- 21 Ekim 2010
- 2.630
- 221
- 123
- Konu Sahibi cimcimenaz
-
kızlaar sizin yüzünüzden bende yapıcam bu akşam bu keki iştee..
browni hastasıyım zaten,hiç dayanamam,ben yaparken içine dövülmüş fındık ta koyarım,tavsiye ederim..kakaolu keke çok yakışıyor zaten..
neyse artık bir dahakine yaparsınız
yaptn mı canımmmmmmmm afyet olsnarada yapmak lazm ya sık sık nereye kadr walla ya hamilelğimizi anlayalım braz bzm koca tepsi bitti valla az kalsn parmaklarmı yiyecektm onu böle iştahla yiyince eşim şaşrdı kaldı uzun zamndr beni öle gormemeişti :86:
canım ben bugun barbunya yaptm warsa ewde yap protein deposu
dolabamı koymuştun cnm.... Ayıklayıp.. Esasında nohut fasulye var dolabımda yarı pşirip koymuştum ama... Kocama ulaşamıyorum ki teli ayşe annemde bıraktım yapmam lazım ama... 1 saate acıkırım çünkü..
ay bu biizm nisan annelernde iştah falan kalmamışşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş :78::78::78:
kızlar az önce kocamın aş ermesi üzerine patatesli kek yaptımfırından yeni çıktı fotosunu eklerm belki ......ilk defa yaptm bende tarfi vereyim size
Malzemeler
3-4 tane patates
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
Baharat (karabiber,tuz,kırmızı pulbiber,kekik,kimyon,nane)
1,5-2 su bardağı un
Hazırlanışı
Patatesleri minik minik küp olacak şekilde doğrayın. Üzerine yoğurt, sıvı yağ, 2 yumurta,
kabartma tozu, tuz, baharat ve 2 bardak kadar unu(cıvık olursa az daha koyabilirsiniz) katın ve karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dökün ve yayın. Üzerine de 1 yumurtayı çırpıp her yerine gelecek şekilde sürün. Yaklaşık 180 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin. Afiyet olsun....ben ilk defa yaptm sonradn düşündm içine kasar peyniri ve maydanoz da koyulsa harika olrdu sz belki öle deneyeblrsnz..
Benim geçenlerde canım irmik helvası çekti..
Daha önce internetten tarif alıp denemiştim bulgur pilavı gibi bişi olmuştu
ondan beri yapmaya çekiniyodum,
ama canım çok çekince ne olursa olsun yapıcam dedim denedim ve sonuç çokkk güzeldii
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağından biraz az şeker
isteğe bağlı ceviz (çok yakıştı)
1,5 su bardağı ılık su..
Tereyağı tavaya alıp erittim, irmikleri ekledim kısık ateşte hafif pembeleşene kadar kavurdum..
Şekeri ekleyip karamelize ettim, Cevizleri ekleyip bir iki kere daha karıştırdıktan sonra
Yarım su bardağı soğuk, 1 su bardağı ılık suyu ekledim
(Şekerin karamelleşmesinden dolayı bazı yerler kalıplaşmıştı ama kepçeyle ezdim)
30 saniye filan kaynadıktan sonra altını kısıp kapağını kapattım 1-2 dakika sonra suyu çekmeye başlayınca altını kapattım 10 dk dinlendikten sonra servis ettim
kızlar hiç tartölet yaptınız mı
tamm buldumm işteeee..yok yapmadım ama hemn yenmesi lazm herhalde bunun meyveler karrarablr ilgnçmişşş :86:
Canım bi çiğköfte çekiyor şöyle limonlu lab lab götürecen
yalancısını bilen varmı
Canım bi çiğköfte çekiyor şöyle limonlu lab lab götürecen
yalancısını bilen varmı
normalini biliyosan yalancısında et yerine patates var cnm haşlanmış... istersen tarif verim ama isottu baharatıydı vs aktardan alcan varsa evinde eyvallah lezzetini onlar veriyo çünkü
benim de 9 aydır canım çekiyor şu çiğ köfteyi amaaklıma geldikçe mercimek köftesi yapıyorum idare ediyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?