ben de eklenmişim yeni gruba seda sagol canım :)) ama bizim yazdıklarımızı face de ki diger arkadaşlarımız görüyor galiba sayfaya çıkıyor ozaman nolcak özel şeyler paylaşcaz ama akrabalar arkadaşlar görecekmi yani anlamadım :))
kızının ismine bayılıyorum ben]
bende uyu oynayı eylülde 1 kez denemiştim hiç beğenmemiştim şimdide normal prima kullanıyorum mavi paketlilerdenuyu oynadan nasıl memnunsunuz arkadaşlar? ben Kaan da denemek için almıştım hiççççç begenmemiştim.
Hatta geçen eşime dedim ki uyu oyna da hala satılıyor mu prima bunu niye üretiyorsa dedim
ben 2 aydan sonra Eylülü hep kendim yıkamıştım şimdi ezgiyide kendim yıkamaya başladımTebrik ederim. İyi cesaret
Kaan'ı 2.5 yaşına kadar eşimle yıkadım.Şimdi Asya'yı da hep eşimle beraber yıkıyoruz
ay vajen darlığını nasıl anlamışlar ilkkez duydumyaa benim kızımdada oluyor öyle beyaz beyaz birikiyor bende zaten temizlerken korka korka özen göstererek temizliyorum pamuğu ıslatıp iyice siliyorum ben öyle gidiyor ama en iyisi banyo da temizleniyor köpükleyerek yıkıyorum çiçek_çiçek arkadaşımızın kızında vajen darlığı varmış ama erken oldugu için kremle halledilmiş şükür ileride sorun oluyormuş şimdi bende korktum bizim dr lar bakıyormu böyle bişeye acaba diye anne olmak çok güzel ama büyük sorumluluk yaa
ne demek hemen veriyorum aslında resim çekip koymayı düşündüm ama makınanın pilleri bitmiş hemende dolmuyor.
ikiside cok lezzetli oluyor.
İncirli Tatlı
Malzemeler:
Kek:
•6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
•1 su bardağı ceviz içi
•1 su bardağı toz şeker
•1 su bardağı un
•3 yumurta
•1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu
Şerbeti:
•1,5 su bardağı su
•1 yemek kaşığı nescafe
•yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi:
•2 yemek kaşığı nişasta
•2 yemek kaşığı un
•1lt süt
•5 yemek kaşığı toz şeker
•inmeye yakın 50gr tereyağı
•piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Hazırlanması:
1.Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
2.Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
3.Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.
4.Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.
kartopu tatlısı
Malzemeler:
•3 su bardağı hindistan cevizi
•1 su bardağı süttozu
•1,5 su bardağı toz şeker
•200 ml çiğ krema(ben 1 bardak süt kullanıyorum )
içine de kahvaltılık çikolata.
Hazırlanması:
1.Hepsi karıştırılıp yoğrulur, bir parca alıp ortası hafif acılır. içine cikolata sürülür.tekrar kapatıp hindistan cevizine bulanır.
2.İstenirse küçük kağıt kalıplarda servis yapılır.
benim kızımda henüz kendisi tutmuyor eline verisem 2-3 sn tutuyor elini açınca düşüyor zaten oyuncakkızlar günaydın.sizlere bir şey soracam lütfen cevap yazın.kızım 2.5 aylık.oyuncak gösteriyorum ilgi duymuyor hatta uzanmıyor oyuncağa.eline zorla cıngırak tutusturuyorum tutmuyor.nesnelere karşı ilgisi olmadığı gibi uzanıp tutma giirişimide yok.int araştırdığım kadarıyla bu aylarda eline alıp ağzına götürmesi gerekiyormuş.hatta arkadasımın kızıyla aynı ay o bebiş oyuncağa dikkatli bakıyor elini uzatıyor.biliyorum her çocuğun gelişimi farklı ama beni endişelendiriyor bu durum.ayrıca ben eldivenleri kırkı çıkmadan çıkarttım.ellerini inceliyor.hatta okadar çok yakından inceliyor ki gözüne sokuyor
kızlar sizde durum nasıl?
