2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

kızlar ben ilk defa bu sene girdim kpss ye. branşım mat. 87 puan aldım ama atanamıycam gibi görünüyo. iptal olan sınavdan 20 net fazla yaptım, yalnızca bir buçuk aylık bi sürede kendim evde çalışarak. üstelik bu bir aylık sürede nişanlandım onun hazırlıkları filan da oldu bir sürü vakit gittiği halde... dersane filan çok önemli değil. biraz bilginiz varsa kendiniz çalışın derim. ben ihtiyaç ve yargıdan çalıştım. ama bazı arkadaşlar yedi iklimin denemelerini de tavsiye etmişti..

Evet ben bugün bismillah dedim başladım.
haftaya yeni kitaplar alana kadar İhtiyaç 2009 basımından çalışıyorum.
her gün buraya ne kadar süreyle ne çalıştığımızı yazalım bence.

Ben bugün 1 saat kadar GELİŞİM PSİKOLOJİSİNE GİRİŞ çalıştım.
(Gelişim, Büyüme, Olgunlaşma, Deneyim, Öğrenme, Hazırbulunuşluk, Gelişim görevleri, Gelişim alanı, Dönem, Kritik dönem, Kalıtım, Çevre ve Zaman)

70 soruluk konu testi çözdüm ve ara verdim. Akşama da 2 saat kadar çalışmayı planlıyorum.

Tarihsel Zaman ve zamanı karıştırdım. Bilen var mı?

puanın çok iyi değil mi? sözleşmeli falan olmuyor mu

arkadaşlar bişey sorucam şimdi anayasa değişti ya bu anayasa kitaplarını da etkiler mi yeni kitap almamız gerekirmi sizce?

merhaba kızlarr.bende varım 2011 için ama şu atamaları bekliyorum 78 aldım sınıf öğrt.inşallah sözleşmeli gelir gibi ama yinede çalışcam 55 bin kadroluk fırsatı kaçrmam hiçbirimiz kaçırmayalım bence.Allah yardımcınız olsun.

ben de bu sene ilk kez girmeyi düşünüyorum.şu ana kadar tek bir kpss sorusu çözmüş değilim.genel kültür genel yetenek eğitim bilimleri hepsini çalışmam lazım.zaman yeterli mi sizce?
bölümüm de pek ataması olan bir bölüm değil .2011de normal memurluk atama olmuyor diye duydum.acaba 2012de girip b grubu atanmaya mı çalışsam.kararsız kaldım.

İhtiyac'ın setini aldım,oturup çalışıyorum ama sanki çalışmıyormuşum gibi geliyor ve düzünli çalışmıyorum pek.
Dove tarihsel zaman bireyin gelişimi üzerinde "yaşanılan zamanın,o tarihin" etkisinin olması.Toplumu etkileyen olayların bireye olan etkisi.Şöyle düşün eskiden teknoloji bu kadar gelişmemişti,bilgisayar cep telefonu filan yoktu ama şimdi her şey var bu da yeni nesil çocuklarını nasıl da etkiliyor di mi? Her şeyden haberleri var,bunları kolyaca öğreniyorlar,canavar gibiler.Yani o günün o tarihin,toplumun şartları onların gelişimini etkiliyor.
Yani ben böyle anladım umarım doğrudur ve yardım edebilmişimdir.

doğru cnm doğru :) ben de dün bi daha çalışınca anladım iyice..
ihtiyacın 2011 i çıktı mı? İnternet sitesinde yok da...
dün biraz daha çalıştım Fiziksel ve Psikomotor gelişim
ama bugün tekrar edicem bu konuyu.
dönemlerin gelişim ödevleri karışıyor bazen.
bu dersi hem lisede hem üni de aldım o yüzden hızlı geçiyorum biraz. ama soru çözmek lazım, konu çalışmak tek başına yetmiyor...

