Kızlar hep geliyorum cevap yazamadan çıkıyorum bu ara kusuruma bakmayın bebişin huysuzluğu tuttu.Bişey sorucam prima 3 e geçeyim dedim eşime söyledim oda prima aktif bebek 3 numara almış.normal primadan çok farklı geldi bana böyle daha sert ve iç kısmı bembeyaz değil yeşil yeşil çizgiiler var.poşetin üstünde türkiyede üretildiği yazıyor sanki daha önce aldığım 1-2 numara primalar ithaldi ondanmı acaba... böyle bi durumu farkeden varmı?
yaa kızlar size bişi sorcam şimdi biz 4. aya gircez ya internetten araştırma yaparken 4. ay gelişimine mi bakıcaz yoksa 3. ay gelişiminemi hani hamilelikteki gibi 35+1 de 36. hafta diyoduk ya 36. haftanın gelişimine bakıyoduk falan öölemi olcak yani şimdi???
bide bişey daha sorayım siz bebişlerinizin kıyafetlerini ütülüyomusunuzu ütülemeyen yada benim gibi ütüleyemeyen varmı umayın günde 2 kere en az kıyafet değiştiriyoruz ya kakalıyo ya kusuyo ve şuanda olan kıyafetimiz çok azaldığı için ipten al giydir yıkamaya at modundayım ama içime sinmiyo
Kızlar hep geliyorum cevap yazamadan çıkıyorum bu ara kusuruma bakmayın bebişin huysuzluğu tuttu.Bişey sorucam prima 3 e geçeyim dedim eşime söyledim oda prima aktif bebek 3 numara almış.normal primadan çok farklı geldi bana böyle daha sert ve iç kısmı bembeyaz değil yeşil yeşil çizgiiler var.poşetin üstünde türkiyede üretildiği yazıyor sanki daha önce aldığım 1-2 numara primalar ithaldi ondanmı acaba... böyle bi durumu farkeden varmı?
BEBEĞE ELDİVEN TAKMAYIN!
Ayrıca bebeklerin el ve ayakları vücuduna göre daha soğuktur ve cildinin mermere benzeyen hareli mor görünmesinin nedeni yeni doğanların kılcal damar dolaşımının iyi gelişmemiş olmasına bağlıdır. Ama bu görüntü ebeveynlere küçük bebeklerinin çok üşüdüğünü düşündürür. Bebeğin üşüyüp üşümediğine karar vermek için sırtına veya ensesine bakınız.
Yeni bebek sahibi olan anneler, bebeğinin yüzünü tırnakları ile çizmemesi ve ısınması için
ellerine uzunca bir süre eldiven takar. Ne yazık... Oysa bebeklerin ilk tanıdığı, kullandığı ve
çevresini algılayarak, beyninin repertuarını oluşturduğu organı elleridir. Eldivenle kapatarak
algılamasını, motor gelişimini yavaşlattığımızı belki de hiç bilmiyorduk.
Dünyaya geldikten bir gün sonra tırnaklar kolaylıkla kesilebilir. Bebek hemşiresi olduğum için bana kolay görünebilir!.. Hamile eğitim merkezinde uygulamalı derslerde tırnak kesimini gösteriyoruz. Eğer korkup makas kullanmaya cesaret edemiyorsanız, kağıt tırnak törpüsü veya dişlerinizle tırnağın sivri kısımlarını temizleyebilirsiniz. Tırnak kesilirken ilk 6 ay çıtçıt makas kullanmak bazen tehlikeli olabiliyor, ucu küt makasları kullanmak daha kolaydır. Çünkü fazla keskin değildirler ve ucunun batma riski yoktur.
