2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

gelelim bana bende dr dan geldim nts gayet iyi hiç sancım çıkmadı
benim oğluş içeriyi çok sevdi sanırım
pazartesi tekrar gidecem bakalım ozaman neler olacak
beklemeye devammm

anammm seninkide sevdi içeriyi görüyormusun bakkk bırak keyfii nezaman isterse ozaman gelsin paşan:))

Eki Görüntüle 121041 gunaydın kızımın teyzelerı kızım büyümüsmü biraz bi görün dedim

ayyyyy maşallah süpanallahhh bahtı güzel olsunnn teyzemm büyümüşşş kızımın arkadaşııııııı

ayy supersin valla,,, cok rahatladımm. maşallah anneannenede. inşallah hakkkızda hayırlısıyla doğururuzz yaa,artık bebegım gelsın ıstıyorum.Tekrar tesekkur ederımm cevabın ıcın.

valla anneannemin maşallahı var annemde öle onlar gayet rahat olduklarını sölediler eşler erkekler çok şanslı olur normal doğumda der anneannem hahahh amin ya inşş hakkımızda en hayırlısı..bende artık gelsin istiyorum ama biryandanda bu günlerimde bitecek üzülüyorum böle karnımdada güzeldi:)))) rica ederim canım

sorma belguncum çok sevdi dursunda daha sığmıyo içeri kaburgalarımı mahfetti ama sbarediyorum yeterki o sağlıklı olsunda dursun bikaç gün daha

bu arada bu soru benimde kafamı kurcalıyodu ama kimseye soramamıştım:78:

elma şekeri sormuş sende aydınlattın bizi ikinizde saolun canlarım :13:

Şirvan çok tatlı olmuş kocaman olmuş maşallah ne ara bu kadar büyüdü bu kadar ne kadar oldu ki şimdi bu güzel kız?

Kızlar normal doğumdan sonra rahim ağzının bi an da nasıl toplandığı görünce şok olursunuz.Öyle bişry yok yani korkmayın genişleme sarkma felan.İlk gün ki gibi oluyor desem yeridir hatta

bilseydım ıkı gundur kendı kendımı yemezdımm bende utandım bıraz sormaya ıyıkıde sormusumm

Ayy nasıl rahatladım bılemezsınızz,,, umarım bebegım kendılıgınden gelırde sezeryana gerek kalmaz yarın sabah yıne kontrole gıdecez ınsallahh suyu ıyıdır bebişimin

ayy supersin valla,,, cok rahatladımm. maşallah anneannenede. inşallah hakkkızda hayırlısıyla doğururuzz yaa,artık bebegım gelsın ıstıyorum.Tekrar tesekkur ederımm cevabın ıcın.

selam hanımlar,bende bu vajina genişlemesi ile ilgili konu açmıştım,normal doğum yapanlara sormuştum,gelen cevapların biri hariç hepsi eskisinden daha sıkı olduğuydu,tabi yine bünyeye göre değişir ama içimiz rahat olsun allah herkese sağlıklı normal doğum nasip etsin

geçmiş olsun diyen bütün arkadaşlara çok teşekkürler..umarım çabuk atlatırız evde küçük çocuk olunca hamilelik zor geçiyo.allah sağ salim kurtarsın hepimizi...

kızlar iyi dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim darisi sizlerin başına inşallahh:)))))))

ben anca fırsat bulabildim girmeye.. gelen giden çok oluyo birde kızımı gündüz uyandıramıyoruz gecede uyutamıyoruz:)) fırsat buldukca o uyuyunca bende yatıyorum hemen geceye enerji topluyorum...

birkaç şey yazayım aklınızda bulunsun..

