2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

gunaydın hepımızın ve bıdıklarımzın bayramı kutlu olsunnnn

dun kızım huysuzdu 2posta mısafırım vardı gece 12de gıttıler Allahtan kızım ezıyet etmedı
adamlar kalkacak esımın cenesı dustu egıtım sorunlarından bı gırdı cıkamadı sussun dıye gozune baktım ama nafıle....
Kızım 6da uyandı emzırdım babası aldı odasına goturdu altını degıstırmıs masajlarını yapmıs oynamıslar 7de getırfı yanıma yatırdı 9a kadar uyumusuz.esımın ogrencısı zıle basana kadar
sımdı o ders yapıyor 7ye kadar dersı varmıs aksam yemegını ozdılekte yıyelım dedık ama bakalım

deryacım sutunun kesılmesıne uzuldum canım ama bende kımsye boyun egmeden evınızı duzene koyun derım

hale bez konusunu ıyıkı gundeme getırmıssın ben bılmıyordum bakıcam olmazsa ufak paket alırım

bebeği uyuyorken mama içmek için asla uyandırma
kalktıktan sonra içir
her bebeğin doyma limiti farklı kimisi 90ml ile kimisi 120 ml ile doyar bu ayda
4 saatte bir veebilirsin mamayı
çocukların çoğu banyoyu sevmez ağlaması bağırması normal korkma
aptamil gaz yada kabız yaparsa bebelac kullan ben 1 öğün aptamil verdiysem diğer öğün bebelac veriyorum
parmak aralarının,koltuk altının iplşik gibi vs şeylerle dolmasıda normal
sen kendini çok çaresiz görüyorsun canım sütüm yok diye çok üzülme
rahat ol
emin olki çoğumuzda aynı problemler var
kendini strese sokarak şu güzel günlerini kötü geçirme
inan çocuklarımız okadar çabuk büyüyorki nasıl büyümüş diyoruz sonra alayamadan
tadını çıkar anneliğin
bazen bende stres oluyorum ağlıyorum bile hatta ama çok uzun sürmemesi için çaba gösteriyorum
nacizhane fikirlerim...

bu arada bayramımız kutlu olsunnn

küçüğü doyurdum kustu yeniden giydirdim uyuttum şimdi büyükte
sonra bende
kahvaltı zamanııııı

ayyyy yaşasınnnoğlum kaka yaptııı.buraya yazmamı bekliyomuş sıpacık.afedersiniz ya yazdım böle ama cok sevindim yaa.

sorgunlu ıncırlı tarıf ve kartopunun tarıfını beklıyorum

ne demek hemen veriyorum aslında resim çekip koymayı düşündüm ama makınanın pilleri bitmiş hemende dolmuyor.
ikiside cok lezzetli oluyor.

İncirli Tatlı

Malzemeler:

Kek:

•6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
•1 su bardağı ceviz içi
•1 su bardağı toz şeker
•1 su bardağı un
•3 yumurta
•1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu
Şerbeti:

•1,5 su bardağı su
•1 yemek kaşığı nescafe
•yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi:

•2 yemek kaşığı nişasta
•2 yemek kaşığı un
•1lt süt
•5 yemek kaşığı toz şeker
•inmeye yakın 50gr tereyağı
•piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Hazırlanması:

1.Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
2.Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
3.Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.
4.Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.

kartopu tatlısı

Malzemeler:

•3 su bardağı hindistan cevizi
•1 su bardağı süttozu
•1,5 su bardağı toz şeker
•200 ml çiğ krema(ben 1 bardak süt kullanıyorum )
içine de kahvaltılık çikolata.

Hazırlanması:

1.Hepsi karıştırılıp yoğrulur, bir parca alıp ortası hafif acılır. içine cikolata sürülür.tekrar kapatıp hindistan cevizine bulanır.
2.İstenirse küçük kağıt kalıplarda servis yapılır.

Son düzenleme:

evet cnm öyle yapıcaz annemle tekrar konuştumda acelesi yok en kötü kiraya çıkarım en gıcık olanda her defasında bunlar dyo ev bakın yardımcı olacaz diye biz saflık yapıp inanıyoruz neyse annemde eğer kötü niyetlilerse senin suratını zor görürler hele bu tarafa taşınında dedi o bana yetti ana gibisi yok .sütüm içinde bugün süt çoğaltma merkezi olan annemin evine gidicemdüzenli beslenirsem normale döner belki.eşiminde canı sıkıldı sütüm azaldı deyince rica ettim gündüzleri sıkılıyorum diye kırmadı sağolsun bikaçgün takılırız oğlumla .ablamlar gelip alacaklar eşimde işten erken gelecek bıraz gezeriz yeğenımde emirde hava alırlar Allahtan hava güzel gibi

günaydın ülkemizin çocuklarımızın 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun bi öğretmen olarak 3 senedir bugünü çok hüzünlü geçiriyordum bu sene hariç bilirsiniz her okulda anasınıfı gösterileri beklenir genelde bizde bunu bilerek hersene daha değişik şeyler yapardık ama 3 senedir tedavi süreci falan filan derken okulu bıraktım inş oğlum 2 yaşında olunca tabi o arada kardeş gelmesse yeniden başlıyacağım günü iple çekiyorum

kızlar günaydın.sizlere bir şey soracam lütfen cevap yazın.kızım 2.5 aylık.oyuncak gösteriyorum ilgi duymuyor hatta uzanmıyor oyuncağa.eline zorla cıngırak tutusturuyorum tutmuyor.nesnelere karşı ilgisi olmadığı gibi uzanıp tutma giirişimide yok.int araştırdığım kadarıyla bu aylarda eline alıp ağzına götürmesi gerekiyormuş.hatta arkadasımın kızıyla aynı ay o bebiş oyuncağa dikkatli bakıyor elini uzatıyor.biliyorum her çocuğun gelişimi farklı ama beni endişelendiriyor bu durum.ayrıca ben eldivenleri kırkı çıkmadan çıkarttım.ellerini inceliyor.hatta okadar çok yakından inceliyor ki gözüne sokuyor
kızlar sizde durum nasıl?

