2011 Şubat Anneleri Doğum İzni

Dorukum kullanıcısından alıntı
bir de izne 37. hafta bitince mi 37. hafta başında mı izne ayrılmamız gerekiyor kızlar?

izin 37 . hafta doldugunda baslıyor yanı 37+1 de ızınlısın cnm.

Evridiki ya da kızlar bişi sorucam.bende öğretmenim.31 haftalığım.haftay 32 olucak.32.haftanın başında 37. haftaya kdar çalışabilir raporu alıcam yani 32. haftanın BAŞINDA değil mi?.birde 37. haftanın bitimi tamda karneleri dağıttığımız günyani 2 haftam yanıcak 15 tatil yüzünden.o son bir haftada da tekrar dr.dan çalışmıcam raporu mu alıcam,yoksa okula gitmeyip direk izinli mi sayılacam.lütfen yardım edin.37. haftadan sonrada 3 hafta çalışmıcam raporu alınıyo mu?okul sorun çıkarır mı???

Ben birşey sormak istiyorum bilen arkadaşlar cevap verirse sevinirim.
Çalışabilir raporu aldıktan sonra 2-3 günlük rapor alınıyor mu dinlenmek için.
Son iki haftada 3 er günlük raporlar alıp iznimi böölece rahat rahat bitirmek istiyorum.
Olabilir mi?

bugün van mem özlük kısmınıda arayıp sordum sorun omadığını avantajımız olduğunu söylediler.ben ucuz olduğundan uçak biletini 27 ocak a almıştım. acaba başka bir şikayet ve hastaneden rapor mu alsam yada doğum yapacağım hastaneye sevk almayı düşünüyorum iki gün giriş yapar ve ayaktan muayene yazdırır rapor kullanmamış olurumuyum. iki alternatif var. belki müdür yardımcımızda idare edebilir bakalım. şimdilik aktarılabildiğini öğrendiğim bile mutlu etmeye yetti beni. ancak herhangi rapor almamız durumunda doğum izninin mevzuata göre başladığı laflarıda dolaşıyor kadın doğumcum öyle söyledi benden istesen doğum izni başlamıştır diye rapor verebilirim ancak dedi.sevk edermi onu soracağım gata ya sevk alsam perşembe cuma orada kontrol ettiricem hayırlısıyla bakalım...

ben de okuldaki memurumuza sordum tecrübelidir baya ..alırsın normal çalışanlar nasıl rapor alıyorsa onun gibi düşünülür dedi ........benimde okul kapandığında 35.haftada oluyorum iki hafta yarıyıl tatilini aktarabiliyorum ama o arada dayanamazsam rapor alsam dedim alırsın dedi...bilmiyorum artık müdür felan itiraz etmez sanırım normal hakkımız

Sömestr tatiline gelen kısım aktarılmaz. Dogum izninde geçirilen süreden sayılır...

32+0'da çalışabilir raporu alacaksın.37. haftada ise yasal olarak dogum izninin başladıgına dair rapor alıp okula vereceksin.

Ben geçen hafta rahatsızlandım ve doktor 3 günlük rapor verdi. Ancak raporun kadın dogumdan olmamasına dikkat etmelisiniz....

Sömestr tatiline gelen kısım aktarılmaz. Dogum izninde geçirilen süreden sayılır...

....[/B]
aktarılıyor diye biliyorum güzelim ben bizim memuremiz de aktarılır dedi .benim son 36. ve 37. haftalarım yarıyıl tatiline geliyor ve aktaracam inşallah.bu tür durumlarda emsal karar isteyebilir idareniz ve istediğiniz kadar emsal var bu konuda :))

Neye göre aktarılıyor canım?

Yasal dayanagı varsa biz de aktaralım çok sevirim ama malesef memurunuz yanlış biliyor. Ya da çaktırmadan kendisi aktarıyor :)

Neye göre aktarılıyor canım?

