• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Nisan Anneleri

kızlar ben bugün şeker yüklememin sonucunu aldım malesefki çok yüksek dedi doktorum.:14:
normalde 140 olması gerekirken benimki 170.
yarın sabah tekrar gidicem aç karnına bu sefer önce açlık kan şekerime bakılcak sonrasında 100 gram yükleme yapılıcak ve 1 er saat arayla 3 kere kan alınıcak yani delik deşik olacak kolum.
yaklaşık 5 saat sürücekmiş nasıl dayanıcaz bakalım.
inşallah bu yüksek çıkmaz yoksa dahiliyeye yönlendiricem dedi doktorum.
dua edin kızlar benim ve oğlum için.

ay canım benm insaallah yuksek çıkmaz yaa ve ii haberlerle gelrsn :70:

aynen öyle Esracım,çok haklısın..bencede bu testlerden en önemlisi 2li ve detaylı usg..
diğerlerine gerek yok,ama detaylıda dediğin gibi doğum sonrası anında müdahale için gerekli..
bizim de kalbinde delik olabileceğinden şüphelenmişti ama pozisyonu öok uygun değil haftaya tekrar bakalım demişti baktık birşey yokmuş ama o 1 haftada ben çok rahattım hiç kötüyü düşünmedim..
hem öyle olsa noolcaktıki,doğuma kadar yapacak birşey yok..ama doğum sonrası için öenmli tabi..

inş.sende hayırlı haberlerle dönersin,sende hep olumlu düşün..bebişlerimiz bizimle ve sağlıklı:16:

:70::71: sağol cnm... kesinlikle haklısın... az kaldı yavrumu çok özledim:69:

kızlar ben bugün şeker yüklememin sonucunu aldım malesefki çok yüksek dedi doktorum.:14:
yarın sabah tekrar gidicem aç karnına bu sefer önce açlık kan şekerime bakılcak sonrasında 100 gram yükleme yapılıcak ve 1 er saat arayla 3 kere kan alınıcak yani delik deşik olacak kolum.

tabi dua ederiz canım. ama korkma bir arkadaşımın da yüksek çıkmıştı son 3 ay diyet yaptı yine istediklerinin çoğunu yiyordu zaten öyle aman aman sıkı bir diyet değil. yine yediklerimiz gibi şeyler var. sen zaten diyetisyene de gitmiştin seni zorlamaz diye düşünüyorum. bu arada arkadaşımın bebeği 6 aylık ve pek şeker pek sağlıklı maşallah:nazar:yine de inşallah yüksek çıkmaz canım

canım çok kafana takma yaşın genç bence yüksek çıkmıyacak dularımız seninle Allah yardımcın olsun :nazar:

inşallah birşey çıkmaz aysucuğum.içini ferah tut,hayırlı haberlerini bekliyoruz.

gecmis olsun canim.biraz yediklerine dikkat edince sorun olmaz.benim arkadasimda oluyodu hamileliklerinde hergün kendi evde acken bide yedikten sonra parmagindan kan alip ölcüyodu..insallah yarinki iyi cikar seninde.

Merhaba kısslar nasılsınız ya birşey sorucam siz diyorsunuz t-ya detaylı usg şeker yüklemesi falan benim drum öyle bir şeyden bahsetmedi 19. haftada gittim kontrole bir buçuk ay sonra gel dedi 1,5 ay geç değil mi dedim bi problem yoksa ilk aylarda çok kontrole gerek yok zaten son aylarda iki haftada bir çağırıcam dedi, işin kötüsü gittiğim dr doçent ve hastanenn başhekimi öyle basit bir yer değil, detaylı usg başka hastanede varsa gideyim dedim ama netten bulamadım biz Malatya'da oturuyoruz acaba burda mı yok merak ediyorum ve endişeleniyorum nasıl oluyor detaylı usg

geçmiş olsun canım Allah yardımcınız olsun inşallah bir problem çıkmaz dualarım sizinle

kızlar internette biraz araştırdım ve birkaç kaynaktan bebek için okunacak duaları buldum. Kendime bu kaynakları birleştirerek bir liste yaptım. Belki siz de faydalanmak istersiniz.

Güzel Yüzlü olması için YUSUF Suresi okunur.

Ahlakı güzel olması için İNSAN-İBRAHİM Suresi okunur.

İlk 4 ay 70 bin SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ okunur.

9 ay boyunca 71 tane ENBİYA SURESİ okunur.

Doğumu Kolaylaştırsın diye İnşikak Suresinin ilk 3 ayeti okunur.

Çocuk doğduktan sonra 36. günü Enbiya Suresi okunur.

Ateşli Hastalık olmaması için Ali İmran Suresi okunur.

Ağlayan Çocuğa Cuma saati kulağına ezan ve Ali İmran Suresi 83. ayeti okunur.

Bol bol Yasin okunur.

