2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

hoş geldin canım aman ye yarasın oğluna doğumdan sonra hep birlikte zayıflayacağız zaten hihoyyyt

hadi bakalaım canım inşş opuyorumnanaktan
ohh maşşallah paralancanıs
ne güsel bence de en iyi si bebeğini kendin büyütmekk zemuszemus

denizcim aramızda 10 gün var benimki biras daha hızlı davranırsa belki beraber gelirlerrrr delikafadulden şimdiden 6 gün öndeeee :asigim:

benimde içimde erken gelecek gibi bir his var hep inşallah gününde gelirlerde bir gün bile kalsalar iyi geliyormuş bazıları da kız çocukları 1 hafta 10 gün erken gelirmiş diyor

hoş geldin canım aman ye yarasın oğluna doğumdan sonra hep birlikte zayıflayacağız zaten hihoyyyt

ya canım ben kilodan korkmuyorum nasılsa verilir ama çok kilo almaya devam edersem bebişim gerilermiş ööle dedi doktorumm ondan korkuyorumm eyvahedigeldismile inşş kilo alışı gerilemess
ama teysesi ben yedikçe bi hareketlenio sorma gitsinnn opuyorumnanaktan delikafadulden ahhh yerimmm bennn :roflol:

çok iyi canım gözün aydın.
bebegini kendinmi büyüteceksin canım
tekrar işe başlayacakmısın bir süre sonra
.

hadi bakalaım canım inşş opuyorumnanaktan
ohh maşşallah paralancanıs
ne güsel bence de en iyi si bebeğini kendin büyütmekk zemuszemus

kendim ayrılacağım için tazminatım gidecek ama napalım
kalkmış bana 2 ay doğum öncesi iznini doğumdan sonra kullanırsın bebeğinle daha fazla vakit geçirirsin dedi bende sinir oldum 4 aylık bebeği bırakıp nereye gelecem annemler bakar tamam ama bu sefer benden uzaklaşır zaten stresli iş dedim işime o stresle bide sütüm kesilir falan uğraşamam

teyzesi yesin onu bizim kide açken vuruyor yemek ye der gibi yiyorum duruyor ama bugünlerde hiç durmuyor en hareketli zamana girdik 24-28. haftalar yeri geniş ya bol bol dönüyor 28. haftadan sonra yavaşlayacakmış yeri daralacakmış
çok iyi canım gözün aydın.
bebegini kendinmi büyüteceksin canım
tekrar işe başlayacakmısın bir süre sonra
.

bir yıl falan evde durmayı düşünüyorum en az sonra evdeyken staj başlatma sınavına hazırlanacağım sonra staj başlatabileceğim bir firmaya girmeyi düşünüyorum zaten kasım gibi evi taşıyacağız annemlere yakın bir yere

bence de canımm imkanın varsa kendin büyüt en azından kreşe gidene kadar o zaman daha rahat çalışırsınn zemuszemus
bende ki eğer iş bulabilirsem ööle yapıcamm

neyse kızlarr muhabbet güsel ama kalkmak zorundayımm mafoldumben
işlerimi bitireyimm çıkıcamm çıkmadan bi uğrarımm yinee

çok güzel ailene yakın olman
ahh ahh benim en büyük eksikliğini
hissettiğim olay ailemden uzak olmamm.
alıştım diyorum ama yok alışmamışşımm

Hamileliğiniz: 24. Hafta « | » Hamileliğiniz: 26. Hafta

Bebeğiniz nasıl büyüyor ?

650 gramı aşan ağırlığıyla bebeğiniz artık 34 santimi aşmış durumda. Artık uzunluğu, ağırlığının gerisinde kalmaya daha da yaklaştı; çünkü o sürekli kilo alıyor. Bunu yaptığı oranda, buruşuk teni giderek pürüzsüzleşecek ve o bir yenidoğana giderek daha da benzeyecek. Bu anlamda saçları da büyük ihtimalle görülür hale kavuşacak; rengi ve biçimi, her ne kadar sonradan yine değişecek de olsa, anlaşılacak.
Hayatınız nasıl değişiyor ?

Saçları çıkan sadece siz değilsiniz tabii. Sizin saçlarınız da hiç olmadığı kadar gürleşti ve sıklaştı. Tabii yeni saç çıkması filan söz konusu değil; mesele, saçlarınızın yaşam ömürlerinin eskisine kıyasla uzamış olması. Bu arada saçlarınız daha da koyu ve sert görünebilir. Doğumdan sonra eski hallerine kavuşacaklar. Ama yine de siz daha önce büyük olasılıkla hiç bu kadar keyifle gezinmemiştiniz. Egzersizlere devam etmekle de iyi ediyorsunuz; ama sağduyunuzu kullanın: Kendinizi bitkin hissettiğinizde kalkıp da egzersize gömülmeyin. Herhangi bir acı yaşadığınızda, başınız döndüğü veya nefesiniz kesildiğinde bunu derhal durdurun. Yeterli miktarda su içtiğinizden emin olun; aynı zamanda ısınmak veya serinlemek için de kendinize zaman yaratın.

