- 20 Ocak 2009
- 4.116
- 13
- 683
- 46
evet canım tüp bebek ve sezeryan olacağım.şuanda kanamalarının geçmiş olmasına çok sevindim canım.inşallah hepimiz sağlıkla doğuracağız buradaİlknurcuğum tüp bebekti di mi senin? Sezaryen mi olacaksın sen de? Ya ben kanamalar yüzünden buraya yazmayı yaz sonu bırakmıştım kimsenin morali bozulmasın diye sonra tehlike geçince geri döndüm ama konuştuğunuz şeylerin hepsini okuyamadım tabi zırt pırt zaten konuşulmuş şeyleri soruyorsam kusura bakma(yın)
iyiyim canım benim.biz kocişle özelliklede hafta sonları epeyce geç yatarız.inşallah yarın sabaha gazsız uyanırsın canım
Geçmiş olsun canım
iyiyim ahucum boşver arama gene yazıyım rüyamda seni gördüm bugün hayır olsun bebiş doğuyormuş ama topikte okuyormuşum yalnız ilk bebiş senindi demek çıkmadı iiçin rahat olsun hatta aynıydı günlerimiz diyorum rüyamda
çok geçmiş olsun cidden bir türlü geçmedi senin gaz sancın:26:
kızlar ben yatıyım kocacık şimdi yattı tek yatmasın adamcağıziyi geceler bebişleride öpüyoruz oğluşumla:80::80:
evet canım tüp bebek ve sezeryan olacağım.şuanda kanamalarının geçmiş olmasına çok sevindim canım.inşallah hepimiz sağlıkla doğuracağız burada
yok canım bu yasa işleri hemen hemen hiç konuşulmadı.bende merakla bekleyenlerdenim yeni yasayı
sağol canım güzel dileklerin için:)
benim kocam da baya erken uyudu, bende minişimle evde geziniorum
sağol tatlım
belkide en son ben doğuracağım, tersi olurmuşya
damlacığım hala çantamı hazırlamadım, doğumdan çok
çantamın hazır olmaması korkutuyor
inşallah haftaya hazırlayacağım
iyi geceler tatlımmkızlar ben yatıyım kocacık şimdi yattı tek yatmasın adamcağıziyi geceler bebişleride öpüyoruz oğluşumla:80::80:
sana da iyi uykular illknurcuğumben artık yatıyorum arkadaşlar
size iyi sohbetler diliyorum
hepiniz kocamannnnn öpüldünüzzzz
herhangii bi ağrın sızın var mı bi de kaç haftalıksın sen şimdi tam olarak
hayır canım ağrım sızım yok 32+4 deyim yani 33 hafta
ilk defa oluyor hamileliğimin önceki dönemlerinde hiç böyle bir şey yaşamadım nişan denilen olayın daha kıvamlı daha koyudur diye biliyorum ama değildir dimi
35 haftalık doğum yapmış biir olarak bence bugün yat dinlen... takip et bi daha gelicek mi... bu tür şeyler normal olabiliyormuş ama doğum habercisi de olabilir allah korusun. kalk pc başından ve git uzan hemen
bir daha olursa ya da adet sancısı gibi bi sancın olursa doktorunu ararsın. ama yook olmazsa sorun yok demektir için rahat olsun..
nişan daha pembemsi oluyo kanla karışık amniyo sıvısı gibi
viyolecim nasıl kan var yaa ne diyorsun hala varmı devamı peki
slm kızarherkez iyidir inşallah...dışardaydık gezmekte eşim yemeye götürdü bizi iyi geldi değişiklik oldu benim için...ama zor oluyo artık dışarı çıkmak
eve gelince ohhhh dedim ev gibisi yok valla şu andada yatakta uzanıyom keyif yapıyom
kızlar herkese iyi geceler :)))umarım herkes iyidir ve doğurmamıştır henüz geçmişi okumadım..artık akşamları burdayım kocişim bana bilg almış hediye :))))
dün akşam kuzuyu görmeye gittik nazar değdirdim 8 aydır yüzünü göremeyen arkadaşlar var bizde her seferinde yüzünü görüyoruz hatta şov yapıyor dedim arkdaşlara ilk dfa sadece sırtını gördük ay ne kötü oluyormuş çok kısa sürdü hiçbirşey görmedik hiç foto yok..bundan sonra konuşursam..