ben hastaneye bir gecelik-sabahlık bir pijama-sabahlık almıştım pijamaya hem gerek kalmadı gerek kalsaydı kesinlikle gecelik tercih ederdim.. bebişede iki hastane çıkışı götürdüm ama birine gerek kalmadı. battaniye 2 taneydi keske onu 3 tane götürseymişim dedim. ben bi battaniyeyi hastane beşiginin içine serdim birini üzerine örttüm. hemen kirlendiler bir tane daha olsaydı iyi olurdu. doğumdan sonra beni odaya aldıktan sonra hemen giydirmediler 2 saat kadar siddetli olan kanamanın geçmesini beklediler.. daha sonra giyindim.. yatagın üzerine hasta pedlerinden koydular bende sürekli geceliğimi yukarı kaldırarak yattım kanama filan geçmesin diye.. bi kaza olmadı:) ilk 3 saat kendimi uyuşuk hissettim ma 3 saat sonra hiçbirseyim kalmamıştı cok korkuyordum ama kötü bir süreç yaşamadım. 3 saat sonra yürüttüler ... epiduralle dogum yapacaklar için, 3 yan etkisi varmış baş agrısı, kaşıntı yada miğde bulantısı bende hem kaşıntı hem miğde bulantısı oldu..(bel agrısı bas agrısı filan olmadı) ama onuda iğneyle hemen hallediyorlar.
bir gece kaldım hastanede çıktım.. eve geldikten sonrada hiç yatmadım sabah akşam agrı kesici ve antibiyotik kullanıyorum hiç dikiş acısı gaz sancısı filan yaşamadım.. tuvalete çıkmadım 2 gün (lavman yapılmadı) onuda duphalacla hallettik. dikişlerimi kapatmadı doktor açıkta kalsın kuruması kolay olsun dedi ve hemen aynı gün banyoda yapabilirsin dedi. sadece yüksek belli ve pamuklu camasır giymemi söyledi ve sıkı sıkı tembihledi 40 gun olmadan sakın korse filan giyme diye..:))
kilo olayına gelince 72 ile doguma gittim eve geldim tartıldım 69,5 ben tabi şokk:)) ulen 3 kilodan fazla bebek çıktı zaten.. niye öyle oldu anlamadım valla.. ama bugün tartıldım 66 kilo geldim. 2 günde 6 kilo gitmiş yani.. ilk gün herkez o igrenc yorumlarını yaptı tabi aaa bebegi içerdemi unutmuşlar diye ama bugün baktıgımda göbek inmiş biraz rahatsız edici görüntü yok:))

kızlar size en önemli tavsiyem hemen göğüs uçlarınıza krem sürmeye başlayın.. ben hiç sürmemiştim şimdiden acayip aciyor göğüs uçlarım. sızlıyor resmen .. dün biraz kan bile vardı çatlamaya başladılar sanırım.. sızım sızım sızlıyor sürekli.. lansinoh sürüyorum devamlı sürmesem nasıl olur bilmiyorum.. krem olarak mustelanınkini tavsiye etti doktorum ama ben burdaki annelerin tavsiyesi olarak lansinoh almıştım.. biraz daha kullanayım bu acı geçmezse birde mustelayı deneyeceğim..

ayyyy ne cok yazdım:))))))))))) fırsat bu fırsat bebiş uyurken:)) vik vik yapmaya başlar birazdan..

hersey bir kenaraaaaaaa dünyanın hakikaten en güzel duygusuymuş annelik. hiçbirseye benzemiyor gerçekten..

darısı bebişi bekleyenlerin başına:)))))))))))))))))

sibelcim saol verdiğin bilgiler için maşallahh nekadar rahat geçmişş merak ettiğim pijamamı gecelik mi sorusunada cvp buldum sayende bide tabi epidurali herkes tavsiye etmiyo ama seninki ne güzel geçmiş bnde sezeryan olmak zorunda kalırsam düşünebilirim artık

minik kuzucuğu kokla yerime
darısı en yakın zamanda bizlere inş..

ayyy kesinlikle gecelik.. yarım saatte bir ebe gelip kontrol ediyor kanamayı... bide ilk saatler zatn vücut uyuşuk cok zor olurdu pijama...
ben başından beri sezeryanda olsa normalde olsa epidural yaptıracaktım zaten.. artısı eksisinden faza gelmişti bana iyikide yaptırmışım.. birkaç saat deli gibi bir kaşınmadan başka bi sorun yaşamadım.. bebiş doğunca hemen koklayabildim öpebildim kızımı:)

:))))aynen böle söledi anneannemde

nedemekk nedemekkk :)) bu arada benimde kaburgalar maffolmuş durumdaa çok ağırlık yapıyor yaa

sibelllllllllllllllllllll bilgiler için sağol işimize yarıcak normalmi sezeryanmı bilemediğimden henüz pijamamı çıkarmim dursun ama iki hast çıkışı koymuştum kızıma birini yatarken akşam giydirririm diyordum acaba çıkarsammı.. bu arada ben göğsüme kreem sürüyorum ama hergün değil yaaa aklıma estikçe sürim bari düzenli olarak..ayyy ne güzerl vik vik yapmaya başlar diyorsunn yaa bizimkide sağlıkla bir doğsada vik viklemeye başladı kızım desemmm...

denizle dilekte yok bugün doğurdular mı acep :26:

evet yaaaaa bende merak ettim ikiside aynı gün doğurcakmış gibi geliyordu banada acabaaaaaammmmmııııııııııııııııı

ya kızlar karnım acayip grulduyor ekşi elma yedim dokundumu acaba ayıptır sölemesi ishal gibi ayy sesler geliyor karnımdannn deli gibiii

