ya bende istiyordum ana kucağı 6 aydan sonra kullanın diyormuş doktorlar ama slingo ile de 7 bebek boğularak ölmüş korktum yoksa çok istiyordum
kızlar yaaa
hamişliğimde tembellikten tezimi yazmadımm..şimdi bu zorda makale okuyup literatür özeti çıkarmaya çalışıyorumm..oğlum gözlerimin içine bakıyo benimle ilgilen, benimle oyna dermiş gibii..ama zaten sakin durduğu 15-20 dk da biraz bişeyler okuyayım diyorumm
uffffffffffffffffff
ben dün malzemelerını aldım o patanın ama evde fırın kagıdı yoktu yapamadım ama bugun yapıcam yanı kurtulusu yok:))yapabılırsem yanı guzel olarak fotosunu koyarım buraya ..ohhhh gelsin misafirler kim takar, kremşantili kurabiye hepsini savar
buarada dün kek-pasta topiğinden link vermişti biri orda bi muzlu pasta tarifi var.onu da deniycem en kısa sürede.o da kolay bi pasta gibi geldi.deniyim hbr veririm size
çok geçmiş olsun canım bebeğininde iyi olmasına sevindim..
herkese merhaba kızlar
belki sütüm çoğalır göğsümünde ucu çıkar diye medelanın pompasından almıştım oda işe yaramadı sütüm gitti iyice çook moralim bozuk kızlar çoook..ne vardı sanki oğlumu emzirebilseydim bende.ameliyat olmuştum gögüslerimden meme asimetrisi var diye bilseydim böyle olucağını hiç ameliyat olurmuydum1,5 saattir uğraştım bi yemek kaşığı anca oda göğsümü sıka sıka geldi.
Eveeetttttt gelelim kuru fasülyenin faydalarına
ben delirmimde kim delirsiiinnnnnnin,güya bugün bebek görmeye gelecekti aptal kadınlar,dünden beri anam ağladıııı gece 12 de bitirdim temizliği,girdim banyomu yaptım,bebekle uğraştım derken saat 3 de girdim yatağa,sabah 7 de kalktım,saçlar ıslakkk,kurulayamadan tekrar evi toparladım,ve girdim mutfağa bir sürü şey hazırladım pişirdim,kekler börekler patates salatası vs,yetiştiremem diye panik oldum durdum,servis tabaklarına bardağına kadar herşeyi hazırladım ama bekle bekle ne gelen var ne giden,aradım nerde kaldınız,demezlermi aaa biz bugün gelmicektikkiii,kız kardeşine msj attık gelemicez söyle ablana diye,ulannn madem gelemicen benim cebim yokmuda kardeşime msj atıyon,bana söyleeeeee,kardeşimi aradım kızım sen sevdalımısın aklınmı uçtu,sana gelemicez diye msj atmışlar neden söylemedin banaa,abla bana msj falan atmadılar ben salakmıyım atsalar söylememmi dedi,dünden beri hem maddi hem manevi yıprandım resmen deymeyecek insanlar için,olurda gelmeye kalkarlarsa önümüzdeki günlerde,önlerine sadece çay koyucameçok bile,eşekmiyim ben dünden beri debeleniyorum,okadar uykusuz ve yorgunumki anlatamam,siz söyleyin şimdi ne denir böyle bir durumda,hırsımdan koca bir tabak patates salatasıyla 7 adet börek devirdim mideye:)
canıım üzülme ne olurbende de aynı dert var ne yapalım bebeklerimizin nasibi bu kadarmış hem okludum hem ağladım neden bizimde yokki sütümüz diye olsun doysunlarda mama verelim üzülme sağlıklı büyüsün inş.
nasıl bır kaynanmıs o oyle bunlar kendılerını ne sanıyorlar acaba..ıyıkı kv yok kızlar sız anlattıkca ıyıkı dıyorum ya..hos bende kv yok ama oburlerı yoklugunu hıc aratmıyo ama olsun en azından kv olsa daha cok karısırdı..sen onu hıc takma canım kafana sutun azsa napalım yanı mamayı yedıren anne olsaydı.ne tup bebek merkezlerı olurdu ne dogum hastanlerı..benımde bazen kocam verıyo mamayı ne yanı o mu oluyo annesısağlıklı olsunda bebeklerimiz gerisi önemli değil ama insan ister istemez morali bozuluyo..silikon ucuda almıyo hani çeke çeke belki çoğalırdı süt.
