2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

iki gündür giremedim
bomba gibi sorularım var

1) ilköğretim 1. sınıf öğretmeni hülya hanım, sınıfındaki öğrencilerden okuma yazmayı ilk öğrenen öğrencisini tahtaya çıkararak "tahtaya adını ve soyadını yaz" demiştir. öğrencisi tahtaya "adını ve soyadını yaz" yazmıştır.
öğrencinin bunu aynen yazması, piagetin bilişsel gelişim kuramına göre hangisi ile açıklanabilir?

a) benmerkezcilik
b) yönergenin içselleştirilmesi
c) özelden özele akıl yürütme
d) odaktan uzaklaşamama
e) aynılık/ değişmezlik ilkesi

2) beş yaşındaki ferhatın çok sevdiği dedesinin, bir yaşındaki kardeşinin doğum gününde kendisiyle ilgilenmemesi ve kardeşine hediye getirmesi sonucu, ferhat dedesine küsmüş ve onunla geçirdiği güzel günleri düşünmeden dedesine karşı olumsuz bir tutum sergilemeye başlamıştır.
bu olay ferhatta bilişsel gelişime ilişkin aşağıdakilerden hangisinin gelişmemiş olduğunu gösterir?

a) özelden özele akıl yürütme
b) tersine çevirememe
c) kişi sürekliliği
d) benmerkezcilik
e) odaktan uzaklaşma

kızlar cevaplar şöyle
1)E diyor ben anlamış değilim bende c olgunlşama demiştim.
2)D diyenler kazandı eğitim bir bütündür. ben bu soruyu pek kavrayamamıştım ama

cevpalayanlara teşekkürler

1.e
2.d diyorum

ikisine de aynı cevabı vermiş olucam ama 1.d 2.e diyorum :26:
yanlış olabilir şimdiden söyliyim.

ben iki gündür hiç çalışamıyorum kızlar..
bi grip oldum ama öyle böyle değil.
işe de gidemiyorum.
ateşim bi düşüyo bi çıkıyo.öksürmekten bi hal oldum.
çok kötüyüm çokkk

1) d
2)e diyorum inşallah doğru çıkar:18: ewet bencede odaktan uzaklaşamıyor bu çocuklar:):)

Son düzenleme:

çok çok geçmiş olsunnnn..
bir neden e canım öğrenme olarak nasıl deriz ben olgunlaşma demiştm ama

temmuziki sorularda odaktan uzaklaşamama var gibi geldi
1.soru d ,2.soru e şıkkı diyorum ben

öylebirgeçerzamanki çoookkk geçmiş olsun

çok çok geçmiş olsunnnn..
bir neden e canım öğrenme olarak nasıl deriz ben olgunlaşma demiştm ama

teşekkür ederim canım
soruda muratın el ve ayak kasları bisiklet kullanacak düzeye gelmiştir deseydi evet olgunlaşma olacaktı.fakat burda bisikleti kullanabilmektedir denilmiş.yani davranış öğrenilmiş.
dolayısıyla bu ifade büyüme,olgunlaşma ve hazırbulunuşluğu da içine alan öğrenme kavramına işaret ediyor.

temmuziki sorularda odaktan uzaklaşamama var gibi geldi
1.soru d ,2.soru e şıkkı diyorum ben

öylebirgeçerzamanki çoookkk geçmiş olsun

çoookkk teşekkür ederim dafnem

Son düzenleme:
kızlar aranızda dershaneye gidenler varmı hangi konulardasınız eğitimde program ve öğretim tekniklerinde ilerliyoruz genel kültür evde çalışıyorum orda hangi konulardasınız birde evdeki çalışma programınız nasıl ben çalışırken zorlanıyorum bazen bir bakmışım kafam başka yerlerde geç uyanıyorum bazen offf napıcam böyle...

sen de ne güzel çalışmışsın :)) tam zamanıdır çalışmanın bence. bu aralar hızlanmalıyız......

canım herzaman olmuyo böyle ee mat.da yok zaten dove sen karekök yayınlarından mat. kitabı almıştın galiba tam olarak adı nedir ne kadar ve anlatımı nasıl beğendin mi?

canım herzaman olmuyo böyle ee mat.da yok zaten dove sen karekök yayınlarından mat. kitabı almıştın galiba tam olarak adı nedir ne kadar ve anlatımı nasıl beğendin mi?

valla canım ben memnunum. Piramit diye bi sistem uygulamışlar.
Böyle en üstte bi soru veriyor. altında sorunun cevabını konu anlatımı gibi anlatıyor.
sonra örnek sorular veriyor kolaydan zora doğru. bi incele bence o kitabı....

ilk fırsatta bakıcam kitabın üzerinde matematik 0 yazıyor dimi yanlış olmasın netten baktım pembe renk matematiğim sıfır diyenlere 9. sınıf temel kpss dgs falan yazıyor aynı kitap mı canım

kızlar bir sorum var:

gagne'ye göre öğrenme ürünleri sözel bilgi, zihinsel beceri, bilişsel strateji, tutum ve psikomotor beceriler olarak sınıflandırılmaktadır. zihinsel beceriler ''nasıl''ı bilmeyle ilgilidir. buna göre, aşağıdakilerden hangisi zihinsel becerilere örnek olarak verilebilir?

A) tutumlu olmayı isteme
B) kareyle dikdörtgeni ayırt etme
C) düzgün yazı yazma
D) sınava hazırlanmada etkili bir yol bulma
E) Türkiye'nin coğrafi bölgelerini söyleme

evet canım b şıkkı, bu konuya yeni geçtim de ilk testim ben de b dedim ama şık eleyerek, pek emin olamadım açıklayabilirmisin lütfen?

ben gidiyorum canım, eğitimde hepsi aynı anda ilerliyo bir tek rehberliğe başlamadık daha.gk gy de konuların yarısına gelmemişizdir daha sanırım yavaş ilerliyoruz. ben aynı zamanda formasyon da alıyorum stajım da başlıcak çok yoğunum bir de nişanlım asker her izne geldiğinde dağıldım bu zamana kadar verimli çalıştım diyemem

benim doğru düzgün bir programım yok:26: hala geçmiş konulara yetişmeye çalışıyorum soru bankalarına başlamadım yaprak testlerdeyim.. bir türlü adapte olamadım son 4.5 ay kaldı:18:

siz neler yapıyorsunuz kızlar etkili çalışma için??

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…