2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

Cevapların için ve özellikle açıklaman için sağ ol canım. Çok iyi oldu gerçekten.

3. soruda biraz şıkları eleyerek gittim. diğerlerinin olma imkanı hiç yok. o yüzden balık kılçığı diye düşündüm. balık kılçığında nedenler sonuçlar yazılıp çıkarımlar yapılıyor.
4. soruda bence hata var. piaget' e göre düşünürsek d, kolhberg'e göre düşünürsek e oluyo anlamadım

Cevapların için ve özellikle açıklaman için sağ ol canım. Çok iyi oldu gerçekten.

rica ederim

4. sorunun yanıtı d, gelelim açıklamasına;
piaget dediği için ahlaki gerçeklik ve ahlaki özerklik dışındaki şıkları eledik.
piagete göre 6 yaşa kadar ahlak duygusu yoktur. yani 0-5 yaş arası ahlak öndcesi dönemdir. 6-9 yaş arası ise ahlaki gerçeklik.
ahlaki gerçeklikte çocuk kuralların değişmezliğine inanır ve ceza otorite tarafından verilir. burada emine'nin yaptığı tam olarak budur. Çünkü düşündüğü kardeşinin bunu neden niçin yaptığı değildir ve 'mutlaka' cezalandırılması gerektiğini düşünür ,yani kuralların değiştirilmemesi gerektiğini gözetir. Cevap---->D
ahlaki özerklikte ise kurallar değişebilir,davranışın niyetine bakılır. Mutlak ceza gibi bir kavram bu dönemdeki kişilerin düşüneceği bir şey değildir.

1. sorunun yanıtı;üst eğitim kurumları bireyin hem mesleğini hemde eğitimini ilgilendirir. İlköğretimden sonra seçilecek ortaöğretim kurumu anadolu lisesi,sağlık lisesi,ticaret lisesi vs. olabilir. Bunlarda direk çocukların mesleklerini bunun yanında eğitimlerini ilgilendirir. cevap --->A

Umarım düşüncelerimde mantık hatası yoktur.

:)) 4. sorudaki piaget i görmemişim ben sorunun açıklamasını auror_a çok güzel yapmış

sorularım var:26: kafam karışmış sanırım ölçme sorularını sonradan anladım ama oturmayan bişeyler var sanırım matematik zaten....

görüntü pek net değil ama idare ediverin

şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
48.E
50.D
51.B
70.C
75.C
95.E:26: ya tutarsa

para cezasını 1.tip de alan var 2. tip de alan var, bu soruya bakarsak 1.tip gibi duruyo ama biz 2.tip olarak öğrendik:26:

siyahincim matematik sorularını bilemedim ama eğitimler doğruysa şöyle yaptım
57-d
58-e
60-c
76-d

ben de senin sorularına bakıyodum

57 ve 58i aynen ben de senin gibi yaptım ama yanlış 57.A, 58.D imiş.
60ı aritmetik ortalama yaptım sonuçta yeni puan katılıyo ama:26: cevap D imiş ne alaka
76 da A imiş hiç anlamadım:26:

46.E
50.D
51.B
70.C
75.C
95.E:26: ya tutarsa

para cezasını 1.tip de alan var 2. tip de alan var, bu soruya bakarsak 1.tip gibi duruyo ama biz 2.tip olarak öğrendik:26:

46ya ben de E demiştim ama cvp A diyor. hatalı mı ki?
50-d evet nasıl oluyo?
51-c imiş ama neden
70-c demiştim ben de ama D imiş
75-c ama 1.tür ceza olmaz mı?
95-e ben A demiştimm

yığılmalı frekansta direk kişi sayısıyla ilgili olduğu için tabloda hem kişi sayısı artarak iniyo hem de kişinin aldığı puan eklenerek gidiyo o yüzden d şıkkı umarım anlatabilmişimdir.. 76. soru yanlış bence

diğer arkadaşın sorularına da baktım
46-b
51-e
70-d
75-c
95-a
ben böyle yaptım ama umarım doğrudur :44:

Duyusal uyum ile duyarsızlaşma arasındaki temel fark, duyusal uyumda uyarıcının belirli bir süre sonra hissedilmemesi, duyarısızlaşmada ise söz konusu davranışın zayıflamasıydı(uyarıcının az da olsa hissedildiği halde tepkilerin azalması, az verilmesi durumu). Yani bir birey, bir durumla çok kez karşı karşıya kaldığında, bireyin söz konusu davranışa tepkisini giderek yitirmesiydi, duyarsızlaşma. -alıntı-

46-a
51-c
70-d açıklayabilirmisin?
75-c buna ben 1.tür ceza demiştim. neden 2.ceza oluyor?
95.soruya ben de a demiştim ama e imiş

46. soruyu anladım ben güvenilirliği sadece tesadüfi hata etkilediği için sorunun maddelerindekilerde sabit ve sistematik hata olduğu için yalnız 1 oluyor..

70. soruda anahtar kelimeler algı ve taklit.. çocuk algıladığı gibi olduğunu sanıyor aslında daha çok odaklaşma bir özelliğine odaklanıp diğer özelliklerini ihmal ediyor yani şişenin boyutuna göre karar veriyor.. odaklaşma da sezgisel döneme girdiğinden dolayı ben d dedim umarım anlatabilmişimdir.

ayırt edicilik değeri 1.00 olan test maddesinin varyansı kaçtır?

a- 0.00
b- 0.05
c- 0.1
d- 0.2
e- 0.25

bu soru nasıl yapılıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…