Eğer glukoz analiz testi için gereken zaman diliminde, yani 24 ila 28. haftada iseniz, tıbbi bakım uzmanınız, sizden ikinci bir kan testi tüpü talep edebilir; bu, onun anemi kontrolü için gereklidir. Kan oranınız, her ne kadar hamilelik sırasında dramatik olarak yükselmiş de olsa, kanınızdaki kırmızı hücre oranı etkisini azaltmış olabilir; bunun nedeni kimi zaman psikolojik anemi / kansızlık olarak da tarif edilir. Bu durum hamileliğin ikinci ve üçüncü üç ayında rastlanan, olağan bir gelişmedir. Ama eğer kan testiniz gerçekten anemi sahibi olduğunuzu gösterirse, tıbbi bakım uzmanınız size gereken desteği sağlayacaktır. Bu arada, bebek isimleriyle ilgili çalışmanız nasıl gidiyor? Biliyorsunuz, bir isim seçmek, çok önemli bir karardır. Ama aynı zamanda büyük bir zevk de olabilir. Ailenizin geçmişine bakın; favori yerlerini inceleyin veya edebiyata yönelin. Bunun için bebek isimlerinin yer aldığı kitapları da tercih edebilirsiniz tabii.
Doğum öncesi üzerine 3 Soru

S1: Üçüncü 3 aylık dönemde doktorumu ne kadar sıklıkla görebilirim ?
28. ve 36. haftalar arasında, bakıcınızı her iki haftada bir görmeniz söz konusudur. Hamileliğinizin son ayında, bu her haftaya kadar sıklaşacaktır.
S2: Doktor her randevuda bana ne yapacak, ne soracak ki ?

• Son randevunuzdan bu yana fiziksel ve duygusal olarak dikkat çekici herhangi bir tecrübe yaşayıp yaşamadığınızı size soracak.
  • Bebeğin ne kadar sıklıkla hareket ettiğini merak edecek. Eğer hareketlenmede belli bir gerileme varsa sizi bundan haberdar kılacak. Ayrıca bebeğinizin hareketlerini sizden saymanızı bile isteyebilecek.
  • Yaşamsal istatistiklerinizi tutmaya başlasanız iyi olacak. Ağırlığınız ölçülecek; preeclampsia hastalığına karşı idrar testiniz yapılacak, idrar yolu enfeksiyonu kapıp kapmadığınıza bakılacak, kan basıncınız kontrol edilecek; eklemleriniz incelenecek, yüzünüz ve ellerinizin durumuna bakılacak.
  • Bebeğinizin büyüklüğü ve pozisyonuna karşı bir karın incelemesi yapılacak. Ayrıca bebeğinizin normal olarak büyüyüp büyümediğini anlayabilmek için, rahminizin üst noktası ile kalça kemiğiniz arasındaki mesafe ölçülmeye çalışılacak.

• Rahim boynunuz kontrol edilecek. Ancak her ziyarette bir kalça kemiği analizi ummayın. Birçok uzman zorda kalmadıkça, ki bununla erken doğumu kastediyoruz; böylesi kontroller yapmazlar. Beklenen tarihi bir kere aştınız mı, bakıcınız rahim boynunuzu kontrol edecek ve bunun doğuma uygun olup olmadığının kontrollerini yapacaktır.

• Size neyin riskli olacağı söylenecektir. Bakıcınız size olası erken doğumun ya da preeclampsia hastalığının kapısını açabilecek kusurlu hareketleri ve bunu haber veren işaretleri anlatacaktır. Beklenen gün yaklaştıkça doktorunuz size doğumla ilgili kesin işaretler verecek ve ne zaman onunla işbirliği yapmanız gerektiğini size açacaktır.

• Hamilelik ve doğum sorularına siz de açık olun ve bunları doktora yansıtın.Bu soruları ne kadar önceden, mümkünse eşinizin de desteğiyle hazırlarsınız, muayene o kadar verimli olur.

• Doğum sonrası yaşamınız için alacağınız kararları önceden tayin edin, sözgelimi meme ile besleyecek misiniz ; eğer kendinize iyi bir bebek doktoru bulamadıysanız, doğum uzmanınız birkaç tavsiyede bulunabilir.

