fns93 canım seni face de nasıl bulucam?? şubat annelerini eklemiştim ama onun yöneticisi senmisin hala kabul edilmedi. adım sonay bu arada :):):)
ben aranıza doğumdan sonra katılabildim iyide yapmışım valla keşke hamilelik döneminde haberim olsaydı diyorum neyse 2. leri beraber yapalım diyenlere kesinlikle katılıyorum :):) bende hamilelik muhbbetlerine katılıyım :)
ben çocuk konusunda şöyle düyorum bilmem hak verirmisiniz,mesela birini büyütüyosun o tam okula falan gitmeye başyacak,hatta uğraşılarınız hayat tarzınız tamamıyla değişiyor,varsa yoksa onun eğitimi falan oluyor herşey,o esnada üstüne birde 2. çocuğu düşündüğünüzde sil baştan geriye dönüyosunnuz,bebeklemi uğraşacaksınız yoksa çocuğunuzun okulu dersleri beslenmesiyle falanmı,çook zorrr,o yüzden 3 yaş düşünüyorum ben beraber büyüyüp çıkarlar,siz ne diyosunuz?
iyi akşamlar kızlar nasılsınız eşim işten geldi oyun halısı almaya gidelim diyordum kaç gündür bugünde ant. yagmur vardı kızıma kv baktı bizde oyun halısı almaya gittik normalde 80 tl ama aldıgımız yere ait bir kart çıkartıyorsun toptan fiyatına alıyorsun o yüzden 55 tlye aldık kızım ilk korktu boşunamı aldık dedim sonra alıştı gülücükler atmaya başladı kızımın fotosunu ekledim ama pek becerememişim küçük olmuş kaça kaç olması lazım bilen var mı?
kızlar hemşire verem aşısı için kabuk olur iz kalır demişti bizde hiç bişi yok görüntüde ayy tutmadımıki zaten bnm kolumdada aşı izi yok annem diyo yaptırmıştık hepsini ama izi yok bende o herkeste olan dan
yarın bizimde aşımız var özel hastaneye gidiyoz biz hem muayne oluyoruz saglık ocagına sordum sağlık bakanlığı rota virüsünü eklememiş aşı takvimine gerekli olsaydı eklerlerdi dediler bana, bende yaptırmıcam yan etkisi bagırsak düğümlenmesi olabilirmiş yaptıran varmı yada ben gibi yaptırmamayı düşünen?
yarın bizimde aşımız var özel hastaneye gidiyoz biz hem muayne oluyoruz saglık ocagına sordum sağlık bakanlığı rota virüsünü eklememiş aşı takvimine gerekli olsaydı eklerlerdi dediler bana, bende yaptırmıcam yan etkisi bagırsak düğümlenmesi olabilirmiş yaptıran varmı yada ben gibi yaptırmamayı düşünen?
maşallah canım...60lı yaşlarınıda görür inşallah... bende hiç sakınmıyom biri gelse kucak kucak geziyo kızım...pek seviyo öle laf dinlemeyiya bişi sorcam benim sütümde kızmdaa bi değişik oldu...kızım gece 4-5 gibi uyuyo öğleden sonralara kadar...gece gündüz iyice karıştı..işe başlayınca napcam hiç bilmiyom bide benimde sütüm yetmez oldu geceleri..gögüs cıvık cıvık...stok yaptığım sütlerden veriyom geceleri..annem aç bu çocuk ondan uyumuyo diyo...sabahlarıda gögsüm zonkluyo süttem kızım fosur fosur uyuyo..ay kaldıramıyom emzirmeye...sağıyom,akşam veriyom...biberonla beslenir olduk yani...işe başlayınca napcam ben kara kara onu düşünüyom...sizin bebekleriniz gece gündüzü ayırmaya başladımı...naptınız bunun için bi akıl verin gözünüzü seveyim...1 ay sonra yoksa hapı yuttum..3 saatlik uykuyla işe gitcem
bizim aşımızda yarın bende rota yaptırmayı düşünmüyorum...Aşılarda soğuk zincir olayı var saklama koşullarının çok iyi olması lazım sağlık bakanlığının takvime eklediği aşılar sağlık ocaklarında sürekli kullanılıyor ve takip ediliyor ama özel aşşıları kendimiz istetiyoruz depolarda hangi koşullarda bilemiyoruz o yüzden güvenilir bir yerde yaptırılabilir diye düşünüyorum soğuk zincirin kırılması halinde allah korusun kötü sonuçlar oğurabiliyor... Ankarada kalmış olsaydım Güven Hastanesinde yaptıracaktım çünkü orada sürekli yapılıyor ama Urfada yaptıran sayısı az olunca riski artıyo tabiii ... Eğer bulunduğun yerde iyi bir hastane varsa yapan yaptırabilirsin ama yanlış anımsamıyorsam dışkıyla bulaşan bir hastalık hijyene dikkat etmek yeterli...
