2011 Nisan Annelerinin yemek günlüğü

eline sağlık cnm..baya pratik bir tarife benziyor,aslında revani yapacaktım ama bu daha hafif olur
eşimi kandırayım da irmik helvası yapayım bari..

eline sağlık cnm..baya pratik bir tarife benziyor,aslında revani yapacaktım ama bu daha hafif olur
eşimi kandırayım da irmik helvası yapayım bari..

Canım hem hafif oldu hemde kolay ben çay demlenene kadar yaptım sonra da afiyetle yedik
Az önce canım tatlı bişiler istiyo diye pastaneye gittim bütün tatlılara baktım ama yok canım hiçbirini istemedi
ben bu akşam yine irmik helvası yapıcam
Sanırım şekerle birlikte karamelize olduğu için çok lezzetli geldi bana

Size de şimdiden afiyet olsun

ayy var yaa,bahsede bahsede iyice sanım istedi..
akşama kadar bekliyecem artık çare yok..
şekeri irmiğe katıp karamelize ediyoruz dimi..sonra su konuluyor..
birde suyun yarısını sütle yapsak daha güzel olmaz mı..
ben çyle deniyeyim diyorum bugün..

Ayyy kusuruma bakma bende şimdi farkettim ballandıra ballandıra anlatmışım

İrmik hafif pembeleşince şekeri katıyoruz, 5 dakika kadar yada şekerler eriyip kaybolona kadar karıştırıyoruz sonra suyunu ekliyoruz
Sütle de güzel olabilir

amanınnnnnnnn yeni tarfler gelmiş bende baylrm helvaya eşim benden de baylr hep ister ben serbetini biraz su we sütle yapyrm ayrı bi tencerede kaynatıp böle karamelize ederek hiç denemedm bi dahakine deneyeyim yeni tarflere çok acığımdır ay ne olacak bizdeki bu tatlı kriz ve istekleri sütlacımın tarfni hemen wereyimmm
1lt süt
1bucuk bardak şeker
1 bardaktan bir parmak eksk prinç
2 kaşık nişesta
2 bardak su

öncelklle prinç we suyu iice suyunu cekene kadr kaynattım prinçler yumsayacak daha sonra sutu ve sekeri kaynatmaya başlayıp haşlanmş olan prinçleri de içine attım..pardon bi uyeri atladım yaklaşık bir baardak soğguk sutu ayrdm onu tencere dökmedim...nişestayı o bardagn içine atrak incelttm sonra kayanayan sutlacın içine döktüm yawas yawas sonra goz goz olup kıvamı braz koyulaşana kadr kaynattım ve kaselere boşalttm yaklaşık 20 dakka kadr ustu kabuk bağlayana kadar dsarda beklettim soğuması için..uzeri kabuk bağlayana kadr bekletnce ustu daha ii kızaryr hemn frna atmamk lazım o yuzden...sonra bir tepsinin iöçine sutlaçları dzdkten sonra tepsiye su koydumbirkaç parmak sewyesnde sonrada uzeri kızarana kadr 200 derecede pişirdim..akşam buyuk bebişinize ne kucuk bebişinize ikram etmek için hazr olduuuu

cnm yaa helva başka zamana kaldı artık..eşime sordum revani çekmişti canı yaa
hangisini yapayım diye,o yine revani deyince revani yaptım bende...
benim için çok fark etmedi tabi,yine götürüldü tatlılaar

oda çok mutlu oldu,yazık adam kaç gündür yeni evin boya işleriyle uğraşıyor,yoruluyor,kıyamam

Esracım ,teşekkür ederim revani tarifi için..
ama ben tarifi yarım yamalak hatırlayıp yorumlayarak şöyle yaptım..

3 yumurta
1 bardaktan 2 parmak eksik şeker
1 bardak süt(yoğurt bitmişti)
1/2 bardaktan biraz fazla sıvıyağ
Limon kabuğu rendesi
2 bardak irmik
2 bardak un
1 pk.kabartma tozu
1pk vanilin

kek yapar gibi bütün malzemeri sırasıyla çırpıp 170 derecede 30 dk.tam kıvamında pişti..

Şurup için de;

4 bardak su
3 bardak şeker

kaynatılıp yarım limon suyu ekleyip kapattım..
şerbeti ılık revanisi sıcak olacak şekilde döktüm,hemen çekti..

çok da leziz oldu..

oh bildiğin tarifle ne ala.... revani güzel ya seviyorum ben vallahi..mevlütlerde pilavın yanına.. her yerde geçerli bi tatlı sevmeyende azdır

[/B]
oh bildiğin tarifle ne ala.... revani güzel ya seviyorum ben vallahi..mevlütlerde pilavın yanına.. her yerde geçerli bi tatlı sevmeyende azdır

yaa sorma cnm yaa,yaptım ama kötü yaptım heralde..
kendimi yemekten alıkoyamıyorum,sabah akşam gece günün her saati yiyorum..
birde güzel olmuş ki..
bıraksan tamamını yerim sanki

Teşekkürler canım
bende dün yemekteyizi izledim neşe güllüoğlunun vermeye çalıştığı tarifi denedim

Hiç uğraştırmadı beni; (6 küçük kase çıkıyor)
1 Litre süt
1 kahve fincanı yıkanmış pirinç
1 kahve fincanı şeker

Süt kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinçleri ekleyip kısık ateşte arada karıştırarak pişirdim en son istediğim kıvama gelince şekeri ekledim bir iki taşım kaynatıp kaselere aldım çokta güzel oldu

Afiyet olsunn

Annemde çok sever annem geldiğinde senin tarifinle yapayım

kızlaar ben yazmayı unutmuşum sütlacın altnı kapatkktan sonra kaselere koymadan önce bir paket de vanilya atın olr mu

kafam esti ve yaptım... tadına şuanda bakalmadım...kocamın testinden geçicek...malum..özsüt sütiş ve BHU NUN sülaçlarını bile birbirinden ayıran... yok bunun suyu çok yok unla ypatın diyen ukala bi tip işte

kızlaar ben yazmayı unutmuşum sütlacın altnı kapatkktan sonra kaselere koymadan önce bir paket de vanilya atın olr mu

cnm yeni vanilya aramoları çıktı bu sıvı olan..reklamlarda var... ocağı kapattıktan sonra 1 tüpü koyuyorum bence daha etkili kokusu falan çk hoş...arada esersede 1 küçük damla sakızı atıyorum vanilya aromasıyla...şahsen güzel oluyo...

ewt gormştm canm reklamlarda ama hiç denememiştm deneyeyim..bu arada sutlaçlar enfes gozkyr walla ellerne saglık kuuzm

<bammbikcim senn tarf daha hızlı we kolay gozkyr ellerne saglık sennde

ewt gormştm canm reklamlarda ama hiç denememiştm deneyeyim..bu arada sutlaçlar enfes gozkyr walla ellerne saglık kuuzm

gerçekten lezzetli oldu cnm...aynı malzemeleri karıştırmak değil..sırası ve pişme süresi bile etkiliyo tadını..malum sütlaç keke gibidir..kolay görünsede yapımı lezzetini tututrmak kolay değildir..

ewde bayadr yiyemedgim elmalr wardı arkadaşım da hoşaf yap çok faydalı hem tatlı krzlerne de ii gelr dedi bugun o elmalardan bi hoşaf yapacagm bakalım nasıl olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…