Bebeğinizi sırtı göğsünüze yaslanmış şekilde kucağınıza alın, rahat şekilde oturun, tırnağı keseceğiniz eli kavrayın ve parmağı tutun, makası açın tırnağın altına yerleştirin, makası kapayın ve tırnak kesildi. Düz kestiğiniz için kenarlar keskin olabilir, törpü kullanarak giderebilirsiniz. Bebeğiniz ellerini sürekli ağzına soktuğundan, ıslaklık tırnakların çabuk uzamasına sebep olur. Tırnakları haftada iki kere kesmeniz gerekebilir. Ayak tırnaklarını kesmek için acele etmeyin, ayak tırnaklarının yüzünü çizme ihtimali yok!.. İlk günlerde ayak tırnakları ete gömülmüş gibi görülürse de bir süre sonra uzayıp kesmeniz gerektiğinde aynen el tırnaklarında olduğu gibi düz şekilde keserek kenarlarının sivri kısımlarını törpülüyoruz. Böylece tırnağın batmasını da önlemiş oluyoruz.
Patik ve sıkan çoraplarda bebeğinizin ayak formunun oluşumunu engelleyebilir. Ev içinde
patik kullanmayınız, yaz ayaklarında bebeklerin ayaklarının çıplak olması onun için en
doğalı, ayak sağlığı için de en iyisidir.
Gelecek yazıda görüşmek dileğiyle sağlıkla ve hoşça kalın
.Ayse oner den alintidir.
.
.
.
.
selam kızlar buğün kkya girip girip çıkyom kızım bi tuhafki sormayın...yine gece4te yattık...öglene kadr yattı şimdide emip emip uyuyo...gece yine uyumıycak...buğün yanlızım...annem küsüp gitmiştiya...telini bile bırakıp gitmiş..dolayısıyla arayamadım bile...gelmedide aramadıda...kocam haftasonu nöbetçi bunuda biliyo... alıntı yapamadım yazdıklarınıza, alttan al anneni demişiniz...zaten hep ben alttan alıyom.eşimle annem arasında kalmaktan çok bıktım..ama tel olmayınca alttan almaya fırsatım bile olmadı.napem bende kızımla sarmaş dolaş takılıyom...banyo yaptırmam lazım buğün... napcam bilmiyom..normalde biri kafasını tutyodu küvetide dolduruyodum öle yıkıyodum...şimdi filede yıkamayı denesemmi acaba sizce...üşüyo gibime geliyo öle...becerebilirmiyimki...
canım bende ütüleyemiyorum günde 2 3 kıyafet degiştiriyoruz cıtcıtlı badisi üstü derken birsürü oluyor ütülemeye vakit kalmıyorki ben sadece dısarı cıkarken giyecegi seyleri ütülüyorum onun dısında bende pasaklı anne modundayım üzülüyorum ama olmuyorki zaten 2 güne bir makine calıstırıyorum ser topla yerleştir hop tekrar aynı seyler bizimde kıyafetlerimiz azaldı ya büyük ya küçük ortası yok sanırım alayım yenisini diyorum bu defada alacak birsey bulamıyorum hep yazlıklar cıkmıs yada cok kalın kıslıklar var
MANİKcim prima premium care in üstünde petek doku var ve henüz bebişlerin kakası sıvı oldugu için kolayca alta geçiyo.premium care 1-2-3 te var ama 4 te yok.biz de şu an 3 kullanıyoruz.4 e geçince premıum care almıcam o aktif bebek olandan alıcam.annemler yanlışlıkla ondan almışlar 2 no kullanırken kullandım o aktif bebekten ama ben pek memnun kalmadım.çünkü diğerindeki gibi hemen alta geçmiyo onda.ama fiyat olarak onlar baya uygun :)
ben çoktan geçtim 3 numaraya prima aktif bebek kullanıyorum bende ama ben begeniyorum ithal veya turkiye de üretilmesi farklımı ben bilmiyorum canım içi yeşil yeşil çizgili ama sanki onlar daha emici olmasını saglıyor galiba
ben kızıma sadece 1 hafta kullanabildim eldiven taktırmadı rahatsız oldu hanımefendi
ben molfix kullanıyorum ama bizde de 3 numara farklı bence bebek dahada hareketli die daha değişik oluyo 3-4-5. aynı dediğin gibi içi daha sert ve yşil
ben hiç almadım onlardan canım ama onların fiyatları yani bu aktif bebek, uyu ve oyna falan daha ucuz oluyor herhalde diyorum normal primadan farklı bunlar almadım o yüzden.. bizde hep prima kullanıyoruz eşim bu sefer 3 numara huggies almış inş. memnun kalırız..