lohusalık dönemimde çok üzüldüm çok ağladım kv sağolsun.sütün yok diye diye fenalık geçirtti bana.ameliyat olduğumuda biliyodu.ama bunların acısını çıkartıcam yazın mecburen gideceğiz eşimin memleketi sivasa.ayy aklıma geliyoda emziremiyorumya bana diyodu geldi cici annen diye iyice sinir yaptım off off..geceleri mamasını ben hazırlardım kv yedirirdi zaten emzirmiyosun sana gerek yok diyodu oğlumu kucağıma alsam sevgi damarın açıldı diyodu..
kızlar gece yüreğim ağzıma geldi,kızımın bütün yataklarını dün yıkadım,hava bozuk olduğu içinde kuruyamadılar,birde doğalgaz peteği hava yapmış oda ısınmamıştı neyse bende kızımı gece yatağıma aldım,ara ara emzirdim falan ikimizde uyuduk,ama sürekli uyanıp kontrol ediyodum yorgan yüzüne gelmesin boğulur diye,yarım yamalak çok hafif bir uykuydu zaten benimkisi,sonra yine hafifce daldım uykuya derken hırıltılı bi nefes sesine uyandım bide baktım kolum kızımın yüzündee((((((( ağzı burnu kapanmış,gözler kayıkkkk baktım nefes sesi kızımdan geliyo aklım çıktı delirdim resmen,bi anlık bişey,okadar dikkat ettiğim halde şeytan işi işte,olabiliyorr bir kaç aylık olana kadar bir daha almak yok yatağa,aman dikkat edin ne olur
bide miniğin ilk defa tırnakları kesilecekti,ben acıtırım diye cesaret edemedim eşim daha yatkın böyle şeylere,becerir yani,aldı makası başladı kesmeye derken hafiften derinin ucunu kesmiş,kanatmış,gördüm hüngür hüngür ağladım,keşke ben kesseydim
geçmiş olsun kızlar.
Rabbim korusun bebeklerimizi..
annelik gerçekten de çok zor:) dünyanın en güzel duygusu ama verdiği sorumluluklar da cabası:)
hani derler ya 'asker uyumaz,asker yorulmaz vs'
bence;
'anne uyumaz:)
uyusa da tilki uykusundadır:)
anne yorulmaz
anne dinlenmez
anne kendini düşünmez
anne acıkmaz
anne sıkılmaz,bıkmaz
anne kızmaz
anne tırsmaz
vs vs vs :)
merhaba arkdaslar ...
agustos annesı olucam ınsallh bende kısmetse
sızlere bır sorum olacak
bebıslerınız son adet tarıhınıze gore belıren dogum tarıhıyle aynı gunmu dogdu gunlerı farklı olan oldumu yanı merakım verılen gunle aynımı yoksa nekdar gun oynuyo dogum bunu merak edıyorum
erkek bebeklerı solenen dogum tarıhınden gec doguyo dıye soylentı var merakım bu
kısır bende çok gaz yaptı iki gündür ıkınıyo oğlum bugünde kimyonlu kısır yedim iyi geldi galiba uyuyo
walla yeni topic e bkamıycam buraya zor yetişiyorum .):) bende buraya yükledim cerenimin resmini maşallah diyin teyzoşlar... :)Eki Görüntüle 180785
günaydın kızlar
geçmişi okumaya hiç halim yok
hemen yatacagım
gece 4 e kadar kızımın başında oturdum çünkü aşı bize ateş yaptı 2 kez calpol verdim başını bekledim soydum vs duşta aldıramıyorum 39 u gördük
şimdi sersem gibiyim ben uykusuz kalınca midemde bulanır
eşimlede aramız kötü yok yere tartıştık dün eylülede kızdım o sinirle
bu sıralar psikolojim çok kötü gece boyu ağladım
evet canım bende mayısın 26sında öğrenmiştim ahh ahh ne günler geçirmişiz bee
3 hafta önce pat diye çıka geldi kızım :))41.haftasını dolduranlar da var hiç belli olmazmerhaba arkdaslar ...
