbl59 teşekkür ederim bana umut verdiniz.
anneannem oturuyor alt katımızda, benim için odaya bi masa koydu, sıcacık odasında oturup çalışıyorum
canım anneannem sağolsun.
haklısın aileme şimdi zıt gitmeyip kısmette ne varsa o olur demeliyim. kazanmayı çok kolay sanıyolar. anneme atamalarda kaç kişinin alındığını söylediğimde şok oldu çok az değil mi dedi. (ki 700 kişi demiştim) ben de bu yine iyi, öyle branşlar var ki, sayıyla alıyolar anne dedim. kolay olacağını hemen girenin atandığını sanıyolardı herhalde :26:

sağol canımm sizi de Allah kavuştursun
bizim askerlik geçen yıl bitti çok şükür ki

hakkaten bilmeyenler kolay sanıyor atanmayı.
abuk subuk konuşuyolar bi de öylelerine sinir oluyorum

sağol canımm sizi de Allah kavuştursun
bizim askerlik geçen yıl bitti çok şükür ki

saol canım aminn darısı başımıza

dove canım hiç üzülme gerçekten sen atandıktan sonra neresi olursa olsun izin verirler hiç sıkma canını, o kadar kolay mı istediğimiz yere atanmak benim ailem gidersin uzak da olsa diyo ama nişanlım pek istekli değil ben de onu düşünüyorum, o zaman düğünümüz ertelencek yine diyo.. benim de çok çalışıp nişanlımın memleketine atanmam lazım:26:

Evet canım Data tarih almıştım, güzel aslında,her şeyi almışlar, ama İhtiyaç'ın bu seneki tarihini de beğendim ben. Data'yla hemen hemen aynı,ikisine de bakıyorum.
Bu arada nişanlın geliyormuş gözün aydın kimbilir nasıl heyecanlısındır şimdi.

Dove dün giremedim yeni gördüm yazdıklarını,hiç sıkma canını şimdiden. Aileler her ne kadar yapamazsın gidemezsin dese de o vakit geldiğinde onlar da işin ciddiyetini,zorluğunu anlıyorlar,emeklerinin boşa gitmesini onlar da istemez. Hem kaç puan alacağını,ne olacağını bilemeyiz ki şimdiden. Bu yüzden bize şu an düşen sadece çok çalışmak..Üzülme tamam mı?

Mrsyar sözünüz hayırlı olsun canım.

Sbl59 maşallah bir sürü derse bir arada bakabiliyorsun. Benim tüm günüm bir derse gidiyor,ben de mi bir sorun var yaaa,çok yavaşım.

Belli bir program yapmadım ama konu çalışıp bol soru çözüyorum.Öğretim yöntem ve teknikleri çalışyorum o da çok uzun. Sonra ölçme var ve gözüm korkuyor resmen yapamıyorum.
Dün deneme çözdüm sonra bir baktım 8 soru çıkmamış,sinir oldum. Boş olarak saydım onları. Ve ölçmem rezaletti.

Son düzenleme:

ben de bir sürü kitap aldım tek sorun çalışabilmek:)
saol canım sorma heyecanım tavan yaptı 11 gün kalıcak farklı şehirlerdeyiz git gel olcak ve ben hiç ders çalışamıcam kesin

bu arada ben de senin gibiyim bir derse takılıyorum bütün gün onunla uğraşıyorum bugün de matematik günü sanırım:26:

Ya matematiğe haftalardır bakamıyorum şu eğitim bitse bakcam ama bitmiyor kiiii

benim branşım tarih kızlar ayrıca özel sektörde de çalıştığım için yanında coğrafyayı da vermişlerdi:) o zamanlar çok kızmıstım aam ii ki vermişler.matematik içinde 2 yıldır üst üste kursa gittim acıklarımı kapatamadım fazla ama idare eder.o yuzden bu derslerden sadece test çözüyorum bazen konuları bir kere okuyorum.ama ölçme değerlendirme benimde berbat bak kac gün oldu hala testleri bitiremedim.
dün bir arkadasa gittim baktım ders calsıyor kardesi bir internet sitesinden gecen yılın ihityaç uzaktan eğitim videolarını bulmus ordan takıp edip test çözüyordu bana da getirecek nasıllar merak ediyoru.eğer ii se sizede bilgi veririm indirrisiniz.çok öptüm hepinizi iyi çalışmalar...

Kitapların arkasında yazıp duruyor site ama ben de hiç bakmadım. Çok işine yaramıştır gerçekten önceden görmen. Benim de hızlanıp o derslere geçmem lazım. Kolay gelsin kızlar...

Ben 2010 KPSS ye girdim. Ancak beklediğim sonuca ulaşamadım gerçi okulum da devam ettiği için pek bi çalışma fırsatı bulamamıştım. Bu sene kendim çalışarak hazırlanmak istiyorum. Bende İhtiyaç yayınlarının GK-GY kitapları var. Ancak ben kitaptan değilde, dergiden hazırlanmak istiyorum. İşteyken de kitabı açmak yerine dergiyle çalışmak daha kolay olacak çünkü Ben birkaç yere sordum. Ama kpss dergisi yok dediler. sizin bildiğiniz bir yayın var mı kpss dergisi hazırlayan?

yedi iklimin dergilerini bayağı bir övüyorlar ama kullanmadım. istersen sitesine gir bak bir derim.

1) "hoş olmayan sözler, azarlama ,tersleme, ve bedensel güç kullanma"hangi kavramla açıklanabilir.

a)I.tür ceza b)II.tür ceza c) sönme d) olumsuz pekiştirme e) olumlu pekiştirme

cevap A dedim ama cevap anahtarında "d" şıkkı gözüküyor.

2)servet öğretmen öğrencilerine kendi içsel durmunuzu yansıtan bir atasözünü defterinize yazıp açıklayınız." şeklinde bir ödev verir. öğrencilerden Ayşe "iyilik yap denize at,balık bilmezse halik bilir," kerem "kötü söyleme eşine,zehir katar aşına", özlem ise "dostluk başka, alışveriş başka" atasözünü tercih eder.
kolhberg ahlaki gelişişm döneminlerine göre ayşe, kerem ve özlem sırasıyla hangi dönemlerdedirler?

cevap:ben evrensel ahlak , itaat ceza, araçsal amaç dedim.
cevap anahtarı:evrensel ahlak ,araçsal amaç, kanun ve düzen diyor
yardımcı olursanız sevinrim.sorular fem dersanesinin özel denemesinden.

1. soru kesinlikle I.tip ceza, cevap anahtarı yanlıştır bence.
ne yazıkki ikinci soruya cevap veremeyeceğim okulda gördük ama üstünkörüydü, dershane anlatımını bekliycem

sbl59 1. soru tabii ki A anahtlar yanlış
2.soruda araçsal amacın diğer adı al gülüm ver gülüm. yani karşılıklı çıkar söz konusu.
cevap anahtarı doğru bence

kızlar bir soum var:

bir öğretmen fen bilgisi öğretiminde performans değerlendirme yaklaşımını kullanmanın öğrencilerin bilimsel yöntem süreç becerilerine etkisini incelemektedir.
bu araştırmadaki BAĞIMLI değişken aşağıdakilerden hangisidir?
A) bilimsel yöntem ve süreç becerileri
B) fen bilgisi dersi
C) öğretmen
D) öğrenciler
E) performans değerlendirme

:26:

A şıkkı
çünkü performans değerlendirme yaklaşımına bağımlı olarak değişiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…