BEBEĞE ELDİVEN TAKMAYIN!
Ayrıca bebeklerin el ve ayakları vücuduna göre daha soğuktur ve cildinin mermere benzeyen hareli mor görünmesinin nedeni yeni doğanların kılcal damar dolaşımının iyi gelişmemiş olmasına bağlıdır. Ama bu görüntü ebeveynlere küçük bebeklerinin çok üşüdüğünü düşündürür. Bebeğin üşüyüp üşümediğine karar vermek için sırtına veya ensesine bakınız.
Yeni bebek sahibi olan anneler, bebeğinin yüzünü tırnakları ile çizmemesi ve ısınması için
ellerine uzunca bir süre eldiven takar. Ne yazık... Oysa bebeklerin ilk tanıdığı, kullandığı ve
çevresini algılayarak, beyninin repertuarını oluşturduğu organı elleridir. Eldivenle kapatarak
algılamasını, motor gelişimini yavaşlattığımızı belki de hiç bilmiyorduk.
Dünyaya geldikten bir gün sonra tırnaklar kolaylıkla kesilebilir. Bebek hemşiresi olduğum için bana kolay görünebilir!.. Hamile eğitim merkezinde uygulamalı derslerde tırnak kesimini gösteriyoruz. Eğer korkup makas kullanmaya cesaret edemiyorsanız, kağıt tırnak törpüsü veya dişlerinizle tırnağın sivri kısımlarını temizleyebilirsiniz. Tırnak kesilirken ilk 6 ay çıtçıt makas kullanmak bazen tehlikeli olabiliyor, ucu küt makasları kullanmak daha kolaydır. Çünkü fazla keskin değildirler ve ucunun batma riski yoktur.
Bebeğinizi sırtı göğsünüze yaslanmış şekilde kucağınıza alın, rahat şekilde oturun, tırnağı keseceğiniz eli kavrayın ve parmağı tutun, makası açın tırnağın altına yerleştirin, makası kapayın ve tırnak kesildi. Düz kestiğiniz için kenarlar keskin olabilir, törpü kullanarak giderebilirsiniz. Bebeğiniz ellerini sürekli ağzına soktuğundan, ıslaklık tırnakların çabuk uzamasına sebep olur. Tırnakları haftada iki kere kesmeniz gerekebilir. Ayak tırnaklarını kesmek için acele etmeyin, ayak tırnaklarının yüzünü çizme ihtimali yok!.. İlk günlerde ayak tırnakları ete gömülmüş gibi görülürse de bir süre sonra uzayıp kesmeniz gerektiğinde aynen el tırnaklarında olduğu gibi düz şekilde keserek kenarlarının sivri kısımlarını törpülüyoruz. Böylece tırnağın batmasını da önlemiş oluyoruz.
Patik ve sıkan çoraplarda bebeğinizin ayak formunun oluşumunu engelleyebilir. Ev içinde
patik kullanmayınız, yaz ayaklarında bebeklerin ayaklarının çıplak olması onun için en
doğalı, ayak sağlığı için de en iyisidir.
Gelecek yazıda görüşmek dileğiyle sağlıkla ve hoşça kalın…
.Ayse oner den alintidir.
.
.
.
