2011 ocak anneleri çanta ihtiyaç listesi

hunny

hunny&bunny=SUNNY =)
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2009
1.751
0
156
41
kızlar hastane çantası hazırlarken nelere dikkat ettinis, listenizde neler var burada paylaşalım..
ama sadece listelerimizi ve püf noktaları paylaşalım...

2010 annelerinden biri olarak (daha doğrusu aralık 2009) ben aklıma gelen 1-2 şeyi paylaşayım sizinle.

mothercare'de disposable çamaşırlar var anneler için. kanama olduğu dönemde hastanede ve doğum sonrası evde çok büyük kolaylık oldu benim için. mutlaka çantanızda bulunsun derim.ilk günlerde ped yetmemişti bana hastanede gazlı bez vermişlerdi, biraz eski usul ama pede göre çok çok kullanışlı olmuştu.

allık,ruj ya da parlatıcı,saç fırçası,kağıt havlu, ıslak mendil. (doğum fotoğraflarında yorgun görünmek istememiştim)

pijama yerine gecelik giymenizi tavsiye ederim,pijama da almıştım ben ama hep gecelik giydim. ayrıca rahat bir terliğiniz de olsun yanınızda.

emzirme atleti ya da sütyeni.

bebek için iki battaniye.(biri daha kalın olsun,hastane çıkışında sarmalamanız için) yelek,2 ya da her ihtimale karşı 3 tulum,2-3 çıtçıtlı body, çorap, mutlaka şapka, 1-2 çift eldiven. bolca bebek bezi-en az 10 tane (bu arada yeni doğan bezinden çok fazla stok yapmayın evinizde,ilk dönem hızlı büyüdükleri için çok kullanılmıyor)

çok da fazla doldurmaya gerek yok çantanızı. gerek olursa ve eviniz hastaneye çok da uzak değilse kısa bir zaman içerisinde temin edebilirsiniz ihtiyaçlarınız.aklıma şimdilik bunlar geldi benim, hatırladıkça ilave de ederim.

Son düzenleme:
ben yarın hazırlıyacagım cantamı ama listesini yazayım..

bebek için
2 takım hastane çıkışı (biri 10 parçalı, biri 15 parçalı)
Fazladan pamuklu mendil, patik
Yenidoğan bebek bezi (5-7 tane kadar)
Emzik ve Biberon
Yenidoğan ıslak mendil
Pişik kremi
İki battaniye (biri kalın çıkışta sarmak için, diğeri ince yedek. zaten hastane çıkışındada var battaniye)
Hastaneden çıkarırken giydirmek için cici bir takım

benim için:
bir gecelik ve sabahlık takımı
bir pijama takımı
2 adet emzirme sütyeni
5 tane kullan at lohusa kilodu
Diş fircası, diş macunu, makyaj malzemesi, tarak
Hijyenik ped

canım şimdilik listemdekiler bunlar .... Hastane evime 15-20 dakika... Hastaneye 2 dakika uzaklıkta cok büyük bir bebek mağazasıda var... olurda eksikler olursa koçiş gider alır diye düşünüyorum:)

bızımde cantamız hazır..beklıyoruz bakalım..

kızlar ben çevremden araştırdım dogum yapan tanıdıklarıma sordum dogumdan sonra şu bebek bezine benzeyen hastabezleri var onlardan kullanılıyomuş birde yatak koruyucu almak gerekiyomuş aklınızda bulunsun ben canpedin aldım bir paket

kızlar bende duydum hasta bezi kullananalar tavsiye ediyo çok iyi oluomuş, bende alıcam hastane çantasına eklicem...
bide yatak koruyucu yerine dalin in alt açma sından alıcam hem oğluşuma hem bana olur dedim,
bende bugün çantamı hazırladım, daha eksiklerim var, tamamlayınca eklerim buraya sizde ekleyin ki eksik bişii kalmasın

canım ben daha önce almıştım eldivenli şapkalı yeni doğan için tulum onu da koydum hastane çantasına ve hastane çıkışı setlerinde de oluyo tulum yada alt üst takım benimkinde takım vardı 2 parça alt-üst olarak ben bide aldığım tulumu koydum yedek olarak zıbın koydum 2 tane ağız mendili yeni doğan ıslak mendil kendime gecelik pijama , el havlusu,bebeğe battanie filan ama daha eksiklerim var çamaşır, çorap, tülbent onlarıda koydum he bide kışın olacağı için çetik ve yelek hırka filan da koyun dediler.
alt açma alıcam göğüs kremi pedi, emzirme atleti filan neyse daha hazır değil yani hepsi hazır olsun tek tek resimleyip yazarım ayy çok heycanlı oluyo...
tulumları falan hastane için mi hazırlıyorsunuz__???