S3. Üçüncü üç aylık dönemde bana hangi testler yapılacak ?
Durumunuza, yani bir vaka olarak kendinize özgü durumlara bakılacak ve:

• Hematocrit/hemoglobin testi yapılacak. Bu kan testi, üçüncü üç aylık hamilelik döneminde olası anemi rahatsızlığını tespit için yapılır. Ancak bundan önce size glukoz testi yapılmış ve sonuçlar da normal çıkmışsa, bu teste gerek kalmayabilir.

• Gebelik şekeri ölçümü olacak. Eğer normal bir glukoz ölçümü testine ikinci üç ayda tabi tutulmuş iseniz, bu testten geçtiğinizi varsayabiliriz. Yok eğer ikinci üç ayda böyle bir durumunuz yoksa, ya da sonuçlar anormal ve siz hala glukoz tolerans testi yaptırmadıysanız, şimdi test için hazırlıklı olmalısınız.

• Rh antikor testi yapılacak. Eğer RH negatif bir hasta iseniz, antikor analiziniz tekrar edebilir. (ve bu test de genellikle glukoz testi ile aynı olur) öte yandan Rh için bağışıklık globulin testini 28. haftada yaptırırsınız. Bu test sizi antikorların oluşumundan koruyarak bebeğiniz için olası bir riski, sözgelimi eğer rahatsız iseniz sizin kanınızın bebeğinizle karışımını ve onun rahatsızlanmasını engeller.

• Cinsel yolla bulaşıcı hastalıkların testleri uygulanacak. Çok yüksek bir risk altında iseniz , bakıcınız size chlamydia ve gonorrhea gibi rahatsızlıkları teşhis edebilmek üzere rahim boynu inceleme testi önerebilir. Kanınız da bu anlamda syphilis rahatsızlığı için kontrole tabi tutulur. Bu, HIV için yeniden kontrole girmek adına da, orijinal testinizden bu yana geçen süre adına iyi fikirdir.

• B Grubu Strep Testi yapılacak. 35 ila 37 hafta arasında, büyük olasılıkla B grubu streptococci denilen bakterinin varlığını kontrol için bakıcınızla irtibat kurabilirsiniz. Bunun için vajinanız ve rektumunuza bakılacaktır. Eğer kültürleriniz pozitif çıkarsa, akabinde hemen tedavi görmezsiniz. Bunun nedeni, erken tedavinin bile bakterinin geri dönüp dönemeyeceğini garanti edememesidir.
(Eğer daha önce bir bebek Dünyaya getirmişseniz bu testi geçebilirsiniz de; zira her ne durumda olursanız olun, antibiyotik tedavisi göreceksiniz.)
Bu haftanın aktivitesi
Bu haftaki zamanınızı eşinize ayırın. Eşinizi romantik bir sürprizle mutlu edin. Oturun, ona kendisiyle ilgili hissettiğiniz, düşündüğünüz her şeyi yazın. Niçin harika bir baba adayı olduğunu, ya da ellerini tuttuğunuzda sizinle ne kadar harika dolaştığını… Birbirinize fiziksel ve duygusal anlamda vakit ayırmaya çalışın ve sizi birbirinize bağlayan şeyin kutlamasını yapın. En azından 30 dakikalığına da olsa, ayda bir dahi olsa, onun Dünyadaki varlığını kutlamak için harekete geçin.

çok güzel ailene yakın olman
ahh ahh benim en büyük eksikliğini
hissettiğim olay ailemden uzak olmamm.
alıştım diyorum ama yok alışmamışşımm
Hep derdim inşallah başka şehre gelin gitmem diye öyle de oldu hem Antalya dan da gitmek istemiyorum hiç
5 gün var dünürüm aramız da
neyse kızlarr muhabbet güsel ama kalkmak zorundayımm mafoldumben
işlerimi bitireyimm çıkıcamm çıkmadan bi uğrarımm yinee
görüşürüz tatlım opuyorumnanaktan

Cinsiyeti: Erkek

Geçen süre: 5 ay 5 gün

Kalan süre: 4 ay

Doğum tarihi: 16.01.2011

Burcu:Oğlak

bizimde bööle kıslarrr :asigim:ayyy kalkamıyorum arada toparlayıp hemen geliorumm bakıyorum ne yazmışsınıs diee delikafadulden

Hep derdim inşallah başka şehre gelin gitmem diye öyle de oldu hem Antalya dan da gitmek istemiyorum hiç

5 gün var dünürüm aramız da

görüşürüz tatlım opuyorumnanaktan
evet cnm gelin kızım erken gelmezse 5 gün var kızlar erken doğuyor biliyorum bendeaklinialirimsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…