bakla çilek ve kivi de verilmiçekmiş canım bende çok üzü
lüyorm emmeyi bırakmasına ama hep zor emdi neler yaptım bilemezsin. 4. ayın içindeyiz 4. ay bitip 5 e gişrince başlıyacagız ek gıdalara
ilk 2 ay püre yapmalıyız..ama sonraları hafif parçalı olmalıymış yoksa bebek katıya geçişte zorlanıyomuş...ben blendırı düşünmüyorm canım gıdaları hazırlarken süzgeçten geçirmemi önerdiler cam rende kullanıcam bende cam rende ile rendeleyip bez süzgeç hani içine yogurt koyuluyor bez varya onunla suyunu çıkarıcam meyve sıkacagıda kullanmıcm biraz büyüyene kadar zaten emmedi oglum için ugrasıcm bu arada pekmezi,n bebeklere verilick ilk ek gıdalardan oldunu gelişimi için bebegin gerekli oldunu doktorumuz söyledi
canım ilk zamanlar sadece püre ve yoğurt falan diyolar..ama herşeyin tadını bilmeside önemliymişş...birde çalışan anneler ek gıdaya geçişte gecikirlerse çok zor oluyomuş..sizler evdeyken yavaş yavaş başlamalısınızz..bir anda hem anne yokluğu hem ek gıdaya geçiş zor oluyomuş bebeğe..oğlum perşembe günü 4. ayını bitiriyor. ben ek gıdalara yavaş yavaş geçmeyi planlıyorum. tabi önce dr.a danışarak. ama bu konuda kafam çok karışık. büyüklrim inek sütünü sulandır şekerle pirinç unuyla muhallebi yap diyor. uzmanlar şeker inek sütü yasak diyor. yoğurt vereceğiz de nasıl yoğurt vereceğiz? o da inek sütünden yapılmıyor mu????? annem her yediğin yemeğin suyundan ver idyor uzmanlar meyve suyu, muhallenbiyle başla diyor. ne yapacağımı şaşırdım!!!!!
kızlar benim miniğim de 3.5 aylık ... önümüzdeki ay başlayacağız biz de ek besinlere.. doktorumuz öyle söyledi. sanırım tek öğün yoğurt verilcek.. yoğurt makinaları var acaba onlardan mı alsam ben de bilemiyorum... bir de babymix in başlangıç için ilk yoğurdum yoğurtları var onları soruıcam doktorumuza... meyve püreleeri verilecek cam rendeyle sanırım bazı meyvelr de sonraki aylarda başlanacak.. bir de birşey sorucam size............ 4.aydan itibaren geceleri iyice doysun diye ballı tahıllı kaşık mamalrı var onlardan vermeyi düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz?
pastörize sütlemi yapıyosun?? günlük sütlerle yapın diyolar..ben 1 kere denedim çok sulu oldu bende süzme yoğurda çevirdim:))))ben zaten yoğurdu hep evde yapıyorum. tavsiyelerde bulunabilirim zamanı geldiğinde.
anne sütü çok iyi bir fikir..teşekkürler arkadaşım...peynir olarak lor peynirinde kalsiyum çok fazlaymış..Tuzsuz lorlarıda öneriyolar...kahvaltısıda peynir (labne olabilir)yumurta sarısı pekmez ve anne sütüyle sulandırılabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?