2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

ayırt edicilik değeri 1.00 olan test maddesinin varyansı kaçtır?

a- 0.00
b- 0.05
c- 0.1
d- 0.2
e- 0.25

bu soru nasıl yapılıyor?

A mı? ayırt edicilik 1 ise, 1-q dan madde güçlüğü 0 dır. varyans da standart sapmanın karesidir. ss=q*p, 1*0=0 zaten.

50. soruyu şöyle yaptım: ayırt edicilik üst gruptan alt grubu çıkardığımız için en küçük değer olmalı, yani alt grubun doğru cevabı fazla olmalı bu yüzden d ve e olmalı, madde güçlüğünde de üst ve alt toplanıyordu daha büyük olan değer gerek o da madde 4 oluyo umarım anlatabilmişimdir.
ama 70. soruya takıldım C olduğunu düşünüyorum:26: benim köpekli soru da yanlış var bence de d olmalı.

Son düzenleme:
para cezası da 2.tür cezadır canım, mahrum bırakma var çünkü, 1.tip olması için ortama hoş olmayan bişey eklenir, 2.tip de ise hoş olan bişeyden mahrum bırakılır.

evet ragıp D :) ama neden? ben B demiştim

ayarlayıcıda öğrencinin dışında gelişiyo yani pek öğrenciyle ilgili olmuyo, bireyi tanıma ile ilgili bişey yapılmamış zaten bu yüzden yanlış yapılmış ya da eksik yapılmış diyemeyiz,
müşavirlik çünkü diğer öğretmenler alanına kendileri karar vermiş, öğretmenlerin müşavirlik hizmeti alması gerek. ben müşavirliği sadece anne babaya verilir sanıyordum ama değilmiş öğretmenlerine de verilirmiş. tamamlayıcıdır çünkü branş öğretmenleriyle rehber öğretmenin işbriliği yapması söz konusu, birbirlerini tamamlayacaklar

sonrakileri daha çok sevseydi gölgeleme olurdu çünkü yeniler eskileri gölgede bırakmış olurdu
ama önceki sonrakilerin daha çok sevilmesini engelliyor bu yüzden engelleme :26:

6.7 sınıf öğrencilerinin başarılarının düşmesi hangi gelişim ilkesiyle ilgilidir?
A. gelişim süreklidir ve aşamalardan geçer.
B. bireysel farklılıklar vardır.
C. gelişim nöbetleşedir.
D. kritik dönemler vardır.
E. belli bir sıra ile gerçekleşir.

bu soruya ne dersiniz?

58. soruda madde üst guruptan ne kadar çok kişiyi çeldirmişse yanıltmışsa yani o en güçlü çeldiricidir.. çünkü doğru yanıt o değil ama üst guruptan 17 kişi onu işaretlemiş onları yanıltmış o yüzden cevap d

dolayısıyla da en çok üst gurubu çeldirmiş olduğundan değiştirilmesi gerekiyor çünkü iyi madde olması için alt gurubu çeldirip üst gurubun çoğunun doğru yapması gerekiyor bu yüzden 57 de d şıkkı oluyor :44:

b,d değil diğer üç şık arasında seçim yapamadım

57 yi ben de d yaptım ama A imiş cevap:26: sanırım çeldirici işe yaramadığı için değişmesi gerekiyo çünkü neredeyse kimseyi çeldirememiş.
58i şimdi anladım teşekkür ederim, ben üst grubu değil de alt grubu çeldirmesi gerek diye düşünmüştüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…