• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Nisan Anneleri

benim koca da eline iş yakışır ama soylemeden yapmaz ben de her seferinde sevmiyorum şunu yaparmısın bunu yaparmısın düzenli takip ettiği bir şey var o da soba yı yakmak geçen cumartesi hava soğuk diye oturma odasına sofra hazırladım tam yemek yerken arkadasım dan mesaj geldi gelin çay içelim diye tamam gidelim dedik ama ev de çok dağılmıstı ve 22,00 gibi kız kardeşim gelecekti kalmaya ben de 10 dk gideceğimz yere geç gidelim su evi bi süpüreyim mutfakta bıraz ekmek kırıgı kolidorda paspas kovası bir kaç ıvır zıvır var diye düşündüm sofrayı zaten zor toparladım eğil kalk bulasıkları yerleştirdim makinaya baktım eşim hala tv karsısında kıpırdamıyo sinir oldum gittim tv yi kapattım hadi kal evi süpürmeme yardım et dedim ,,,e evi süpüreceksek gitmeyelm dedi tavırlı tavırlı süpürmeye başladı bu sefer yine kızdım süpürgeyi kapattım gitmeyeceksek bırak ben süpürürüm sen git tv izle dedim o da benim tavrima kızdı azıcık aramız bozuldu neyse topladık gittik arkadasıma ama bundan sonra asla eşimden yardım almayı düşünmüyorum her işimi kendim yapmaya karar verdim

aha adamın isteğide yerine gelmiş oldu işte.Canım saçmalama erkek milletini rahata alıştırmayacaksın,sen çalışıyorsun bide hamilesin, oda sana yardım edecek tabiiki.Hiç yardım almam falan deme hatta sürekli söyleki görevi bilsin:47:

:1::9:ilahi didem, artık erkek kadın farketmiyor canım ,birşeylerin sahibi olacaksak mecbur çalışıcaz.
O yüzden ev işlerinde de ,iş hayatında ortak çalışıcaz eşlerle.Yine de iyi anlaşmakta fayda var,ne kocalar var,maşallah kocişlerimize:nazar:

nedense yıpranan ben oluyorum kız zoruma gidiyo artık ben her gün 1 saat geliş 1 saat gidiş yol yapıyom iş için bitonda yürüyom hamile hamile
adamın işyeriyle evin arasında 1 sokak var ve hala şikayetleniyo çok yoruluyomuş ulan seninki canda benimki patlıcan mı bak sinir seviyem yükseldi yine :47: :47: :47: :47:

Selam güzel anne adayları :) Kocalardan konuşuluyormuş vallahi ben hadi cnaım hadi kocacım diye diye her işi yaptırıyorum napıyım ikimizde evden aynı saatte çıkıp işe gidiyoruz aynı saatte eve geliyoruz.Üstelik birde ondan fazlam var :) İlk zamanlar biraz benmi yapıcam der gibi yüzüme bakıyordu şimdi alıştı hatta izin gününde ben söylemeden evi süpürüyor.Eeeee bebek sahibi olmak için biraz fedekarlık yapmalı dimi insan.Gurur yapacak bişi yok bence zorlayın şartları tatlı dille söyleye söyleye yaptırın işe yarıyor:nazar:

nedense yıpranan ben oluyorum kız zoruma gidiyo artık ben her gün 1 saat geliş 1 saat gidiş yol yapıyom iş için bitonda yürüyom hamile hamile
adamın işyeriyle evin arasında 1 sokak var ve hala şikayetleniyo çok yoruluyomuş ulan seninki canda benimki patlıcan mı bak sinir seviyem yükseldi yine :47: :47: :47: :47:

canım ben de senin gibi çalışmayı düşünmüyorum ama kayınvalidemler, mesleğin var, çalışan kadın iyidir vs. diye baskı yapıyorlar. Eşim de çalış diyordu ben karşı çıkınca peki sana bırakıyorum sen karar ver diyor.. Ben bebeğime bakmak istiyorum..Büyük konuşmayayım ama Çalışmayacağım :47:
en azından 2 yaşına gelsin bebeğim o zamana kadar ben bakayım istiyorummmm.:emir_bebek:

canım ben de senin gibi çalışmayı düşünmüyorum ama kayınvalidemler, mesleğin var, çalışan kadın iyidir vs. diye baskı yapıyorlar. Eşim de çalış diyordu ben karşı çıkınca peki sana bırakıyorum sen karar ver diyor.. Ben bebeğime bakmak istiyorum..Büyük konuşmayayım ama Çalışmayacağım :47:
en azından 2 yaşına gelsin bebeğim o zamana kadar ben bakayım istiyorummmm.:emir_bebek:

bendeeee
eşimin eli kırıldığında acile 11 aylık bir bebk getirmişlerdi oda çok etkiledi beni o gün dedim ben çocuğumu kimseye bırakmam aklına sok bunu dedim
sanki artık bünyem kaldırmıyor çalışmak zor geliyor

canım ben de senin gibi çalışmayı düşünmüyorum ama kayınvalidemler, mesleğin var, çalışan kadın iyidir vs. Diye baskı yapıyorlar. Eşim de çalış diyordu ben karşı çıkınca peki sana bırakıyorum sen karar ver diyor.. Ben bebeğime bakmak istiyorum..büyük konuşmayayım ama çalışmayacağım :47:
En azından 2 yaşına gelsin bebeğim o zamana kadar ben bakayım istiyorummmm.:emir_bebek:

canım durumun müsaitse ben ce de çalışma

didemciğim sakin ol kuzum,bak bebiş babasına kızarak gelecek dünyaya.Senin gibi bi kadın kocasını her türlü ikna etmesini bilir.He olmuyosada dediğin gibi çıkarsın bebişine hem kendin bakarsın hemde evin ve işin sorumluluğunu almazsın.:21:

