sütüm bitmek üzere kızlar.. sağıyorum ancak 50cc çıkıyor sanırım bitiyor...
benim sadece anne sütü ile besleniyo canım.ama kimden duyduysam 6 yı beklemek geç deniyo..ben 5 buçuğa kadar dayanırsam iyidir :)))Kızlar sadece anne sütü alan bebekler için ek gıdaya geçiş 4 ay çok erken bence en az 6 ay anne sütü diyorlar heryerde
slm kızlar :)
fdilek emeğine sağlık arkadaşım güzel bir konu açmışsın..hepimizin birbirmize faydası olacağından eminim..benim miniğim 3.5 aylık :) malesef sadece mama ile besliyorum onu( doğumdan beri öyle sıkıntılar yaşadım ki sütüm çekildi..neler yaptım ama olmadı ( geçen aydan beri sadece mama alıyor yavrum..geçenlerde mamayı isteyerek almadığını sanki bıktığını hissettim..bazı markaların pirinçunu maması var.ondan aldım yaptım ve yediği mamanın iki katını yemeğe başladı kuzum :) bağırsak hareketlerindede problem olmadı şükür..öyle sevdiki şimdi ya gece ya gündüz muhakkak diğer mamaya da devam ederek yapıyorum pirinçunu ve hala çok seviyor..ama normal pirinçunu değil..o fena halde kabızlık yapıyor..mesela bebelac çıkarmış pirinçunu maması yada arı marka var..malum anne sütü almayınca 4.ayda geçilecek ek gidalara..hatta ben brkaç gün önce şeftaliyi denedim bile..suyu değil direk püre ile başladım..güzel yedi sevdi :))
arkadaşlar yoğurt yapımı hakkında bilgiler paylaşmış..kızlar ben devam sütüyle yapıcam..yani bildiğimiz mama ile..kızımdada öyle yapmıştım..anne sütü dışında inek yada keçi sütü biliyorsunuz 1 yaşından önce yasak miniklerimize..birde minicik kavanozlar yada çay bardaklarında yapın..tazecik en fazla 2 seferde tüketsinler..
paylaşıma devam kızlar :) birbirimize destek olarak doğru bilgiler vererek beraberca büyütlemi miniklerimizi :)
benim sadece anne sütü ile besleniyo canım.ama kimden duyduysam 6 yı beklemek geç deniyo..ben 5 buçuğa kadar dayanırsam iyidir :)))
merhaba nilsuu sütünün bitmesine üzüldüm ama sen elinden geleni yapmışsın..Ya pirinç anne sütüne en çok benzeyen ürünmüş..Kabızlıkmı yapıyo normal pirinç unları ?? bebelacın dediğin mamamı yoksa unmu ..ben mama verme taraftarı değilim çünkü...Arı markayı araştırayım bi..
Bende geçen bi yazı okudum ,diyoki unu mama yapmadan önce gri olacak kadar kavurun içindeki nişasta molekülleri parçalansın bebeğe ağır olmasın falan deniyodu..
Offf çok fazla detay var yaa....
Yoğurdu kendi sütümle deniycem bende..Cam kaplar aldım hava geçirmez ve küçük onlarda mayalıycamm..
Arkadaslar bende heyecanla 4 ayini doldurmasini bekliyorum ek gidaya gecmek icin.Biliyorsunuz bu benim 3.bebisim diger iki cocugumdada bazi hatalar yapdim bunda yapmamaya kararliyim bebek beslenme uzmanina basliyacagim ondan aldigim nilgileri sizinle paylasirim.Ama burada ebeler var dogumda sonra yaklasik 1 ay evine gelip seni ve bebegi kontrol ediyor ve tavsiyelerde bulunuyor ondan ögrendigime göre 4 aylikken evde pisen her yemekden damla halinde coooookk cookkk az emziginle tattir mutlaka dedi sebebide ek gidaya gecince cogun zorlanmamasimis ki bunu bizim turkler dese belki tinlamazdim.Bilemiyorum annelerimiz hakli sanirim.
merhabalar :) evet normal pirinçununu denediğimde hep kabızlık yaptı..ama bu arı markayı denedim yapmadı hatta düzene girdi..3-4 gün yapamayan bebişim günlük kakasını yapar oldu..bebelacın maması dediğimde suyla pişiriliyo arı mama da öyle gerçi..şeker vs ilave etmiyosun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?