2011 ocak anneleri çanta ihtiyaç listesi

Ben henuz cantami hazirlamadim ama az cok planladim lazim olacak eksikleri.. dogum yapacagim hastanede erken dogum riskiyle uzun sureli kaldigim icin kendime lazim olacaklari cok iyi biliyorum..
bebegim icin iki ayri canta olacak biri dogum icin digeri hastane sureci icin
dogum cantasinda sadece bez, yenidogan zibini, battaniye, eldiven, sapka
hastane cantasinda tulumlar, bezler, penye ve pelus battaniye, hastane cikisi takim

benim icin 2 pijama 1 gecelik, corap, patik, terlik (iki adet biri banyoda kullanabilmek icin), gogus pedi, hasta bezi, gogus kremi
kesinlikle havlu, sac kurutma makinesi, sampuan, tarak, deodorant, dis macunu ve firca

aksama eksiklerimizi tamamlamak icin alisveris yapacagiz, daha sonra bebegimin giysilerini yikayip utuleyip bikac gun icerisinde cantalarimizi hazirlayacagim insallah.. tekrar yazarim hazirlayinca..

hemen hemen herşeyimiz tamam 2 çanta oldu biri oğluşumun diğeri benim :)))
sadece göğüs kremi almadım birde göğüs pompası elektrikli olandan onuda doktora sorucam hangi marka daha iyiyse bakalım nası olacak :)))

normal doğum düşünüyorum bi aksilik olmazsa,ve doğum yapacağım hastanede n.d. da 6-7 saat kadar tutuyorlar.sabahsa doğum akşamına,akşamsa ertesi sabaha çıkarıyorlar.o yüzden çok abartmak istemiyorum.
bebek için;
2 takım hastane çıkışı
1 tane kadife alt üst pijama takımı(bunu öylesine koydum belki gerekir diye)
2 çift çorap
2 penye battaniye,1 peluş battaniye
yeni doğan ıslak mendili,4-5 tane bez
biberon ya da emzik koymayacağım,şimdilik aklımdakiler bunlar...
kendim için de ;
1 gecelik,1-2 pijama
4-5 tane alt çamaşır
2-3 tane atlet(bilmiyorum bu kadarı gerekir mi ama)
1 tane sütyen
2-3 çift çorap
1 tane hırka ya da yelek tarzı bişey
hasta bezi ve hijyenik ped
başka aklıma gelmiyor,ufak tefek kozmetik ürünler olabilir...
gerekli bişey olursa eşime söylerim ya evden getirir ya da alır,çok da kasmaya gerek yok sanırım.

kızlar çantanıza hurma ve zemzemde koyun bebeğe ilk olarak hurma vermek zem zem damlatmak çok faydalııı minarel ve ellement olarak hem de sünnet

çantamız uzun zamandır hazırda ben birtürlü yazamadım.

Kendim için bir çanta kızım için bir çanta yaptık.. valizin içi dar olduğundan çok kırışmasın içindekiler diye annem iki battaniyeyi ayrıca güzel bir poşete koydu..

benim hastane çantam;

* 1 pijama takımı
* 2 gecelik (biri kısa kollu pembe-beyaz diğeri uzun kollu kırmızı..uzun kollu olanı kullanıcam ötekini yedek koydu annem.)
* 1 çift terlik
* 1 lizöz (hırka yada yelek yerine annem çeyizimden lizözlerimi çıkardı birini koyduk)
* Hastaneden çıkarken giyinmek için eşortman takımı
* Bir kaç çift çorap
* Bir çift Patik
* Taclarım:) (pembe-krem-kırmızı)
* Emzirme sütyeni
* 3 çamaşır
* 2 atlet
* lohusa pedi birkaçtane
* Tülbent
* Banyo Havlusu-yüz havlusu
* Islak mendil
* Göğüs Pompası, göğüs pedi ve göğüs kremi
* Makyaj malzemeleri ve ıvır zıvır ( tarak,diş macunu,fırçası,şampuan,sabun,deodorant,krem)

