2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

oku oku geçmişi kaç saattir ancak bitirebildim.. Alıntı yapmadım kızlar aklımda kalanları yazıyorum.
FNS Fatmacım çok geçmiş olsun yazını okurken ben buz kestim şükür bişicik olmamış prensese.
Haber verip gelmeyen misafirlere çok sinir oldum, ben olsam geldiklerinde bi şekilde bunu çıkarırım.
Anne sütüyle bebeğiniz besleniyorsa kakasının cıvık olması çok normal. Kaka cıvık ve pütürlüyse ve sarıysa sorun yokmuş hatta çok iyimiş. Kan ilacı kullanıyorsanız ki sizler sanırım kullanmıyorsunuz Altuğ erken olduğu için biz kan ilacıda kullanmaktayız işte o zamanda kaka çimen yeşili oluyor.
SUDENUR Pamukçuk için mikostatin kullanmanı tawsiye ederim zaten pamukçuk için verilen tek ilaç budur. Birde karadut şurubu wardır. Altuğ da pamukcuk olmuştu ben günde 4 defa bu ilacı kullandım ve geçmeye başladığında yavaş yavaş azaltarak ilacı kestim tekrar edilmedi pamukcuk. Öncesinde karbonatlı suyla temizledim.
Ben de Altuğ a oyun halısı almıştım. Markası Tiny Love Gymini Maymun Adası Oyun Halısı ama çok pişman oldum.. Çok pahalı ve kesinlikle o paraya değmez.. Çünkü çok az onu kullanacak ki bazı bebekler çok çabuk sıkılır.. Şimdilik sorun yok 15 dk duruyor:) çok ince ve küçük geldi bana.. Kesinlikle yere koyup Altuğ u bırakamıyorum. Bence almamış ama almayı düşünen arkadaşlar daha uygun bişi alın derim mesela Fatmanın aldığı oyun halısı çok hoş ve fiyatıda gayet uygun. Bu arada ii günlerde kullansın miniğin ..

Şimdiiiiii gelelimm bize.. Altuğ um çok büyüdü kızlar.. Bakıp bakıp yawruma ağlıyorum.. Anneciğim bu kadar büyüdüğünü görcekmiydim ben diye.. Off offf çok zor bişi.. Hala atamadım üzerimden.. Bir mucizeye tanıklık ediyorum sanki.. Benim oğlum beni hiç üzmüyor her daim mışıl mışıl uyuyorr.. Allah bebeklerimize sağlık wersin.. Çok sık yazamasamda sürekli takip ediyorum.
Hepinizi öpüyorum kendinize ve bebeklerinize çook ii bakın. Sütünüzle kalın.

selam kızlar geçmişi okuyayım dedim ama pes ettim nasıl birikmiş öyle yaa. bugün kontrole gittim kadın doğumcuya çok şükür herşey normal dedi doktor rahim toparlanmış dedi dikişlerim iyiymiş vs. ama gel gelelim benim rahmim tersmiş ve bunu doktor yeni fark etti normal doğum yapsan çok zorlanırdır isabet oldu sezaryen olduğun dedi vardır herşeyde bir hayır diye boşa demiyorlar iyiki oğlum normal yolla gelmemekte ısrar etmiş yani.. birde dizlerim çok ağrıyordu ortopediye göründüm emar çekildi iki dizmdede menüsküs yırtılması varmış ameliyatlık değil ama acil kilo vermen lazım dedi kadın doğumcuda sakın diyet yapma bir yıl önermiyoruz sütün kesilir dedi hadi buyrun ben ne yapayım :26: abur cuburu çok yiyorum aslında dayanamıyorum çikolataya tatlıya hamilelikte canımın çekmediği kadar tatlı çekiyor şimdi canım benimde onu kesmeye hiç yüzüm yok strese girdim anlayacağınız çözüm kolay tatlıyı ekmeyi kessem veririm biraz ama bende ona hiç yanaşamıyorum artık başlayacağım bir ucundan napimm elim mahkum
fatmacım çok geçmiş olsun inşallah bebişinde birşey yoktur Allah hepimizin bebişlerini esirgesin kazadan beladan...
birde sütle ilgili geçen yazdığım bir yazı bazı arkadaşlarımı üzmüş kasti birşey kesinlikle yoktu kızlar söylememe bile gerek yok ama yinede sizi üzdüyse özür diliyorum ilk kez süt sağdığım için miktarının normal olup olmadığını sormak istemiştim sadece Allahım hepimizin sütlerini artırsın, memişlerden taştırsın, bebişlerimizede yaramasını nasip etsin inşallahhhh

