2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

1.sorunun cevabı eşik
2. soru da sonralık etkisi olması lazım

1-eşik
ben duyarsızlaştırma diye düşünmüştüm,çünkü soruda çocuk müziğe dayanamıyordu :44:

2- geriye ket vurma
ben sonralık etkisi diye düşünmüştüm,son öğrendiğini hatırladığı için. geriye ket vurmayla farkı ne ki...bazı kavramlar ne kadar yakın birbirine,en az 10tane iki şık arasında kalıp gidip yanlışı seçiyorum

aynen benim de öyle oluyor. hatta bazen işaretleyip değiştiriyorum önceki doğru cevap oluyor
bunu nasıl ayırt edicez?

ayşe yapılan sınavda tüm soruları doğru cevaplandırdığı için hedef davranışları kazanmıştır.

bu yargı hangi ölçüt ve amaca yönelik bir değerlendrmedir?

a- mutlak- düzey belirleyici
b- bağıl- biçimlendirici
c- mutlak- biçimlendirici
d- bağıl- düzey belirleyici
e- bağıl- tanılayıcı

A diyorum ama doğru mudur bilemiycem ÖSYM ile pek anlaşamıyoruz cevaplar konusunda (=

uzun zamandır yokum düğün sınav derken fırsat bulamıyorum.sınav yaklaştı denemeleri sıklastırdım.internetten bazı yayınevlerinin denemelerini vermişler.adres isterseniz özelden yazarım. hepinizi öptüm.. bu arada 2 hafta sonra nikahım var:) çok heyecanlıyım :)

Aaa hayırlı olsun canım. Allah bir ömür mutluluklar nasip etsin inşallah. Düğün sınavdan sonra mı olcak?

Ben de A diye düşündüm çünkü hedef davranışları kazanmıştır diyor.
Aman sinir oluyorum böyle sorulara.
Ben de uzman kariyerde çok zorlanıyorum. Bu hangi yayın, çıkmış sorulardan mı yoksa?

aa ne güzel hiç söylemiyosun heyecan çok normall

uzman kariyerin sorularını çok seviyorum.bende 20li denemesi var. takıldığın soruları karşılaştırabiliriz?
bu soru fem dersanesinin denemelerinden

Allah tamamına erdirsin inşallah, koşuşturmalı heyecanlı güzel bir süreç mutluluklar dilerim
uzman kariyerin sorularını çok seviyorum.bende 20li denemesi var. takıldığın soruları karşılaştırabiliriz?
bu soru fem dersanesinin denemelerinden

uzman kariyerin soruları çok zorluyor, fem in gk-gy denemelerini arkadaşlar almışlardı memnunlardı sorulardan.
2010 sorularını çözmek istiyorum bende,denemeler ya çok zor ya kolay oluyorlar, bakayım artış olacak mı netlerimde :18:

ben uzman kariyerin eğitim bilimlerini kastetmiştim gygk sını bilmiyorum

Sorularım var kızlar bakarsanız çok sevinirim.

1) üst eğitim kurumları hakkında öğrencilerin bilgilendirilmesi hangi problem alanının kapsamındadır.
A) mesleki- eğitsel
B) yalnız eğitsel
diğer şıklar mühim değil.

2) Müziğe yeteneği olan ve konservatuara gitmek isteyen Murat'ın annesi oğlunun çalgıcı olmasını istemez ve oğlunun isteğine karşı çıkar. Murat'ın kendisine uygun bir mesleğe yönelmesine yardımcı olmak için anneye verilmesi gerekn hizmet hangisidir?
A) Psikolojik danışma
B) Veli ile ilişkiler
C) Bireyi tanıma
D) Araştırma ve değerlendirme
E Bilgi toplama ve yayma

3)Bu tekniğin uygulanmasında esas amaç, sorgulama becerisidir. Bireyler belirli bir problem durumunu aşama aşama irdeler. sonuç olarak elde edilen tüm veriler toplanarak çözüm üretilir.
Bireylerde eleştirel düşünme becerisini geliştirmeye yönelik olan bu teknik aşağıdakilerden hangisidir?

A) tanılayıcı dallanmış ağaç
b) yapılandırılmış grid
c) Balık kılçığı
d) Anlam çözümleme tablosu
E) vee diyagramı

4) Annesiyle birlikte alışveriş merkezinde oyuncak reyonunda dolaşan Ayfer bir bebeği çok beğenir ve almak ister. Annesi parası kalmadığı için alamayız diyince Ayfer,, reyondaki görevlinin arkasının dönük olduğu bir anda bebeği alıp çantasına koyar. Bunun suç olduğunu ve mutlaka cezalandırılması gerektiğini düşünen kardeşi Emine ise hemen durumu annesine anlatmıştır.
Piaget'nin ahlak gelişimi kuramına göre Emine'nin içinde bulunduğu dönem hangisidir?
A) gelenek öncesi
B) Ahlaki özerklik
C) geleneksel
D) ahlaki gerçekçilik
E) gelenek ötesi

Ve bir de öyt.deki "forum"u sürekli karıştırıyorum. Diğerlerinden ayıran yönü nedir? Hepsi birbirine benziyor.

Cevaplayanlara teşekkürler şimdiden...

fstklkurabyecim sorulara kendimce cevaplar veriyim inş tutar

1-b
2-b
3-c
4-e

forumun en ayırıcı noktası izleyenler de tartışmanın içine katılabiliyomuş. Yani izleyiciler sadece soru sormayıp tartışmaya kendi görüşlerini de katabilirlermiş.
Mesela panelde izleyiciler yalnızca soru sorabiliyolarmış fikir beyan edemiyolarmış.

inşallah hepimiz atarnırız ve birbirimizin mutluluğunu paylaşırız...
şurda 3 hafta kaldı artık sınava... off..
inşallah atandığımızın haberlerini veririz birbirimize..

:97:

Ayy inşallah atanırız. Gerçekten çok az kaldı. Geceleri uyuyamıyorum artık sıkıntıdan. Sabaha kadar ayaktayım. Şu süreç hayırlısıyla bir geçse Allahım:18:

Benim cevaplarım:
1)b
2)b
3)c
4)c

Teşekkürler kızlar...
İşte cevaplar
1) a
2) b
3) c
4) d

1. nasıl mesleki de olabilir anlamadım kafamı karıştırdı doğrusu, bir hocaya sormak lazım ama imkanım da yok
2. evet veli ile ile ilişkilermiş.. Benim aklıma takılan ailelere de bilgi toplama ve yayma yapılıyor mu yoksa sadece öğrencilere mi?
3. Ben bunları sürekli karıştırıyorum. Ve anlamadığım nokta balık kılçığında çözüm oluyor mu? Yani ben problemin çözümü olmaz diye biliyordum.
4. zaten anlamadım anlayan beri gelsin ben b demiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…