kuzuma maşallah deyin doktor bile şaşırdı kaldı yanlışmı diye 2.500 49 cm :))))ben dedim boy kilo tamam millet doğuruyor vaktinde siz alın en iyisi dedim doktorda tabi bunları insanlar son zaman görüyor çok iyi ama ciğerler öyle demiyor dedi..vakti çok önemliymiş kızlar 1 gün bile kalsa kar dedi..bu arada benim kasılmam çoktu dün malum ay sonuydu benim stres yorgunluk ordada 3-4 kez oldu doktorda bak oluyor dedi..eve git hemen bol sıvı al dinlen dedi gece çok oldu korktum valla sıklaşırsa ara gel yatırırım dedi valla doğumdan sonra 1 hft bebişle fazla vakit geçireceğim diye 1 ay erken doğurumam dedim ve raporumu kapatttırmaya karar verdmi ben artık olmuyor pzt salı gideceğim işe işlerimi toparlar çrş raporu alırım yeter 3,5 hft aktarmış olacağım yine..artık evde dinlenmem lazım onu anladım..
Bizimde bugün dr kontrolümüz vardı.Uzun zamandır iştahımın olmadığını yazıyordum.Kızımda bundan nasibini almış sanıyorum.2 Hafta önce 2350 kg ken bugün 2.500 küsür kg çıktı.2 haftada doğru dürüst kilo almamış.Drumuz boyu ve kilosuna göre iyi olduğunu söylese de benim içim pek rahat etmedi.Ben benim haftamda 2.700 gr üzerinde olmasını bekliyordum.
Annemle konuştuğumda benim 2.500 kg olarak dünyaya geldiğimi söyledi.Senin kilon neydi ki kızının kilosu ne olsun dedi.Babamız da şimdi boylu iri yapılı olmasına rağmen o da 2.750 kg doğmuş.
Annelerden bunları duyunca bizim kızın da bize benzeyeceğini düşünerek minyon tiple doğacağına karar verdim artık.
Bir sonra ki kontrolümüz yine 2 hafta sonra,çatı muayenesi de yapılıp doğum şeklini konuşucaz.
Druma erken doğum belirtilerinden ve korkularımdan bahsettim.
Merak etme kasılma ve sancı geldiğinde fark etmemen mümkün olmayacak dedi.
Ayrıca bugünden itibaren artık hergün doğum ihtimalimiz var dedi.
Maşallah oğluşuna Damlacım.
Canım geçmiş olsun,32.haftadan sonra bende problem olmaz diye biliyorum.
Düzgün bey gebelere demir ilacından başka bir şey vermiyor galiba canım.Ben vitamin ve kalsiyum ilaçları kullanıyorum.Onları da 5 ay süresince gittiğim diğer drum verdi.Ona da çok güveniyordum onun için ilaç kullanımını bırakmadım.
Maşallah Duru bebeğe
Özlemcim bugün karşılaşamadık.Biz 25 dk kadar geç kaldık.Ben ödeme yapmaya geçerken Düzgün Bey in odasının önü inanılmaz kalabalıktı şöyle bir baktım ama haliyle seçemedim.
Benim üzerimde gri mini elbise,beyaz bir kaban vardı.Eşim odanın önünde kaldı ben ödeme yapmaya geçtim.Ben dönene kadar bizden sonra ki randevuyu almışlardı.
biz de dün gittik kontrole. artık biraz zor oluyor dr.'a gitmek karşıya taşındığımız için.
2.250 kg 44 cm olmuş prensesimiz. bu sefer bırakın yüzünü, ayağını elini bile göstermedi minik cadım.yüzünü sırtıma dönmüş, öyle gömülmüş derinlere.
bu arada benim kaşıntılarım geçeceğine giderek arttı, sırtım, karnım, kollarım, bacaklarım, kafam vs... doktora söyleyince, bir şey olmayabilir ama bazı testler yaptırmanız lazım dedi. safra asitleri ve karaciğer enzimleri tahlilleri istedi. safra asitleri toksik olduğundan bebek zehirlenebilir dedi. bugün sabah erkenden aç karnına kan vermeye gittim. pzt. çıkacakmış bakalım. inşallah öyle bişiler yoktur çünkü internette araştırdığım kadarıyla tahlil sonuçları yüksek çıkarsa mazallah sezeryanla bebeği hemen almak zorunda kalabiliyorlarmış. bir de losyon yazdı kaşıntıyı alır dedi. mümkün oldukça kullanmamaya çalışıyorum çünkü prospektüsünde gebeler üzerinde yeterli test yapılmamıştır ve plasentadan geçer diye yazıyor.
glnk arkadaşımızı kaçıncı haftasında doğurdu acaba
herkese hayırlı sağlıklı doğumlar.. arkanızda bizler varız... güzel haberleiniz en güzel zamanlarda bekliyoruz..