Sibelcim gözün aydın tekrar... Çok faydalı bilgiler vermişsin ben de çantamı tekrar bi gözden geçiricem bu bilgiler ışığında :) Ben de epidural düşünüyorum o kaşıntı genellikle olurmuş zaten benim bünyem de çok alerjik deli gibi kaşınırım heralde...Nasılsa geçici ya senin de dediğin gibi bebeğini kucağına alınca insan herşeyi unutur heralde.Doya doya kokla kızını :))Bu arada facebook ta ekledim seni Melek ben...

sağol canım yok sıkmıyorum sadece ilk gördüğümde çok panik oldum...ayy halimi görmeniz lazımdı çok komiktim...
iyi dileklerin için çok sağol canım...evet sıcak su normal doğum yapmak isteyenler için çok iyiymiş...
hatta doğum sancıları başlayınca direk kasıklara sıcak su tutulursa çok kolay açılıyormuşsun.....
günlerimiz aynı ama normal doğummu düşünüyorsun canım daha topikte hiç normal doğum yapan yok :)))
Eki Görüntüle 121041 gunaydın kızımın teyzelerı kızım büyümüsmü biraz bi görün dedim

canım bilgilerin ve iyi dileklerin için çok sağol....ne güzelll meleğini aldın kucağına... maşallah...

slm hanımlar yeni doğumlar olmuş bebekleri hayırlı olsun
normal doğumdan sonra sarkma falan olmuyor merak etmeyin kendi toparlanıyor birde ilk doğum hiç bir şey olmaz zaten dikiş atıyorlar ..
şirvan cnm bebeğinin maşallahı var

ben hastane çanytasına fazla kıyafet koydum bebek için batarsa değiştiririm diye
bende bir yerden alıntı yaptım hastane çantası için yararlı olabilir

Annenin Hastane Çantası

Yukarda sayılanlar mutlaka olmalı.
Önden açılabilir 3 takım pijama/gecelik: Araştırmalarım sonucu en iyisi gecelik. Çünkü özellikle sezeryan doğumdan sonra pijama dikişlere ve sondaya baskı yapıyormuş.
Sabahlık, lizöz, vs. Doğumun ilerleyen evrelerinde üşüme çok sık yaşanıyormuş.
Kalın çoraplar
Alçak topuklu rahat terlikler
Koyu renk havlular
Deodorant, diş fırçası, diş macunu, dudak ve el nemlendiricileri: Bunlar bir takım yedek olarak mutlaka çantada hazır beklemeli, yoksa son anda eklerim denildiğinde unutulma ihtimali çok yüksek.
İsteğe bağlı olarak makyaj çantası
Farklı işlev ve çeşitlilikte tokalar
Fırça, tarak, şampuan ve duş için gerekli şeyler
Sabun ve antibakteriyel jel
Kağıt havlu, peçete
Islak mendil
Kirli çamaşırları koymak için torbalar
Yatak koruyucu
Süt arttırıcı rezene çayı (eczanelerde satılıyor)
Şarj aletleri, kamera, fotoğraf makinesi, mp3 çalar, kitap, dergi, vs tarzı oyalayıcı ve gerekli elektronik
Plastik tabak, bardak, çatal, kaşık
Ve tabi ki hastaneden çıkarken giymek için kıyafet(emzirmeye uygun olmalı)
Bebeğin Hastane Çantası

2 takım hastane çıkış seti(1i tam takım olanlardan)
Yelek, hırka, patik
Hastane takımına yatırmak istemeyenler için bir çarşaf(battaniyesı zaten hastane çıkışında olacak)
Ağız bezleri
Fazladan battaniye
Alt değiştirme örtüsü
Bebek bezleri, ıslak mendili, pişik kremi
Biberon(süt gelmezse diye)
Yenidoğana uygun mama(süt gelmeme ihtimaline karşı)
Emzirme minderi(sezeryansa çok faydalı oluyormuş)
Ana kucağı
Odası süslenecekse süs malzemeleri
Bebek şekerleri

Sibel senin kız da mı gece uyumuyo benimkide öyle, gündüz uyuyo bütün gün arada memeye kalkıp yine uyuyo gece de boncuk boncuk bakınıyoruz iki gündür akşamüzeri uyanık tutuyorum babası ve teyzesi gelince oyalanıyolar kendi çapında uzun bi süre uyanık kalınca gece uyuyo ve beni de uyutuyo bakalım bu akşam uyanık tutabilecekmiyiz
Dün akşam babası yaprak dökümünü izletti kızına bunu da görmemiş olma kızım hayata hazır ol dedi sanırım tvdeki ışık geçişleri dikkatini çekti uzun uzun baktı izledi uyumadı