Dün şunu öğrendim. :)
Gelişim ödevlerinden bahseden ilk kişi HAVIGHURST

ve de

Fiziksel gelişimin en hızlıdan en yavaşa sıralanması

En hızlı DOĞUM ÖNCESİ
sonra BEBEKLİK
sonra ERGENLİK
ve de OYUN DÖNEMİ.....
GENÇ YETİŞKİNLİK
ORTA YAŞLILIK
YAŞLILIK

böyleymiş işte .....

ihtiyaçın kitapları çıktı bugün dağıttılar bize geçen seneye göre değişikler var güzel olmuş..dove bende buralardayım gelişimde aynılarını bizde bugün işledik..devam kızlar az zamanda çok işler başarmalıyız

anayasa değişikliği yeni kitapları etkiledi ve bu yıl bu değişiklerden soru gelecek diye düşünüyorum

Canım ben de 87,2 alan ancak muhtemelen atanamayacaklardanım, fen branşım.
Eşimin çalıştığı yerden, memleketten başka yer yazmayacağım için 2. sözleşmeli alımda da olmaz diye düşünüyorum.
Sözleşmeli atansam bile yazın 55 bin sırf kadro alımı var, rekor bir sayı bu, kaçırılmaz fırsat,ilk defa böyle bir alım olacak
yeniden hazırlanacağım sınava. Sözleşmeli kalmak da sorun, kadroyu almak lazım.
Rabbim gönlümüze göre versin inşallah.

Son düzenleme:
ihtiyacın kitaplarını alayım bari o zaman.. öff bi sürü para şimdi....... :84:

Kızlar merhaba, ben de eğititm bilimlerinden hazırlanıyorum bu sene. Youn geçiyo staj, okul falan atanmam da lazım bu sene,
nasıl olacak bilmiyorum... Özellikle eğitim bilimlerinden açmak güzel olmuş bu konuyu.

Kızlar merhaba, ben de eğititm bilimlerinden hazırlanıyorum bu sene. Youn geçiyo staj, okul falan atanmam da lazım bu sene,
nasıl olacak bilmiyorum... Özellikle eğitim bilimlerinden açmak güzel olmuş bu konuyu.

olur olur Papato bence burada birbirimizle soruları falan da tartışabiliriz.
dersaneye gidiyor musun?
ben gitmiyorum. ilk girişim olacak. son sınıfım, branşım ingilizce.
senin branşın ne?

ben her gün buraya çalıştığım konuları yazıyorum :) böylelikle yazılı olarak görünce çalıştığımdan emin oluyorum, içim rahatlıyor :)
dersaneye giden arkadaşlar hangi konuda olduklarını yazabilirler mi? ben de onlarla paralel gitmeye çalışıcam da...

Ben bugün Piaget'in Bilişsel gelişim kuramının temelleri ve dönemlerini çalıştım

ergenlikteki,
Hayali İzleyiciler ve
şu efsane olayını ben de yaşıyorum

Bana sanki hiç çalışmıyomuşum gibi geliyo ya.
Bu arada evet kızlar dersaneye gidenler hangi konularda olduklarını yazarsa çok iyi olur.

kızlar benimde kitaplarım bugun geldi değişik yayınevlerinden aldım ama sadece soru bankası aldım gk-gy içinkonu calısma kitapalarım var gecen yılın kitapları konuyu hiç bilmiyormus gibi okuyup testini çözeceğim. türkçeden bile 10 yanlıs yapıyordum artık hatalarım üzerinde daha cok duracağım ve konulardan çözdüğüm test sayılarını yazarım. dersaneye giden arkadaslar küçük tüyolar verirler belki bizedimi kızlar bu sene kazanacağız.... dersaneye gitme ihtimalim olsa belki daha düzenli olur du diye düşünüyorum ama ne yapalım imkan yok yeni setler de cok pahalı idare edeceğiz artık burdan herkesin desteği birbirine olursa belki birseyler daha iyi olur dimi:)

gelişimde fiziksel gelişim bitti,öğrenmede edimsel koşullanmaya geçtik,ölçmede değerlendirme çeşitlerindeyiz dershanede kızlar..

gelişimde fiziksel gelişim bitti,öğrenmede edimsel koşullanmaya geçtik,ölçmede değerlendirme çeşitlerindeyiz dershanede kızlar..

dersanenin iyi yanı hepsinin bi arada gitmesi işte..
ama ben çalışırken sadece 1 tanesini çalışıyorum bi günde.

ben de gelişim psikolojisinden Zihinsel gelişim kuramlarını (Piaget, Bruner, Vygotsky ve Gagne) bitirdim.
bugün dil gelişimine geçicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…