bebişlerimizin bayramı kutlu olsun.nice bayramlar görürler inşallah:)
ay şok oldum hiiiiiçç duymamıştım3 gün geçince kabız saylıyor canım.
mama mı veriyorsun ona bağlı olabilir,ama bebeğin erkekmiş sakın makatını uyarma yapsın diye,bebeklik döneminde makatı uyarılan bebekler zamanla ordan zevk almayı öğrenirlemiş ve ileride bu cinsel tercihlerine yansırmış.internetten araştırabilrisin daha kapsamlı bilgi için.
benim kızımında mavi gibi ama 6. ayda değişmişti eylülünde oda mavimsiydi:)evet derya şu an yeşilimsi deniz mavisi gibi ama bilmiyorum döner mi
ay tekrar yazsan tarifi olurmu?kızlar o lohusa şerbeti deniyo bizde antalyada...tarçın zencefil karabiber ve karanfil koyuyoz bide renk amaçlı lohusa şekeri veya kırmızı gıda boyası birazcık...bide şekerle tatlandırın...süper süt yapıyo...daha önce yazmıştım tarifini..deneyin diye...ama iç iç sıkıldım yapmıyom artık...yoksa süper süt yapıyodu walla..
sağol canımfatmacım en pratİk dondurulmus fasulye nohut var.pudıng ve cık.sosları mıkroda yapıyorum.
Ev yufkası var annem yapmıs kuru.onları cesmede ıslatıp hemen kasarlı borek yapıyorum dondurucuda memleketten sarılmıs sarmalarım var kavrulmus kıyma bulundururum dondurucuda.
Bos kalınca yıne dolma ıcı hazırlayıp atarım dondurucuya acılde hemen bıberlere (kuru bıberde olur) kuru bıberlerı haslayıp kavururum uzerıne sarımsaklı yogurt.
Dondurucuda dılımlenmıs sucuk ve yazdan dogranmıs bıber vardır.kapaklı ekmek kızartmada hemen pızza yaparım ekmeklerle
bu arada senın zebra mıkroda guzel oldu
ılk anda aklıma gelen bunlar
facede bir sürü esma kış var canım sen hangisisisn kalpli olanmı?bende gruba katılmak istiyorumm.eklermisiniz?
istek gönderdim ama doğru yer mi bilmiyorum.
sorgunlu66:esma kış
çoook geçmiş olsun canımselam kızlarrr
geçmişi okumaya niyetlenmiştim ama baktım bitmiycekk zamanım varken önce yazayım dedim...selma betül kucağımda bi yandan emiyo bi yandan uyuyo...
dün annemin dersi bittikten sonra çarşıya çıktık...kendime bi tane eteek aldım...ayaklarım doğumdan sonra büyüdü 36dan 37ye terfi ettim...o yüzden bi normal bi ev ayakkabısı aldım...
veee sonunda kuaföre gidip saçımı kestirdimm çok mutlu oldum
ama mutluluğum uzun sürmedi akşam üzerime çay döküldü bacağım ve karnım yandı...çok ağladım ya berbat bişeydi...neyse ki kızıma bişi olmadı...