bizde bugün aşımızı olduk gelince verdim calpolu ebede öyle sölemişti eve gidince ve 4 - 6 saat arasında ver ateşi çıkmasın demişti verdim şimdi uyuyo
canım eczacıda şurubu ver fitili ateşi çıkarsa ver dedi bende şurubu verdim şidmi..
selam kızlar,bugün ne düşündüm söylimmi hehehe:) bebeklerimizi biraz büyütelimde yine beraber hamile kalalım:))) bu grubu çok seviyorum ben,yine sizlerle paylaşımlar yapmak isterim,ben anlamam beraber hamile kalalımm:))))
ayy geçenlerde düşündüm aynısı ne güzel olur valla çok sevdim ben bu grubu çok güzel şeyler paylaştık yine beraber yapalım yenilerini ;}
Annelik Akademisi / Boyut Yayın Grubu
kızlar linkte sabiha paktuna nın kitabını hediye ediyolarmış 5 tl kargo ücreti bize ait sadece öyle yazıyo yani doldursakmı ki ??
ben hamileliğimin son haftalarında sipariş vermiştim geldi içeriği gayet güzel tavsiye edebilirim
mrb kızlar nasılsınız bugun sabah actım pcyi bakamadım öyle aldı asıya gittik bugun rota virüsünüde yaptırdık kızım güzel güzel yuttu ama her ignede cok agladı hala sırıyor uyurken hemşire ates yapmaz asılar dedi ama ben sürekli ölçüyorum.bu arada dün biliyorsunuz kaynanam kavgaya gelmişti:)aksam eltim aradı asamda oda kavgaya gitmş sen ilk gelindin sen koymayınca oda koymadı ismimi diye bu arada onun kızı 6 yasında 6 senedir garibim içinde tutmus demekki:)
canım benim annem alıstırdı gece uykusuna gece altını almadı hiç altı alınmayınca uykusu acılmadı emzirirken ısıgı acmadık konusmadık öyle alıstı şimdi 9da yatıyor 11buukta kalkıyor ısıgı acmadan altını hızlıca alıyorum emziriyorum uyuyor 4 te emmek için kalkıyor sonra 6 da kalkıyor emiyor 8bucukta tamamen uyanıyor gece kaka yapmıyor zaten yatarken 1 numara büyük bez baglıyorum.kurulmus saat gibi hiç sasmıyor şimdi hep aynı saatte uyuyor aynı saatte kalkıyor gündüzde öyle uyku saatleri belli oldu masallahgündüz az uyuyor biraz ama olsun o kadarda
benimde kayınvalidemle annem doğumdan önce ve mevlütten önce dip köşe temizlediler Allah razı olsunn
annemde yanımda yaa her işi o yaptıı yemek temizlik çamaşır vs vs okadar alıştımki tembelliğe şimdide gidecek kara kara düşünüyorummm ama artık bir düzen oluşturmam lazımm.yoksa yandımki ne yandımm
Allahtan ev küçük 95 metre kare işler kolay oluyoo ama işte yapanaaa
ay enerjinize hayran kaldım kızlar ben birincisini büyütmeden ikinciyi düşünemem heralde tek başına oğlum bile tüm enerjimi ve günümü alıyor ki şu an doğum iznindeyim eylülde okullar açılıp çalışmaya başlayınca halimi düşünemiyorum:)))
herhalde oğlum büyüyüp 6-7 yaşına gelmeden düşünmem en azından biri az çok kendi işini görebilsin tuvaleti,yemek yemesi,kıyafetlerini giymesi benden bağımsız olsun.Yaşım da genç zaten 24 yaşındayım:)
ben çocuk konusunda şöyle düyorum bilmem hak verirmisiniz,mesela birini büyütüyosun o tam okula falan gitmeye başyacak,hatta uğraşılarınız hayat tarzınız tamamıyla değişiyor,varsa yoksa onun eğitimi falan oluyor herşey,o esnada üstüne birde 2. çocuğu düşündüğünüzde sil baştan geriye dönüyosunnuz,bebeklemi uğraşacaksınız yoksa çocuğunuzun okulu dersleri beslenmesiyle falanmı,çook zorrr,o yüzden 3 yaş düşünüyorum ben beraber büyüyüp çıkarlar,siz ne diyosunuz?
