2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerin çoğunda ilk üç ayda görülen gaz sancısı için kullanılan ağrı kesici ilaçların kolon (kalınbağırsak) kanseri riskini artırdığı ortaya çıktı. Zaman’ın haberine göre Kolik olarak isimlendirilen bu ağrılar için piyasada genellikle Tarım Bakanlığı’ndan izin alınarak satılan ürünler bulunuyor.

sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, aileleri uyarıyor: “Bu damlaları kullanan bebekler ileride ciddi kabızlıklar yaşıyor. Bu da kolon kanserini tetikleyen en önemli nedenler arasında. Anneler bu ilaçları kullanmasın.” Tuncer’e göre, gaz sancısı ilaçlarının Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılması da sakıncalı. Çünkü ruhsatlandırma sürecinde bebekler için “sağlığına uygun mu, yoksa zararlı mı” diye özel bir inceleme yapılmıyor.

Kanser Savaş Dairesi Başkanı Tuncer, her bebeklik döneminde ortaya çıkan gaz sancılarının ortalama 100 günden sonra ortadan kalktığına dikkat çekiyor. Annelere bu süreçte yavrularına ilaç vermek yerine doğal yöntemlere başvurmalarını tavsiye ediyor. Karın bölgesini bebek yağı ya da elma yağı ile masaj yapmalarını veya sıcak torba koymalarını öneriyor. En önemlisi de bebeklerin ilk 6 ay mutlaka anne sütüyle beslenmesini istiyor. Piyasada gaz sancısını gideren ilaçlardan onlarca bulunduğunu kaydeden Tuncer, “Aileler doğal olarak bebekleri sürekli ağladıkları için bu ilaçlara yöneliyor. Bunlar çok zararlı ve uzun vadede bağırsak hareketlerini yavaşlatıp kabızlık meydana getiriyor. Bu da kolon kanserinin en önemli nedenleri arasında bulunuyor. Bunun için aileler kesinlikle çocuklarına kolik için ilaç vermesin.” diyor. Tuncer, bu ilaçların sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılması için çalışmalar yaptıklarına dikkat çekerek, “Şu an Tarım Bakanlığı bu tür ilaçlara izin veriyor. Fakat bebekler için ne kadar kullanılacak, yan etkileri nelerdir. Bunlara dikkat edilmiyor. Doğru olan bu ilaçlara sağlık Bakanlığı’nın ruhsat vermesi.” diye konuşuyor. Her bebek ağlamasının kolik olarak değerlendirilmemesi gerektiğini de ifade eden Tuncer, sebebi bilinmeyen ağlamalarda mutlaka doktora başvurulmasını istiyor.

Tümör akciğer ve karaciğere yerleşebiliyor

Kolon yani kalın bağırsak, sindirim sisteminde atık maddelerin depolandığı kısımdır. Kolonun son parçası rektum olarak adlandırılır ve anüsle (dışkının çıktığı yer) birleşir. Kolon ve rektum tümörleri (kanser), boru şeklindeki kalın bağırsağın iç yüzünde büyür. ıyi huylu olanlar ‘polip’ olarak adlandırılır ve komşu dokulara ya da diğer organlara yayılmaz. Polipler kolonoskopi sırasında kolayca çıkarılabilirler ve zararsızdırlar. Ancak çıkarılmayan polipler yıllar sonra kanserleşebilir. Kolon kanserinin komşu dokulara yayılması veya uzak organlara (akciğer ve karaciğer gibi) yerleşmesine ‘metastaz’ adı verilir. Metastaz durumunda tedavi şansı daha da azalır.

Kolik nedir?

Yeni doğan bebekler, fizyolojik gelişimini henüz tamamlamadığından bazı ağrı ve sancılar çeker. Özellikle sindirim sistemi tam olarak gelişmediğinden anne sütü dahil bütün gıdaların emilimi güçleşir. Bu da bebeklerin bağırsağında gaz yaparak karın ağrısı çekmelerine yol açar. Bebeklerin sürekli ağlamasına sebep olan gaz sancısına ‘kolik’ adı verilir.

Bugün 2. ay aşılarımızı olduk biz Bir haftadır bundan korkuyodum.. Çok ağladı Defne ama gaz sancılarındki kadar da değil Allah var.. Verem aşısı omuzdan, karma ve zatürre bacaklardan.. Şimdi de hala huysuz. Ama gazı da var, o olmasa nasıl olacaktı bilmem..

