- Konu Sahibi sementa1983
-
merhaba Ilgaz,
canim, hayirli olsun bebisin. Nasilsin iyimisin? Oglunda iyidir insallah? Sen neden spinal sezeryan secmistin? Yazdiklarina göre cok iyi gecmis, su anda durumun nasil peki, herhangi bir kisitlama var mi hayatinda? Hep seyi düsünüyorum, (ayip olmazsa, insan büyük tuvaletini yaparken) dikis yerlerinde zorlama oluyor mu?
Ben normal dogumdan korktugum icin sezeryan düsünüyorum ama henüz tam biseyde yok, daha hamileligin cokkkkk basindayim...
Fatos merhaba,
sen kacinci haftandasin, dogum ne zaman olacak belli mi? Sen neden sezeryan düsünüyorsun? Insallah hayirli dogumlar nasip eder Rabbim cümlemize...
Haticeciğim ben de senin gibi normal doğumdan korktuğum başaramayacağımı düşündüğüm için sezeryanı tercih ettim ama son haftada zaten bebeğin başı doğum kanalında değilmiş yani normal isteseymişim de olmayacakmış. Hayatımda hiç bir kısıtlama yok sadece ağır kaldırmamaya dikkat ediyorum o kadar başka hiçbir değişiklik yok. oğluma kendim bakabiliyorum her işimi yapabiliyorum. Tuvalet sorunu da hiç olmadı. İlk 3 gün içinde tuvaletini yapamazsan dedi doktorum lavman gibi bir ilaç yazdı onu makattan sıkacaksın öyle yapacaksın dedi. Ama ben tuvaletimi yaptım hiçbir zorlanma olmadı. Dikiş yerlerimde acı da olmuyor tuvaletteyken. Ben de hep sezeryandan sonra günlerce hasta gibi yatacağım zannediyordum ama kesinlikle öyle olmadı.
Ama tabi sen normal yapabilirim diyorsan normal yap. Ben bazen acaba diyorum normal yapsaydım bebeğime daha mı faydalı olurdu diye düşünüyorum. Doğumdan sonra bebeim sarılık oldu sütüm hemen gelmedi. Şu anda da sütüm az acaba diyorum normal olsaydı sütüm çok mu olurdu. Çünkü ne de olsa 1 hafta önceden alınıyor sezeryanda.
merhaba ılgaz,
canim, hayirli olsun bebisin. Nasilsin iyimisin? Oglunda iyidir insallah? Sen neden spinal sezeryan secmistin? Yazdiklarina göre cok iyi gecmis, su anda durumun nasil peki, herhangi bir kisitlama var mi hayatinda? Hep seyi düsünüyorum, (ayip olmazsa, insan büyük tuvaletini yaparken) dikis yerlerinde zorlama oluyor mu?
Ben normal dogumdan korktugum icin sezeryan düsünüyorum ama henüz tam biseyde yok, daha hamileligin cokkkkk basindayim...
Fatos merhaba,
sen kacinci haftandasin, dogum ne zaman olacak belli mi? Sen neden sezeryan düsünüyorsun? ınsallah hayirli dogumlar nasip eder rabbim cümlemize...
35+4 haftadayım canım. Ilk doğumda sezeryan yaptırmıştım. Senin gibi korktuğum için. Onda genel anestezi olmuştu. Bunda spinal anestezi olucak büyük ihtimal. Ilk gün zor oluyor ama sonra normal hayata dönüyrsun cnm. Birde normal doğumda da kesi yapıyorlar ve baya dikiş atıyorlar. Normal doğum yapıpda oturamayan çok kişi duydum. Ama benim kardeşimde normal doğurdu. Ondada dikiş vardı. Bendede cesaret yok doğum konusunda. Zor yani canım. Sen kaçıncı haftadasın. Allah yardımcımız olsun.