kızlar bu arada hastanede de söylerler mutlaka ama yine de hatırlatmak istedim, bebeğinizin altını birkaç ay pamuk ıslatıp silerseniz daha iyi olur. yenidoğan mendillerini biraz daha büyüdüklerinde kullanırsınız.

saol cnm, bende duydum onu su ve pamukla silin die ama bu aldığım mendili de kullananlar ve memnun kalanlar varmış, neyse ben yine de ilk 1 ay su ve pamuk kullanayım o zaman, saol cnm

ya bziim anişlerin çogu çantalarını hazırlamış ama yazmamışlar burya ( Arkadaşlar paylaşsanız da faydalansak..

ben de hazırladım doğum çantamı 2009 mayıs annesi olduğumdan ve kısmetse yine aynı hastanede doğum yapacağımdan biraz daha rahatım bu kez... çantamda bebeğim için:
*2 adet hastane çıkışı
*2 adet battaniye
*emzik
*biberon( ilkinde lazım olmadı ama ne olur ne olmaz diye)
*5-6 tane bebek bezi( hastaneden veriyorlar ama yine de koydum)
*bebeğin altına sermek için çarşaf
*ıslak mendil(evde hep pamuk ve ılık su kullanmıştım ama yeni doğan mendilleri zaten o yapıda olduğundan daha kolay)
*alt açma örtüsü
kendim için:
*gecelik
*pijama takımı(hastaneden çıkarken giymek için )
*Hasta bezi( belden yapışkanlılardan)
*Kendim için çarçaf ve yastık kılılfı
*Genelde sıcak oluyor oda ama çoraba ihtiyaç duyuluyor
*terlik
*emzirme sütyeni ve göğüs pedi
*göğüsler için çatlak kremi

not:ilkinde zor bir doğum süreci yaşadığım için atlamıştım hani ileride hatıra olması açısından bu kez yapacaklarımı da yazayım:
o günün gazetelerinden alacağım birkaç tane
yanımda kızımın günlüğünü götüreceğim, oğlumunkini de götürmüştüm ama zor olunca yazmaya fırsat bulamadım
fotoğraf makinası , video
kapı süsü

ben göreve erken başladığım için medelanın elektrikli süt sağma makinasını kullandım çok da memnun kaldım umarım ihtiyacınız olmaz doğar doğmaz ama yine de aklınızda bulunsun...

aklıma gelenler bunlar... herkese kolay doğumlar dilerim

Son düzenleme:
bızım cantamızda
bebek için:

2 takım hastane çıkısı
2 adet bady
2 adet çorap
1 patık
1 penye batanıye
1 elyaf battanıye(hastaneden çıkarken sarmak ıçın)
1 adet mınık yelek.(gerek olursa )
5-6 adet bez
emzık ve bıberon koymadım..ılk dogumumdada koymamıstım..şimdide koymadım...
ıslk mendıl

kendim için:

pjama takım.
gecelık
5-6 adet ped(hastane verıyor ama ben koydum yınede)
lansınoh gogus kremı
terlık
çorap
emzırme sutyenı
kolay emzırebılecegım 1 atlet
3-4 adet kulot
gogus pedi
fotograf makınesı.
lohusa tacı
gelenlere ıkram ıçın çıkolata ve kolonya

Son düzenleme:
bizimde hazır çantamız kızlar bakim neler koymuşumm biraz kabarık oldu ama olsun:=))) bakimde yazarım size neler koyduğumu

bizimde çantamız hazır kızlar çevremde yeni doğum yapanlar var onlardanda fikir alarak hazırladık...
bebeğim için
1 adet hastane çıkışı
1 penye battaniye
1 kadife battaniye
1 elyaf battaniye (hastaneden çıkarken kullanmak için)
1 takım dış zıbın eldiven ve şapkalı
1 tane kadife tulum (hastaneden çıkarken giydirmek için)
1 tane ayaklı pijama ve iç zıbın
1 tane yandan ve allttan çıtçıtlı badi
4 tane çorap ve 1 tane patik
ağız mendilleri
10 adet bez
ıslak mendil
emzik ve biberon
kendim için
2 tane pijama takımı
2 tane atlet 3 tane kilot
2 tane çorap
loğusa tacı
terlik
orkid
göğüs kremi ve pedi
humana still çay
havlu