Sağlık ocağından dönerken kayınvalidem geldi, beraber dönüyoduk. Kuzunun arabasını ben itiyodum, tutturdu bu koltuk daha falza yatmaz mı diye, yok diyorum, ne biçimmiş diyo. Sonra telefonum çaldı, sen git var gücünle bastır koltuğa, çıktı yerindn öne doğru indi, kız neredeyse düşecek. Kemer takılı olmasa kafa üstü çakılacaktı Bir de neyse ki uyuyodu da korkmadı çok. Ben sinirlendim, yok yok bişe yok diyo, onu düzeltcem derken çantasıyla küt diye bndirdi bi de arabaya. Neyse o da isabet etmedi. Ayh bi de sonra komşulara diyo ki, bu ne biçim araba, çocuk kayıyo gidiyo. Tepetaklak dönmese kaymazdı dedim de düzelttik. Sonra kaldırımdan indirirken de oto koltuğunu tamamen düşürmüş, ilk macerada çıktı herhalde yerinden. Habire atlayıp elinden almak istemiyorum da yahu bu kadın nasıl bakacak kızıma Ooooof of.

Son düzenleme:

Gerçekten böyle mi ki..:26:

Bu arada bugün ilk defa arabasında huysuzlanmadan durdu kızım, hemşire de dedi ki her gün mutlaka dışarı çıkarın, ben 15 günlükken başladım kızımı çıkarmaya.. Oksijen alması lazım mutlaka dedi. Ben de arabamızın asansöre açıkken de sığmasının verdiği yetkiye dayanarak hergün dışarda yarım saat yürüyüş kararı aldıımmm.. Çıkar çıkmaz da uyudu kuzum, hava da çok güzeldi, Antalya'dayım bu arada ben de..

bizim doktorlar hiç vermediler gaz ilacı demek ki bi doğruymuş dedikleri aynen böyle söylediler bağırsak hareketleri kendiliğinden düzene girmeli diye
hele sab simplex mi ne çok zararlıymış kaçakmış ülkemizde de , amerikadan gelen dadıların çantalarından toplayıp el koyuyorlarmış avrupada nurse harvey ler de aynı şekildeymiş gerçi o burda piyasada yok

ahh aaahhh böyle olacağını bilseydim verirmiydim hiç kuzumaaa çok kızıyorum kendime çoooookkk

valla haklısın , kauçuk steril makeinesinde bozulur diye hiç steril etmedim yıkadım verdim. Ama o kadar mikrop alsınlar artık bilmiyorum. Allah hepimizin bebeklerini korusun.
hacı şakirin sabun tozunu kullanıyorum ama durulamayı bir kez yapıyordu mini programda yıkıyordum. bundan sonra ekstra durulama yaptıracağım. deterjanı da daha az koyacağım.
dalini tavsiye ederim, bize iyi geldi. Ama ben ucuz olan roxy mi ne bir dahaki sefere onu deneyeceğim. Alerji yapmazsa pahalısına gerek yok bence.
ben sab sımplex kullanıyordum bıraktım bünye iyice alıştı ve kızım kakasını yapamıyo artık

Arkadaşlar sab simplex tarım değil sağlık bakanlığı onaylı sab içerideki büyük parçalı gazları parçalıyor çıkmasını kolAylastırıyor. Bağırsaktan emilmiyor zararı bu yönlerden yok. Bizimki gibi kolikten kıvranan çocuğa nasıl ilaç vermezsin bilemiyorum . Bende az vermeye vermemeye çalışıyorum ama bazen yavruma kıyamıyorum işte , neyse ama zinco tarım bakanlığı tabi çare olurmu diye onuda aldım ama??

ahh aaahhh böyle olacağını bilseydim verirmiydim hiç kuzumaaa çok kızıyorum kendime çoooookkk

canım kızma kendine ne bileceksin ayrıca doktorlar da veryorlar asıl garip olan bu, kaçak giren bişey içinde ne var izin yok onay yok, eşimin çocuk doktoru arkadaşı da bizim doktorlar da dediler 10 çocuktan 2sinde belki işe yarar ama işin aslı ne faydası var ne zararı değmez vermeye diye, yine de insan çare arıyor işte ben de çaresiz kalsam verirdim bizim o sancı saatlerimiz giderek kayboldu artık en fazla yarım saat sürüyor ama gene de büyük demem belli olmaz
artık çok sıkıldım hiçbir kıyafetim olmuyo dışarları özledim hava düzelmiyo bunalıma giriyorum galiba yavaş yavaş kilo takıntım yok ama giyecek kıyafet yok çıkıp alamıyoprum da oooffffffffff

