2011 Mayıs Annelerinin Ek Gıda Serüveni Başlıyoorr :)))

merhaba arkadaşlar yeni topiğimiz hayırlı olsun benim oğlum tam 4 aylık daha ek gıdaya geçmedim kış için şeftali ve erik püresi yapmayı istiyorum ama nasıl yapıcam bu konuda bilgisi olan varmııı???

benim oglum yanlız mama ile besleniyor 3 bitti 4. aya girdik ek gıdalara 4 bitince baslanıck dedi dr. bazı arkadaslar baslamıs 4 e girince bende baslamalımıyım yoksa 3 hafta daha bekleyip 4 bitince mi baslamalıym

gissemli 4 aydan sonra sindirimleri hazır oluyomuş bebeklerin..bence bekle canım..

herada anlamaadım besin hazırlayıcı robotları?? katı meyve sıkacAklarındanmı bahsediyosun...

betüş hiç bilmiyorum nasılhazırlanır..ama mevsime uygun yedirmek en güzeli bence..

gissemli 4 aydan sonra sindirimleri hazır oluyomuş bebeklerin..bence bekle canım..

herada anlamaadım besin hazırlayıcı robotları?? katı meyve sıkacAklarındanmı bahsediyosun...

betüş hiç bilmiyorum nasılhazırlanır..ama mevsime uygun yedirmek en güzeli bence..

her mevsimde sebze ve meyve o mevsime özgü oluyor canım taze taze yedirmek en iyisi püreyi 2 saat içinde tüketmek gerekliymiş ama dondurucuya koyucaksan nasıl olur bilmem

slm kızlar :)
fdilek emeğine sağlık arkadaşım güzel bir konu açmışsın..hepimizin birbirmize faydası olacağından eminim..benim miniğim 3.5 aylık :) malesef sadece mama ile besliyorum onu ( doğumdan beri öyle sıkıntılar yaşadım ki sütüm çekildi..neler yaptım ama olmadı ( geçen aydan beri sadece mama alıyor yavrum..geçenlerde mamayı isteyerek almadığını sanki bıktığını hissettim..bazı markaların pirinçunu maması var.ondan aldım yaptım ve yediği mamanın iki katını yemeğe başladı kuzum :) bağırsak hareketlerindede problem olmadı şükür..öyle sevdiki şimdi ya gece ya gündüz muhakkak diğer mamaya da devam ederek yapıyorum pirinçunu ve hala çok seviyor..ama normal pirinçunu değil..o fena halde kabızlık yapıyor..mesela bebelac çıkarmış pirinçunu maması yada arı marka var..malum anne sütü almayınca 4.ayda geçilecek ek gidalara..hatta ben brkaç gün önce şeftaliyi denedim bile..suyu değil direk püre ile başladım..güzel yedi sevdi :))

arkadaşlar yoğurt yapımı hakkında bilgiler paylaşmış..kızlar ben devam sütüyle yapıcam..yani bildiğimiz mama ile..kızımdada öyle yapmıştım..anne sütü dışında inek yada keçi sütü biliyorsunuz 1 yaşından önce yasak miniklerimize..birde minicik kavanozlar yada çay bardaklarında yapın..tazecik en fazla 2 seferde tüketsinler..

paylaşıma devam kızlar :) birbirimize destek olarak doğru bilgiler vererek beraberca büyütlemi miniklerimizi :)

Kızlar sadece anne sütü alan bebekler için ek gıdaya geçiş 4 ay çok erken bence en az 6 ay anne sütü diyorlar heryerde

Kızlar sadece anne sütü alan bebekler için ek gıdaya geçiş 4 ay çok erken bence en az 6 ay anne sütü diyorlar heryerde
benim sadece anne sütü ile besleniyo canım.ama kimden duyduysam 6 yı beklemek geç deniyo..ben 5 buçuğa kadar dayanırsam iyidir :)))

merhaba nilsuu sütünün bitmesine üzüldüm ama sen elinden geleni yapmışsın..Ya pirinç anne sütüne en çok benzeyen ürünmüş..Kabızlıkmı yapıyo normal pirinç unları ?? bebelacın dediğin mamamı yoksa unmu ..ben mama verme taraftarı değilim çünkü...Arı markayı araştırayım bi..
Bende geçen bi yazı okudum ,diyoki unu mama yapmadan önce gri olacak kadar kavurun içindeki nişasta molekülleri parçalansın bebeğe ağır olmasın falan deniyodu..
Offf çok fazla detay var yaa....
Yoğurdu kendi sütümle deniycem bende..Cam kaplar aldım hava geçirmez ve küçük onlarda mayalıycamm..

merhabalar :) evet normal pirinçununu denediğimde hep kabızlık yaptı..ama bu arı markayı denedim yapmadı hatta düzene girdi..3-4 gün yapamayan bebişim günlük kakasını yapar oldu..bebelacın maması dediğimde suyla pişiriliyo arı mama da öyle gerçi..şeker vs ilave etmiyosun.

