- Konu Sahibi hayalperesttt
-
- #1.281
canım dur yetiştim
şimdi mutlak değeri sayının sayı doğrusunda sıfıra uzaklıgı olarak düşün.
ama bir mutlak değerde eşitliğin karsısı asla eksi olamaz. bir daha bak istersen l-xl=-3 olamaz asla x sıfırdan küçük ya onu eksi ile çarpıp cıkardıgımda x olarak cıkacaktır. negatif sayıları eksi ile carparım, pozitiflere hiç dokunmam öylece cıkar.
bu defa tecrübeli şekilde girersin :) Ben daha önce girmedim.
Benim sözel puanı almam lazım o yüzden söz 1 ve 2 ve de say 1 yapmam lazım. ama sayısalım çok yavaş ve içgüdüyle çözüyorum resmen
Başladım çalışmaya, mutlak değerdeyim ama ANLAMIYORUMMMMMMMMMM.
l-3l = 3 diyor
x< 0 ise l-xl= -3 tür diyor.. ben mi yanlış anlıyorum, bu nasıl iş bilemedim
Kızlar merhaba. Nasılsınız, ben bir süredir yoktum. Önce internet ile ilgili sorunlar oldu, günlerce bağlanamadım. Sonra sevgilimle sorunlarım oldu, günlerce ona üzüldüm, ardından dirençsiz düştüm 3 gündür de ciddi bir grip geçirdim ve hala iyileşemedim.
1 hafta kadardır kitap yüzü açtığım yok.
Ve bu gün ne göreyim. ALES'e 32 gün kalmış. Ben daha hiç matematik çalışmadım.
Zaten duymuşsunuzdur 40.000 tane ANGUS ingilizce öğretmeni de geliyomuş. Ona da moralim bozuldu.En iyisi bir üniversiteye kapak atmak. ALES'e öylesine girecektim ama artık daha ciddi bakıyorum.
Diyeceğim şu ki, ALES'e kadar pek burada olamam gibi görünüyor. Konuyu takip edeceğim ama çok fazla katılamayabilirim size.
Ben yokken kendinize iyi bakın.
İyi çalışmalar dilerim herkese.....
bu defa tecrübeli şekilde girersin :) Ben daha önce girmedim.
Benim sözel puanı almam lazım o yüzden söz 1 ve 2 ve de say 1 yapmam lazım. ama sayısalım çok yavaş ve içgüdüyle çözüyorum resmen
Başladım çalışmaya, mutlak değerdeyim ama ANLAMIYORUMMMMMMMMMM.
l-3l = 3 diyor
x< 0 ise l-xl= -3 tür diyor.. ben mi yanlış anlıyorum, bu nasıl iş bilemedim
Kızlar merhaba. Nasılsınız, ben bir süredir yoktum. Önce internet ile ilgili sorunlar oldu, günlerce bağlanamadım. Sonra sevgilimle sorunlarım oldu, günlerce ona üzüldüm, ardından dirençsiz düştüm 3 gündür de ciddi bir grip geçirdim ve hala iyileşemedim.
1 hafta kadardır kitap yüzü açtığım yok.
Ve bu gün ne göreyim. ALES'e 32 gün kalmış. Ben daha hiç matematik çalışmadım.
Zaten duymuşsunuzdur 40.000 tane ANGUS ingilizce öğretmeni de geliyomuş. Ona da moralim bozuldu.En iyisi bir üniversiteye kapak atmak. ALES'e öylesine girecektim ama artık daha ciddi bakıyorum.
Diyeceğim şu ki, ALES'e kadar pek burada olamam gibi görünüyor. Konuyu takip edeceğim ama çok fazla katılamayabilirim size.
Ben yokken kendinize iyi bakın.
İyi çalışmalar dilerim herkese.....
merhaba kızlar bende eğitimi bitirdim ama yine soru çözüdüğümde bisürü yanlışım çıkıyo ya şimdi genel yetenek genel kültüre başlıcam ama hiç umutlu değilim birini bitirince birini unutuyo gibi oluyorum dersaneye gitseydim keşke diyorum bazen tek başına altından kalkamıcak gibi hissediyorum..
birde staj var 5.sınıflara giriyoruz üniversitedeki staj hocamız kesinlikle türkçe konuşmamızı istemiyor..sınıftaki ingilizce hocası da türkçe anlatmış hep bizi çok zor anlıyorlarr ya off off stajdan kalıcam bu gidişleee
x<0 için l-xl= -x tir.
Neden?
x=-2 olsun. -x= 2 olur.
Yani, -x pozitiftir. Bu yüzden mutlak değerin dışına aynen çıkar..!laa deliricem anlamıyorum.
kızlar burda bir sayfada rastlayınca aklıma geldi 1 ay önce duymuştum bilginiz varmı?? halk eğitimlerde ana okulu öğrt. sertifikası veriliyomuş bu sene çok alım olucağı için elinde bu sertifika olan bu branşada başvurabilecekmiş yani yıllar önce branş değişikliği oluyodu hani onun gibi bişey olucakmış diye duydum puanları düşük bana cazip geldi bazı şehirlerde kurs açılmış sanırım benim olduğum yerde yok
benim olduğum şehirde de yoktu,dershaneden hocalar bizzat gidip görüşmüşler,istek olursa talep çok olursa açarız demişler,bize de form getirdiler 30-40 kişi olmuş sanırım
belki daha fazla. cevap bekleniyor şimdi
çoğu ilde varmış,bir görüş istersen,yeterli çoğunluk bekleniyordur belki
sağol canım bende öyle yapıcam şimdi, burda yok denilince balon haber deyip unutmuştum ..bir arkadaş dün başladığını yazmış sende yazınca umutlandım bir araştırayım zaten ailem başka yerde eşiminkiler başka biz başka yanlarına giderim artık 10 günlükmüş zaten bunuda deneyelim bakalım...yarın dersanede hocalara sorucam belki bizdende talep olursa yaparlar bişeyler bize duyurmadılar çünkü başka şehirdeki akrabamdan duymuştum bende ..böyle bir alım olursa sende başvuracaksın o zaman...
kızlar burda bir sayfada rastlayınca aklıma geldi 1 ay önce duymuştum bilginiz varmı?? halk eğitimlerde ana okulu öğrt. sertifikası veriliyomuş bu sene çok alım olucağı için elinde bu sertifika olan bu branşada başvurabilecekmiş yani yıllar önce branş değişikliği oluyodu hani onun gibi bişey olucakmış diye duydum puanları düşük bana cazip geldi bazı şehirlerde kurs açılmış sanırım benim olduğum yerde yok
yeni duydum:26: istanbulda var mı ki?
doğru canım birçok ilde açıldı belgelerini aldılar bile, ama bu belgeyle sadece ücretli öğretmenlik yapılıyo kadro olayı yok yani
hımm kafam karıştı ücretliye gerek yok zaten yapabiliyoruz ben bir soruşturayım alabilirsem kenarda dursun belge ilerde nolur bilinmez ithal öğretmenden sonra herşeyi yaparlar artık belli olmaz keşke böyle çaresiz bırakmasalar alternetif yollar düşünmeye başladım artık offf....
haklısın ne olacağı belli olmaz tabi,şu an ücretli diyolar ama kim biliraynen,fazla belge göz çıkarmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?