Benim bebegimde de reflu var, cok cok fazla kusuyor
Her emmesinden sonra bi sure dik tutuyorum, yataginin bas kismi 45 derece dik duruyo ama hicbii kusmasini engellemiyor
Siz reflu icin ilac veya baska herhangi bisey yapiyor musunuz?
Kusmalari o kadar fazla ki, ama doktorumuz 3 aya kadar bekleyelim belki kendiligindennduzelir diyor..

ilk bebekte bende bilemedim kullanmadım sap sap döküldü resmen kel kalıcam dedim ama dökülenler çıkıyor merak etme..denizde sürekli kullanıyorum maşallah daha başlamadı

bizimde yarın çok korkuyorum ya..rüzgarda hemşire yanlış yere vurmuş bacağı davul gb şişmişti,çokta ateş yaptı,sanırım artık ithal olmuş aşılar ama bakalım..
çalışmaya mı başlayacaksın..en iyi bakıcıdan iyidir yinede babanne içini rahat tut

ben sab sımplex kullanıyordum bıraktım bünye iyice alıştı ve kızım kakasını yapamıyo artık

1 hafta kullandım çocuk sersem oldu bi işede yaramadı bıraktım,doktor tavsiye etti üstelik

2 eşortmanla 2 ay geçirdim..ben bıktım kendimden inşallah kocam bıkmaz..kilo vericem diye bişeyde almıyorum..nasıl vereceksem

arkadaşlar benim çok ciddi bi sorunum var bacaklarımın her yerinde ve kollarımın üst alt kısmı kırmızı noktalarla kaplı, her bir kıl köküm kırmızı ve benekli gibi oldum çok fena bu nedir doğumla ilgisi var mı çaresi var mı yardım nolur

Geçmiş olsun canım.Doğumla birlikte benimde cildimde lekenmeler oldu.Cilt druna girmekte fayda var canım.

merhaba arkadalar ben de bebişimi dışarı çıkartmak istiyorum ancak bebek arabası şimdi olmaz dediler oto koltuğu ile gezemem ki. yenidoğan için kullandığınız araba markaları neler. bir de oyun halısı kullanmaya başlayan oldu mu?

Arabaların çoğunda bebekler için tam yatar poziyon var,tam yatırma poziyonunda bebeğini çıkartabilirsin canım.Biz 1.5 aylık olduğunda çıkartmaya başladık arabamızda Maxi cosi mura.

öncelikle geçmiş olsun, azla ateşlenmeden atlatırsınız geceyi umarım.

amma sakarmış kayınvaliden şimdi dikkat eder bişi olmasın diye ama dikkat ettikçe eli ayağına daha çok dolaşır, daha çok sakarlık yapar

benim bebiş de gülüyor bana ama saçlarım dökülmüyor

Ben de maxi cosi quinny kullaniyorum, araba koltugu ve puset seklinde olandan. Dogdugundan beri kullaniyoruz, Cok memnunum..

Oyun halisi da tiny love almistim, bol oyuncakli rengarenk ve aynali ama henuz ilgisini cekmiyor,
Buyuk oglumun ilk aylarda en cok kullandigi oyuncakti oyun halisi..

iyi akşamlar...kızım uyuyo bizde muhteşem yy izliyoz

bide kk ya bakıyım dedim...ama uykum geldi bende yatsam iyi olur aslında

kızım koca gün uyumadı ağladı çok yordu beni kucakta gezdirmekten ne kol nede belim sağlam kaldı

Canım benim o yazıdan anladığım gaz ilaçlarının kabızlığa sebep olduğu , bunun da uzun vadee kolon kanserine sebebiyet verdiği. Yani gaz ilaçlarının doğrudan kanser yaptığı gibi bir şey değil sanki, ama başlık biraz hararetli atılmış Bir de bence bu kadar kısa sürede alışmamıştır bebişlerimiz, ben gerçi kullanmadım henüz sub simplex, zinco kullanıyoruz, ama zaten bebişlerimiz iki aylık, üç aylık, tesadüf olmasın kabızlığı.. :26::26:

Kauçuk mu yoksa silikon emzik mi? - bebek.com şöyle bir yazı okudum..

Çalışmaya başlıcam da daha değil, mayıs sonu doğum iznim bitecek, sonra rapor filan almayı düşünüyorum, sonra da galiba ücretsiz izin alıcam, alabildğim kadar:26:

offf bende hangi damlayı vercemi şaşırdım yaa ZİNCO veriyom yok olmadı SAB veriyom püüüfff...
en iyisi hiç vermemek versekte işe yaramıyo çünkü...ne gaz çıkarabiliyo nede kaka yapabiliyo doğru dürüst...hep ıkınıyo hep zorlanıyo bebişim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…