2011 Mayıs Annelerinin Ek Gıda Serüveni Başlıyoorr :)))

iyiki bu konuyu açmışım ellerime sağlık
Şaka biyana çok güzel şeyler öğrendim..Hamileliğimde olduğu gibi burdaki paylaşımlarla bebeğimi çok bilinçli büyütüyorum..İyii varız hepimiz:)))

günlük sütle yapıyorum canım. bu arada acaba pirinç unlu muhallebiyi de kendi sütümüzle yapsak olur mu??

bence nasıl verirseniz kardır anne sütünü hep az oldu benim sütüm sonrada kesildi . offffff. şizin bilgilerinizden yararlanıcam

yeni ve faydalı olacak topiğimiz hayırlı olsun ben ek gıdalara başladım önce şeftli suyu verdim 5 gün falan sonra şeftali armut kayısı meyve püresi verdim sonra hazır muhallebilerden aldım verdim milupanın sonra yoğurt ve son olarak pirinç unu verdim ama günde bir ek gıda öğün olarak veriyorum mesela bugün yoğurt verdim başka birşey vermiyorum yarın sebze çorbası öbür gün meyve püresi zahten şu anda bildiklerimde bunlar umarım burası sayesinde menülerimi zeginleştirecem bu arada fdilek topik için teşekkürler ellerine sağlık

[h=2]4. Ay [/h]
  • 4. aydan sonra bebeğin doğumda sahip olduğu demir ve çinko depoları tükenir ve oluşan bu ihtiyaçlar ek gıdalar ile karşılanmalıdır. Anne sütüne ek olarak 4. ayda ek gıdalara geçmeniz gerekmektedir.
  • Bebeğinizin ilk 1 yıl boyunca günde en az 300 - yarım litre anne sütüne veya biberon mamasına ihtiyacı vardır. Şayet bebek anne sütü almıyorsa, ilk 4 ayda çok daha fazla mama tüketebilir.
  • Anne sütü veya biberon mamasıyla beslenen bebeğinize, başlangıçta ek besin olarak Pirinç, sindirimi kolay ve tadı anne sütüne yakın olduğundan, bebek beslenmesinde öncelikli tercih edilen gıdadır. Bebeğinize evde devam maması ile pirinçli muhallebi hazırlayabilirsiniz
  • Bebeğiniz, ek gıdalara geçtiği ilk günden itibaren sebzeli çorba alternatiflerinden herhangi birine başlayabilirsiniz. Bebeğinize, sebze öğününde http://www.milupa.com.tr/bebeginizin-beslenmesi/Inside.aspx?Page=UrunlerDetay&UrunKategori=2
  • Bebeğiniz pirinçli muhallebi ve sebze çorbasının tadına alışmaya başladıktan sonra meyve suyu veya meyve püresi vermeye başlayabilirsiniz.
  • Bebeğinize hazırladığınız hiçbir besine tuz, baharat ya da salça eklemeyin.
  • Bebeğiniz artık acıktığını çok daha kolay belli eder ve siz de beslenme saatlerinizi ona göre düzenleyebilirsiniz.
  • Eğer doktorunuz önerirse yarı katı besinlere başlayabilirsiniz ama her yeni besine, tek başına ve az miktarda başlayın ki yeni tatlara alışmasına izin verin.

günlük sütle yapıyorum canım. bu arada acaba pirinç unlu muhallebiyi de kendi sütümüzle yapsak olur mu??
canım anne sütü kaynatılınca yapısı bozuluyo diye biliyorum..benmari usulu ısıtılmamsı gerekiyo..nette anne sütüyle muhallebi tarifi vardı bulursam paylaşayımm...

burada çok şey paylaşıcaz inşallah bebeklerimiz iştahlı olur...
Benim sütüm yetiyo eylül sonunda başlayayım dşyorum ek gıdaya..ama kızımın azar azar dilini değdiriyorum..Şuanda kaşığa titriyo resmen yemek yerken çırpınıyo kendine vermemi istiyo napcam bilmiyorumm....ama çok erken değilmi daha 4 ayımız 24 ünde biticek..

bu tarifi sizinle paylaşmak istedim.....6′şar yemek kaşığı mısır unu, pirinç unu, yulaf unu, tam buğday unu güzelce karıştırılır bir kavanoza konulur. 60 cc kaynamış soğmuş suya 1 tatlı kaşığı karışım konarak muhallebi kıvamında pişirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra içine yarım muz+yarım elma püresi, 1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi ve 30-40 cc anne sütü eklenir. Toplamı 170-180 cc olan doyurucu, ev yapımı, anne sütlü, mamasız muhallebi afiyetle yenir.)