.
ben hiç almadım onlardan canım ama onların fiyatları yani bu aktif bebek, uyu ve oyna falan daha ucuz oluyor herhalde diyorum normal primadan farklı bunlar almadım o yüzden.. bizde hep prima kullanıyoruz eşim bu sefer 3 numara huggies almış inş. memnun kalırız..
kızlar ya sabahtan berı ugrasıyorum oğlumun fotosunu eklıycem olmuyo(( nasıl yapıcam tarıf etsenıze...eklentılerı tıklatıyorum acılan sayfada dosye kel dıyorum pc den secıyorum fotoyu ama kabul etmıyo (
normal prımadan kastınız ne kzılar ya prımıum care mı???? ya bende onu hıc sevmedım bebegımın poposuna yapısyor ıcındekı petekler o yuzden hıc hosuma gıtmedı ama kakayı cok guzel cekıyuor ıcıne...
kızlar ya sabahtan berı ugrasıyorum oğlumun fotosunu eklıycem olmuyo(( nasıl yapıcam tarıf etsenıze...eklentılerı tıklatıyorum acılan sayfada dosye kel dıyorum pc den secıyorum fotoyu ama kabul etmıyo (
ben can bebenin 3 ünü almıştım deneyeim diye güzel gerçekten yumuşak ama bayağı büyük geld, bebeişe koydum onu bi köşeye daha sonra kullanıcam normal prima derken yenidoğan serisi vardı onun 1 ve 2 sini kullandım onun 3 ü yokmu? Yani uyu oyna ve aktif bebek premium dışında normal prima yokmu?
ben bebegın camasırlarını utulemıyorum arkadaslar
bezde de bızhala 2 numaradayız kızım 5700 bu paket bıtınce 3numaraya gecerız herhal
e bizde emzirme olayı tamamen bitti süt olsun diye değil ama hala tam gaz yiyorumdün gece arkadaşım geldi 5 ay önce doğum yapmıştı şimdi eski kilosuna dönmüş.. bol su içtim sadece diyor.. benim de hala 9 kilo var.. ama nedense ben kendimi eski kilomda gibi hissediyorum ama tabi tartı ve kıyafetler hiç de öyle demiyor..içine sığdığım bi kaç etek falan var bikaçtane de yeni aldım mecburen onları giyiyorum.. haftasonu gaza gelmiştim rejime başlıcam diye 2 gün sürmedi... dün pırasalı börek köstebek pasta ve patatesli salata yaptım. misafirlerle bi güzel hüplettim tabi bugün de artanları götürdüm.. çook misafir geliyor yaa hele bi hafta 6 defa geldi.. en az 3 defa misafir geliyo haftada.. gel de rejim yapp
kızlar bugun çoooook güzel bir gündüüü..sabah kalktım tartıldımm kilo vermişmm..cuma zayıflama yarışmasındayımda..ticerımdan da belli olduğu üzere tombikkimm
77 ile hamile kalmıştımm..tartıda 99u gördükten sonra tartılmamaya yemin etmiştiçç..1 hafta sonrada doğum yaptımm..96 ile doğumdan çıktımm..ödemler gittikten sonra 89 a kadar inmiştim kiiii ibre tekrar yukarı döndüü bende tatlıya ve ekmeğe hayır kampanyası başlattımm..15 günde 3 kilo gitti..hiç fena değil:)))
bugun deniz kenarına gittim..çiçeklerrr, çimenler, deniz, güneşş..off ne iyi geldiieşimle çocuk gibi hoplaya zıplaya gezdikk..oğlum arabasında uyudu bizde çocuk parklarında oynadık sallandıkk filann..
avmlrden öyle sıkılmıştım kii bugun yeniden doğmuş gibi oldum resmen
bu arada sabah sinir oldumm bir sürü alıntı yapmıştımm..kk da problem oldu heraldee..cevap yazamadan kapandıı..
bende bendeee....paketin bitmesini bekliyorumm..kıyafetleride hiçç ütülemedim şimdiye kadar:)
canım o misafir yoğunluğunda ben doğuma gittiğim kiloyu geçerdim merak etme:)) bi iştah var bendee..bide gözüm dönüyoki sormaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?