bugün sabahta erkenden kalktık babam bizi hakiki köy kahvaltısına götürdü
ordan bağımıza gittik kızımı arabasına bindirip gezdirdim sanırım temiz hava çarptı
yarın sabahh babamın arkadaşları kahvaltıya gelicek baya kalabalık bi grup şimdi onun hazırlıkları var
kızlarr süt annesi oldummm:))
komşum doğum yaptı demiştim.yanına ziyarete gittik.bebeğe baktım inliyor.neden böyle dedim ac dediler.annesinin sütü gelmemiş daha.sezeryan oldu ondan bide erken geldi yavrucak.yavruum aclıktan ağlamaya hali yoktu.içim parcalandı.hemen annesine emzirmeyi teklif ettim.izin alıp emzirdim.bi güzel doyurdu karnını sonra uzun uzun uyudu.bidaha emzirmedim bana alışırsa annesini reddeder süt hiç gelmez dedim.hala gelmemiş süt mama vermişler şimdilik.benim için değişik bi duygu oldu 21 yaşında süt anne
offf bencede eskileri kaldıralım bende tam 3 tane şubat kk annesi var grup karışık oldu:44: hem birine 3 aydır paylaşım yapılmamış sildim gitti onuMELOCUM ben biz hamileyken kurmuştum aynı isimdee..onun için 2 tane çıkıyo 2011 şubat anneleri diyee..aynı şekile dışarıya gizli bir grupp..yazılanlar grupta kalıyoo...hatta biz birsürü resim filanda paylaşmıştıkk:))aaynı çatı altında toplanalım yaaaa:))) bölündükk şimdiii..
ya ben grubu sileyimm hep beraber bendeki üyeler sana gelsinn, yada sen sil sendekiler eski olana gelsinn..napalımmm???:26::26:
çok geçmiş olsun canımKızlar ya
Üzerimizde kara bulutlar dolaşıyor sanırım. Bu gün de eşimin dayısı kalp krizi geçirdi.Anjiyo yapıldı hala yogun bakımda
Biz de moraller sıfır. Akşam üzeri geldik eve çocukları yıkadık şimdi ikisinin de uyku zamanı. Eşim Kaanı uyutuyor, ben de Asyayı...
Geçmişe bakamadım kusura bakmayın.şimdi biraz okuyayım.
amaaaaaannn takma kafana erkek milletini değiştiremezsineşime çok sinir oldummmm... moralim bozuk biraz konuşalım dedim... tamam konuşalım diyor ama devamı yokkk. neyin var canın neye sıkıldı insan bi sorar.. sonra laf çarpıtıyorum böyle susmana sinir oluyorum diyee yine ee konuşalım diyor ama bu kadar.. en sonunda ne konuşalım ne sorayım dedi bende sinirlendim aman bişey sorma dedim sinirli sinirli aldım kızımı doyurdum o sırada uyumuşş daha da sinir oldum ama ben bunun acısını yarın çıkarmaz mıyım.. eşim çok iyidir hoştur ama kavga anlarında hep susar yada benim moralim bozuk olunca fazla üstelemez benim açılmamı bekler bende istiyorum ki o üstelesin sorsun.. kaç defa konuştuk, nasıl davranmasını istediğimi söyledim tamam diyor ama sonra gene aynı.. bazen çok mu üstüne gidiyorum diyorum ama günlerce evde olup bir sürü misafir ağırlayan benim onun beni şımartması lazım diyorum..offf offf
slm hanımlar hepınızı çok özledım benaklım hep sızde ama pc bozuldu ve şuanda yok yenı bıtane bulana kadar belıycem sabırsızlıkla...bu gecelık kayınımınkını aldık eşimden anca sıra geldı bana...yazdıklarınızın çoğunu okudum hastaa olan bebişlere gecmış olsun sıkıntılı gun gecırelere allah yardımıcınız olsun dertler sıkıntılar hepıunızden uzak dursun ınşallah....
bende zorlu gunler gecırıyorum oğlum sünnet oldu onla uğraştık...kaynanamlarla aramız bıra limoni oldu tabıkı onların yuzunden...oyle çocuklarla gecıyo zaman havalar duzelemedı bırturlu gezemıyoruzda..bu hafta 2.ay aşımızı olcaz korkmaya başaldım şimdiden...benım oğlan memeyı pek ıyı almıyor hep savaş içersındayız...umarım duzelırbenımkı ıyıce sallanmayıda ıstıyo sallıyom sallıyom uyutabılmek ıçın ...snırım ek gıdaya bıraz erken başlıycam belkı 4.aydan ıtıbaren başlarım...benım gıbı düşünene annelerden tavsıyeler beklıyorum tabııı eşim ozaman kadar yenı bır pc alırsa ay çok zo beğenen bır kocam var gunlerce araştırır gemı okyonuslar kadar sabrı var maşallah....ona sen hayatta yaşlanmazsın dıyorum okadarkı sabırlı bense tam tersı bışeyy ıstedımmı anında olmalı..ay çok konuştum buraya dönmeyı sabırsızlıkla beklıycem çok şey öğrenıyorum çunkı sızlerden...öpüldünüz sız ve guzel yavrularınız....
