2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

çok şükür geldin canım yaa özledik valla seni
iyisindir inşallah
korkuttun kız beni niye stajda sinirin bozuldu benim de haftaya başlıyo:18::18:
görüşürüz canım daha sık gelmeye çalış yine olur mu

Son düzenleme:

fıstıkcım özlettin kendini............................ 7 martta hazır ol, deneme yapıyoruz........

öğrenme bitti kızlar gelişime başlamaya karar verdim. gelişimi okuldan bayağı hatırlıyorum hızlı biter diye düşünüyorum. yöntem teknikten çok korkuyorum ama çünkü öğrenmemiştim üniversitede ancak ezberlemiştiim final için uçtuu gitti o da.
ya genel yeteneği nasıl yapim bilemedim siz nasıl yapıyorsunuz konu anlatım mı çalışıyorsunuz soru mu çözüyorsunuz.
bir dahaki hafta için heyecanlıyım ilk defa deneme çözmüş olacağım merak ediyorum

benimde öğrrenme bitti :81:
pek unutmamışım konuarı,hızlı hızlı bi okudum bi test çözdüm bitirdim,program geliştirme var sırada inş
benim genel yetenek çok kötü,bi tarih azıcık var
ben önce konu çalışıyorum,hatta yazarak çalştımmı biraz zaman alıyor ama çok iyi aklımda kalıyor,hele sözel derslerde bu çok faydalı oluyor benim için...
mesela geçen coğrafya çalıştım kitaptada hem anlatım hem soru çözüm şeklinde ilerliyor,kalıcı oluyor baya :44:

bugün ö.y.t çalıştım kızlar soru paylaşayım sizlerle
şu Hobar'da kimse ilk defa karşılaştım sorularda

1-1.bilginin farkında olma
2.bilginin anlaşılması
3.bilginin uygulanması
4.önceki bilgilerin harekete geçirilmesi
5.yeni bilgilerin kazanılması
Yapılandırmacı öğrenme yaklaşımına ilşkin olarak yukarıda karışık halde belirtilen aşamaların doğru sıralaması hangisidir?
a)4-1-2-3-5
b)1-5-4-2-3
c)4-1-5-2-3
d)4-5-2-3-1
e)1-4-2-3-5

2-Aşağıdakilerden hangisi Hobar tarafından öğretimin gerçekleştirilmesinde öğretmenler için gelişitirdiği modelin 'idari özellikler' kapsamında yer almaz?
a)ders kitaplarının ihtiyaçları
b)öğrenme zamanı
c)öğrencilerin sayısı
d)fiziksel özellikler
e)öğrencilerin gelişim düzeyleri

3-Aşağıdakilerden hangisiBloom'un Tam öğrenme modeline göre 'genel bilişsel giriş davranışları' arasında yer almaz?
a)yazılı anlatım becerisi
b)sözlü anlatım becerisi
c)bir konunun öğrenilebilmesi için gerekli ön öğrenmeler
d)okuduğunu anlama ve yorumlayabilmededki yeterlilik
e)mantıksal düşünebilme gücü

1.bilginin farkında olma
2.bilginin anlaşılması
3.bilginin uygulanması
4.önceki bilgilerin harekete geçirilmesi
5.yeni bilgilerin kazanılması
Yapılandırmacı öğrenme yaklaşımına ilşkin olarak yukarıda karışık halde belirtilen aşamaların doğru sıralaması hangisidir?
a)4-1-2-3-5
b)1-5-4-2-3
c)4-1-5-2-3
d)4-5-2-3-1

e)1-4-2-3-5

bu biraz bilgi sorusu sanki..yanlış hatırlamıyosam sıralama böyleydi :26:

2-Aşağıdakilerden hangisi Hobar tarafından öğretimin gerçekleştirilmesinde öğretmenler için gelişitirdiği modelin 'idari özellikler' kapsamında yer almaz?
a)ders kitaplarının ihtiyaçları
b)öğrenme zamanı
c)öğrencilerin sayısı
d)fiziksel özellikler

e)öğrencilerin gelişim düzeyleri

Hobar'ı ilk kez duyuyorum ben de.idari özellikler diyo ya e ile alakası yok gibi geldi

3-Aşağıdakilerden hangisiBloom'un Tam öğrenme modeline göre 'genel bilişsel giriş davranışları' arasında yer almaz?
a)yazılı anlatım becerisi
b)sözlü anlatım becerisi

c)bir konunun öğrenilebilmesi için gerekli ön öğrenmeler
d)okuduğunu anlama ve yorumlayabilmededki yeterlilik
e)mantıksal düşünebilme gücü

diğer seçenekler genel şeyleri ifade ediyor fakat c'deki konuyla ilgili ön öğrenmeler her konu ve her ders için değişebilir o yüzden cvp c bence
umarım doğrudur :26:

Valla attım biraz ama.. eğer tutarsa yorum yaparım üstüne

bende yazarak çalışıyorum okuyarak aklımda kalmıyor ama yazmakta bayağı zaman alıyor. benim genel kültür sıfır oof ne kadarda çok çalışılacak şey varmış meğer. genel kültürede yazarak çalışırsam eğitim bilimleri yetişmez diye korkuyorum . nasıl yapsam bilemiyorum.ağırlığı ne kadar ki bu genel kültürün