agustos annesı olucam ınsallh bende kısmetse
sızlere bır sorum olacak
bebıslerınız son adet tarıhınıze gore belıren dogum tarıhıyle aynı gunmu dogdu gunlerı farklı olan oldumu yanı merakım verılen gunle aynımı yoksa nekdar gun oynuyo dogum bunu merak edıyorum
erkek bebeklerı solenen dogum tarıhınden gec doguyo dıye soylentı var merakım bu
biz de 4 mart yerine 10 şiubatta doğduk aynısı :))canım merhaba hoşgeldin... benim paşam sezeryan olduğu için doğum tarihinden 3 hafta önce geldi. hatta doktorumun belirlediği tarihtende önce geldi kanamalı acilden gittim ben doğuma 2 mart normal doğum tarihimizdi, doktorumun belirlediği tarih sezeryan 17 şubat ama oğlum emirhan 8 şubatta dünyaya gelmek istedi, öylede oldu
ben bir iki tulumun paçasını kestim uygun olanları kardeşim dikişten anlıyo.hel e tulumları bir yere giderken giyeriz evde zor oluyor alt alması diye hiç kullanmadık ççünkü evden çıkamadık :))kızımın tulumları ve giyisileri artık üzerine olmuyor,yıkayıp kaldırdım bir çoğunu,halbuki hep büyük almıştım,2 aylıksa 4 aylık bebeğe göre aldım,hatta iki tane tulumu ve 6 aylık bebek için,zar zor oluyor,çekme falanda yok,40 derecede hassas yıkama yapıyorum,ne çok masraf ya,bazılarını sadece tek sefer giydi,ne çabuk büyüyor bu bebeklerşimdiden 6 kiloyu geçtik,sizin kıyafetler halen oluyormu miniklerinize?
huggies ıslak mendil :))3 gün ve kaka yaptığını anlıyorum genelde ..çok zorlanıyor çünkü ...diğer zamanlarda ortalama 2 saat ...Günaydın forumun güzel anneleri
bebislerinizin altını ne ile siliyosunuz temizliyosunuz?
Kaç saatte bir bez değiştiriyosunuz?
Kaç günde bir banyo yaptırıyosunuz?
Bu üçünün cevabını istiyorum kızlar..
ıslk mendiller çok pişik yaptı bizde çok çektik ama geçti şimdi her açmada popolinle kremliyorum ama o,pamuuğu bıraktık çok zor oluyor :)tsk kızlar verdiğiniz cevaplar icin.Bende pamuk ve suyla siliyorum yada zeytinyağı ve su karışımıyla siliyorum sonrasında vazelin yada tüp arko krem sürüyorum.Islak mendiller pisik yapmisti.Bezinide her mamasini yedikten sonra değiştiriyorum bazen derin uyuyo öylece yatiriyorum kakasini yapmissa yıkıyorum.Banyosuda 2 günde bir yaptırıyorum genelde
eskiden çok daha büyük oluyordu onun izi yara gibi bizimkiler küçük yine :))bu arada kolundaki mi verem ??kızlar hemşire verem aşısı için kabuk olur iz kalır demişti bizde hiç bişi yok görüntüde ayy tutmadımıki zaten bnm kolumdada aşı izi yok annem diyo yaptırmıştık hepsini ama izi yok bende o herkeste olan dan
güzelmiş :)) ama biraz abartılı yani bizim ev içmn:))eşimin hakkını vereyim de öyle onaylayım yazıyı :))kızlar slıngonun sayfasında okudum bunu cok hosuma gıttı sızınlede paylasayım ıstedım;
Kadınlar ve erkekler…
* Aynı anda kendi çantasını, çocuğunun çantasını, çocuğunun oyuncak kutusunu, market torbasını, çocuğunun ayakkabısını ve hatta çocuğunu taşıyan bir yandan da ev anahtarını bulmaya çalışan kişiye ANNE; bilgisayar çantasını karısına vererek sadece oğlunu kucaklayana da BABA denir.
* 5 dakikada duş alıp 10 dakika içinde hem kendisini hem de çocuğunu hazırlayana ANNE; o 15 dakika boyunca gömleğine uygun kazak aramakla uğraştıktan sonra kapının önünde çantasını toparlayan karısına ‘daha hazırlanmadın mı?’ diye sorana BABA denir.
* Uykusuzluktan süründüğü halde uyumamakta direnen çocuğuna söylenen kişiye ANNE; ‘uykusu yok belli, olsa gider yatar zaten’ diyene de BABA denir.
* 1 saatte üç çeşit yemek, üstüne de salata hazırlayıp bir yandan da çocuğunu yedirene ANNE; iki tane servis koyarak ‘sofrayı hazırladım’ diyene de BABA denir.