Kızlar günaydın herkese iyi pazarlar bu arada daha öncede yazdım ama kimse hoş geldin demedi bu arada erva yağmurum biraz rahatsız doktor kalbinde 2 tane delik var dedi dogdugundan beri kontrol altında cuma gunu gittigimizde doktor biraz kapanmış oldugunu söyledi inş tamamen kapanır da ameliyata gerek kalmaz.şu an ilaç tedavisine devam ediyoruz.dua edin lütfen
Kızlar günaydın herkese iyi pazarlar bu arada daha öncede yazdım ama kimse hoş geldin demedi bu arada erva yağmurum biraz rahatsız doktor kalbinde 2 tane delik var dedi dogdugundan beri kontrol altında cuma gunu gittigimizde doktor biraz kapanmış oldugunu söyledi inş tamamen kapanır da ameliyata gerek kalmaz.şu an ilaç tedavisine devam ediyoruz.dua edin lütfen
melocum; bu yeni face e nasıl üye olacağız?
kızlar fns93,manik ,lal,romeo arkadaşlarımızdan birine özelden face adresinizi yazın eklenirsiniz bana özelden face yaz ben eklerim seniSelam kızlar bugün kv -kp geldiler hiç giremedim aklımda burda kaldı gözümden uyku akıyo ama buraya bakmadan yatamadım sayfalar birikmiş yine ara ara bakabildim face bende üye olmak istiyorum bugün bi tanesine oldum ama o eskisi sanırım çünkü çok aktif deil
canım yaaa..nerelerdesin ..çabuk bilgisayarlanır da dönersin inşslm hanımlar hepınızı çok özledım benaklım hep sızde ama pc bozuldu ve şuanda yok yenı bıtane bulana kadar belıycem sabırsızlıkla...bu gecelık kayınımınkını aldık eşimden anca sıra geldı bana...yazdıklarınızın çoğunu okudum hastaa olan bebişlere gecmış olsun sıkıntılı gun gecırelere allah yardımıcınız olsun dertler sıkıntılar hepıunızden uzak dursun ınşallah....
bende zorlu gunler gecırıyorum oğlum sünnet oldu onla uğraştık...kaynanamlarla aramız bıra limoni oldu tabıkı onların yuzunden...oyle çocuklarla gecıyo zaman havalar duzelemedı bırturlu gezemıyoruzda..bu hafta 2.ay aşımızı olcaz korkmaya başaldım şimdiden...benım oğlan memeyı pek ıyı almıyor hep savaş içersındayız...umarım duzelırbenımkı ıyıce sallanmayıda ıstıyo sallıyom sallıyom uyutabılmek ıçın ...snırım ek gıdaya bıraz erken başlıycam belkı 4.aydan ıtıbaren başlarım...benım gıbı düşünene annelerden tavsıyeler beklıyorum tabııı eşim ozaman kadar yenı bır pc alırsa ay çok zo beğenen bır kocam var gunlerce araştırır gemı okyonuslar kadar sabrı var maşallah....ona sen hayatta yaşlanmazsın dıyorum okadarkı sabırlı bense tam tersı bışeyy ıstedımmı anında olmalı..ay çok konuştum buraya dönmeyı sabırsızlıkla beklıycem çok şey öğrenıyorum çunkı sızlerden...öpüldünüz sız ve guzel yavrularınız....