Iyi sabahlar kızlar oğlum uyusada bende yatsam nöbet tutuyorum basinda.Memesi düşse ağlıyo uykusuda gidiyo dön başa yeniden.

Günaydın forumun güzel anneleri
bebislerinizin altını ne ile siliyosunuz temizliyosunuz?
Kaç saatte bir bez değiştiriyosunuz?
Kaç günde bir banyo yaptırıyosunuz?
Bu üçünün cevabını istiyorum kızlar..

günaydın kızlar benim kız uyandı emiştik altını değiştirdim ama şimdide gülücük atıyor uyumuyor maşallah forumda kimsecikler yok güzel minikler uyuyor galiba amann uyusunlarda birazcık annecikleri dinlensin dimi

ben alırken sadece bir kaçını tam ayına göre almıştım çogunu büyük aldım hemen büyüyorlar diye sadece hastane çıkışı ve bir kaç kıyafetini kaldırdım bende nu kıyafteler olmasada babamız yenisini alsa diyorumama iyiki büyük almışım çünkü çok çabuk büyüyor gözüme büyük gelen kıyaferleri çok çabuk giydi.

Son düzenleme:

yok cnm benimde olmuyor hatta kıyafet almaya gittim bütün kışlıkları kaldırmışlar hep yazlık vardı ama bana şimdi lazım alamadan geldik bir iki kıyafeti var onlarla mecburen idare edicez ama zara nın birde kanzın bebek ürünlerine bayılıyorum bizim oğlana onlar çok yakışıyor

günaydın cnm,
cevap 1 unı baby yada huggs kullanıyorum ama unı baby daha hijyenik gibi
cevap 2 bezine bakıyorum şişse hemen paket sık sık dolduruyor bizimki
cevap 3 gün aşırı yada 3 günde 1(3 günde 1 olunca arada siliyorum)

hemen vereyim arkadaşım
altını sıcak suya doğranmış pamukla siliyorum..
gece 4 gündüz 2 saate bi alt değiştiriyom tabi yapmışşsa..
2 günde bi banyo... ok

Bizim de kıyafetler hemen küçüldü. Zaten ben genelde 6 aylık almıştım :) Oglumdan bildiğim için :)

Geçmiş olsun canım.

Ben de oldum olası tatlıya ve hamur işine bayılırım :) Ekmeksiz asla karnım doymaz. bir yemekte yarım ekmek yerim o derece yani :)

Molfix ıslak mendil kullanıyorum.
Gündüz 2 saatte bir, gece de kaka yapmışsa veya doluysa.
Banyosunu ise 3 günü geçirmiyorum.

Günaydın kızlar.

Babamızı, abimizi okula gönderdik, Asya'cıgım uyuyor, ben de evi toparlayacagım.

Biz bugün 3 aylık olduk

Zaman su gibi ya. Oglumda hemen büyüsün isterdim, kızımda istemiyorum zaman hızla akıp gidiyor. Daha düne kadar karnımdayken ve hatta onu bırakın biz ikinciyi yapsak mı, yapmasak mı, seneye mi kalsa derken küçük hanım kendiliğinden geliverdi ve şimdi 3 aylık oldu bile.