* ‘Bütün gün evden bile çıkamadım’ diye söylenene ANNE; ‘bugün spor yapamadım’ diye hayıflanıp sinirlenene BABA denir.
* Gecede beş kere kalktığı halde şikayet etmeye hakkı olmayana ANNE; ‘dün gece uykum bölündü oğlanın ağlamalarından’ diye şikayet edene de BABA denir.
* Çocuğu hastalandığında sabaha kadar başında bekleyene ANNE; işten evi arayarak karısına ‘ilaçlarını verdin mi?’ diye sorana BABA denir.
* Pazar sabahı havanın güzel olduğunu görüp çocuklarını parka götürmeyi planlayana ANNE; ‘bu havada spor yapmalı, siz parka gidin ben koşacağım’ diyerek kendini sokağa atana BABA denir.
* Anne tüm gün enerjisini zorlayarak baktıktan sonra eve gelen eşine “Biraz sen al lütfen dinleneyim” dediğinde, “Benim onunla olacağım zamanlar gelmedi henüz, 2-3 yaş sonrasını bekliyorum” diyene BABA denir.
* Oyun oynamak için çeşitli fikirleri dönüp dolaşıp yaratmakla cebelleşene ANNE; sen de katılsana dendiğinde “Basket- Futbol-Koşu Yarışı- Lego inşaası” zamanı gelince devralacağım diyene BABA denir.
* Arabaya binildiğinde arka koltukta bebek yanına oturması zorunlulukmuş gibi yerleşene ANNE; bir sefer olsun sen kullan ben oturayım demeyene BABA denir.
* Çocuk uyudu, anne tam bir oh çekecek, ‘çay koyar mısın?’ diye isteklerini sıralamaya başlayana da BABA denir.
* Oğlu meyve yesin diye üç takla atana ANNE; ilk denemede oğlunun yemediği muzu anında mideye indirene BABA denir.
* Oğlu uyanmasın diye nefes bile almayana ANNE; yüksek sesle telefonla konuşana BABA denir.
* Sabah 6 da uyanan çocuğu, uykulu anne giydirip kahvaltı ettirmeye götürürken arkasını dönüp ‘ben 2-3 saat daha uyurum. Koridor kapılarını kapayın da ses olmasın’ diyene BABA denir.
* Hadi bir de aile tanımı olsun: Bütün bunlardan sızlanan anneye hak verene AnneAnne, ‘bunlar elbette olacak annenin işi’ diyenlere BabaAnne denir.
* Tam oğlanı babaya satıp markete gidecekken, çocuğunun üstünü başını altını değiştiren, kocasının bilgisayarının şarj aletini teee en üst kattan en alt kata getiren ve son anda çocuğu da almak zorunda kalıp markete gidene ANNE; tüm bunların üzerine marketten içecek siparişi verene de BABA denir.
* Sen yemek yapmak için mutfağa giderken ve o sana yardımcı olmak için çocuğu uyuturken ‘biberonu verir misin? suyunu da getirsene, kapıyı açık tut, lambayı kapatır mısın?’ diyen kişiye de BABA deniyor.
* Kendi bir şeyi unuttuğunda ‘Tüh’ diyen, anne unuttuğunda “Aklı bir karış havada!” diye ahkam kesen kişiye BABA denir.
-
Tüm bunları açık açık yazana ANNE; ‘hiç de değil, market torbalarını sana taşıtmıyorum’ diyerek duruma son noktayı koyana da BABA denir.
Bu diyalogların sonunda birbirine hala gülümseyenlere da AŞIK denir.
kızlar ben 2-3 gündür acyip terliyorum saçlarımın içi ışlanıyor sizdede oluyor mu
kızlar su slıngolardan kullanan varmı? DROP Nasıl Kullanılır?
canım valla tam anlamıyla mukemmel ya sankı benı anlatıyo tabı sızlerıde aynılarını yasıyoruz:))kızlar slıngonun sayfasında okudum bunu cok hosuma gıttı sızınlede paylasayım ıstedım;
Kadınlar ve erkekler…
* Aynı anda kendi çantasını, çocuğunun çantasını, çocuğunun oyuncak kutusunu, market torbasını, çocuğunun ayakkabısını ve hatta çocuğunu taşıyan bir yandan da ev anahtarını bulmaya çalışan kişiye ANNE; bilgisayar çantasını karısına vererek sadece oğlunu kucaklayana da BABA denir.