Kızımın hastane çantası;

* İki adet battaniye ( Biri çıkışta sarmak için diğeri daha küçük )
* İki adet hastane çıkışı
* Pişik Kremi , vucud yağı
* Çıkışta giyinmesi için eşortman takımı ve şapkası
* 1 yedek çıtçıtlı uzun kollu badisi.
* Bir küçük yün yelek ve patikleri.
* Birkaç çift Çorap
* Kundak
* Ağız mendili birkaçtane
* Islak mendili
* Bebek bezleri
* Birde anneannemiz alt açma gibi bişi almıştı mevlüt için onuda götürcekmiş hastaneye kokoş anneanne:))

Bunların dışında ;
* kapı süsümüz
* Hastanede dağıtmak için magnetlerimiz
* çatal bıçak tabak plastik. ne olur ne olmaz annem aldı.
* Kağıt havlu
* Su torbası yine tedarikçi annemin işi:)

hurma ve narımızda hazırda bekliyor

eşim ilk gördüğünde çantalarımızı tatil netarafa ana kız demiştide çok gülmüştük:))))))))) annem hazırladı herşeyi sağolsun ben şunuda koy bunuda koy demedim hiç o kendi aklına göre yaptı iide yaptı. şimdi tek önemli olan kızımın sağlıkla sıhatle vakitlice aramızda olması

Son düzenleme:

kızlar ben kendim için 1 çanta, bebeğim için 1 çanta hazırladım ama rulo havlu ıslak mendil ( kendim için ) yedek tabak çatal filan derken bi 3. çanta da oldu :26: sizde de durum aynı mı yoksa ben mi abartmışımm :26:
siz nasıl yaptınıs?

bende yukarıdada yazdığım gibi iki çanta hazırlamıştım ama tabak çatal havlu derken baktık çanta zor kapanıyor annemde üçüncü bir poşet çanta hazırladı ıvır zıvır için yanlız değilsin güldencim:)))

=)) saol cnmm bende abarttım mı acaba diodumm :97: eşimde dalga geçio tatil nereye die bu kadar çantayla

Bende bugün market alışverişimi yaptım biraz.Bizim de çantalarımız 3 tane oldu

Bende bugün market alışverişimi yaptım biraz.Bizim de çantalarımız 3 tane oldu.Ellerimiz de çantalarla nasıl gidicez bilmiyorum hastaneye

Bende bugün market alışverişimi yaptım biraz.Bizim de çantalarımız 3 tane oldu.Ellerimiz de çantalarla nasıl gidicez bilmiyorum hastaneye

seninde çantalar hayırlı olsun cnmm
valla bende onu düşünüyorumm :26:

bende doğum çantasını abarttığımı düşünüyodum ama hepimiz böyleymişiz ben tatile çıktığımız büyük bavulumu hazırladım bohçaladık ayrı ayrı ;
kendim için .
2 gecelik biri kısa bi uzun kollu 1 sabahlık 1 pijama takımı
2 emzirme sütyeni
2 emzirme atleti (hangisiyle rahat edersem artık )
iç çamaşırı
tacım tokam
göğüs kremi
ped
göğüs pedi (inşallah süt gelirde)
ıslak mendil
kağıt havlu
tuvalet kağıdı
havlu
tarak
terlik
kolanya
sabun
bebeğime ;
3 zıbın takımı onlara uygun çorabı kundağı
yüz örtüsü
çarşafı
pamuk
pişik kremi
emzik
küçük biberon
kapı süsümüz
nar zemzem suyu
hastanede dağıtmak için şekerlerimiz gelicek onuda koydukmu hazırızz....

göğüs pompası almadık gerek olurmu olmazmı bilmiyorum

benim yalnızca küçük bir çanta oldu ama eksik bişide yok. nasıl oluyo anlamadım acaba siz mi abarttınız yoksa benmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…