2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Gözde sanırım geç kaldım ama mükemmel bir pogaça tarifi. Ben hep bundan yaparım.

3 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşıgı tuz
yaş maya
un (aldığı kadar)
istediğiniz iç malzemesi

Canım pamukçuk olabilir belki. Karbonatlı su ile sil.

Ben izni eklettim 3 mayısta bitecek.

Canım ben çiğ kadayıftan yapmadım. Hazır marketteki kadayıftan yaptım. Kavurmadım da zaten onlar kızarmış oluyor. Altına üstüne serptim

Şenay sen torba yasa ile aktarılacak olanları ekletmedin mi?

Bu arada benim şu meşhur misafirler çarşamba günü geliyorlar.

Bu defa daha az menü yapıcam. şanslarına küssünler. :26: Bir de börek içlerini hazırlıcam fırına göndericem. evde pişirmeyecegim.
Ama yarın yine de büyük iş bekliyor beni.

Son düzenleme:
iyi akşamlar arkadaşlar. ben 2011 m annelerindenim.bebişim bugün 39 günlük. yaklaşık 15 gündür yeşil kaka yapıyor. ateş kusma yok. arada 3-4 defa kırmzı sicimler gördük. kanmış. 10 gün önce doktora gittik gaita tahlili yapıldı. 2-3 lökosit çıktı. doktor nidazol diye bir ilaç verdi. ilacı günde 1 ölçek 3 kez içilmesi gerekiyordu. bu 12 çay kaşığı yapıyor çok fazla geld. ağız dolusu kusdu. ben ölçüyü azalttım ama içmemek için direnç gösterdi. geri tükürdü kustu vs. neyse tam sarı oluyor gibiydi ilacı bıraktık. tekrar yeşil kaka yapmaya başladı. bugün yine doktora gittik. tekrar tahlil yapıldı. nadir lökosit parazit yok çıktı.yai alillere göre sorun yok. doktor nidazola devam dedi.ama sağlıklı görünüyor dedi. bu arada emiyor kilo alıyor. anladığım kadarıyla önlem amacıyla ilacı verdi. ilacı verdim tekrar kustu. 7 kere kaka yaptı bugn. bu doktorlara güven olmuyor. doğru düzgün açıklama yapmıyorlar. çok sinirim bozuldu artık. herşey normal gibi tek yeşil kaka anormal. ne yapayım. ilacı içirmeyeyim diyorum ama ya ateşlenirse bu sefer hastaneye yatırırım dedi.içinizde benzer durumu yaşayan var mı. .
bebişlerinizle beraber sağlıklı mutlu günler

kızlar arabayla yalnız gıdecek arkadaslar endıse etmeyın ben ılkınde 22 gunluktu tek basıma ana kucagında goturdum muzıgı acın zaten arabada sakınlıyor sonra 3kere daha yalnız goturdum en son asıdada..endıse etmeyın mecburuz ayaklarımızın ustunde durmaya

ewet canım kadayıfları çok sert oluyo.. öyle ki bazen robottan çekiyorum

selam kızlar ben geldim nasılsınızzz

yarın saat 8de kuzenlerim geliyoo bütün gün gelemiciimm.çok kaynatmayın olarmııı okuyamıyorum sonra
akşam yemekten sonra babannemize gittikk.pek sevindiler özlemiş dedemizzz.arabada uyudu hemen halbuki yok 5 dk bile sürmedii.ordada uyudu biraz sonra uyandıı kucaktan kucağaa gezdii.

gelince de emzirdimm yatırdımm.bu akşam kundak yaptım sanırım 2 gecedir sık uyanmasının sebebi kundak yapmamam.olabilirmi acabaa.elleri serbest olunca sık uyanıyor.bakalım bu gece nasıl olacak.

hoşbulduk.teşekkkür ederim.bu arada kilo bakımından da takipçinim.kilo 81

ayy kilo((( bugumlerde iyice cozuttumm..cuma günü eksiye değilde artıya gitcem galibaa:)

kız vermeyin şöyyle güzel tarifler..accık yediklerime dikkat etmeye çalışıyorumm..dayanamıyorumm..

daha da azını hakediyolar yaa neyseeeee:)))))))))

canım çok geçmiş olsunn..başıma gelmediği için yanlış yönlendirmek istememm..üşütmüştür diye düşünüyorum ama bu kadar uzun sürer mi bilmiyorumm..kan meselesine gelince ufakken 2 kez benim oğlumdanda geldii..çok korktum ama normal dedi doktorr..
tekrar çok geçmiş olsunn..

ayy canım ne güzll anlatmısınn..ama cesaret edemedimm iştee..aslında denesem bir kezz daha sonra hiç çekinmemm..

22.02.2011de 08:08 de kızım doğdu canım :)

ayy ne güzelll..gün-deş mi diycez şimdii:))))11.18 de doğdu benim oğlumdaa:))))

hoşgeldin canımmm
benim şebek te yüzünü elleyip kendini uyandırıyooo..ama kundak yapmaya çalışınca da kollarını hareket ettiremediği için sinirlenip daha da çok ağlıyo..asabi böcekk işteee

Annelik; sabahin bu saatinde uyanip ,acaba bebegim kac dk icinde uyur hesabini yaparken ,bebeginin yatagindaki oyuncaklara bakip gulmesini izleyip,asla uyumayacagini anlamaktir

Baby Einstein videoları konusunda cok değişik fikirler var. Ben erken cocuk egitimi bölümü mezunuyum ve hocalarım bu tür videoların pek de faydalı olmadıgı görüşündeydiler. Cocukların çevresindekilerle diyalog kurup iletişim halinde olarak daha cok sey öğreneceklerini savunuyorlardi. Açıkcası bu yüzden kendi cocuğuma izletmeyi pek düşünmüyorum.