* 5 dakikada duş alıp 10 dakika içinde hem kendisini hem de çocuğunu hazırlayana ANNE; o 15 dakika boyunca gömleğine uygun kazak aramakla uğraştıktan sonra kapının önünde çantasını toparlayan karısına ‘daha hazırlanmadın mı?’ diye sorana BABA denir.
* Uykusuzluktan süründüğü halde uyumamakta direnen çocuğuna söylenen kişiye ANNE; ‘uykusu yok belli, olsa gider yatar zaten’ diyene de BABA denir.
* 1 saatte üç çeşit yemek, üstüne de salata hazırlayıp bir yandan da çocuğunu yedirene ANNE; iki tane servis koyarak ‘sofrayı hazırladım’ diyene de BABA denir.
* ‘Bütün gün evden bile çıkamadım’ diye söylenene ANNE; ‘bugün spor yapamadım’ diye hayıflanıp sinirlenene BABA denir.
* Gecede beş kere kalktığı halde şikayet etmeye hakkı olmayana ANNE; ‘dün gece uykum bölündü oğlanın ağlamalarından’ diye şikayet edene de BABA denir.
* Çocuğu hastalandığında sabaha kadar başında bekleyene ANNE; işten evi arayarak karısına ‘ilaçlarını verdin mi?’ diye sorana BABA denir.
* Pazar sabahı havanın güzel olduğunu görüp çocuklarını parka götürmeyi planlayana ANNE; ‘bu havada spor yapmalı, siz parka gidin ben koşacağım’ diyerek kendini sokağa atana BABA denir.
* Anne tüm gün enerjisini zorlayarak baktıktan sonra eve gelen eşine “Biraz sen al lütfen dinleneyim” dediğinde, “Benim onunla olacağım zamanlar gelmedi henüz, 2-3 yaş sonrasını bekliyorum” diyene BABA denir.
* Oyun oynamak için çeşitli fikirleri dönüp dolaşıp yaratmakla cebelleşene ANNE; sen de katılsana dendiğinde “Basket- Futbol-Koşu Yarışı- Lego inşaası” zamanı gelince devralacağım diyene BABA denir.
* Arabaya binildiğinde arka koltukta bebek yanına oturması zorunlulukmuş gibi yerleşene ANNE; bir sefer olsun sen kullan ben oturayım demeyene BABA denir.
* Çocuk uyudu, anne tam bir oh çekecek, ‘çay koyar mısın?’ diye isteklerini sıralamaya başlayana da BABA denir.
* Oğlu meyve yesin diye üç takla atana ANNE; ilk denemede oğlunun yemediği muzu anında mideye indirene BABA denir.
* Oğlu uyanmasın diye nefes bile almayana ANNE; yüksek sesle telefonla konuşana BABA denir.
* Sabah 6 da uyanan çocuğu, uykulu anne giydirip kahvaltı ettirmeye götürürken arkasını dönüp ‘ben 2-3 saat daha uyurum. Koridor kapılarını kapayın da ses olmasın’ diyene BABA denir.
* Hadi bir de aile tanımı olsun: Bütün bunlardan sızlanan anneye hak verene AnneAnne, ‘bunlar elbette olacak annenin işi’ diyenlere BabaAnne denir.
* Tam oğlanı babaya satıp markete gidecekken, çocuğunun üstünü başını altını değiştiren, kocasının bilgisayarının şarj aletini teee en üst kattan en alt kata getiren ve son anda çocuğu da almak zorunda kalıp markete gidene ANNE; tüm bunların üzerine marketten içecek siparişi verene de BABA denir.
* Sen yemek yapmak için mutfağa giderken ve o sana yardımcı olmak için çocuğu uyuturken ‘biberonu verir misin? suyunu da getirsene, kapıyı açık tut, lambayı kapatır mısın?’ diyen kişiye de BABA deniyor.
* Kendi bir şeyi unuttuğunda ‘Tüh’ diyen, anne unuttuğunda “Aklı bir karış havada!” diye ahkam kesen kişiye BABA denir.
-
Tüm bunları açık açık yazana ANNE; ‘hiç de değil, market torbalarını sana taşıtmıyorum’ diyerek duruma son noktayı koyana da BABA denir.
