2011 Nisan Annelerinin yemek günlüğü

cnm bana misafir gelcek olsa şuanda aklımda olan tavuk suyuna çorba var... işte tavuğu haşşayıp kemikli olcak ama... sonra suyunu bi yere etlerini bi yere alcaz...tencerede yağla kırmızı biber yeşil biber kavurulcak içine 1 kaşık un konulcak kavrulcak ardından tavuklar kavrulcak kokusu olmasın die... içine az bişi tel şehriye un koymasanda olur sana kalmış mesela... suyunu ayarlıcaksın..tuzu azda biber salçası... domateste olur.. en son altını kapatınca maydanoz...

1 tencere olsun bu çorbayı bititim ben...

bide kekikli izmir köfte oda çok lezzetli ve hafif oluyo... keke kullanıyorum ben...

tavuk suyuna çorba
kekik soslu izmir köfte
patates püresi
pilav
orataya güzel bi salata

en basit güzel bi mönü mesela... ama farklı bişey istersen bizde çok

kızlaar çoşmuşsunuz vallaa..ne güzel hepsinden canım istedi şimdi
hemen ağzıma 3-4 fındık attım bastırsın bari diye..halbuki daha 2,5 saat önce yemek yemiştik

canım çok saol cok teşekkür ederimm:)))))

kızlar bugun ezogelin çorbası yapmak istyrm sz nasıl yapyrsnz neler koyyrsnz içine herkes farklı yapyr biraz bu çorbayı galba

kizlar ben sutlacin kivamini hic tutturamiyorum.bizim burdaki pirincler sivri ve cok sert.bana bir sutlac tarifi verebilirmisiniz.canm cok istiyo ama guzel yapamiyorum.

canım kıvamının koyu olablmesi için içine nişesta yada prinç unu koyman lazım daha ii olur öle..ben sana bi tarf vereyim netten bulmştm ben de bunu
Malzemeler

1 kg soğuk süt
1,5 çay bardağı pirinç
1 litre su
2 yemek kaşığı pirinç unu
2,5 su bardağı toz şeker
tarçın
Hazırlanışı

1,5 çay bardağı pirinci yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin.bu arada bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin. tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı). pirinç ununu tencereye ekleyin, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. 2,5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.
sütlacı kaselere paylaştırın. soğuyunca üzerlerine tarçın serpin
..

canm cok saol.bugun yapicam ins.kivamini tutturabilirim.ama sorun bizim burdaki pirinclerde tas gibi mubarekler.ne kadar kaynatsamda dipdiri oluyo.

kızlar bugun ezogelin çorbası yapmak istyrm sz nasıl yapyrsnz neler koyyrsnz içine herkes farklı yapyr biraz bu çorbayı galba

gecikmeli bir cevap olacak ama ezogelinin malzemeleri canım;
kırmızı mercimek
pirinç
kurusoğan
salça
yağ
kırmızı biber
karabiber
nane
tuz
miktarlarını göz kararı ayarlıyorum canım.

gecikmeli bir cevap olacak ama ezogelinin malzemeleri canım;
kırmızı mercimek
pirinç
kurusoğan
salça
yağ
kırmızı biber
karabiber
nane
tuz
miktarlarını göz kararı ayarlıyorum canım.

teşekkr edrm canım ben bulgurda koydm yaparken biraz..malzemelr fazla şişiyormş az koymak gerekyrmş onu anladm

cnm ben ezo gelini şöyle yapıyorum... Eşim beğendiği için sorun olmuyo...pirinç yada bulgur mercimekle işte gö kararı ölçü kaynatıyorum güzelce bunlara blendır vurmadan kıvamına getiriyorum...kenarda sosunu hazılıyorum...güzelce 2 orta boy soğan işte duruma göre rene yapıp kavuruyorum.. Ardından unu koyup kavuruyorum.. Aynı tencerede işte salçasını biraz biber ve domates arkasından altını kapatırkende nanesini sonra çorbaya döküp kaynatıyorum güzelce esas böyle yapılıyo güzelde oluyo birde yarın limon kabukle atıyorum içine kaynarken lezzet veriyo
canm cok saol.bugun yapicam ins.kivamini tutturabilirim.ama sorun bizim burdaki pirinclerde tas gibi mubarekler.ne kadar kaynatsamda dipdiri oluyo.

cnm sizinki yasemin pirinci...sana tavsiyem pilav demler gibi 2 taşım kaynat pirinci ardıdan altını kapat bi 5-10 dakka beklet şişsin..pişirmeye çalışırsan çok uğraştırır..sonrada az elinle onları ovala ki pirinçler kırılsın..öyle yap tavsiyem

teşekkür ettim bideneeemmm

aaaa çok ilgnçmiş pilav nasıl oluyr peki

kizlar ccok tesekkur ederim.tavsiyelerinize uyucam.pirinc pilavi yapmamaya calisiyorum canm.gercekten diri oluyo.genelde bulgur pilavi yapiyorum.

huuuuuuuuu hamarat anneler tavsiye ettğmz seyleri paylaşalım hep beraber öğrenelim

kızlarr size bişey danışayımm
bizim burda cuma kuranları yapılıyor ve haftaya cuma ben aldım
yapacaklarımda tam emin diilim ama menümü yazayım
sizde fikir verin.

1.börek
2.sarma
3.patates salatası veya patates ezmesi üzeri yoğurtlu
4.kurabiye
5.kek

sizde fikir verin???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…