2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

güneş uyandı da emzirdim sallıyorum şimdi...
benim 3. bebeğim güneş,ilki anembriyonik gebelikti erkana gidiyodum,2.cisi 20.haftada karnımda öldü,semih beye amniyosentez yaptırmıştım gölcükte faruk beye gidiyordum,güneş te hem semih hocaya hem faruk a gittim,doğumu konakta yaptım faruk bey yaptı ameliyatı

kızlar ben 2-3 gündür acyip terliyorum saçlarımın içi ışlanıyor sizdede oluyor mu
canım ben lohusalıktan beri ter içinde kaldım valla gerçi lohusalık dönemi bi başkaydı ama şimdi de umay hanım valla terletiyo beni sanırım ondan yani tabiri caizse hayvan gibi yememe rağmen 77 kiloya indim kaldı doğum kilosunu 1 kilo sanırım bu kız ayaklanınca ben fit olucam peşinde koşturmaktan :))
canım ağzına sokuncada eviriyo çeviryo çıkarıyo tam 1 saat bekledim elim emzikte yandan falan çıkarıyo

Kızlar emzik konusunda şunu söyleyeyim. Ben Asya hiç almayacak diyordum ama bıkmadan usanmadan ugraştım. Eşim her gün degişik emzik alıp geliyordu eve :)

İlk aldıgı emzik daha dogrusu tuttugu diyeyim wee marka silikon damaklı. Ama onu da ögürüyordu her zaman. Sonra bırakıyordum artık.

Hatta 2-3 hafta bıraktım artık almayacak diye. Bir gün eşim nöbetçiydi ben çıldırmış bir şekilde bir Kaan'la bir Asya ile ilgilenmekten harap düşmüştüm. Kaan uyudu, Asya uyumuyor saat gecenin 4'ü. Emziği verdim yaklaşık 3 dakika aldı ama aldı. Sonra yine verdim falan emzirdim sabahı ettik. Ertesi gün, gün içinde sürekli yine denedim yine ögürüyordu falan. Bir süre sonra ögürmeden almaya başladı. Sanırım biraz büyümesi gerekiyordu. Şimdi uykusu olunca genelde memede uyuyor eger uyumadıysa emziği veriyorum kafayı yan çevirip uyuma pozisyonu alıyor. Sonra dalıyor. :)

Evde 18 tane emzik var ama sadece weenin emziğini alıyor.

Melocum senin ödemler yeni yeni gidiyor o zaman :)

Verem aşısı olayınıza ne güldüm yarabbim Hemen kabuk olmayacak Kaan'ın yaklaşık 5-6 aylıkken olmuştu

Manikcim dur daha ohoooo çok degişecekler. Hele bir diş çıkarmaya başlasınlar sen o zaman gör huy degiştirmeyi

bende bu şekilde denendim ama öğürrdü kusacak gibi oldu her seferinde bende vazgeçtim veremedik emzik falan.
açken verince öğürmüyor tokken almayabiliyor benimki yani emmeye yakın zamanda
zor bir yol olmuş anladım canım ben de ilk bebeğimi 13 haftalıkken ilaçla doğum yapmıştım..neyse kızlarımız kollarımızda..
semih hocayı bırakırkken konakta doğum yapacağını söyledin mi?ben hiçbişey demeden ayrıldım .teşekkür falan da etmedim de ayıp olmuş mudur

bizdede aynı saatte aynı sorun oluo bende o arada sarıom onu uyutuyormuş gibi emziğide koyuyorum ağzına emziği emio sakinleşio dayıyorum memeyi ağzına emio bi çeşit hile işte

bende birkaç kez öyle kandırdım ama her zaman kanmıyor çok akıllılar bunlar yaaaa

geçmiş olsun canım bizde bugün aşı olduk calpol verdim gelirgelmez eve bi sat uyudu şimdi uandı mızır mızır umarım ateşi çıkmaz eşinidee takma kafaya düzel inşallah bozma moralini vbebeğini düşün canım onlar şimdi bizlere muhtaçlar umarım ateşi tekrar çıkmaz

bende de doğumdan sonra başladı hala geçmedi geceleri sırılsıklam oluyorum neden acaba?

Bende öyle doğumdan sonra başladı hala terliyorum valla geceleri bi de emzirmeye uyanıyorum gece üşüyorum da korkuyorum üşütcem de çocuğa hastalık bulaştırcam diye..

