2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

ben molfix kullanıyorum ama bizde de 3 numara farklı bence bebek dahada hareketli die daha değişik oluyo 3-4-5. aynı dediğin gibi içi daha sert ve yşil

canım bende ütüleyemiyorum günde 2 3 kıyafet degiştiriyoruz cıtcıtlı badisi üstü derken birsürü oluyor ütülemeye vakit kalmıyorki ben sadece dısarı cıkarken giyecegi seyleri ütülüyorum onun dısında bende pasaklı anne modundayım üzülüyorum ama olmuyorki zaten 2 güne bir makine calıstırıyorum ser topla yerleştir hop tekrar aynı seyler bizimde kıyafetlerimiz azaldı ya büyük ya küçük ortası yok sanırım alayım yenisini diyorum bu defada alacak birsey bulamıyorum hep yazlıklar cıkmıs yada cok kalın kıslıklar var

BEBEĞE ELDİVEN TAKMAYIN!
Ayrıca bebeklerin el ve ayakları vücuduna göre daha soğuktur ve cildinin mermere benzeyen hareli mor görünmesinin nedeni yeni doğanların kılcal damar dolaşımının iyi gelişmemiş olmasına bağlıdır. Ama bu görüntü ebeveynlere küçük bebeklerinin çok üşüdüğünü düşündürür. Bebeğin üşüyüp üşümediğine karar vermek için sırtına veya ensesine bakınız.

Yeni bebek sahibi olan anneler, bebeğinin yüzünü tırnakları ile çizmemesi ve ısınması için
ellerine uzunca bir süre eldiven takar. Ne yazık... Oysa bebeklerin ilk tanıdığı, kullandığı ve
çevresini algılayarak, beyninin repertuarını oluşturduğu organı elleridir. Eldivenle kapatarak
algılamasını, motor gelişimini yavaşlattığımızı belki de hiç bilmiyorduk.

Dünyaya geldikten bir gün sonra tırnaklar kolaylıkla kesilebilir. Bebek hemşiresi olduğum için bana kolay görünebilir!.. Hamile eğitim merkezinde uygulamalı derslerde tırnak kesimini gösteriyoruz. Eğer korkup makas kullanmaya cesaret edemiyorsanız, kağıt tırnak törpüsü veya dişlerinizle tırnağın sivri kısımlarını temizleyebilirsiniz. Tırnak kesilirken ilk 6 ay çıtçıt makas kullanmak bazen tehlikeli olabiliyor, ucu küt makasları kullanmak daha kolaydır. Çünkü fazla keskin değildirler ve ucunun batma riski yoktur.

Bebeğinizi sırtı göğsünüze yaslanmış şekilde kucağınıza alın, rahat şekilde oturun, tırnağı keseceğiniz eli kavrayın ve parmağı tutun, makası açın tırnağın altına yerleştirin, makası kapayın ve tırnak kesildi. Düz kestiğiniz için kenarlar keskin olabilir, törpü kullanarak giderebilirsiniz. Bebeğiniz ellerini sürekli ağzına soktuğundan, ıslaklık tırnakların çabuk uzamasına sebep olur. Tırnakları haftada iki kere kesmeniz gerekebilir. Ayak tırnaklarını kesmek için acele etmeyin, ayak tırnaklarının yüzünü çizme ihtimali yok!.. İlk günlerde ayak tırnakları ete gömülmüş gibi görülürse de bir süre sonra uzayıp kesmeniz gerektiğinde aynen el tırnaklarında olduğu gibi düz şekilde keserek kenarlarının sivri kısımlarını törpülüyoruz. Böylece tırnağın batmasını da önlemiş oluyoruz.

Patik ve sıkan çoraplarda bebeğinizin ayak formunun oluşumunu engelleyebilir. Ev içinde
patik kullanmayınız, yaz ayaklarında bebeklerin ayaklarının çıplak olması onun için en
doğalı, ayak sağlığı için de en iyisidir.

Gelecek yazıda görüşmek dileğiyle sağlıkla ve hoşça kalın…
.Ayse oner den alintidir.
.
.
.