aynen....aynı şeyler..çıldırdı dün emmmedi emmedikçe çıldırdı ben de biberon vermedim en son saç kurutmayla emzirmeyi başardık süt var ama emmiyordu sonunda emdi ve uyuduslm kızlar..2 gündür foruma giremedim..dün tüm gün emizlik yaptım..işlerin bir kısmını bitirdim..bugünde çok geç kalktım evi topla yemek yap derken yine akşam oldu..
kızlar benim kızın uyku düzeni değişiyor(((akşam 9 gibi uyurdu şimdi 12 de anca uyuyor.birde emzirirken ağlıyo baya..ayaklarını ittiriyor..kendini geriye çekiyor..sanki bir yeri ağrıyo gibi..sonra göğsümden alıyorum...kucağımda gezdiriryorum susuyor..sürekli her akşam aynı şeyi yapıyor..bazen sinirlerim oynuyo..
sizler nasılsınız..geçmişi de okuyamadım..yarın okurum artık..hepinizi öpüyorum ..ii geceler..
nesli hoşgeldin bu arada 51 haftalık hamilesinKızlar günaydın herkese iyi pazarlar bu arada daha öncede yazdım ama kimse hoş geldin demedi bu arada erva yağmurum biraz rahatsız doktor kalbinde 2 tane delik var dedi dogdugundan beri kontrol altında cuma gunu gittigimizde doktor biraz kapanmış oldugunu söyledi inş tamamen kapanır da ameliyata gerek kalmaz.şu an ilaç tedavisine devam ediyoruz.dua edin lütfen
selam kızlar
pöfff bıktım bu avmlerden kafam şişti resmen yaaa insan uğultusu müzik zıngırtıcı çocuk çıngırtısıı pöfff valla havalar bi güzelleşsin ayağımı sokmıcam avmyeee
neyse epey gezdikk yemek yedik alışveriş falan yağptık oğlum uyudu uyandı etrafa bakındıı falan eve geldik aahh bi kaka yapmışşş maşallah yanii.neyse karnını doyurdum altını temizledim falan babaya sepetledim içerde uyuttu heraldeki sesleri çıkmıyoo
akşama misafir geliyoo gitmeden evi süpürmüştüm gelincede sildimm hazır bişşiler aldık zaten dışardann bekliyoruzz
mervecim çok geçmiş olsun canım yaa inşallah önemli bişi diildir,
nurcum sanada geçmiş olsun en az 5 kere vücudunun bilumum yerlerinden yanan biri olaraktann yanığın ne fena bişi olduğunu çok iyi bilirim.neyseki ucuz atlatmışsın aman prensese bişi olmamış çok şükür.
sorgunlu ne guzel cok sevaba gırmıssın canım
evrıdıkı cok gecmıs olsun Allah daha beter haberlerden korusun canım
nurcum gecmıs olsun oncekı gun benımde avucuma sutlac dokuldu kaynar kotuydu,bepanten anestol ve sılverdın karıstırıp surdum 2saatte falan gectı
emel, merve, nur, evridiki hepinize geçmiş olsun
bizde wee nin tırnak makası var onu kullanıyorum memnunumgünaydın kızlar
sabahın köründen beri sizi okuyorum bitti sonunda
bende uyu oynayı eylülde 1 kez denemiştim hiç beğenmemiştim şimdide normal prima kullanıyorum mavi paketlilerden
çünkü premiumcareide begenmedim ben:)[
QUOTE=Evridiki;18841973]biz de nukun tırnak makasını kullanıyoruz. eşim kesiyor ben cesaret edemiyorum.
Herkese cok tesekkur ederim allahım bütün yavrularımıza saglık sıhat versin melocum isin icine girince o kadar cok sey ögreniyorsun ki her deligin farklı önemde oldugunu hepsinin farklı tedavisinin oldugunu yagmurumunki biraz riskli allahım yardımcımız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?