Arkadaslar bende heyecanla 4 ayini doldurmasini bekliyorum ek gidaya gecmek icin.Biliyorsunuz bu benim 3.bebisim diger iki cocugumdada bazi hatalar yapdim bunda yapmamaya kararliyim bebek beslenme uzmanina basliyacagim ondan aldigim nilgileri sizinle paylasirim.Ama burada ebeler var dogumda sonra yaklasik 1 ay evine gelip seni ve bebegi kontrol ediyor ve tavsiyelerde bulunuyor ondan ögrendigime göre 4 aylikken evde pisen her yemekden damla halinde coooookk cookkk az emziginle tattir mutlaka dedi sebebide ek gidaya gecince cogun zorlanmamasimis ki bunu bizim turkler dese belki tinlamazdim.Bilemiyorum annelerimiz hakli sanirim.

ilenia bizlede paylaşırsan sevinirim edindiğin bilgileri..Demek doğruymuş taddırmak ben devam edeyim ozaman ..Kızıma verdiğim zaman kucağımda öyle bi çırpınıyoki bayılıyorum o haline :))))

Bide yaptığın hatalar neydi canım anlatırmısın??Bizlerde aynı hatalara düşmeyelim..

tamam canım anladım çok sağol bilgiler için..

Ben isvicrede yasiyorum DILEKCIM ilk kizima hamileyken bundan 16 sene once bir programda alman kanalinda bu hipp mamalarinin nasip yapildigini ve kavanoz mamasi imalatini gösterixyordu uzman bir hekim konusuyordu dedikleri söyle o mamalar organik meyve ve sebze ile yapiyor ve icinde konserve yok ve vitamini kacmadan özenle buharda pisirilip cam pürelerden geciyormus ev yapiminda mutlaka vitamin kaybi oluyormus dedi esimde ben kizima bunlaRDAN ALICAM BASKA BIR SEY VERME SAKIN DEDI NEYSE KIZIM 4 AYLIK OLDU HEP KAVANOZ MAMASI BIBERON MAMASI VE ANNE SUTU ALDI OYLE BIR HAL ALDIKI COCUK 6 AYLIK AMA ASLA EV YAPIMI HICBIRSEY YEMIYOR TADINI BILMIYOR sürekli hazir mama hersey püre taa 2 yasina kadar ev yemeyi yemedi hep hazir yedi yani esimin azizligine ugradimha ne var onun etkisiyle kizim su anda nerdese 1.80 boyunda dev gibi bisi.Oglumda ayni hataya düsmücem dedim arada kavanoz mamasi arada ev yemeyi vericem dedim oda ev yapimi yemeklerin tadini alinca hic kavanoz mamasi yemedi oda zor oldu bir yere gidince yemek yoksa evde yada gittigim yerde zorlandim biz ne yedisek onu yedi sonuc 11 yasinda tifil ve sisman bir oglum var karaRI SIZ VERIN BUNU KARMA BESLICEMM

50 cc lik suya 1.5 tatli kasigi pirinc unu ve ceyrek esmer seker katip ocakta pisiriyorum biraz sicakligi gecince icine aptamil devam sutunden 1.5 kasik atiyorum ve yediriyorum pasam pek seviyor ayrica cok tok tutmasinida istemedigim icin azar azar veriyorum ki göysümse süt birikmesin benide emsin diye yavas yavas meyva pürelerinede basliyacagim ama 1 hafta sonra

ben dün yaptım muhallebi. biraz suya pirinç unu koyup pişirdim içine de kendi sütümden koydum ama oğlum 1 kaşık dahi yemedi. sanırım biraz daha bekleyeceğim.

benmde kızım 4 ay 1 haftalık sütüm şuan için çok şükür yetiyo hiç bi ek gıda almıyoruz su dışında ancak önümüzdeki hafta işe başlamak zorunda olduğum için ek gıdalara geçmekk zorundayız sanırım ve işe başlamadan önce bir yerden başlamak istiyorum..ama herkes farklı şeyler söylüyor kimi meyve suyu ile kimi yoğurt ile kimi sebze çorbası ile kimi ise muhallebi ile başlıyor çok kararsız kaldımmm...
anne sütü ile yoğurt mayalamayı tutturabilen varsa kaç cc ye ne kadar yoğurt katıyorsunuz?

merhaba arkadaşlar...
dün itibariyle bizde oğluma ek gıdaya başladık...ilk ek gıdamız sütlü pirinçli kaşık maması... azar azar arttıtarak devam edeceğiz, sonrasında meyve püresi ve yoğurt var.
Kaşık mamasını öğle öğününe koydum; Meyve püresini de akşam üstü ara öğünmüş gibi düşünüyorum ancak yoğurdu ne zaman vermeliyim kararsızım... Siz nasıl yapıyorsunuz? tavsiyeniz nedir?

benim oğlum 4 ay 1haftalık geçen hafta başladık sütüm yetersiz olduğu ve çalıştığım için ek gıdada biraz aceleci davrandım. milipanın organik sütlaç ve elmalı muhallebisini denedim bi haç gün arayla bebeğim baya sevdi günde tek öğün şeklinde vermiştim ben ama doktorumuz bebeğimin kilosunun iyi olduğunu sadece günlük taze yoğurt ve meyve pürelerinin vermemi söyledi. 5. ayı doldurunca çorbalara geçicez dedi. bende hemen bi heves koşup yoğurt makinesi aldım. bugün yoğurt un içine şeftali ezip koydum bi güzel yedi 2 gündür şeftali yiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…