yahu çok komik senin kaynana kafadan çatlak kocanda da varmı böyle takıntılar genetik olabiliyor da benimkinde var:) kaynana söyle bir arkadaş kendi babasının adını koymuş de iyice çatlasın bende gittim kendi babamın adını verdim oğluma hep birlikte patladılar kızım olursa kendi annemin adını vericem haha:))
kızlar linkte sabiha paktuna nın kitabını hediye ediyolarmış 5 tl kargo ücreti bize ait sadece öyle yazıyo yani doldursakmı ki ??
selam kızlar,bugün ne düşündüm söylimmi hehehe:) bebeklerimizi biraz büyütelimde yine beraber hamile kalalım:))) bu grubu çok seviyorum ben,yine sizlerle paylaşımlar yapmak isterim,ben anlamam beraber hamile kalalımm:))))
bende yaptırmıycamyarın bizimde aşımız var özel hastaneye gidiyoz biz hem muayne oluyoruz saglık ocagına sordum sağlık bakanlığı rota virüsünü eklememiş aşı takvimine gerekli olsaydı eklerlerdi dediler bana, bende yaptırmıcam yan etkisi bagırsak düğümlenmesi olabilirmiş yaptıran varmı yada ben gibi yaptırmamayı düşünen?
ya kızlar ben burayı çok seviyorum ya...iyi ki varsınız...nerde olursam olayım netin olduğu heryerde arkadaşlarım yanımda
anneme çok güldüm biraz önce ne zaman bebekle ilgili bişi söylesem şöyle olması lazım böyle yapmak daha iyi olur diye falan" google amca mı dedi" yada" gençlik google amcanın çocukları"diyo
temizliklerden bahsetmişsiniz yaramı deşmişsiniz...muhtemelen ankaraya dönünce evimi taşıcamm herşey gözümde büyüyo ev nasıl toplancak,nasıl taşıncak,nasıl temizlencek hiç bi fikrim yok...yardıma gelcek kimsemde yok....en olmadı bi kadın çağırcam...kiracı olcamm hiç alışkın değilim umarım en kısa zamanda evimizi hayırlısıyla satar istediğimiz gibi bi ev alırız
2.çocukları aynı zamanlarda düşünmek banada çokk cazip geldi...bende şöyle düşünüyorum kızım 3 buçuk 4 yaşına geldiği zaman kardeşi olsun...o zaman 4 yaşında falan az çok kendi işi yapar ben o sırada bebeğe daha çok zaman ayırırım...ve kızım okula başladığı zaman bebeğimiz 3buçuk 4 yaşına gelmiş olur o zamanda büyüğün ilk okuma vs gibi kritik dönemlerinde ona zaman ayırabilirim...tabi bunlar sadece düşünce Rabbim hayırlı zamanda versin
bu arada geçen bi rüya gördüm hayrolsun inş...kk dan bi arkadaşla konuşuyomuşşum ayy daha bebeğim 2 aylık ama ben yine hamileyimm...çok üzgünümm falan diyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?