canım sen lohusa şekeri almışsın...o benimkinin çakması...sen benim dediğim malzemeleri al aktardan, bişey yok düdüklüde 45 dakka pişircen onu 1 hafta içcen...o lohusa şekerinide renk vermek amaçlı at pişirirken içine..baya baharatlı hafif acılı bişi oluyo...üşenmeyin deneyin nolur... yalvarttınız kız şurdan beni...görende aktarlardan komisyon alıyom sancak
bende kızım ameliyat olcağında 23günlükken,eşim çalışıyodu tek başıma dra götürmüştüm..ağlaya ağlaya sürmüştüm..kendine güvenmedinmi kimse güvenmez..güçlü olmak lazım..en azından bebeklerimiz için

bu arada günaydın kızlar...ben yine kızımı emzirdim sütümü sağıyom...buğün aşımız var...inş canı yanmaz kızımın...kaç gün yıkamayın diyolar kızlar...ona göre yıkıyem kızımı olmazsa buğün...ateş falan oluyo diyodunuz sanki...calpol vereyim...çarşı pazarda gezeriz hava güzel olursa...eşim izne çıktı güzelleşsede havalar bol bol gezsek keşke...dün tutturdum rüzgarlı havada attık bebek arabasına kızımı yürüyüşe çıktık...içim bunalmış 3 gündür yanlız yanlız...iyi geldi..buğün gitceğim sağlık ocagıda annemin evin altı...küsüzya halen..teli bende kalmış..çıkemde verem..ay hiç gönül felan alasım yok ama..eşim yokken beni 3 gün yanlız bıraktıya...sanki işi var oda yanlız..uyuz işte inat..eşimde çok kızmışta bişi diyemiyo bana..napem anneme laf söyletmem,kendimde onun yanında söylemem ama çok pis kızdım bu defa...neyse ben gidip yatem biraz daha...öptüm hepinizi

Son düzenleme:
günaydın kızlar bebelerim,ze bol uykulu bize bol sütlü bir gün olsun.bugun hava güneşli gibi ayy içim acıldı valla sabah güneşi görünce

günaydın kızlar
dün gün boyu dışardaydım
eşim eve geldi 1 gibi ben bi çıktım akşama kadar gezdim birkaç iş vardı onları yaptım bolca alışveriş yaptım
Eylüle Ezgiye ciciler aldım
aktara gidemedim avm ye ters düşüyordu

eşime aldırayım bugün şerbet malzemelerini bari
zaten kilom olmuş 96 bide şerbet içeyim ohhh 1 ayda 100 olurum kesin
aman sütüm olsunda 2 hafat diet yaptım zaten yoktu hepten kesiliyordu az kalsın 2 gündür çocuk hep mama yedi 2 kez beni emdi
önceden hep beni emiyordu 2 kez mama içiyordu
onun için çok sıkmayacağım artık
şimdi kız uyurken akşamdan kalma bulaşıklar var onları makinaya yerleştireyim
malum o yorgunluktan sonra akşam 9bucukta uyumuşum

bu arada popo uyarmaktan bahsetmişsiniz
evet herzaman uyarılmaya bende karşıyım ama fitilde uyarma gibi hatta o içine giriyor
sonucta öyle yada böyle çocuk kendi yapamıyor müdahele ediyoruz
ben uyarıyorum derken içine sokmuyorum sadece poposuna zeytinyağı sürüyorm kolayca yapsın diye
eylülede çok kullanmıştık fitili çocuk çok acı çekiyordu uygularken şurup yazmışsınız o olabilir bak
eskiler daha bize sabun parçası koparıp sokarlarmış fitil gibi işte yumuşatsın diye
çokta takmayın yani bir problem olmaz dr a sordum ben zeytinyağı sürebilirsin hatta içirebilirsin dedi:)

günaydın kızlar

gece bi şapurtu sesiyle uyandım bi de baktım Öykü ellerini emiyo ama o ne şapurtu öyle ki beni uyandırdı yani bi düşünün tembel kızım bnm ağlamıyo da şapurtuyu duy da emzir beni anne der gibi eşim de uyandı o sese baya bi gülüştük gecenin bi yarısı
bugün temizlik yapıcam kızlar.pek gelemem okuyamam sedanın dediği gibi çok yazışmayın yaaa okuyamıyom sonra hem siz de temizlik yapsanızya yaa

cnm tarif için tşkler ama bişi sorucam ben hiç yaş mayayla poğaça yapmadım.biraz açıklarmısın nasıl kullanılıyo?? ya da kabartma tozuyla da olurmu bu???

günaydınn julii bana acilen şu kremşantili kurabiyenin tarifini yazarmısın

günaydın cnm :)
1 subardağı sıvıyağla 1 paket toz kremşantiyi karıştır iyice sonra da 2-3 su bardağı un ekle.kurabiye hamuru gibi bi kıvama gelince de küçük küçük yuvarlaklar yap.ben üzerine çatalla şekil de veriom.istemezsen yapmayadabilirsin.fırından çıkınca da pudra şekeri.büyük fırında yapacaksan 2 ölçü yap istersen.bi de çok çabuk yanıyo fırındayken dikkat et

aynısı bizdede oluyo canım arada patlıyo falan kv emmekten olur demişti

bende fizik öğretmeniyim.bende eylülde ücretsiz düşünüyorum.çok z
or bebeğimi bırakmak başkalarına.

branştaşım ama malesef ben atanamayan fizikçilerdenm

aman onlara bi kuru çay yeter :))

ben beişime kullanmadım ama benim eşim nidazolun mümessili akşama ona sorıyım bi benim biliğim nidazol mantar ilacı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…