evet canım eltim vermişti 40ından sonra evde kullandım bazen o ara araştırdım 1.aydan sonra kullanılabiliyomuş baş destekli olanlar şimdi ara ara kullanıyorum saglık açısından öneriyo doktorlar canım ama pek de rahat oldugunu düşünmüyorum 6 kg yu taşırken kollar ve sırt agrıyo
bizimki başına bir şey değdimi isyan çıkarıyor eldivenleri atalı da çok oldu..:))ben bebeğime şapka hiç takmadım.eldivenide çıkartacagım artık.elini tanıması için
lierac çatlak kremi canım ben hamileyken kullandım çatlağım yok ama göğüslerimin alt kısmına dikkat etmemi harita gibi.oluşmasını önledi sanırım olanları da geçirir ben kullanmaya devam ediyorum aklıma gelirse tabi ..umarı göğüslerimdekilerde geçerkızlar benim göbeğim çok iğrenç.çatlak dolu.birde göbek kaldı.çok kğ aldım zaten.67 ile hamile kaldım şimdi 85 ne yapacagım.moral sıfır
hepsinde var o zaman bu sorun bizde de oluyçünkü..kızlar yukarda yazmayı unutmusum biz bugun doktora gittik kontrolümüz vardı hırıltısı var ve abzen emerken yada tükürügü bogazına kacıyor dedim iyice baktı cigerlerini dinledi kalbine falan baktı en son boynuna baktı kızımın bogazında birsey göstrdi inip kalkıyordu nefes aldıkca içe giriyordu adını söledi cok korktum o an önemli bişimi diye panikten unuttum sonra 1bucuk yasına kadar kendisi gecer sizinki hafif daha erkende gecebilir ama sizi bu sürede korkutur sık sık bogazına kacar hızlı nefes alır onun dısında bir zararı yok cocouga rahatsızlık vermez dedi sizce baska bir dotora daha götürmelimiyim?cocuguda doktor doktor gezdirmek istemiyorum ama yinede emin olamıyorum sizin ikrinizi alayım dedim?
kangurudan bende korkmuştumama iyi bişeymiş kalça çıkığı olmasına engel oluyormuş ..bende alacam ...canım siz kanguru kullanıyormusunuz? bi zararı olmuyormu? ayy ne rahatlık o kanguru yaa.. ama daha erkendir diye kullanmıyordum ben de..
hacettepeli olmak daha da bir başka :))Gazili olmak ayrıcalıktır. Heh heeyttt
ay bak şu akıntı işine sinir oldm şimdi,rengi de garip benmkinin bi dr.a gidim ben bari..kızımla ekmek aldık geldik arabası arabada kalmış eşimi aradım oda araba bende dedi artık kanguruya koydum bakına bakına gittik dönüşte uyudu bileee şimdi yatırdım bende yemek yiyim barii aslında uyumasaydı gezcektik daha hava pırıl pırıl güneşti
canım bende adet olmadım 2-3 gün lekelenme şeklinde oldu
akıntım normal benim ama bazen fazlalaşıyo tekrar dr.uma gitmeyi düşünüyorum
burcu yaaa içimi rahatlattın eşime diyorum biraz zor gibiydi felan die çok vakit kaybettim matemetikte diyorum o bana kızıyo ee çalışmadın ki hiç tabi zor gelir die tabii kendisi hiç bi sınavdan 95 altı almadıgı için (les,kpds,uds,kpss)
ay bak şu akıntı işine sinir oldm şimdi,rengi de garip benmkinin bi dr.a gidim ben bari..
walla için rahat olsn cnm cidden benm grdğm alesler içinde karşılaştğm en zor matemetik bundaydı.
ay eşine de maşallah cnm ya,darısı başımıza artk ne diim
allahım üds den 95 i görsem allahtan başka ne isterim ki yaaa
ama 72,5 aldm en yüksek o da zar zor yani,şimdi kpdsye grcz bakalım nolck,onada izmirde giricem,bebekle nası gdcm nası yaparız ne ederiz bilmiorm hiç,offf ne btmez çilemz varmış ya
ay cnm bu arada bu alesin iptal olma durumu varmış bilmiorm biliomsn
ya göğüslerde çatlak demişsnz de benmkiler ççok fena oldu kızlar ya,kıpkırmızı çatlak dolu btn göğsüm nası sinir oldm, e 75 beden giyiyodm hamile kaldığmda şimdi oldu 95hamilelikte çatlamadı bi de emzirmeye başlaynca oldu hepsi.lazer tedavisi yaptrcm ikinciyi de doğuriim emziriim de..