Ben de 2 sezeryan yapmis biri olarak basimdan gecenleri biraz anlatayim fikriniz olsun.hastanenin imkanlarini mutlaka arastirin.biz ankarada universite hastanesindeydik ve ozel odadaydik ve ymeklerin yaninda kasik catal vermediler,esim bide onla ugrasmak zorunda kaldi.gebelik sekerim oldugundan bebege hemen mama vermemiz istendi.kaynamis su bulmakta zorlandik.ketil goturulebilir ve mama ,biberonuda unutmay ne olur ne olmaz.sezaryanda gecelik cok daha iyi oluyor.hic pijama kullanamdim ama 2 gecelik degistirdim kanamam gecti cunku.sezaryanda sut zor geliyor ben 2.bebegimda diyetisyenimdan vitamalt adli eczanelerde ve bebek magazalarinda satilan arpa suyu ogrenmistim.cok isime yaradi.yanimda goturmustum.izin verdiklerinde ilk ictigim seydi.sonrasinda humana still tea ictim ve o gun sutum yeteri kadar geldi yoksa mamaya devam edilecekti.ilk bebgimde bebegim kac gece hep agladi sutum gelmedi.o nedenle bu icecekleri duydugum icin cok sukretmistim.catlak kremi mutlaka olsun.catlaklardn bebegi emziremeyenler var,ben catlamadan surmustum.bebege de zararli degil zaten o kremler merak etmeyin.diger seyler arkadaslarin yazdigi gibi.ben bu dedlerimi hala hazirlamadim.32hafta3gunluk olduk.artik hazirlmam lazim.3.bebesimz gelecek insallah.tekrardan ocak annesi olacagim.2009annesi oldugumda bu son emzirisim,bu son bebegimi diye dusunurken Allah bize bir tane daha nasip ettli.basta cok uzuldum ama simdi onun da gelemesini daha bir heyecanla beklyirm.insallah tum cocuklarima gereken ilgiyi gosterebilirim.yanmda bakicim olacak bu surecte.herkese hayirli dogumlar....

kızlar doğum yapınca ayaklar çok üşürmüş. zaten kış geldi.patik yada kalın çorap koymayı unutmayın.kanamaya karşı uzun ped ve bol bol iç çamaşırı.birde kirli çamaşırlarınızı koymak için poşet.dudaklarınızda çatlayacak dudak nemlendiricisi.hatta biraz abartıp kendimizi iyi hissetmek için bir allık göz kalemi.ıslak mendil çocuk için alınanın dışında kendiniz için . bu arada çocuk için unibaby ıslak mendili tavsiye ederim.yiğenimde kullandık çok iyi ıslak pamuk çünkü.aklıma gelen detaylar bunlar.

slm kızlar ben çantalarımı hazırladım
tek çanta yaparım dedim ama sığmadı elime geçeni de koymadım ama bebişime ayrı kendime ayrı hazırladım bi yandan iyi oldu sanırım neyse benim listem şöyle

bebek ihtiyaç listesi:

öncelikle doğuma giderken yanıma alacağım hemşireye verilecek poşet içerisine koyduklarım:
- kundak,
- iç-dış zıbın,
- tulum,
- bez,
- çorap...

bunları doğduğunda hemen giydirilmesi için ayrı bi poşete hazırladım, kolay olsun die...

- yenidoğan ıslak mendil,
- pişik önleyici krem,
- emzik ve kutusu,
- suluk,
- mama kaşığı ( hemen biberon vermek istemiyorum eğer ememesse kaşıkla mama veririm dedim ),
- 2 ad penye battaniye,
- 1 ad. peluş battaniye,
- 4 ad. ağız mendili,
- 1 ad. iç-dış zıbın,
- 1 ad. penye yelek,
- 2 ad. alt üst takım,
- 5 ad. bebek bezi,
- 3 ad. dalin alt açma ( biri benim için biri bebeğim için biri de yedek ),
- çıkış için puset ( üstü fermuarlı çanta gibi olanlardan )...

anne ihtiyaç listesi:

- 2 ad. gecelik,
- 1 ad tülbent,
- 1 çift patik,
- 1 çift terlik,
- 2 ad kısa - 2 ad. uzun çorap,
- 1 ad emzirme atleti, 2 ad. atlet, 3 ad. alt çamaşır,
- loğusa tacı
- 6 ad. göğüs pedi,
- 5 ad. hasta bezi,
- eşofman-tülbent ( çıkış için )
- kaşık, çatal, tabak ( ne olur ne olmas ),
- göğüs kremi,
- havlu....

kızlar bi eksiğim var mı bilmiyorum bana bunlar yeterli gibi gelio... yada fazla mı olmuşş :26:

tabi mkyaj için bi kaç şeyde koymak gerekli foto larda çikin çıkmayalımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…