Hastanedeki ihtiyaçlara gelince sanırım kişiden kişiye değişiyor beni kanamanın yoğun olduğu süreçte hastane önlüğüyle yatırdılar durumum da diğer epidural sezeryanlardan ağır olduğu için üzerimi daha geç giyindim 5 te çıktım amilyattan 11 de giyindim pijama istedim çünkü çok gelen giden oluyodu ilk gün ayağa kalkmam da bi dertti o nedenle bende lohusa pijamasıyla çok rahat ettim gecelikte vardı yanımda ama ihtiyaç olmadı ağrıdan çok terlediğim için ikinci gün de ayrı bi pijama takımı giydim kızıma da 3takım almıştım yanıma ben 2 gece kaldığım için hepsi kullanıldı 3 penye battaniye, 1 de kalın battaniye almıştım hepsini kullandık 3.takımı hastaneden çıkıp ewe giderken giydirdik temiz temiz olsun diye ewde bekleyen misafirler vardı ben bide hastane çarşaflarında rahat edemem diye ewden bi pike takımı almıştım çok iyi oldu dikişlerden kucağıma alıp emziremedim hastanenin pikesini kalıplayıp kolumun altına destek koyduk kendi pikemle örtündüm. Epidural bende yanetki olarak öksürüğümü arttırdı sıcak şeyler özellikle de nescafe içmemi söylediler eşim gidip odaya ketıl aldı çok rahat oldu anne çayından da yanıma almıştım ona da hastanede başladık sütüm çabuk geldi şimdi günde 1bardak sabahları içiyorum krem konusuna kesinlikle katılıyorum ben 1ay önceden başlamıştım şimdi hiç sorun yaşamıyorum bazen krem sürüyorum (lansinoh) emzirmeden öncede karbonatlı suyla siliyorum kızımda pamucuk problemi olmadı bende de yara yada acı fln yok Ben başta normal doğum için suni sancı denediğimden lavman yapılmıştı aç susuz içim tertemiz girdim sezeryana bide ertesi akşama kadar sıvı gıdalarla beslendim o nedenle 5.gün anca çıktım tuvalete 4.gün biraz ağrı hissettim doktorum bol bol kayısı suyu iç demişti öyle yaptım bide üzüm pekmezini suda karıştırıp içince çok rahat olurmuş gerçekten de 2 kere o şekilde içtim sonra ağrım fln kalmadı çok rahat çıktım
bide sadece sizin terlik almanız yetmiyo yanınızda kalacak refakatçi de terlik alırsa çok rahat eder benim yanımda ilk gece hem annem hem kaynanam kaldı ikiside almamış biri benimkini giydi ben yatarken annem de ben yedek bi patik almıştım ayaklarım çok üşürse diye onu giydi ama onları akıl edene kadr ayakları şişti

slm kızlar,
bugün doktor kontrolümüz vardı öncesinde nst ye girdim her şey yolunda çok şükür,kısmetse 1 hafta sonra yani haftaya perşembe sabah 8 de oğluma kavuşuyorum,epidural sezeryan olacağım,bu benim tercihim,doktorum normal de yapabilirsin dedi ama ben istemiyorum,tabii o güne kadar sancım olursa yapacak bir şey yok,normal de olabilir,haftaya bu günler Allah izin verirse oğlum benimle olacak inşallah,çok heyecanlıyım
Hepimize hayırlı doğumlar diliyorum,inşallah herkes sağlıkla bebeklerini kucaklar...

herkeze slm kızlar.3 gündür giremedim topiğe.doğumlar olmuş,bebişler gelmiş.gerçi hepsini okuyamadım geçmişin . allah analı bablı büyütsün bebişleri uzun sağlıkllı bi ömür nasip etsin inşallah.

bende salı kontrole gittim ve doğum tarihimiz belli oldu.5 ocak çarşamba günü sezeryan olcam kısmetse.oğluma kavuşmaya az kaldı.bizde hazırlıklarda hızlandı tabii.ne çok iş varmış evde.eksikleri tamamlıyoruz tek tek.hiç eksik yok gibi geliyodu.ama hala bişiyler buluyorum ben.temizlik deseniz hiç bitmicek gibi geliyo.yıka ütüle.yerleştir.değiştir.salı günü kadınlarda gelcek onlarla birlikte son noktayı koyarız inşallah.

tabii heycandan ben bi alem oldum.kafam bi dünya.düşünün burdaki yazıları bile 2 kez okuyorum.geceleri eşimle uyuyamıyoru.hayırlısıyla hepimiz bebklerimizi kucağımıza alalım inşallah.rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…