Yasal dayanagı varsa biz de aktaralım çok sevirim ama malesef memurunuz yanlış biliyor. Ya da çaktırmadan kendisi aktarıyor :)

canım ben hamileliğimin başından beri araştırıyorum hep aktarılıyor diye fikir edindim.yarıyıl tatili normal çalışma zamanı olarak kabul ediliyor.yaz tatili kesinlikle aktarılmıyor.bizim okuldaki memeurda öyle deyince fikrimi onaylamış oldum.ya yasal olarak yönetmeliği bilmiyorum ama .dediğim gibi bu tür durumlarda emsal karar istiyorlar birbirimize yardımcı olabiliriz sanırım :))

Canım normalde ögretmenlerin yıllık izni yoktur. Mesela bir ögretmen müdür ya da müdür yardımcısı oldugunda dahi sömestr tatilinde geçirdiği 15 günlük süre yıllık izninden düşürülür.

Dogum da böyle. Dogum öncesi izne denk geliyorsa çalışılmış sayılır. Sanırım sen aktarılma kısmını buna baglıyorsun.

Yoksa mesela atıyorum 10 mayısta dogum iznin bitecek. Dogum izninden , 15 tatili çıkarıp da, 25 mayısta bitmez...Yine 10 mayısta biter...

Kızlar benim bugün 32+0 oldu bebeğim ama bugün rapor alamadım doktoru bulamadım. Bu hafta içinde herhangi bir gün rapor alabilr miyim? Yoksa geç mi kaldım? Kafam karıştı.

Kızlar benim bugün 32+0 oldu bebeğim ama bugün rapor alamadım doktoru bulamadım. Bu hafta içinde herhangi bir gün rapor alabilr miyim? Yoksa geç mi kaldım? Kafam karıştı.

okulun kabul eder sanırım tahminime göre bir şey olmaz .yani öyle düşünüyorum müdürün gelipte 32 haftan doldu çalışma artık git diiyecek değil ya raporunu geçmiş tarhli alırsın olmazsa işini garaNTİYE ALmak için :))

Teşekkür ederim canım da ben sorun çıkar die korkuyorum.Sonuçta bunun doğrusu bu hafta almak mıdır yoksa geçen hafta mı almalıydım?

ben de böyle biliyorum ama ben de bir soracağım bi umut bu konuyu bızım memura aktarılıyor mu diye...ama aktarılması zaten mantıksız,o zaman yaz tatılı diğer resmı tatıller hepsi aktarılabilir ki ne farkı var...yönetmelik açık net doğumdan sonra 8 hafta izin diyor,hiç bir durumda eklenti aktarılmadan bahsetmıyor.

kızlar yrdım edin size acil bir sorum var benim doktorum bana 37.haftaya kadar çalışabilir raporu verdi bende kuruma teslim ettim buraya kadar herşey normal ancak geçen hafta yani 34. haftamda faranjit oldum ve başka bir doktor bana 1 hafta rapor verdi bende kuruma verdim hiç bişey demediler ancak kendi doktorum dikkat et emekli sandığı bu raporu doğum izninden düşer dedi sizce öyle bişey olurmu yani başka bir hastalığımız olamazmı ben anlamadım yardım edin ???????

kızlar özellikle öğretmen olan arkadaşlar için internetten bunu buldum
Milli Eğitim Bakanlığı izin yönergesi taslağı
1) Kadın memura, doğum yapmadan önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren sekiz hafta, olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik halinde (ikiz, üçüz ...) doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, tabibin onayı ile personel isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, personelin çalıştığı süreler, doğum sonrası sürelere eklenir. Yukarıda öngörülen süreler memurun sağlık durumuna göre tabip raporunda belirlenecek miktarda uzatılabilir.

Ayrıca, 8 haftalık doğum öncesi izine ayrılan memur bu iznini kullanmakta iken, doğum yapması halinde kullanmadığı süreler doğum sonrası mazeret izine eklenemez. Doğumun gecikmesi halinde geciken süre doğum sonrası mazeret izninden düşülemez.

Doğum öncesi 8 haftalık iznin süresinin 3 haftaya kadar işyerinde çalışabileceği tabip raporuyla onaylanan ve bu rapora istinaden 5 hafta süreyle çalışacak olan memur bu süre içinde mazeret, yıllık izine ayrılması veya hastalık raporu alması halinde çalışmadığı izinli süreler 5 haftalık süreden düşülür.
ne yazıkki.....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…