Terfice, tüncina hatimleri okunur.

Çocuk Düşmemesi İçin Karısı hamile olup da erken doğum, çocuğun düşmesi veya geç doğması gibi korkular ve tehlikeler karşısında kalan bir kimse, parmağını hamile olan karısının karnına sürüp;"Ya Mübdi" ismini 99 kere okursa Hak sübhanehu ve teala hazretleri o hamile kadını bu tehlikelerden saklar. (7)

Çocuğun Huyunun güzelleşmesi için"Ya Mukît" ismini 7 kere bir boş kaba okusa ve o kabı su ile doldurup o kötü huylu çocuğuna içirse Allah'ın izniyle o çocuğun huyu güzelleşir. (7)

Çocuğun İtaatkar Olması İçin şehadet parmağını onun eli üzerine koyarak "Yâ Şehîd" dese Allah'ın izniyle itaatkâr olur.(7)

Sütü az olan kadın"Yâ Metîn" ismini bir yemek üzerine yazsa ve sütü az olan kadına yedirse sütü çok olur.
Ağlayan Çocuklar için “Üîzüke bi kelimâti’llahi-t-tâmmeti min külli şeytanin ve hâmmetin ve min külli aynin Lâmmetin ”ANLAMI:"Allah sizi; şeytanların,zehirli mahlukların ve nazarı değen gözlerin şerrinden,eksiksiz kelamının yüzü suyu hürmetine korusun "
“Uizukuma Bi Kelimatillahi’t-Tammeti Min Kulli Şeytanin ve Hâmmetin ve Min Kulli Aynin Lâmmeh” (Yukarıdaki ile aynı dua ama arada ufak farlar var. Hangisi doğru bilemediğim için ikisini de aldım)
Ağlayan bebeğiniz için 31 defa Besmeleyi Şerifi okuyun birde uyurken başında yasin okuyun Allahımın izniyle sakin bir bebek olur.
Hayırlı bir evlat sahibi olmak için
Rabbimiz, bizim soyumuzdan, neslimizden göz aydınlığı olacak zürriyetler nasip eyle ve bizleri takva sahibi kimselere önder kıl Ya Rabbi...(Furkan 74.)

Rabbimiz bize hayırlı evlat ver. Eğer hayırlı evlat bahşedersen elbette sana şükredenlerden olacağız. (Araf 189.)

Rabbimiz bize salih evlat ver. (Saffat 100)

Doğrusu ben arkamdan yerime geçecek akrabamdan ötürü endişeliyim. Eşim de kısır! Bana lütf-u kereminden öyle bir vâris nasib et ki bana da, Yâkub hanedanına da vâris olsun. Onu, razı olacağın bir insan eyle ya Rabbî! (Meryem 5-6)

canım gebeliklerde çıkıyor malesef... iki rejimle hallolur :))) gebelik bitince şekerde gidiyoo... arkadaşım ilk gebeliğinde insilün kullanmak zorunda kalmıştı.. 2 yaşında veled mi veled bir oğlu var... zehir gibi maşallah...şeker çıksada sorun etme bence... inşallah normal değerler içinde çıkar... kızlar sıkın dişinizi az kaldı... oram ağrıdı buram ağrıdı ay noldu ay nolacak derken çan eğrisini geçtik... :))))

kızlar internette biraz araştırdım ve birkaç kaynaktan bebek için okunacak duaları buldum. Kendime bu kaynakları birleştirerek bir liste yaptım. Belki siz de faydalanmak istersiniz.
sağol cnm hemen bi kopyasınıda ben aldım:71:

ne demek canım. Allah hepimizinkini korusun esirgesin inşallah. Şekerden konuşulurken benim liste alakasız gibi oldu ama hazırlamışken göndereyim dedim çünkü unutuyorum sonra. bu aralar kendimi de unutcam diye korkuyorum bi yerlerde:1:

aysucum inşallah iyi çıkar sonuçların.Bakalım bizimkiler ne olacak.Dualarımız seninle..

Bu arada ben hala resim yüklemeyi beceremiyorum :( İnternetten sipariş ettiğim 2 ürün geldi az önce de.Biraz hayal kırıklığına uğradım gibi ama neyseee.O kadar da kötü değil yaa :) Kendimi avutayım :)

ay canım benm insaallah yuksek çıkmaz yaa ve ii haberlerle gelrsn :70:

tabi dua ederiz canım. ama korkma bir arkadaşımın da yüksek çıkmıştı son 3 ay diyet yaptı yine istediklerinin çoğunu yiyordu zaten öyle aman aman sıkı bir diyet değil. yine yediklerimiz gibi şeyler var. sen zaten diyetisyene de gitmiştin seni zorlamaz diye düşünüyorum. bu arada arkadaşımın bebeği 6 aylık ve pek şeker pek sağlıklı maşallah:nazar:yine de inşallah yüksek çıkmaz canım

canım çok kafana takma yaşın genç bence yüksek çıkmıyacak dularımız seninle Allah yardımcın olsun :nazar:

inşallah birşey çıkmaz aysucuğum.içini ferah tut,hayırlı haberlerini bekliyoruz.