1 deste ispanak
1 deste maydanoz
1 deste dere otu
1 deste kişniş
1 adet kuru soğan
Tuz,pulbiber,salça
2-3 adet yumurta
yapılışı
Kuru soğan yemeklik dogranirve yağda pembelestirilir.tuz biber salça eklenir ve küçük küçük dogranmis otlar da konduktan sonra suyu eklenir 10-15dk kaynadıktan sonra icine yumurtalar kırılır yumurtalar pistikten sonra bollll yeşil soğan eşliğinde afiyetle yenir.
Sabaha gelsin sütler icsin bebelerrr
slm kızlar..nasılsınız..az önce aşımızı olduk..kuzum gözyaşlarını döke döke ağladı..içim parçalandı..
calpol vermiştim şu an ateş yok..inş. çıkmaz..
bu arad bizde sezonuaçtık
bugün yine hiç iş yapasım yok..sorumluluklar arttıkça daha çok kaçıyorum..keşke sadece bebeğimle ilgilensem..:)))))))))))))))))
Günaydın forumun güzel anneleri
bebislerinizin altını ne ile siliyosunuz temizliyosunuz?
Kaç saatte bir bez değiştiriyosunuz?
Kaç günde bir banyo yaptırıyosunuz?
Bu üçünün cevabını istiyorum kızlar..
kızlar slıngonun sayfasında okudum bunu cok hosuma gıttı sızınlede paylasayım ıstedım;
Kadınlar ve erkekler…
-
doğru söylüyosrun canım yorgunluk bitkinlik hepsi üstüste geldiahh canım geçmiş olsun
zor tabi fatmacım 2 çocuk hepsi üstünde yoruluyosun hem bedenen hem ruhen aslında birileri gelse yanına şööle 2 gün bile dinlerdirseler seni toparlanırsın ama yıpratma kendini sütüne zarar biraz temiz hava al balkona bile çıksan değişiklik oluyo bu ara sıkma canını
yok canım utanma bizimde tam olmuyor hiçbirzamanal bende de o kadar valla ne yemek ne ev işi bütün gün umayla uğraşmaktan helak oluyorum emzir altını değiştir oyala arada bööle uyuyuncada size bakıyım diyorum valla yorulluyorum sanırım hiç ev işi yapasım yok gerçi bunu sööliyincede 2 çocuklu her işin altından kalkan fatma ve evridikiden utanıyorum valla :))
evet geçecek inşallah bu stres nereye kadar çünküyorgunluk olmusuz etkiliyor fatmacım kıyamam ya.zor günler tabi eylül de var.oluyor hepimizin eşimizle ne yapalım bugünlerde geçecek
hemşire bizede birkaç ay sonra olabilir dedimelocum bende hemen bikaçün içinde olcak sanıyodum hahaha:)saol cnm hemşire öle diyince neyse ozaman beklicez görücez
buarda kızlar oğluşumun resmini ekledim bende çok şükür:):):)
sağol canım seninkide huy değiştirmişGünaydın kızlar 2 gündür bebeğime bişeyler oldu artık atakmıdır batakmıdır bilmiyorum ama huyu suyu değişti bugün sanki biraz kendine geldi gibi en azından uyudu ama bende bittim ya bi huysuzlaştı anlatamam.Bide misafirler geldi ohhh tam cümbüştük yani.İnş tez zmanda düzelir kızım onu böyle görmeye dayanamıyorum sanki başka bi bebekti.
Fatmacım geçmişi tam okuyamadım malesef ama sanrım bebişin bi kaza atlatmış üstüne bide ateş vakası çok geçmiş olsun canım psikolojinin kötü olması çok doğal biz bile 1 bebekle göçtük sizler 2 taneyle uğraşıyosunuz.Sabır Fatmacım sabır herşey olacağına varır stres yaptıkça elimizde kalan yıpranmamız oluyor.
.
hemde ne biçimkızlar ben 2-3 gündür acyip terliyorum saçlarımın içi ışlanıyor sizdede oluyor mu
bizede dr calpol ver geçmezse ve bir türlü ateşi düşmezse fitil ver ve bunu tüm çocukluğu boyuncada böyle yap dedibana doktor fıtıl verdı yukselırrse koyarsın dedı e yukselecekse nasılsa onceden koyayım dedım bı kızdı bana daha yukselmeden ne dıye cocuga ılac verıceksın dedı once sen psıkolojını duzelt cok kotu dusunuyorsun pozıtıf ol bıraz fılan dedı korktum valla
yani zorunlu olmadıkça fitil kullanmayın dedi
canım memede süt birikince oluyor bence ..iyi haber o zaman ...bir iki kere olmuştu bende ter içinde uyanmıştım.hep anlattığım tarhana çorbasıyla bütün öğünleri geçirdiğimde :))
ay kızlar varya yetıseymıyorum hzınıza bı dun gırmedım sayfalar almıs basını gıtmıs.anca bıtırdım okumayı..
