- 31 Ocak 2008
- 1.436
- 60
- 118
- Konu Sahibi cimcimenaz
-
Denemelisinben yapıyorum acil durumlarda çıkarıp pişiriyorum, annem de çok beğeniyor her gidişimde yapmamı istiyor :)
Tarif isteriz
Benim geçenlerde canım irmik helvası çekti..
Daha önce internetten tarif alıp denemiştim bulgur pilavı gibi bişi olmuştu
ondan beri yapmaya çekiniyodum,
ama canım çok çekince ne olursa olsun yapıcam dedim denedim ve sonuç çokkk güzeldii
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağından biraz az şeker
isteğe bağlı ceviz (çok yakıştı)
1,5 su bardağı ılık su..
Tereyağı tavaya alıp erittim, irmikleri ekledim kısık ateşte hafif pembeleşene kadar kavurdum..
Şekeri ekleyip karamelize ettim, Cevizleri ekleyip bir iki kere daha karıştırdıktan sonra
Yarım su bardağı soğuk, 1 su bardağı ılık suyu ekledim
(Şekerin karamelleşmesinden dolayı bazı yerler kalıplaşmıştı ama kepçeyle ezdim)
30 saniye filan kaynadıktan sonra altını kısıp kapağını kapattım 1-2 dakika sonra suyu çekmeye başlayınca altını kapattım 10 dk dinlendikten sonra servis ettim
eline sağlık cnm..baya pratik bir tarife benziyor,aslında revani yapacaktım ama bu daha hafif olur
eşimi kandırayım da irmik helvası yapayım bari..
Canım hem hafif oldu hemde kolay ben çay demlenene kadar yaptım sonra da afiyetle yedik
Az önce canım tatlı bişiler istiyo diye pastaneye gittim bütün tatlılara baktım ama yok canım hiçbirini istemedi
ben bu akşam yine irmik helvası yapıcam
Sanırım şekerle birlikte karamelize olduğu için çok lezzetli geldi bana
Size de şimdiden afiyet olsun
ayy var yaa,bahsede bahsede iyice sanım istedi..
akşama kadar bekliyecem artık çare yok..
şekeri irmiğe katıp karamelize ediyoruz dimi..sonra su konuluyor..
birde suyun yarısını sütle yapsak daha güzel olmaz mı..
ben çyle deniyeyim diyorum bugün..
Denemelisinben yapıyorum acil durumlarda çıkarıp pişiriyorum, annem de çok beğeniyor her gidişimde yapmamı istiyor :)
Tarif isteriz
Benim geçenlerde canım irmik helvası çekti..
Daha önce internetten tarif alıp denemiştim bulgur pilavı gibi bişi olmuştu
ondan beri yapmaya çekiniyodum,
ama canım çok çekince ne olursa olsun yapıcam dedim denedim ve sonuç çokkk güzeldii
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağından biraz az şeker
isteğe bağlı ceviz (çok yakıştı)
1,5 su bardağı ılık su..
Tereyağı tavaya alıp erittim, irmikleri ekledim kısık ateşte hafif pembeleşene kadar kavurdum..
Şekeri ekleyip karamelize ettim, Cevizleri ekleyip bir iki kere daha karıştırdıktan sonra
Yarım su bardağı soğuk, 1 su bardağı ılık suyu ekledim
(Şekerin karamelleşmesinden dolayı bazı yerler kalıplaşmıştı ama kepçeyle ezdim)
30 saniye filan kaynadıktan sonra altını kısıp kapağını kapattım 1-2 dakika sonra suyu çekmeye başlayınca altını kapattım 10 dk dinlendikten sonra servis ettim
Ayyykusuruma bakma bende şimdi farkettim ballandıra ballandıra anlatmışım
İrmik hafif pembeleşince şekeri katıyoruz, 5 dakika kadar yada şekerler eriyip kaybolona kadar karıştırıyoruz sonra suyunu ekliyoruz
Sütle de güzel olabilir
oh bildiğin tarifle ne ala.... revani güzel ya seviyorum ben vallahi..mevlütlerde pilavın yanına..her yerde geçerli bi tatlı sevmeyende azdır
amanınnnnnnnn yeni tarfler gelmiş bende baylrm helvaya eşim benden de baylr hep ister ben serbetini biraz su we sütle yapyrm ayrı bi tencerede kaynatıp böle karamelize ederek hiç denemedm bi dahakine deneyeyim yeni tarflere çok acığımdır ay ne olacak bizdeki bu tatlı kriz ve isteklerisütlacımın tarfni hemen wereyimmm
cnm yaa helva başka zamana kaldı artık..eşime sordum revani çekmişti canı yaa
hangisini yapayım diye,o yine revani deyince revani yaptım bende...
benim için çok fark etmedi tabi,yine götürüldü tatlılaar
oda çok mutlu oldu,yazık adam kaç gündür yeni evin boya işleriyle uğraşıyor,yoruluyor,kıyamam
Esracım ,teşekkür ederim revani tarifi için..
ama ben tarifi yarım yamalak hatırlayıp yorumlayarak şöyle yaptım..
3 yumurta
1 bardaktan 2 parmak eksik şeker
1 bardak süt(yoğurt bitmişti)
1/2 bardaktan biraz fazla sıvıyağ
Limon kabuğu rendesi
2 bardak irmik
2 bardak un
1 pk.kabartma tozu
1pk vanilin
kek yapar gibi bütün malzemeri sırasıyla çırpıp 170 derecede 30 dk.tam kıvamında pişti..
Şurup için de;
4 bardak su
3 bardak şeker
kaynatılıp yarım limon suyu ekleyip kapattım..
şerbeti ılık revanisi sıcak olacak şekilde döktüm,hemen çekti..
çok da leziz oldu..
kızlaar ben yazmayı unutmuşum sütlacın altnı kapatkktan sonra kaselere koymadan önce bir paket de vanilya atın olr mu
cnm yeni vanilya aramoları çıktı bu sıvı olan..reklamlarda var... ocağı kapattıktan sonra 1 tüpü koyuyorum bence daha etkili kokusu falan çk hoş...arada esersede 1 küçük damla sakızı atıyorum vanilya aromasıyla...şahsen güzel oluyo...
Teşekkürler canım
bende dün yemekteyizi izledim neşe güllüoğlunun vermeye çalıştığı tarifi denedim
Hiç uğraştırmadı beni; (6 küçük kase çıkıyor)
1 Litre süt
1 kahve fincanı yıkanmış pirinç
1 kahve fincanı şeker
Süt kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinçleri ekleyip kısık ateşte arada karıştırarak pişirdim en son istediğim kıvama gelince şekeri ekledim bir iki taşım kaynatıp kaselere aldım çokta güzel oldu
Afiyet olsunn
Annemde çok sever annem geldiğinde senin tarifinle yapayım
ewt gormştm canm reklamlarda ama hiç denememiştm deneyeyim..bu arada sutlaçlar enfes gozkyr walla ellerne saglık kuuzm
ewde bayadr yiyemedgim elmalr wardı arkadaşım da hoşaf yap çok faydalı hem tatlı krzlerne de ii gelr dedi bugun o elmalardan bi hoşaf yapacagm bakalım nasıl olacak
oh oh..şekerine dikkt et...fazla koyma cnm..afiyet olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?