Herkeze selamlar,

Dilekcim, guzel bi konuyu ele almissin canim, benimde burdan ogrenecegim cok sey olucak kizim adina. Ek gidaya gecmek icin bende cok sabirsizlaniyorum, az daha sikicaz artik disimizi az kaldi:)

Herkeze selamlar,

Dilekcim, guzel bi konuyu ele almissin canim, benimde burdan ogrenecegim cok sey olucak kizim adina. Ek gidaya gecmek icin bende cok sabirsizlaniyorum, az daha sikicaz artik disimizi az kaldi:)

ben eylül sonuna doğru vermeyi düşünüyorum..Ama kızıma versem şimdi geçecek okadar hazır :))Kaşığa bardağa titriyoo..Ben dilinin ucuna çorba veriyorum şapur şupur yapıyo tadını alsın diye..bide meyve yerken dilini değdiriyorumm

Ahh dilekcim bende versem simdi yer inan corbaydi meyveydi:))) arada kasigin ucuyla bende tattiriyorum meyve, diliyle yaliyor, iyi tutmasam elimde kapip yutucak yani o sekil:))) Gecenlerde hele bi yemek kasigi kadar hosaf icirdim, bayildi...ama o aksam sancilandi, karn agridi yavrumun...demekki herseyide tattirmamak lazimmis:))) Simdilerdede agiz sapirdatiyor, gelde yemek ye kuzunun karsisinda, uzuluyoruz walla o bize bakip yalandikca:)

Normalde 4 cu aydan itibaren evvela sebze yemegi vemek gerekiyormus..lk veriste 1 ymek kasigi kadar...her hafta yeni bir sebze denenmeliymis...daha sonra meyce purelerine gecilmeliymis...ama ben 4 cu ayininda bitmesini beklicem..henuz ewrken gibi geliyor bana...gerci seninde dedigin gibi bizim kizlar coktan hazirlar yemeye ama biz henuz diiliz anneler olarak:))

topiğimiz hayırlı olsun bebişlerimize şifa olsun
ben meyve suyuyla vermeye başladım bile
zaten mama ile besleniyor
önce şeftali ile başladım çok sevdi..
havalar çok sıcak olduğundan su ihtiyacı çok oluyor
o yuzden kavun karpuz suyu verdim
genelde ağzında somurarak seviyor ama çok dikkat ediyorum boğazına kaçmasın diye
meyve püresini o kadar çok sevmedi suyunu daha çok seviyor
meyvelerden üzüm verecem ama bir zararı dokunmaz inş.
haftaya da muhalebiye başlayacam inş.

bir arkadaş cicibebe ver dedi ama bn dr.a danışmadan vermek istemiyorum sonradan alarji falan yapmasın

merhaba canım eger anne sütü iile besliyorsan bebeğini karnını tam dorup yatırma öle şeylerle..çünkü geceki emzirme performansın gündüz ki süt üretimini
etkiliyor...biliyorsundur süt salgılayan hormanlar gece yataeken ve dinlenme halind een aktifler bu bakıma gece emmek için kalkması iyi :)sa
sağlıkla büyüt bebeğini :)

ben bugün ilk defa bir çay kaşığı şeftali suyu verdim oğluma çok beğendi. yarın iki kaşıkla devam edip her gün arttırmayı düşünüyorum. 4. ayımız bitti bizim. belki haftaya muallebi veririm. p.tesi dr. kontrolümüz var. bir danışayım bakayım.

çok heyecanlandırıyo bu ek gıda olayı beni....
Zonnetcim eğer kilo alımı normal süt yeterliyse bencede erken vermeye..ben 5 bitmeye yakın başlıycam...

sütüm bitmek üzere kızlar.. sağıyorum ancak 50cc çıkıyor sanırım bitiyor...

sütüm bitmek üzere kızlar.. sağıyorum ancak 50cc çıkıyor sanırım bitiyor...

canım öle düşünme bence bebğin daha çok emip iyice boşaltıyordur san ondan öle geliyordur...bak ben bazı sabah 20 cc yi çok zor çekiyorum bazı gün geliyor 70 bazen 120 cc geliyor gün gün değişiyor...panik yapma hemn..bir damla gelse bile önemli :)
sağlıkla büyüt bebeğini :)

Graceful, süt konusunda sakın ha ümitsizliğe kapılma arkadaşım. Gün güne değişiyor çünkü gelen süt. Süt arttırdığını duyduğum herşeyi yiyip içiyorum, ihtimal psikolojik de olabilir ama faydasını da görüyorum çok şükür. İkinci ay doktora gittiğimizde doktor mamayla alınacak bir kiloya anne sütüyle alınan 600 gramı tercih ederim demişti. Sütümüzün her damlası eşşiz değerli, benim sütüm de çoğalıyor diye düşün, gerçekten de bu iş moral işi. Sütüm artıyor diye müjdeni de okurum yakında inşallah.

Ek gıda topiğindeyiz madem sorayım, tamam can rendeleri edindik keyifle kullanacağımız günleri heyecanla bekiyoruz, qeki daha ileriki günler için besin hazırlama robotlarından edinmeyi düşünüyor musunuz, size önerilen marka var mı, merak ediyorum arkadaşlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…