Son düzenleme:

semih hocaya bende gölcük devlette doğum yapıcam dedim faruk beyden pek hoşlanmıyor,teşekkür ettim canım,doğum olunca arayın demişti eşimde aradı,fırsatımız olursa güneşle ziyaretine de gidicez,beni çok rahatlatıyordu sağolsun....

banada calpol ver demişlerdi ben aşıdan sonra verdim ateş olmadı ama ağrısı olur diye verdim zaten gaz sancısı bir de o ağrıyı çekmesin diye,6 saat onra bir çay kaşığından daha az calpol yine verdim,çok şükür rahat atlattık,fitil daha uzun süreli etkili ama fitili çok yükek 38 in üstünde öneriyorlar,hem calpolde sadece parasetemol var

kızlar slıngonun sayfasında okudum bunu cok hosuma gıttı sızınlede paylasayım ıstedım;

Kadınlar ve erkekler…

* Aynı anda kendi çantasını, çocuğunun çantasını, çocuğunun oyuncak kutusunu, market torbasını, çocuğunun ayakkabısını ve hatta çocuğunu taşıyan bir yandan da ev anahtarını bulmaya çalışan kişiye ANNE; bilgisayar çantasını karısına vererek sadece oğlunu kucaklayana da BABA denir.

* 5 dakikada duş alıp 10 dakika içinde hem kendisini hem de çocuğunu hazırlayana ANNE; o 15 dakika boyunca gömleğine uygun kazak aramakla uğraştıktan sonra kapının önünde çantasını toparlayan karısına ‘daha hazırlanmadın mı?’ diye sorana BABA denir.

* Uykusuzluktan süründüğü halde uyumamakta direnen çocuğuna söylenen kişiye ANNE; ‘uykusu yok belli, olsa gider yatar zaten’ diyene de BABA denir.

* 1 saatte üç çeşit yemek, üstüne de salata hazırlayıp bir yandan da çocuğunu yedirene ANNE; iki tane servis koyarak ‘sofrayı hazırladım’ diyene de BABA denir.

* ‘Bütün gün evden bile çıkamadım’ diye söylenene ANNE; ‘bugün spor yapamadım’ diye hayıflanıp sinirlenene BABA denir.

* Gecede beş kere kalktığı halde şikayet etmeye hakkı olmayana ANNE; ‘dün gece uykum bölündü oğlanın ağlamalarından’ diye şikayet edene de BABA denir.

* Çocuğu hastalandığında sabaha kadar başında bekleyene ANNE; işten evi arayarak karısına ‘ilaçlarını verdin mi?’ diye sorana BABA denir.

* Pazar sabahı havanın güzel olduğunu görüp çocuklarını parka götürmeyi planlayana ANNE; ‘bu havada spor yapmalı, siz parka gidin ben koşacağım’ diyerek kendini sokağa atana BABA denir.

* Anne tüm gün enerjisini zorlayarak baktıktan sonra eve gelen eşine “Biraz sen al lütfen dinleneyim” dediğinde, “Benim onunla olacağım zamanlar gelmedi henüz, 2-3 yaş sonrasını bekliyorum” diyene BABA denir.

* Oyun oynamak için çeşitli fikirleri dönüp dolaşıp yaratmakla cebelleşene ANNE; sen de katılsana dendiğinde “Basket- Futbol-Koşu Yarışı- Lego inşaası” zamanı gelince devralacağım diyene BABA denir.

* Arabaya binildiğinde arka koltukta bebek yanına oturması zorunlulukmuş gibi yerleşene ANNE; bir sefer olsun sen kullan ben oturayım demeyene BABA denir.

* Çocuk uyudu, anne tam bir oh çekecek, ‘çay koyar mısın?’ diye isteklerini sıralamaya başlayana da BABA denir.

* Oğlu meyve yesin diye üç takla atana ANNE; ilk denemede oğlunun yemediği muzu anında mideye indirene BABA denir.

* Oğlu uyanmasın diye nefes bile almayana ANNE; yüksek sesle telefonla konuşana BABA denir.

* Sabah 6 da uyanan çocuğu, uykulu anne giydirip kahvaltı ettirmeye götürürken arkasını dönüp ‘ben 2-3 saat daha uyurum. Koridor kapılarını kapayın da ses olmasın’ diyene BABA denir.

* Hadi bir de aile tanımı olsun: Bütün bunlardan sızlanan anneye hak verene AnneAnne, ‘bunlar elbette olacak annenin işi’ diyenlere BabaAnne denir.

* Tam oğlanı babaya satıp markete gidecekken, çocuğunun üstünü başını altını değiştiren, kocasının bilgisayarının şarj aletini teee en üst kattan en alt kata getiren ve son anda çocuğu da almak zorunda kalıp markete gidene ANNE; tüm bunların üzerine marketten içecek siparişi verene de BABA denir.

* Sen yemek yapmak için mutfağa giderken ve o sana yardımcı olmak için çocuğu uyuturken ‘biberonu verir misin? suyunu da getirsene, kapıyı açık tut, lambayı kapatır mısın?’ diyen kişiye de BABA deniyor.

* Kendi bir şeyi unuttuğunda ‘Tüh’ diyen, anne unuttuğunda “Aklı bir karış havada!” diye ahkam kesen kişiye BABA denir.

-

Tüm bunları açık açık yazana ANNE; ‘hiç de değil, market torbalarını sana taşıtmıyorum’ diyerek duruma son noktayı koyana da BABA denir.

Bu diyalogların sonunda birbirine hala gülümseyenlere da AŞIK denir.

Tek Kelimeyle Harika...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…