Ben de işte bazen düşünüp vicdan azabı duyuyorum. Ama tabi normal olsaydı başıma neler gelecekti bilmiyorum neyse. Oğlumun ismi Doruk canım. 50 cm doğdu. 3.380 gramdı. Doğumdan sonra 2.950 grama düştü. Şu an yine 3.000 gram civarında. Sen kaç haftalık hamilesin bebişin kız mı erkek mi.
sezeryanın zor tarafı gaz sancısı ve bir de ameliyathanede üşüdüğüm için omuzlarım tutulmuştu, bu iki sancı beni zorlamıştı ama omuz için hemen kas gevşetici vurdular gaz sancısı için de kayısı suyu çok iyi arkadaşlar ve kendinizi yürümeye zorlayın,hareket edin.
çok teşekkür ederim canım darısı da hayırlısıyla sana olsun inşallah sağlıkla kucağına alırsın yavrunu.canım ben genel anesteziiyi tercih ettim bu arada bebeğim ters durduğundan mecburi sezeryan oldum, epidurala cesaret edemedim ameliyathaneye girerken bile çok heyecanlandım o anı görsem psikolojim çok daha değişik olabilir diye düşündüm..hastanede 2 gece kaldım eve geldiğimde zaten toparlanmış haldeydim,çünkü hastanede ne zaman yürüyeblrsn dedilerse gayret ettim ve yürüdüm hareket ettim, çevrendekiler de yardım edecekler zaten sana hiç merak etme ama ufak tefek şeyleri kendin de yapmaya çalış yavaş yavaş toparlanırsın hiç merak etme..
2010 temmuzda doğum yaptım sezeryanla ve ertesi gün çıktım hastaneden.göbegim kalmadı çok rahat ettim sadece sap bacagımda bir türlü uyuşukluk vardı oda kilo gittikçe gitti.5 ayın sonunda 20 kilo verdim ama ikinciye hamile kaldım şimdi 8 aylık hamileyim benim merak ettimde dikiş izleri ne zmana geçiypor
merhab rgbe,
Allah bagislasin bebisini... yeni hamileliginde hayirli olsun, doguma pek bisey kalmamis desene.. Rabbim sag salim kucagina almayi nasip etsin insallah...
Sezeryanla ilgili tecrübelerini yazarmisin...cabuk toparlanabildin mi falan.. agrilar nasil, genel mi yoksa epidural mi falan...
selamlar sevgiler...
amin hatice
sezeryanım çok iyi geçti hemen toparlandım..hiç bir sorun yaşamadım şükür sütümde hemen geldi.göbegimde beşşinci ayımda dümdüz oldum.ama ikincisinde bilmiyorum nasıl olcak görcem 3 hafta sonra :))
selam kizlar,bende 18 gun once spinal sezeryan oldum,ve cokk memnun kaldim,bu ikinci bebegim,ilk dogumum normaldi,ve cok sanci cekmistim,birsurude alttan dikisim vardi,bunda gule oynaya sezeryana girdim,bugun 18 gun ve tamamen toparlandim hic ameliyat olmamis gibiyim,kendimi iyi hissediyorum bi 5 gun agri ve aci oluyo ama agri kesiciler epey ise yariyo,bende gobek fitigi oldugu icin mecbur sezeryan oldum,degilse normal olacakti ama simdi iyikide sezo diyorum..
merhaba maviboncugum,
hayirli olsun canim, Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin insallah bebisini. Ne güzel ilk bebisine kardeside gelmis, darisi benim basima diyim)...ben daha ilkini doguramadim. Allah nasip ederse Nisan 2012 annesi olucam ve normal dogumdan cok korktugum icin spinal sezeryan düsünüyorum, ha bir o kadarda ondan korkuyorum ama... ne bilim iste... Ilk dogumunda ne kadar sanci cekmistin?
Insallah hayirlisi olur....nasil güle oynaya girdin sezeryana, hic korkmadin mi)), belden yapilan igneden falan, kendi doktorun mu girdi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?