Gençler deneme nerden olacak?bilgi verir msnizZ?
kızlarda indirdikleri denemeler varmış, bi arkadaşın da tarayıcısı ve 2011 denemeleri varmış. ya internettekilerden birini belirleyip indirecek herkes ya da taratıp bi yere yükleyip çözücez.
bak diğer konu açıldı. kpss kampı diye, orda bi daha açık

kızlar cevaplar şöyle

1-d ben e şıkkı yapmıştım sıralama öyle doğru geldi bana
2-e bu hobar kim bilmiyorum ki
3-c kitapta ön öğrenmeleri bilişsel davranışlarda yazmış kafam karıştı
:26:

1. soru için yargıya baktım sıralama öyleymiş hakikaten
hobarı ben de tanımıyorum hatta ilk kez duyuyorum mantıken yaptım soruyu.
3. soruya gelince ön öğrenmeler bilişsel davranış ama soruda genel diye soruyo acaba o yüzden mi? :26:

benimde genel kültür sıfıra yakın.işte tarih biraz var
ben eğitimi unutmamışım pek,konuları hızlıca okuyup 1-2 testle beraber geçiyorum,genel kültürü yazıyorum sadece yoksa hepsini yaz yaz yapamam sanırım,eğitim yetişir ya,hangi konulardan zayıfsam ona daha ağırlık veriyorum şimdilik :44:
bugünlük yaptıklarım;
eğitim - program geliştirme temel kavramlar 20soru
geometri - üçgende açı
mat - oranorantı,denklem çözme,sayı-kesir prob.

günün özeti:
program geliştirmeye başladım.
gelişim 34
öğrenme 39
öyt 29
ölçme 32
rehberlik 29 soru çözdüm

zorla çalıştım resmen

Son düzenleme:
okulda nöbetçiydim bugün yorgunluktan ders falan çalışasım gelmedi,yine de kendimi sçlu hissetmeyeyim die öğrenmeden 50 soru çözdüm,hiç yoktan iyidir

kızlar sanırım motivasyonumu kaybetmek üzereyim, hatta sanırım kaybettim
sınav yaklaştıkça çalışmamın yeterli olmadığı,yapamayacağım hissine kapılıyorum:18:

siz neler hissediyosunuz??

bu arada biraz güzel şeylerden konuşalım, tercihlerinizde şehir kıstasınız var mı? heryere gider misiniz sevgilisi nişanlısı olanlar,evli olanlar vardır onlar da etkili mi kararınızda merak ettim

Son düzenleme:
Ben geldiiim
Ben de sizleri özledim kızlar ya alışmışım buraya.
Bu aralar tarih,matematik biraz da coğrafyaya bakıyorum.Artık hepsi birarada ne kadar yürüyebilirse....Eğitimden soru çözmeye çalışıyorum ama bazı şeyleri unutmuş gibi hissediyorum kendimi.Acil bir tekrar yapmalıyım.
Tekrar demişken arkadaşımdan yediiklimin gelişimini aldım,bakıyorum yavaş yavaş. Çok fark yok ihtiyacın yenisiyle. Vaktimi alıyor ama.

Siyahincim ben de aynen senin gibi hissediyorum,kendimi hiç yeterli görmüyorum.Değilim de zaten.
Bu arada staj meselesinde seni korkutmak istememiştim ya. Şöyle açıklayayım, çok çekinerek gittim ama müdür ve öğretmenler güzel karşıladılar. Öğrenciler de iyi,olumsuz bir şey yaşamadım çok şükür onlarla. Zaten hoca sıkı sıkı tembih ediyor rahatsız etmeyin diye. Ördek yavrusu gibi gidiyoruz öğretmenin ardından. Ama diğer arkadaşlarımın hocalarının tavırlarını filan duyunca canım sıkıldı,daha ilgililermiş de. E bir de gidip saatlerce her sınıfta aynı şeyi dinlemek zor geldi. Siz kaçar saat gireceksiniz?

Dove deneme fikri güzelmiş sahiden ama ben bu ara katılacağımı sanmıyorum. Ödevlerimiz filan var onlarla uğraşıcam.Kısa zamanda katılmayı umuyorum bakalım...

Çok uzattım,sıkmayayım sizi kızlar..Kolay gelsin herkese.Bugün biraz gelişim çözdüm.Gidip biraz da matematik çalışayım.

Son düzenleme:

hoşgeldin canımmm
korkularımızı aşıp elimizden geleni yapıcaz artık, dün depresyona girdiğimi düşünüyordum gece 3e kadar tarih çalışınca biraz rahatladım
yahu bizim hala hiçbişey belli değil stajla ilgili, belirsizlik de sinir ediyo beni. sizin haftada kaç saat? ne yaptınız derslerde? tek başınamıydın? ay ördek yavrusu gibi dedinya hehe gözümde canlandı çok güldüm buna
bir ne giydin stajda öyle süslenmeyin lise orası falan dediler bize

kolay gelsin canım ben de proramlı çalışayım hepsinden çözeyim dedim ama aklım eksiklerimde kaldı, matematik ve tarihle uğraşıcam birkaç gün

Son düzenleme:

zaman azaldıkça insan panik oluyor ama sakin ol, her şey güzel olacak inşallah, emek veriyoruz bir karşılığı olacaktır bir şekilde.

ben Kız meslek lisesi gibi bi okul istiyorum. İlköğretimlerden hoşlanmıyorum ama lise olmadı yazarım illaki. Genel lise falan yazamam, çünkü başa çıkamam. :))))
Şehir olarak da küçük bi ilçe istiyorum. tercihen akrabalarımın olmadığı, havanın SICAK olduğu bi yer. çünkü 4 senedir Ankara nın griliğinden bıktım!
Deniz kenarı mümkünse
Allahım ne çok şey istiyorum yaa

sevgilim de nereye gidersen gelirim dedi. o yüzden puana göre yazıcam Allah ne verdiyse artık

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…