bebişlerimizin bayramı kutlu olsun.nice bayramlar görürler inşallah:)

dun aksam gelen mısafırlerım adanalıydı o yoreye aıt kaynar dıye bır serbet yapılırmıs tarcın zencefıl falan fılan varmıs deneyecegım yazarım sonucu

canım artık o kadar sık uyandırımana gerek yok o en geç 2 saatte bir besleme olayı ilk birkaç hafta için geçerli,artık acıkınca uyanır o kendısı,sen bölme uykusunu.
şu an 4-5 saat aralıksız uyuması normal,tabii o kadar uyuyan bebek yoktur heralde burda ama:)))
sen yine de bölme uykusunu bi de öle dene bakalım.

Uzulme canim benim kiz 6 7 gunde bi yapiyorben 3 gunu gecince kulak copunu zeytinyaglayip poposunu uyariyorum.dr da fitil at diyor.alismasini istemiyorum ama yapmayincada cok sinirli oluyor gecem gunduzum karisiyor.bide dr enfeksiyon kapti mi ondan da kakasini yapamaz demisti.aklinda olsun.gecmis olsun..:18:

3 gün geçince kabız saylıyor canım.
mama mı veriyorsun ona bağlı olabilir,ama bebeğin erkekmiş sakın makatını uyarma yapsın diye,bebeklik döneminde makatı uyarılan bebekler zamanla ordan zevk almayı öğrenirlemiş ve ileride bu cinsel tercihlerine yansırmış.internetten araştırabilrisin daha kapsamlı bilgi için.

dun aksam gelen mısafırlerım adanalıydı o yoreye aıt kaynar dıye bır serbet yapılırmıs tarcın zencefıl falan fılan varmıs deneyecegım yazarım sonucu

Benim esim de adanali benim kv getirdi baana o kaynar malzemesini ama daha denemedim.tadi hos ustune findik ezip iciyosun.sut yapar demisti aslinda ama usengeclikten ve kizimdan firsat bulamadim

uyuyan bebeğini uyandırma mama için bende mama ile besliyorum 3 saatte 120cc veriyorum . anne sütü içmiyor benimki sadece mama ile besleniyor. her bebek değişir tabi

dün gece kızıma babasıyla banyo yaptırdık sonra 12 gibi 3 ölçü mama içti uyudu.. sabah bi uyandım saat 7ye çeyrek var ve ağlamıyor kızım 4 ölçü mama yaptım 3,5 uğunu zar zor içti sonra 10 da 2.5 ölçü yine zorla... çok az değil mi kızlar yaa.. 7 saatte hiç mi acıkmaz daha çok içsin istiyorum ama midesi küçük herhalde.. anne baba gayet oburuz ama kızımız pek nazlı..

mrb kızlar bebişlerimizn bayramı kutlu olsun dün kız kardeşim süpriz yaptı bize gece 11 de geldi yegenini özlemiş cok sevindim bana iyi moral oldu bugun gezicez birlikte bende alısveriş yapıcam tabi bulabilirsem büyük beden

canım biz idrar yolu enfeksiyonu gecirdik hastanede falan kaldık şimdi kontrol altındayız 2 doktorun söyledigi o bölgenin dengesini bozaak sabun ıslak mendil vs seylerle temizlemeyn sadece su ile cok bastırmayın banyoda yıkama calısın onun dısında su ile sil ıslak mendil degdirme dedi ve pişik önceyici krem kullanma dedi yapısken bi ortam olusturup temizlemeyi zorlastırıyormus kızım 20günlüktü hastaneye yattıgımızda kullanmadım o zamandan beri krem hiç pişigimiz olmadı arada haftada 1 falan zeytinyagı sürüyorum poposuna banyodan 1 saat önce falan sonra yıkıyorum.idrarını yaparken yanma oldugundan dolayı aglar idrarın rengi koyu ve kokulu olur canım birde bir defa gecirdiyseniz enfeksiyon 2 aya bir kültür vermek gerekiyormus bizim kendi doktorumuz dememişti böyle birsey gecen baska bir doktora gittim olurmu hiç idrar yolu enfeksiyonu bi kere oldu gecti denilecek birsey degil dedi böbrek filmi istedi kültür kan tatlili hepsine baktı tekrarlarsa kesin cözümü voiding yaptırıp kacagı bulmak dedi.ayy cok uzun yazdım cenem düştü kızda kucagmda

sıvı kakalar o bölgeye girdiğinde tam olarak nasıl temizliyorsun canım? o bölgeyi ıslak pamukla diğer kısımları ıslak mendille mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…