İyi geceler arkadaşlar ben doğum yapalı 4 ay oldu ama forumda gezinirken topiğinize rastladım kendi hamileliğim geldi aklıma bebişlerinize kavuşmanıza az kalmış ama hamileliğin tadı çok başkaydı sizde kıymetini bilin derim
Birde birkaç tavsiye yazmak isterim yanlış anlamazsanız,
Benim doğumum gerçekleşmeyince 41+0 da sezeryan oldum mecbur, doğum sonrası sütüm hemen geldi çok şükür ama doğumdan 1.5 ay önce lansinoh kullanmama rağmen göğüs uçlarım feci yara oldu emzirme saatleri işkenceye dönüştü bebeğim acıkmasın diye dua eder olmuştum, bu herkeste olmuyormuş amacımda sizi korkutmak değil neyse asıl mesele ben acıdan dolayı bebeğimi 10-15 dk emzirip bırakıyordum bana 10-15 dk da bebek doyar denmişti genelde böyle söyleniyor annemler yapma doymamıştır desede doydu diyordum ve onlarla tartışıyordum ama sonradan anladımki çok büyük hata etmişim yavrumu az emzirdiğim için gelişimi az oldu doymadığı için uyumuyordu ağlıyordu süt yetmiyor deyip ilk günden az az da olsa hemen mama verdik ve sütüm hiç artmadışuan o kadar pişmanımki keşke bunları zamanında banada bi söyleyen olsaydı diyorum lohusayken, söyleselerde bunu o an anlamadım zaten farklı bir psikolojiye giriyor insan.
Bebeklerinizi göğüsleriniz acısın acımasın sık sık uzun süreli emzirin, doktorlara bakıp şu saatte şu kadar emzirin sözlerine kulak asmayın, o göğüs acılarıda bir süre sonra yok oluyor.
Doğum sonrası bebeğiniz ve eşinizle bol bol foto çektirin bizim eşimle hiç yok buna çok üzülüyorum
Eşlerinize şimdiden lohusa döneminde gergin olabileceğinizi sizi bir süre idare etmelerini anlatın ben bunu eşime anlatmıştım ve en büyük destekçim oydu adama etmediğimi bırakmadığım halde geçecek hayatım sabredicez diye diye teselli ediyordu
Minik tulumlarınızdan ve 2 li alt üstlerinizden 5-6 tane olsun hediye gelir diye fazla almadıysanız hediyeler hep 1-2 ve 3 yaş oluyor
Banyo filenizi almadıysanız sevi bebenin 3 kullanımlı olanından alın, küvetin yarısına kadar olan fileler 2 ay sonra çok küçük kalıyor
Hamileyken hemen ihtiyaç olmaz diye ateş ölçer, bebek arabası,elektrikli pompa, dönence ve telsiz almamıştım hepsi büyük ihtiyaçmış telsizi hala alamadım ama diğerlerini aldım.Durumunuz müsaitse şimdiden alın derim sonradan hem masraflar artıyor hemde çok fazla inceleyip seçme şansınız olmuyor.
Emzik vermeyi düşünüyorsanız 2. haftada falan günde 15-20 dk ile başlayın derim sonra tutmuyorlar.
Kendi aldığınız 3-6 ay veye 6-9 ay gibi kıyafetleri doğumdan 2 ay sonra falan ortaya dökün :) ben büyükler nasılsa diye düşünürken hiç giydiremediğim kıyafetlerimiz kaldı
Kıyafet ihtiyacı olarak daha çok üstler lazım oluyor kusma,ağız suyu akma gibi durumlardan dolayı..
Sezon indirimlerinden faydalanıp seneye giyebilecekleri kıyafetlerden almanızı öneririm ama seneye 1 yaşında giyebileceği bi pantalonu 1 yaş değilde 1.5 yaş gibi hep 5-6 ay büyük alın.
Yeni doğduğunda giydirmek için mont alacaksanız kalıbına göre 74 bedeni seçmenizi öneririm 68 lik montu zor kullanıyorum şu anda.
Son olarak bebekleriniz az kg alımı durumu olursa anne yüreği ama bunu çok önemsemeyin bana az besleniyor dediler 2-2.5 kg anca doğar diye kendimi harap etmiştim ama yavrum 3.5 kg doğdu fakat 2.5 kg doğan arkadaşları şimdi daha kilolu o yüzden hep söylenen küçük doğan gerçekten daha çabuk toparlıyor merak etmeyin .
Aklıma gelenler bunlar sayfanızı işgal ettiğim için kusura bakmayın hayrlı ve sağlıklı doğumlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?