bi de sarkıcaklar die çok korkuorm siz önlemek için bişi yapıomsnz?
canım eşim odtü mezunu normal dil sınavından yüksek alması tabii darısı başımıza
dün altyazıda okudum bi haber kanalında ama tam bilmiyorum kitapcıkların bazıları eksik ve yanlış basılmış heralde
slm kızlar nasılsınız?
ben bgn sbhın körnde sınava girdim yine,alesim bu aralıkta doluyodu inş yükseltmişimdr
cuma günü uygar aşılarını oldu,ben değil aşı odasında o katta bile duramadım,üst kata çıktım orada da zırzır ağladım..
kıyamam nasıl bağırdı üst kata kdr geldi sesi,çok kötü oluyorum ben bu aşılarda yaaa
snra bi kipada dolandk,akşamına misafir gelicek die kipanın pastane reyonundan börek kurabiye ev tipi bişiler aldık,eşim bizi eve bırakp okula gtti,uygar biraz uyudu snra uyandı bir ağladı bir ağladı sanki biyeri kopmuş gbi,hiçbi şekilde susmuyo böyle nasıl krktumm,artk bende ağladım onla çaresiz kalınca..
eşimi aradm erken gel die,neyse ki o gelene kadar sustu uyudu,içim parçalandı.
o gece de uyumadım ben ateşi çıkar fln die korkudan sbha kdr oturdm başnda dakika başı ateşini ölçtm,yükselicek gbi olduğnda üstnü açtm fln.
en yüksek 37,8 e çıktı,37,5 i geçerse fitil ver demişlerdi ama ben vermedim,eğer düşmeseydi sirkeli suyla silicektm zaten ama allahtn hemenck düştü üstünü açınca.
perş de normal kontrolümz vardı,çock cerrahına da gittik cuma gnü sünnet olucak oğlum. ama ben çok korkuyorum kızlar acayip tedirginim,bi haller oldu bana ya geceleri fln uyuyasım gelmiyo böyle çocoğun başnda otrmak istiyorum böyle.
dün de spora fln gittm işte,ay walla çok ii geliyo,eşim de saolsn anlayış gösteriyo,tek başına bakıyo çocuğa ben spora gdnce.
bgn de hava güzeldi,sınavdn snra bebek arabamızı da aldk çarşıya indk yürüdk,çay bahçesnde otrdk fln,ii oldu,çocuk da hava almış oldu.
böyle işte,ne zamandr da giremiorm bakamadım geçmişe,birikmiş
ya az önce buradaki topic lerdeen birinde tv nin zararlarını konuşmuşlar geç konuşmasına bi yere sürekli sabit bakmasına ve kendisini sanal dünyada hissetmesine filan neden oluyomuş...offf yaa ben ceren i arkası dönük şekilde tv nin bulunduğu odada tutuyordum gün boyu canım sıkıldı çok....
kızlar tv'den konuşmuşsunuz...ben ingilizce öğretmeniyim,dil gelişimi için tv kadar zararlı bişi olamaz,öncelikle çocuk dile aktif olarak katılmalı tv karşısında pasif izleyici sadece,onunla siz konuştuğunuzda sesler çıkarıp tepki verir ama tv'ye öyle bakar,1 saat bile aralıksız bakabilir bazen...
gözler için de zararlı odaklanıp kaldığı için göz kaslarını çalıştıramaz ki bu onun için önemli bişe şuan.
ve en önemlisi yapılan son araştırmalar 2 yaşına kadar bebeklerin kesinlikle tv izlememsi gerektiğini ortaya koyuyor,birsürü sebebi var internette okuyabilirsiniz...
kızlar bi de sizinle bişi paylaşmak istiyorum...
hani şu ıslak mendiller var ya...
