- Konu Sahibi cimcimenaz
-
anam bende hızımı alamadım durmuyorm bir turlu
ayyy olsun canım olsun cok saol ellerine sağlıkkk:))))))) bütün yapacaklarım çıktı nerdeyse meydana syende saol arkadasım:))
kızlaar çoşmuşsunuz vallaa..ne güzel hepsinden canım istedi şimdi
hemen ağzıma 3-4 fındık attım bastırsın bari diye..halbuki daha 2,5 saat önce yemek yemiştik
cnm bana misafir gelcek olsa şuanda aklımda olan tavuk suyuna çorba var... işte tavuğu haşşayıp kemikli olcak ama... sonra suyunu bi yere etlerini bi yere alcaz...tencerede yağla kırmızı biber yeşil biber kavurulcak içine 1 kaşık un konulcak kavrulcak ardından tavuklar kavrulcak kokusu olmasın die... içine az bişi tel şehriye un koymasanda olur sana kalmış mesela... suyunu ayarlıcaksın..tuzu azda biber salçası... domateste olur.. en son altını kapatınca maydanoz...
1 tencere olsun bu çorbayı bititim ben...
bide kekikli izmir köfte oda çok lezzetli ve hafif oluyo... keke kullanıyorum ben...
tavuk suyuna çorba
kekik soslu izmir köfte
patates püresi
pilav
orataya güzel bi salata
en basit güzel bi mönü mesela... ama farklı bişey istersen bizde çok
kızlar bugun ezogelin çorbası yapmak istyrm sz nasıl yapyrsnz neler koyyrsnz içine herkes farklı yapyr biraz bu çorbayı galba
canm cok saol.bugun yapicam ins.kivamini tutturabilirim.ama sorun bizim burdaki pirinclerde tas gibi mubarekler.ne kadar kaynatsamda dipdiri oluyo.
kızlar bugun ezogelin çorbası yapmak istyrm sz nasıl yapyrsnz neler koyyrsnz içine herkes farklı yapyr biraz bu çorbayı galba
gecikmeli bir cevap olacak ama ezogelinin malzemeleri canım;
kırmızı mercimek
pirinç
kurusoğan
salça
yağ
kırmızı biber
karabiber
nane
tuz
miktarlarını göz kararı ayarlıyorum canım.
cnm ben ezo gelini şöyle yapıyorum... Eşim beğendiği için sorun olmuyo...pirinç yada bulgur mercimekle işte gö kararı ölçü kaynatıyorum güzelce bunlara blendır vurmadan kıvamına getiriyorum...kenarda sosunu hazılıyorum...güzelce 2 orta boy soğan işte duruma göre rene yapıp kavuruyorum.. Ardından unu koyup kavuruyorum.. Aynı tencerede işte salçasını biraz biber ve domates arkasından altını kapatırkende nanesini sonra çorbaya döküp kaynatıyorum güzelce esas böyle yapılıyo güzelde oluyo birde yarın limon kabukle atıyorum içine kaynarken lezzet veriyokızlar bugun ezogelin çorbası yapmak istyrm sz nasıl yapyrsnz neler koyyrsnz içine herkes farklı yapyr biraz bu çorbayı galba
canm cok saol.bugun yapicam ins.kivamini tutturabilirim.ama sorun bizim burdaki pirinclerde tas gibi mubarekler.ne kadar kaynatsamda dipdiri oluyo.
cnm ben ezo gelini şöyle yapıyorum... Eşim beğendiği için sorun olmuyo...pirinç yada bulgur mercimekle işte gö kararı ölçü kaynatıyorum güzelce bunlara blendır vurmadan kıvamına getiriyorum...kenarda sosunu hazılıyorum...güzelce 2 orta boy soğan işte duruma göre rene yapıp kavuruyorum.. Ardından unu koyup kavuruyorum.. Aynı tencerede işte salçasını biraz biber ve domates arkasından altını kapatırkende nanesini sonra çorbaya döküp kaynatıyorum güzelce esas böyle yapılıyo güzelde oluyo birde yarın limon kabukle atıyorum içine kaynarken lezzet veriyo
cnm sizinki yasemin pirinci...sana tavsiyem pilav demler gibi 2 taşım kaynat pirinci ardıdan altını kapat bi 5-10 dakka beklet şişsin..pişirmeye çalışırsan çok uğraştırır..sonrada az elinle onları ovala ki pirinçler kırılsın..öyle yap tavsiyem
aaaa çok ilgnçmiş pilav nasıl oluyr peki
cnm ben ezo gelini şöyle yapıyorum... Eşim beğendiği için sorun olmuyo...pirinç yada bulgur mercimekle işte gö kararı ölçü kaynatıyorum güzelce bunlara blendır vurmadan kıvamına getiriyorum...kenarda sosunu hazılıyorum...güzelce 2 orta boy soğan işte duruma göre rene yapıp kavuruyorum.. Ardından unu koyup kavuruyorum.. Aynı tencerede işte salçasını biraz biber ve domates arkasından altını kapatırkende nanesini sonra çorbaya döküp kaynatıyorum güzelce esas böyle yapılıyo güzelde oluyo birde yarın limon kabukle atıyorum içine kaynarken lezzet veriyo
cnm sizinki yasemin pirinci...sana tavsiyem pilav demler gibi 2 taşım kaynat pirinci ardıdan altını kapat bi 5-10 dakka beklet şişsin..pişirmeye çalışırsan çok uğraştırır..sonrada az elinle onları ovala ki pirinçler kırılsın..öyle yap tavsiyem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?