gecmis olsun canim.biraz yediklerine dikkat edince sorun olmaz.benim arkadasimda oluyodu hamileliklerinde hergün kendi evde acken bide yedikten sonra parmagindan kan alip ölcüyodu..insallah yarinki iyi cikar seninde.

geçmiş olsun canım Allah yardımcınız olsun inşallah bir problem çıkmaz dualarım sizinle

canım gebeliklerde çıkıyor malesef... iki rejimle hallolur :))) gebelik bitince şekerde gidiyoo... arkadaşım ilk gebeliğinde insilün kullanmak zorunda kalmıştı.. 2 yaşında veled mi veled bir oğlu var... zehir gibi maşallah...şeker çıksada sorun etme bence... inşallah normal değerler içinde çıkar... kızlar sıkın dişinizi az kaldı... oram ağrıdı buram ağrıdı ay noldu ay nolacak derken çan eğrisini geçtik... :))))

çok saolun kızlar desteğiniz moralimi düzeltti.
inşallah bişi çıkmazda rahatlarım.
aslında bu kadar takmazdım amacuma günü kontrolümde bide erken doğum riskin var demişti hepsi üst üste geldi.

aysucum inşallah iyi çıkar sonuçların.Bakalım bizimkiler ne olacak.Dualarımız seninle..

Bu arada ben hala resim yüklemeyi beceremiyorum :( İnternetten sipariş ettiğim 2 ürün geldi az önce de.Biraz hayal kırıklığına uğradım gibi ama neyseee.O kadar da kötü değil yaa :) Kendimi avutayım :)

çok saol cnm inşallah ii çıkar yarınki.

seninde yeni cicilerin hayırlı olsun güle güle kullansın miniğin cnm.

çok saolun kızlar desteğiniz moralimi düzeltti.
inşallah bişi çıkmazda rahatlarım.
aslında bu kadar takmazdım amacuma günü kontrolümde bide erken doğum riskin var demişti hepsi üst üste geldi.

ay bu doktorlar bizi öldürecekler... inşallah sorunsuz geçer canım.. üzülme bebek hemen hissediyor artık..c.tesi çok ağladım nasıl fıkır fıkır dı.. bebeğimide üzdüm rahatsız ettim...

:19::19::19:
Merhaba kısslar nasılsınız ya birşey sorucam siz diyorsunuz t-ya detaylı usg şeker yüklemesi falan benim drum öyle bir şeyden bahsetmedi 19. haftada gittim kontrole bir buçuk ay sonra gel dedi 1,5 ay geç değil mi dedim bi problem yoksa ilk aylarda çok kontrole gerek yok zaten son aylarda iki haftada bir çağırıcam dedi, işin kötüsü gittiğim dr doçent ve hastanenn başhekimi öyle basit bir yer değil, detaylı usg başka hastanede varsa gideyim dedim ama netten bulamadım biz Malatya'da oturuyoruz acaba burda mı yok merak ediyorum ve endişeleniyorum nasıl oluyor detaylı usg

Ben de teşekkür ederim hepinize selamımı alıp sorularıma cevap verdiğiniz için biliyorum hiçkimse kimseye cevap vermek zorunda değil ama ne bileyim netten de olsa önemsenmek istiyor insan ya da belki de ben abartıyorum msjımı görmemiş de olabilirsiniz :19::19::19:

kızlar internette biraz araştırdım ve birkaç kaynaktan bebek için okunacak duaları buldum. Kendime bu kaynakları birleştirerek bir liste yaptım. Belki siz de faydalanmak istersiniz..

çoğunu bilmiyordum ve bu şekilde liste gibi olması da çok gzl olmuş eline sağlık leegorkemm bende kendime bi örnek aldım:71:..fırsat buldukça evde bende açıyorum meryem sûresini , yasin sûresini hem ben dinlioyrum hem bebişime dinletiyorum..
ayrıca annemde hurma almış okutmuş..doğuma 1 ay veya 1,5 kala onlardan yavaş yavaş yiyeceğim inş. hurmanında çok yararı varmış doğumu kolaylaştırıyormuş..:28::28:nacizane bende bunu paylaşayım istedim :17:

Aysucum,sen hiç merak etme gebelik şekeri geçici bir durum hamilelikle geçecek bir durum..
çok da sık rastlanan bir durum hemde birazcık diyetle hemen çözülüyor sende zaten iradeli bir kadınsın
oyuzden hiç dert etme,bebeğine konsantre ol,inş.100gr. yüklemen iyi çıkacaktır,dualarımız seninle
Allahın izniyle herşey çok güzel olacak:16:

Back
X