2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

kızlar aranızda memurluk tercih edicek varmı 1 temmuzda bitiyor galiba tercihler, biz lisans mezunları p3 le atanıyo galiba benim p3 80 küsür gelme ihtimali varmı bide en takıldığım kısım memurlar nette tercih yaparsanız p10 puanınız da yanar diye bişey duydum ne kadar doğru bu

evet doğru :103: nasıl ayırıyoruz diğerlerinden

Canım soruda gerekçe ve neden bulma diyor ya eleştirmeye yöneltiyor..diğer düşünce tekniklerine ait bir bilgi yok soruda zaten,,yansıtıcı düşünce:çocuğun düşündüklerini vermesi yansıtması yani,,analitik düşünme:bütün-parça ilişkisi yani bütündeki parçaları anlama olayları kavrama vb,,hipotetik düşünme tekniğin de olasılık var olası çözüm yolları düşünüyor şöyle olursa böyle olur gibi,,lateral düşünme de de çocukların farklı düşünmelerini sağlıyorsun yani genelde imkansız gibi görünen bir olay karşısında bu duruma nasıl gelindiğini sorgulama gibi bakış açıları geliştirme ....

açıklama yarı oldu yarı olmadı gibi tatmin eder inşallah yahu (=

kızlar aranızda memurluk tercih edicek varmı 1 temmuzda bitiyor galiba tercihler, biz lisans mezunları p3 le atanıyo galiba benim p3 80 küsür gelme ihtimali varmı bide en takıldığım kısım memurlar nette tercih yaparsanız p10 puanınız da yanar diye bişey duydum ne kadar doğru bu

canım bu linkte 2010 lisans taban-taban-tavan puanları var br göz at istersen ona göre tercih yaparsın belki,,ama diğer sorun hakkında bir biligim yok araştırayım bişey duyarsam yazarım yine ...

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-57074/h/20102maxminlisans.pdf

Canım soruda gerekçe ve neden bulma diyor ya eleştirmeye yöneltiyor..diğer düşünce tekniklerine ait bir bilgi yok soruda zaten,,yansıtıcı düşünce:çocuğun düşündüklerini vermesi yansıtması yani,,analitik düşünme:bütün-parça ilişkisi yani bütündeki parçaları anlama olayları kavrama vb,,hipotetik düşünme tekniğin de olasılık var olası çözüm yolları düşünüyor şöyle olursa böyle olur gibi,,lateral düşünme de de çocukların farklı düşünmelerini sağlıyorsun yani genelde imkansız gibi görünen bir olay karşısında bu duruma nasıl gelindiğini sorgulama gibi bakış açıları geliştirme ....

açıklama yarı oldu yarı olmadı gibi tatmin eder inşallah yahu (=

anahtar kelime gerekçe bulma yani. bilmiyodum. sorudan da bi ipucu bulamamıştım teşekkürler

bu kez matematik sorularım var. en çok çıkan soru tipleri bunlar.
açıklayabilecek olan varsa sevinirim:34:

$e5d8f369.webp $4793aaf1.webp $8400ed8f.webp $0a79ac48.webp $21de780e.webp

Pragnaz da kişi her şeyi basit-anlamlı görme eğiliminde oluyor ya ufak bir benzerlik gördüğü olayda onu tecrübelerine benzetiyor,,yani zımba kağıdı tutma işlevi görüyor ya soruda da adam da basit ama işe yarar olarak düşünüyor yani pantolonun paçasının zımba ile tutturalacağını dşünüyor bilmem oldu mu açıklama =/

Teşekkürler bu açıdan bakmamıştım hiç,çok sağol:16:

Temmuziki
49) b
merdivenli de c mi?
Doğruysa açıklayayım yoksa hiç rezil etmeyeyim kendimi:78::37:

Benim de ölçmeden sorum var, açıklarsanız sevinirim.

1) Güvenirlik katsayısı 0.64 olan bir ölçme aracının geçerlik katsayısı hangisi olamaz?

A) 0.50 b) 0.60 c) 0.70 d)0.80 e)0.90

Son düzenleme:
Temmuziki
49) b
merdivenli de c mi?
Doğruysa açıklayayım yoksa hiç rezil etmeyeyim kendimi:78::37:

Benim de ölçmeden sorum var, açıklarsanız sevinirim.

1) Güvenirlik katsayısı 0.64 olan bir ölçme aracının geçerlik katsayısı hangisi olamaz?

A) 0.50 b) 0.60 c) 0.70 d)0.80 e)0.90

ikisi de doğru cnm açıklayabilir misin?
ölçme sorusunu bilmiyorum

hangisi Türkiyede tarımsal nüfus yoğunluğu az olan bölgelerin benzer özelliklerindendir?
a-yer şekillerinin engebeli olması
b-sulama imkanlarının gelişmiş olması
c-makineli tarımın yaygın olması
d-yoğun göç almaları
e-tarımsal verimin yüksek olması

bu sorular çok çıkıyo ama napcaz:30:
bi bilsem:26: 1,2 ve 3 temmuzda genel bi tekrar yapcam matematikten öyle gircem sınava:26:

hangisi Türkiyede tarımsal nüfus yoğunluğu az olan bölgelerin benzer özelliklerindendir?
d-yoğun göç almaları

B mi?:26:

Son düzenleme:
d-yoğun göç almaları

ben a diyorum c de olabilir :78:

bi bilsem:26: 1,2 ve 3 temmuzda genel bi tekrar yapcam matematikten öyle gircem sınava:26:

malesef değil

B mi?:26:

ben a diyorum c de olabilir :78:

ben a demiştim c çıktı. tarımsal nüfus en az olan bölge doğu anadoluymuş.
yani tarım alanları az, tarımla uğraşan fazla. öyleyse cevap a olması gerekmez mi:37:

hmm evet anladım ben tarımsal nüfus az çünkü makineli tarım var yani insan gücüne fazla ihtiyaç yok makineler yapıyo zaten...

hmm evet anladım ben tarımsal nüfus az çünkü makineli tarım var yani insan gücüne fazla ihtiyaç yok makineler yapıyo zaten...

Ama bir ülkede veya herhangi bir sahada, tarım ve hayvancılıkla geçinen nüfusun, tarımsal alana bölünmesiyle elde edilen nüfus yoğunluğuna tarımsal nüfus yoğunluğu denir. bu farklı bişi

ben a demiştim c çıktı. tarımsal nüfus en az olan bölge doğu anadoluymuş.
yani tarım alanları az, tarımla uğraşan fazla. öyleyse cevap a olması gerekmez mi:37:
yok canım tarımsal nüfus yoğunluğu az olması için= tarımla uğraşan insan/tarım alanları formülünden tarımla uğraşan az tarım alanı fazla olsunki yoğunluk az çıksın, ama yine de oturmadı bende:26:

Son düzenleme:
Back
X