ayyy canım sorma istanbula giderken kocaman gelen bazı kıyafetlerimizi götürmemiştim geldim olmuyolar şimdi tam mevsim geçişi yazlık alsam giydiremiycem kışlık alsam olmaz artık bende altlı üstlü takımlarla isare etmeye çalışıyorum 3-5 tane şeyle yıka yıka giydir:))

ben ılık su pamukla siliyorum dışarı çıktıysak molfix var şuanda evde ıslak mendil onu kullanıyorum
bezi de dolduğu zaman değiştiriyorum saate hiç bakmadım bazen değiştiriyorum sadece çişli oluyo değiştirdiğim gibi kaka yapıyo yine değiştirmek zorunda kalıyorum ama gece hiç açmıyorum uykusu açılıyo o zaman zaten uykuya geçişte sorunumuz var bide gece kaka yapmıyo
banyo konusuna gelince 10 gündür yıkamıyorum dr 10 yıkama dedi ama bugün bıcı bıcı günü :))

maşallah canım asya kızımıza bende 3 ayı bekliyorum sadece canım sende demiştin ya 3 ay dolunca değişiyo minikler diye sonra bencede büyümesin bööle kalsın ama anne de desin yaaa :))

günaydın tatlişkolar sabah 7de kalktık kızımla tam babasıın uyanması gerekn saate kurulmuş saat gibi uyanıyo hanfendi ama adamcağıza ne bi kahvaltı ne bişey hazırlayamıyorum umayı besle altını değiştir falan anca şimdi uyudu bakalım kaç dk uyursa ben artık uyku düzenine alıştım galiba uyumak istemiyorum ama bööle kafamı dinlemek istiyorum bazen

günaydın
dün ilk kez bütün gün kızımla yalnızdık,oşükür vukuatsız atlattık
doktorun tavsiyesi ile bir sürü emzik aldık ama bizimki yine almıyor,acaba siliko mu denesem bir de......tatlıya batırıp vermeyede içim razı olmuyor,susar içi yanar diye bir de ,ne yapıcam ben yaaa...göğüslerim yine acıyor emzik niyetine beni kullanıyor yaramaz....florası bozulur demişti doktorumuz......offfff nasıl alıştırdınız bana bir akıl verin lütfen......

bugün evden çıkamayacağım zaten normalde de çıkmıyorum ama bugün zorunlu olarak çıkamıyoruz eylem varmış bütün dükkanlar heryer kapalı kepenkler inmiş sadece fırınlar açık... yani acil bi ihtiyaç veya hastalık durumunda ne yapacağız bilmiyorum... eşimi de işe gönderdim aklım onda kaldı öğle arası gelmeyecek... evde hapis gibi olunca çok kötü oluyor moralim çok bozuk... görev için buradayız ama 1 yılda 10 yıl yaşlanıyoruz maalesef....

günaydınlar hepinize anneciklerrr,
uygar yine erkenden uyandı,tatlımbenm ağlamıyoda resmen çağırıyo böyle inneee inneeeee diye,çok gülüyorum,bazende emmeeeee emmeeee diye ağlıyo,böcülükten maymunluğa terfi ediolar artık

bizimde 0-3 aylıkların hiçbiri olmuyo,3-6 aylıklarla idare ediyoruz şu an için,allahtan hamileyken 3-6 aylıkları da almıştm biraz.çnkü alışverişe çıkmak zor oluyo şimdi

ben huggies in yenidoğan ıslak mendilini kullanıyorum,plastik kapaklı olduğu için bana daha kullanışlı geliyo.
bezini yaptıkça değiştiriyorum,uzun süre yapmadıysa da yapsn die beklemiorm nasılsa çiş yapmıştır die açıorum ama kaç saatte bir oluo onu bilmiorm,en geç 3 saat flndr heralde.geceleri de yaparsa açıorm

banyoyu gün aşırı yapıorz,dr da böyle tavsiye etmişti zaten,yıkamadığım gün de şöle bi siliorm işte,boynunun altında yoğurt mayalamış gbi oluo yoksa

ben de zaranın bebek ürünlerine bayılıyorummm,burada yok o yüzden antalyada daldım hemen bulunca

günaydın kızlar
geçmişi okumaya hiç halim yok
hemen yatacagım
gece 4 e kadar kızımın başında oturdum çünkü aşı bize ateş yaptı 2 kez calpol verdim başını bekledim soydum vs duşta aldıramıyorum 39 u gördük
şimdi sersem gibiyim ben uykusuz kalınca midemde bulanır
eşimlede aramız kötü yok yere tartıştık dün eylülede kızdım o sinirle
bu sıralar psikolojim çok kötü gece boyu ağladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…