ben dün malzemelerını aldım o patanın ama evde fırın kagıdı yoktu yapamadım ama bugun yapıcam yanı kurtulusu yok:))yapabılırsem yanı guzel olarak fotosunu koyarım buraya ..
canım meme asımetrısı de ne demek ...sut gelmesını etkılıycenı sanmam amelıyatla ılgısı yoktur canını ona sıkarsan ıyıce azalır sutun..bak ben dunden berı kafama takmayı bıraktım bırde dun aksam..nohut yemegı borulce salatası 2 tane kuru sogan bırde bulgur pılavı yedı ustune de bolca su ıctım...aksam hoh desem ucucaktı kocıs ama napım bırde sureklı yedıklerım agzımdaydı sankı cok kotu oldum ama sabah bır uyandım memısler semsert:)) uzun zamandır boyle sert deıldıler.cok sevındım hos bebeıs ıkı dakıakda emdı sonra yıne mama yaptım ama olsun o kadarda olsa oldu ya...sende ıyı dusun canım ıyı olsun.bızım bebıslerımzın nasıplerı mamaymıs napalım yapıcak bısı yok uzulunce daha da azalıyor ...
ay sınır oldum ya manyak bunlar ya...bır cay koy gedıklerınde canım uapma bısey artık ..onlara o bıle cok..oyle buzluga da koyma yaptıklarını ogun gelseydınız hepsını mıdeye ındırdık de ..sınır seyler ya
avrıdıkıye de cok uzuldum kızcagız kac cesıt sey hazırlamıstı.yapmayın kzılar ya kucucuk bebıslerınızle o kadar sey.ben yapmıyorum valla.anca 3 cesıt oda kolayından kısır falan oyle yapuk olan seylerden
evet canım haklısın napıse ne varsa o olurmus
nasıl bır kaynanmıs o oyle bunlar kendılerını ne sanıyorlar acaba..ıyıkı kv yok kızlar sız anlattıkca ıyıkı dıyorum ya..hos bende kv yok ama oburlerı yoklugunu hıc aratmıyo ama olsun en azından kv olsa daha cok karısırdı..sen onu hıc takma canım kafana sutun azsa napalım yanı mamayı yedıren anne olsaydı.ne tup bebek merkezlerı olurdu ne dogum hastanlerı..benımde bazen kocam verıyo mamayı ne yanı o mu oluyo annesı
canıııım ALLAH korumus mınıgını ya dıkkat et canım..ben hıc almadım oyle kucagıma korkudan aman canım..cok gecmıs olsun ...
tırnaklarını bende kendım cesaret edemedım hemde hedıye alsın dıye eltıme kestırdım bebıs 4.aya gırdı daha hıc bırsey almadı...2 aylıkken cagırdım ıste gel dedım tırnak annesı ol..e dedı oyle olunca noluyo bende hedıye alınıyo dedım anlasın dıye ya..alt katta oturuyolar sozde abısı olucaklar ya..eşimin .daha hıcbırınden bırsey gormedık..
:))) cok guzelmıs canım aynen bızı anlatıyor:))
canım valla benımkıde erkke ama hıc ole bellı olmyuyo o ısler ben erken dogum yaptım mesela..erkek gec gelseydı ben erkken dogum yapmazdım ...sen hamıslıgını tadını cıkarmaya bak o nasıbınde ne gun varsa o gun dogar takma bunları kafana
kımyonlu kısırmı???
caım valla bayıldım bu pozlara.kızında maşşallllaaaah cok tatlı..valla calıyorum ben bu pozları :))) daha neler var canım ya bren foto ozurluyumdur de ..ya uyurken ya yatarken benım oglanın resımlerı(
fns canım cok gecmıs olsun ya gecen dusurmussun bugunde ates olmus valla cok zor ısın ama sabır canım ...ıyı dımı sımdı kızcen
bende 28 mayısta zaman ne cabuk gecıyor
maşallahh canım pek cok tatlıymıs..Allah nazarlardan korusun ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?