çok zararlıymış...onları beyazlatmak için farklı kimyasallar kullanıyolarmış...o yüzden mümkün mertebe kullanmamak lazımmış...yada kullanmadan önce suyla yıkayıp öyle kullanmak lazımmış...
bizde hiç şapka takmamıştık doğduğundan beri.şimdi nefret ediyo şapkadan kafasının üstüne bişi gelsin hemen bağırıyoo.dışarı çıkarkende zorla takıyoruzzz.eldiveler 1 haftadır çıktı uyurkende takmıyorumm çok mutluu bendee onun elleriyle oynamasını emmeye çalışmasını cok cok ses çıkarmasını izlemek çok güzellben bebeğime şapka hiç takmadım.eldivenide çıkartacagım artık.elini tanıması için
aynen yiğit de öyle 1 dak. durmuyo ya kucağa alıp ayakta gezicez yada oyun oynayacak yoksa başlıyo ağlamaya. sabahın köründe eşimle tartıştık 5 buçukta oğlumun genzinden hırıltı geliyodu gece boyu sonra acıktı emzirmek istedim ememedi sanırım genzi tıkanmıştı.serum fizyolojik damlattım öksürmeye hapşırmaya başladı bende korktum eşimde bana bağırıyo niye korkuyosun diye bende sen uyu karışma işe gideceksin dedim bi anda sinirlendi sen uyurken ben baktım gece çocuğa dedi halbuki bende uyumamıştım çok zoruma gitti üzüldüm ağlattı beni gıcık sonra da aramış özür diliyo...
ben selcuk mezunuyum canım.bizim iki defa oldu öyle bendev uyardım cok agladı dayanamadım bugun doktora söyledim surup verdi artık onu kullanırım.Ben de özel eğitimciyim, nerden mezunsun canım? Ben Gazi Üniversitesinden mezunum :)
Ben hiç kakasını uyararak yaptırmadım, yaptırmam da...
Kaan bebekken 7 gün yapmamıştı o zaman doktor fitil vermişti. Kansuk gliserin adı... Evde var çok zor da kalırsak ondan yaparım ama uyarma taraftarı degilim...
bizim sinirlenince aglayınca degil canım uyurken falan öyle oluyor emerken nefes nefese kalıyor hızlı hızlı soluyor bazen normal nefesleride hırıltılı oluyor her cocukta olan hırıltı seklinde degil yaniherkese günaydın
cnm yaa o hırıltı Öyküde de var.sinirlenince ağlayınca falan hırıltı oluyo böyle sanki çok zorlanıyomus gibiama normalde yok.sizinki dde öylemi yoksa süreklimi???
ögretmenim canım bende izin olayında falan yazmıstım.baya ögretmen var sanırım aramızdahepsinde var o zaman bu sorun bizde de oluyçünkü..
canım her cocukta olan gibi degil bende önce öyle sanmıstı süt falan birikiyordur demişlerdi doktorda önce olur hırıltı normal dedi bende nefes nefese kalıyor gibi oluyor deynce bi bakalım ozaman dedi bogazında o inip kalkan cukuru farketti
kangurudan bende korkmuştumama iyi bişeymiş kalça çıkığı olmasına engel oluyormuş ..bende alacam ...
kalça cıkıgının sonradan olma ,ht,mali varmı?yani kontrolde normal cıkıp sonrada olusabilir mi?
hacettepeli olmak daha da bir başka :))
öğretmenler foumu gibiyiz .arzu ssenin öğretmen olduğunu bilmiyordum .evridiki izin olayını ne yaptın sen ??
kızlar siz bebek arabası kullanıyormusunuz.eşim erken diyor.hangi marka alalım.tavsiye ettiğiniz ve fiyat varmı
kızlar siz bebek arabası kullanıyormusunuz.eşim erken diyor.hangi marka alalım.tavsiye ettiğiniz ve fiyat varmı
ya göğüslerde çatlak demişsnz de benmkiler ççok fena oldu kızlar ya,kıpkırmızı çatlak dolu btn göğsüm nası sinir oldm, e 75 beden giyiyodm hamile kaldığmda şimdi oldu 95hamilelikte çatlamadı bi de emzirmeye başlaynca oldu hepsi.lazer tedavisi yaptrcm ikinciyi de doğuriim emziriim de..