.

ben çoktan geçtim 3 numaraya prima aktif bebek kullanıyorum bende ama ben begeniyorum ithal veya turkiye de üretilmesi farklımı ben bilmiyorum canım içi yeşil yeşil çizgili ama sanki onlar daha emici olmasını saglıyor galiba

ben kızıma sadece 1 hafta kullanabildim eldiven taktırmadı rahatsız oldu hanımefendi

MANİKcim prima premium care in üstünde petek doku var ve henüz bebişlerin kakası sıvı oldugu için kolayca alta geçiyo.premium care 1-2-3 te var ama 4 te yok.biz de şu an 3 kullanıyoruz.4 e geçince premıum care almıcam o aktif bebek olandan alıcam.annemler yanlışlıkla ondan almışlar 2 no kullanırken kullandım o aktif bebekten ama ben pek memnun kalmadım.çünkü diğerindeki gibi hemen alta geçmiyo onda.ama fiyat olarak onlar baya uygun :)

ben bebegın camasırlarını utulemıyorum arkadaslar
bezde de bızhala 2 numaradayız kızım 5700 bu paket bıtınce 3numaraya gecerız herhal

selam kızlar buğün kkya girip girip çıkyom kızım bi tuhafki sormayın...yine gece4te yattık...öglene kadr yattı şimdide emip emip uyuyo...gece yine uyumıycak...buğün yanlızım...annem küsüp gitmiştiya...telini bile bırakıp gitmiş..dolayısıyla arayamadım bile...gelmedide aramadıda...kocam haftasonu nöbetçi bunuda biliyo... alıntı yapamadım yazdıklarınıza, alttan al anneni demişiniz...zaten hep ben alttan alıyom.eşimle annem arasında kalmaktan çok bıktım..ama tel olmayınca alttan almaya fırsatım bile olmadı.napem bende kızımla sarmaş dolaş takılıyom...banyo yaptırmam lazım buğün... napcam bilmiyom..normalde biri kafasını tutyodu küvetide dolduruyodum öle yıkıyodum...şimdi filede yıkamayı denesemmi acaba sizce...üşüyo gibime geliyo öle...becerebilirmiyimki...

canım ben hep filede yıkıyorum ama tek başıma hiç yıkamadım.eşim tutar bende yıkarım.banyo yaptıracağım zaman elektrikli sobayı yakıyorum ısınıyo oda ondan sonra yıkıyorum..

ben molfix kullanıyorum ama bizde de 3 numara farklı bence bebek dahada hareketli die daha değişik oluyo 3-4-5. aynı dediğin gibi içi daha sert ve yşil

cevaplar için sağolun kızlar ama ben bu bezi hiç beğenmedim çok sert bence ve geç emiyo kızımın poposu kızarmaya başladı eşim yanlışlıkla almış bende farketmedim açtım pekti malesef kullanıcaz artık 2 saatte bi değişiyorum pişik yapmasın diye 10 güne biter zaten bide 1000 lü paket almıştık neyse ben asıl normal primanında 3 ü böylemi acaba diye sormuştum.Oda böyleyse primayı değiştirmek zorunda kalabilirim

kızlar ya sabahtan berı ugrasıyorum oğlumun fotosunu eklıycem olmuyo(( nasıl yapıcam tarıf etsenıze...eklentılerı tıklatıyorum acılan sayfada dosye kel dıyorum pc den secıyorum fotoyu ama kabul etmıyo(

ay bunu okuyunca tırstım ya benim kızın eldivenleri ayda yılda bi çıkıyor şuan sadeceeline verirsem bişey kavrıyor öyle kendisi eliyle bişey tutayım çabası içinde değil sizinkilerde öylemi? Birde ben emzirirken dokunsun diye ççıkarıyorum eldiveni o emerken ellerini gögsünde üst üste kavuşturuyor hiç kıpırdatmıyor.Benim kız yine namaza durdu diyorum eşime.Sizinkiler napıyo emerken?

normal prımadan kastınız ne kzılar ya prımıum care mı???? ya bende onu hıc sevmedım bebegımın poposuna yapısyor ıcındekı petekler o yuzden hıc hosuma gıtmedı ama kakayı cok guzel cekıyuor ıcıne...

ben resim yükleme sitelerine önce yükleyip ordan resim ekle butonuna basarak açılan pencereye url adresini giriyorum senin yöntemi bilmiyorum

ben can bebenin 3 ünü almıştım deneyeim diye güzel gerçekten yumuşak ama bayağı büyük geld, bebeişe koydum onu bi köşeye daha sonra kullanıcam normal prima derken yenidoğan serisi vardı onun 1 ve 2 sini kullandım onun 3 ü yokmu? Yani uyu oyna ve aktif bebek premium dışında normal prima yokmu?