Selam güzel anne adayları :) Kocalardan konuşuluyormuş vallahi ben hadi cnaım hadi kocacım diye diye her işi yaptırıyorum napıyım ikimizde evden aynı saatte çıkıp işe gidiyoruz aynı saatte eve geliyoruz.Üstelik birde ondan fazlam var :) İlk zamanlar biraz benmi yapıcam der gibi yüzüme bakıyordu şimdi alıştı hatta izin gününde ben söylemeden evi süpürüyor.Eeeee bebek sahibi olmak için biraz fedekarlık yapmalı dimi insan.Gurur yapacak bişi yok bence zorlayın şartları tatlı dille söyleye söyleye yaptırın işe yarıyor:nazar:

:nazar:katılıyorum sana canım eşler başlarımızın tacı,yine de Allah eksik etmesin başımızdan,onlarıda ikna etmenin yollarını biz kadınlar zaten biliyoruz.Zamanla onlarda yardım etmeye alışıyorlar,erkek çocuklarını aman yapmasın diye diye anneler alıştırıyorlar,yardım etmeye alıştıracak olanda biz eşleriz.:64:

didemciğim sakin ol kuzum,bak bebiş babasına kızarak gelecek dünyaya.Senin gibi bi kadın kocasını her türlü ikna etmesini bilir.He olmuyosada dediğin gibi çıkarsın bebişine hem kendin bakarsın hemde evin ve işin sorumluluğunu almazsın.:21:

yaşayıp görcez sanırım :37: :37: :37: :37:

Canım ben çalışmayı seviyorum,işyerim müsait,işim müsait olsa işime devam ederdim ama bende bikaç sene işe ara vermeyi düşünüyorum.Bebişim kendini toparlayana kadar yanında olurum hiç değilse.Sonrasında işime devam etmek istiyorum.

:nazar:katılıyorum sana canım eşler başlarımızın tacı,yine de Allah eksik etmesin başımızdan,onlarıda ikna etmenin yollarını biz kadınlar zaten biliyoruz.Zamanla onlarda yardım etmeye alışıyorlar,erkek çocuklarını aman yapmasın diye diye anneler alıştırıyorlar,yardım etmeye alıştıracak olanda biz eşleriz.:64:

O yöndende çok şanslı sayılırım ben kayınvalidem kayınpederim öldükten sonra oğlunu kız gibi büyütmüş her iş gelir elinden hala kayınvalideme gidince boş oturtmaz kendince bir iş bulur yaptırır hoşuma gitmiyor aslında bu durum ama bende oğlumun elinden heriş gelsin isterim ele güne muhtac etmesin beni dimi ama :)

Didem ömürlüksün sen,adam seninle yaşlanmaz heralde.Ne hakkını yediriyorsun,ne haksızlığa geliyosun nede lafın altında kalıyosun.Aferin kız sana:21:

sorma kızzz adam benimle yaşlanmıyor valla :16: :16: :16:
şaka bi yanada ne biliym canım ya hep böyleydim azcık çenem durmaz lafı yapıştırırım adamın suratına :1: :1: :1: :1:

O yöndende çok şanslı sayılırım ben kayınvalidem kayınpederim öldükten sonra oğlunu kız gibi büyütmüş her iş gelir elinden hala kayınvalideme gidince boş oturtmaz kendince bir iş bulur yaptırır hoşuma gitmiyor aslında bu durum ama bende oğlumun elinden heriş gelsin isterim ele güne muhtac etmesin beni dimi ama :)

:nazar:Maşallah kocişine.Biz erkek annelerine çok iş düşüyor bu konuda:nazar:

cnm geçmiş olsun.inşallah 100lük yüklemen yüksek çıkmaz.
mantar neden olmuş acaba bişi dedimi doktorun?
inşallah kısa sürede oda geçer cnmm.

.
insallah cıkmaz. senı takıp edıyorum ne zamandır masallah iraden sapasaglam senınkıde duzenıne gırer ınsallh en kısa zamanda.

vallahı canım neden olmus olabıleceğıne iliskin bi bilgi vermedi doktorum ama hemen ne suruyorsun dıe sordu bi de baska bı doktor arkadasım seker varsa ona baglı bu tur durumların gorulme rıskı artar dedı. neticeten gobege hıcbısı surulmıcek

valla kıalr öndeki sf larda çalışıp çalışmamak konusu konusulmus ben asla işten ayrılmayu düşünmüyorum annem ben dogunca bakıcı sorunu olmuş işten ayrılmak zorunda kalmıs yıllarca pişmanlığını yaşadık hep
neyse zaten borcumuz var ben işten ayrılırsam bizde boşanırız parasızlıktan :52:
zaten akademisyenim şimdi meyvesini yiyeceğimn mesleğimin doktoram bitti yrd. doç olmak üzereyim
ben ne olursa olsun çalışma taraftarıyım
ve bebeğime bakıcı bakacak annem kayınvalidemde değil
evet zor hamişken ama bebeğimin geleceği için çalışmak zorundayım ona güzel bir gelecek sağlamak adına
5 ay ona bakacağım 3 ay dogum izni 40 gunde yıllık iznim var 5.5 ay falan ediyor işte napalım öyle böyle idare edicez

Back
X