bi de sarkıcaklar die çok korkuorm siz önlemek için bişi yapıomsnz?
selam kızlarr
dün ilk defa oğlumsuz dışarı çıktık eşimle.yağmur vardı hava bozuktu götürmeyelim dedik emzirsim uyutum anneme bıraktım gittik ama ne gezdiğimden ne konuştuğumdan ne yediğimden bişi anladım zevk almadımm.aklım hep oğlumdaydı acaba uyandıımı ağladımıı halbuki ben evdeyen bile ağlasa annem susturuyooo.kaç kere aradım hemen dönmek istedimm
yavrunm oda uyumuş uyanmış annem mama yapmış azcık onu yemiş hemen bidaha uyumuşşş.eve geldimmm ahh bi özlemişimm sanki ne kadar ayrı kaldıkk
akşama misafirler geldii.7 yaşında bi kızları vardı çok seviyo benide bebeğide hep peşindeydi valla 20 tane misafir beni yormuyo ama 1 çocuk beni mahvediyo sürekli gözetlemek istiyoo takip istiyoo.altını değişirken yanımdaydı arkamı bile dönmedimm bezi kenara koyarken az daha kucağına alıyoduuu kaldırmaya çalışıyoduu valla ne ara yaptı anlamadımm şaşırdımm kaldımm
yaa benim oğlan ne güzel geceleri 3-4 saat uyuyoduu aşıdan sonra gitti o uykuda öfff 2 saatte bir uyanıyoo gazı oluyoo uykuya hemen dalamıyooo bende uykusuz kalıyorummm geceler bozuldu yaaa
bugünde bi salak gibiyimm yaa kafamm böyleee kazan gibii.uyudu zorla ütü yaptımm biraz dinleneyim dedim daha yemek yapılacak banyo yapıcamm onuda bidahaki uyumada inşallahh..üstümde bi ağırlık varki sormayınn
doğru ya şimdi hatırladım canım ....ne yaptın ekletebildin mi ...en azından şubat tatilini eklemiştin sen ..memurumuz 23 mayıs dedi bana göreve başlama tarihi ..ögretmenim canım bende izin olayında falan yazmıstım.baya ögretmen var sanırım aramızda
oofff benimkide kucağa alıştıı yaaa hele biri gelince anlıyoo illa birisi beni alır kucağına diye ağlıyo kucağa gidiyo.yalnızkenn ben almıyorum mızırdanıyo mızırdanıyoo almayınca umudu kesiyoo.
dün akşam hele çok ağladı mememi emmedi nasıl korktumm artık emmeyecek diye açtıda yanii eyvah dedim 2 kere mama verdim alıştı galiba dedimm bi üzüldümkii sormayınn.tam mama hazırlayacaktımm annem sakinleştirdi uyuttu yaptırmadıı.öyle sıkışınca mamaya baş vurma sütün var olmazsa verirsin dedi yapmadım iyikide yapmamışım sakinleşip uyku arasında aldım emzirdim emdi çok şükür doyurdu karnını
eşim benide sinir ediyo arada.habireee talimat veriyoo yok altına baktınmıı damlasını verdinmi gözüne masaj yaptınmıı çorabı sıkmışmı bak ayyyhh diyorummm o söyleyince inadına yapasın gelmiuoo.aman hele o sorunca es kaza aa unuttum vermedimm yapmadım dediysem heleeee aman amaann bıd bıdıııı.unuttuysamda sölemiyorum artık hee yaptım verdim diyorumm.geçende sinirlendim verdim kucağına öyle sormakla olmuyoo al kendin yap dedimm.valla bi gün cinnet geçircemm
canım bizim kızda çok acıktıgında sinirlenip emmio hiç mama verme bence sakinleştirip biraz uyut sonra kendi yapışıyo memeye
benim eşimde aynı senin eşin gibi emir veriyo sanki o annesi sürekli o bakıyo da ben işten gelmişim gecen patladım zaten yeter yaa üslubuna dikkat et die şaşırdıgeldi sırnaştı felan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?