2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

evet canım b şıkkı, bu konuya yeni geçtim de ilk testim ben de b dedim ama şık eleyerek, pek emin olamadım açıklayabilirmisin lütfen?

zihinsel beceriler nasıl bilme ile ilgilidir ve 5 e ayrılır içinde ayırt etmeyi öğrenme yer alır ezber bilgi benimki bunu bildiğim için b şıkkı dedim daha detaylı bilmiyorum canım gagne konusu biraz karışık

kızlar benim soruların cevapları şöyle :
1) c özelden özele akıl yürütmeymiş
2) e odaktan uzaklaşmaymış

açıklayabilecek olan var mı?

kızlar benim soruların cevapları şöyle :
1) c özelden özele akıl yürütmeymiş
2) e odaktan uzaklaşmaymış

açıklayabilecek olan var mı?
1) ilköğretim 1. sınıf öğretmeni hülya hanım, sınıfındaki öğrencilerden okuma yazmayı ilk öğrenen öğrencisini tahtaya çıkararak "tahtaya adını ve soyadını yaz" demiştir. öğrencisi tahtaya "adını ve soyadını yaz" yazmıştır.

Bu özelden özele akıl yürütme çünkü çocuk tek bir noktadan bakıyor.Mesela bir ilköğretim öğrencisine bir sayfa A harfi yaz dediğinde komple bir sayfaya A yazar.

2) beş yaşındaki ferhatın çok sevdiği dedesinin, bir yaşındaki kardeşinin doğum gününde kendisiyle ilgilenmemesi ve kardeşine hediye getirmesi sonucu, ferhat dedesine küsmüş ve onunla geçirdiği güzel günleri düşünmeden dedesine karşı olumsuz bir tutum sergilemeye başlamıştır.
bu olay ferhatta bilişsel gelişime ilişkin aşağıdakilerden hangisinin gelişmemiş olduğunu gösterir?

Burada ben merkezciliğin etkisinde kalıp odaktan uzaklaşmıyor,sadece kendisi var ve herkesin kendisi için var olduğunu düşünüyor.

çok geçmiş olsun canım.sana da kolay gelsin.tekrardan hosgeldin...

geçmiş olsun allah sağlık versin

çok geçmiş olsun..... hemen iyileşsin inşallah.

ben bugün ölçmeye başlıyorummmm

Çok geçmiş olsun,sana da kolay gelsin :)

çok teşekkür ederim inşallah

meraba kızlar bende yeni katıldım 4.sınıf ingilizce öğretmenliği

branşım..hepimize kolay gelsin

HOŞGELDİN aramıza güzel pAYLAŞIMLAR

kızlar bu soruyu çözüp açıklayabilecek olan biri var mı

Bir okuldaki 300 lise öğrencisine 50 soruluk çoktan seçmeli bir matematik testi uygulanmıştır. elde edilen puanlar için hesaplanan KR-20 güvenirlik katsayısı 0,90 olarak hesaplanmıştır.
BU SINAVLA İLGİLİ OLARAK, AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİ KESİNLİKLE DOĞRUDUR?

A) öğrencilerin başarı düzeyi yüksektir.
B) sınavın yapı geçerliği yüksektir.
C) kapsam geçerliği düşüktür.
D) sınav tek boyutlu bir yapıyı ölçmektedir.
E) madde örnekleminden kaynaklı hata miktarı yüksektir.

Son düzenleme:

cevap B mi acaba? :26:

kızla mrb. bende bu yıl eğitim bilimlerinden sınava hazırlanıyorum. fakat elimde kaynak yok. yagı, ihtiyaç ve yediiklim yayınları arasında kaldım. tecrübeli olan arkadaşlar hangisini önerirsiniz.
birde geçen yıl ki yargının eğitim bilimleri var arkadaşımda. ondan alıp çalışsam mı diyorum. malum öğrenciyim. 50-60 milyon vermek çok kolay değil.
neler önerirsiniz.
acil

kr 20 aslında iç testin daha çok güvenirliliği ile ilgili idi. iki şık arasında kaldım cevap "a"olabilir mi?

dediğin yayınların 3ü de güzel, eb de vatandaşlık 2011 olsa yeterli sanırım

canım hoşgeldin branş neydi?
türkçe canımm

canım ben yargıyı beğenmiyorum çok sıkıcı geliyor. bu sene yediiklim aldım soruları biraz kassa da yeni sorulara gayet uygun buldum,hem içeriği hem yapısı çok hoşuma gitti

herkese selamlarrrrr

Bugün öğrencilerim hiç üzmedi Beni.. Tam gaz ders işlerim 6 sınıfta da =) hepsi anlamıs giBi görünüyor.. Geçmiş zamanı işledim.. şimdi Biraz uyku zamanı.. sonra ders .. hepimize kolay gele...

KR-20 yüksek çıkmış KR20 ve 21 in yüksek çıkan testlerin yapı geçerliliği yüksektir arkadaşlar ve yapı geçerliliğ yüksek olan testlerin her zaman kapsam geçerliliğ düşük olur. Çünkü maddelerin uyumuna bakılır testin tamamının yani kapsamına bakılmaz.umarım yardımcı olmuşumdur...

açıklaman için teşekkür ederim ama o zaman neden B şıkkı değil:26: yapı geçerliği yüksek?

kitapların ciltleri yenilenir içlerinde de konu başlıklarının yerlerini değiştirirler genelde. elinde kitap varsa çok eski de değilmiş, onu kullanabilirsin . o parayı soru bankası alarak değerebilirsin. önemli olan çok soru stili görmek. çöze çöze kademe atlarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…