Kızlar uzun bi aradan sonra ilk defa giriyorum oda melocumun sayesinde tlf dan gerçi 10 gün sonra ise baslıyorum artık bol bol görüsürüz umarım herkes iyidir hepinizi çok özledim

canım boyutu çok büyük diye kabul etmiyo...paint ile aç resmi yeniden boyutlandır...yarıya düşür mesela.. öyle kaydet resmi..sonra dediğin gibi yap..oluyo o zaman

canım ben aktıf bebek kullanıyorum da prımuım care olanın 3 varmı hıc bılmıyorum...sımdı denemek ıcın uyu oyna aldım ama hıc begenmedım...paket bıtınce degıstırıcem bıdaha almam.arkadas demıstı uyu oyna al o guzel hemde uygun dıye ama begenmedım ya...prımıum care de pahalı.ama senın normal prıma dedıgın hangıdsı prımuım caremı ????

kızlar bugun çoooook güzel bir gündüüü..sabah kalktım tartıldımm kilo vermişmm..cuma zayıflama yarışmasındayımda..ticerımdan da belli olduğu üzere tombikkimm
77 ile hamile kalmıştımm..tartıda 99u gördükten sonra tartılmamaya yemin etmiştiçç..1 hafta sonrada doğum yaptımm..96 ile doğumdan çıktımm..ödemler gittikten sonra 89 a kadar inmiştim kiiii ibre tekrar yukarı döndüü bende tatlıya ve ekmeğe hayır kampanyası başlattımm..15 günde 3 kilo gitti..hiç fena değil:)))

bugun deniz kenarına gittim..çiçeklerrr, çimenler, deniz, güneşş..off ne iyi geldiieşimle çocuk gibi hoplaya zıplaya gezdikk..oğlum arabasında uyudu bizde çocuk parklarında oynadık sallandıkk filann..
avmlrden öyle sıkılmıştım kii bugun yeniden doğmuş gibi oldum resmen

bu arada sabah sinir oldumm bir sürü alıntı yapmıştımm..kk da problem oldu heraldee..cevap yazamadan kapandıı..

ben bebegın camasırlarını utulemıyorum arkadaslar
bezde de bızhala 2 numaradayız kızım 5700 bu paket bıtınce 3numaraya gecerız herhal

bende bendeee....paketin bitmesini bekliyorumm..kıyafetleride hiçç ütülemedim şimdiye kadar:)

canım o misafir yoğunluğunda ben doğuma gittiğim kiloyu geçerdim merak etme:)) bi iştah var bendee..bide gözüm dönüyoki sormaaa

manıkcım bende senın gıbı hıc acmamıstım wldıvenlerını..sonra 2,ay bıtınvce dr gıtmıstım dr kızdı bana.cıkar sunları artık bırak ellerını tanısın cocuk dedı..sende kes tırnaklarını sonra ac ellerını falan agzına gotursun bebegın.oda alıssın ellerıne ayaklarına ...ben dr ole deyınce ogun actım eldıvenlerını bı daha hıc gıydırmedım valla bazen ellerını agzına goturunce bıraz saoguk oluyo ellerı ama yıne de takmıyorum eldıven ...sende cıkar kızın ellerını ozgur kaldsın:)))

maşallahh bende bi verebilseydim kilolarımı boğazımada hakim olamıyorum ki kendiliğindende gitmiyor tabi kaldım tombiş tombiş çok sevindim canım senin adına bende özledim eşimle şöyle keyifli güzel bir gün geçirmeyi.bebiş olduğundan beri eşime hasret kaldım uzaklaştığımızı hissedip çok üzülüyorum birlikte vakit geçirmeyi yemeğe gidip çarşı pazar gezmeyi çok özledim. söylemesi ayıp daha bir kez açılış yaptık ondada bir telaş bir telaş burnumuzdan geldi çocuk ağladımı ağlayacakmı diye :78:bu düzenede alışılacak elbet ama benim için bayağı birzor olacak anlaşılan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…