2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

buarada herkese günaydın umay 6:30 da kalktı 8 de yattı 9 da yine kalktı halbuk ben bu kız hamileyken öğlene kdr uyuyodum :)))

arzuu gel çay içelim

çok teşekkür ederim canım ya öğleden sonra annemin velileri gelicek....bende kendini enginar zanneden kabak la senin kurabiyeden yapim dedim becerebilirsem....

selam kızlar haftasonu migrostan dönence almıştık 12 tl %50 indirim vardı,oyun halısı kalmamış 35Tl olandan başka migroslarda var mı acaba sanal markette de yoktu..dün onu kurduk çok sevdi dönenceyle konuşuyor gülüyor onlara falan ilk açınca beyaz gürültüye benzer bi ses çıkıyor sonra sesini yükselttikçe de çocuk müzikleri çalıyor bi de banyo yaptırdık oğlum onunla oyalanırken uyudu dün gece uyku saati de gelmişti zaten 6 saat deliksiz uyudu dönence güzel bişeymiş ama sürekli izletmemek lazım sanırım onunda zararı vardı..

bugün misafirim var eşimin arkadaşları gelcek, pudingli keki yapıcam, kısır yapıcam kimyonlu hem bana da süt olur diye ama yanına başka ne yapsam çıkabilirsem yufka alıp sigara böreği yapcam çıkamazam milföyle yapıcam artıkın.. ıspanak var ıspanaklı mı yapsam acaba yoksa patatesli mi?

gerçi yemek yiyip gelicez dediler eşimde bişey yapma bi çay kahve içeriz dediler dedi ama olmaz ben alışkın değilim misafirin önüne boş çıkmaya.. ayy bilemedim işte..

cnm tarif için tşkler ama bişi sorucam ben hiç yaş mayayla poğaça yapmadım.biraz açıklarmısın nasıl kullanılıyo?? ya da kabartma tozuyla da olurmu bu???

canımtarifte su varsa suyla süt varsa sütle önce yoğuracağın kapta eritiyorsun sonra suya ya da süte karışınca diğer malzemeleri oyup yoğuruyorsun ;}

canım tatlı öyle zaten şekerle birlikte kavrulunca kıtır kıtır olması lazım hatta hafif yanması lazım tatlının orjinali odur hatta yapıldığı gün tüketmek gerekiyor yoksa yumuşuyor bişeye benzemiyor tatlı

Konu yemek olunca nasıl da iştahlı yazıyorum Allahım sen koru beni.. zaten eşimde dün güya şirinlik yapcak tombişim benim dedi ayy anam nasıl koydu laf bana sen kendine bak önce koca göbeğine bak dicektim de zor tuttum kendimi.. ayy hem canım sürekli bişeyler yemek istiyor hem kilo vermek nasıl olcak bu iş? bi bilen var mı?

gunaydın kızlarrr nasılsınız?sabah 7de kalktık babamızı gonderdık kucakta dolastık bıraz sımıdde uyuyoruz.....temızlık yapmaya nıyetım var bakalım huysuzlanmazsa benım hanım......
kızlarrr yatak odamın gardırobu aynalı benım bız kucakta dolasınca rada aynaya bakıyoruz ordan kendıne degılde bana bakıyor sıpa.....sonrada benı gorunce guluyor
nasıl hosuma gıdıyor sormayın bırde mama saatımız geldıgınde bıberonun ucu agzına degdıgı and bırden ellerıyle bıberonu kavrıyor ve kendı tutuyor reflekslerı cok atık masallah nazlı kızımınn......bazen dıyorum masallah 3 aylık bebek degıl sankı nerde o eskılerın sesszı hareketsız bebeklerı bızımkılerın herseyı bır farklı buyuk adamlar sankı......bazen okadar sasırtıyor ve benı gulduruyor kı sormayın evde sankı tek kısılık oyun sergılıyor sıpacım:)

Günaydın kızlar sabah 6.00'da uyandık ben işlere başladım. Biraz dinleyeyim size bakayım dedim :)

Ben ogluma izlettim. Çok da faydasını gördüm. Önemli olan neyi ne kadar süre ile izlediği. Sürekli izlemesi elbette sorun olur ne olursa olsun.

Günde sadece 15 dk izlettim ben. Dediğim gibi süresi önemli.

Kızlar poğaçayı sormuşsunuz. Deneyin puf puf oluyor. Harika bir şey :)

Şenaycım tatlı olmuyor canım merak etme.

Yapılışını da yazayım.
öncelikle 3 su bardağı sütümüzü, bir tencerece ılıtıyoruz cok sıcak olmasın
sütümüzü yogurma kabına boşaltıp,sıvıyağı da ekliyoruz mayayı içine atıyoruz,şeker, tuzuda ekleyip karıştırıyoruz daha sonra unu yavas yavas ekleyip yoğurmaya baslıyoruz, yavas yavas ve de kabarıyor yogururken bile.
istedigimiz içi koyup istediğimiz sekli verip yağlanmış tepsiye dizip yumurta sürüp 200 derecedeki fırında üstleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz..( susam çörek otuda eklenebilir..)

Deneyin mükemmel sonucu görün :)

Romeo canım :) Kabartma tozu olur mu bilmiyorum ama ben yaş maya ile yapıyorum.

Yalnız daha az yapmak isterseniz yarım ölçü yapın. Çünkü bu ölçüden 2 tepsi çıkıyor...

arzuhhhhh
evet canım hava guneslı olunca benım de ıcım acıldı camları actım havalaandırdım hemen bırde gunes gırdı odaya kendıme geldım.....

patateslı yap canım:)

günaydınn..
sabah klasiklerimiz bitti elvinim uyudu ben de size koştumm.
evridiki teşekkür ederim poğaça tarifi için deneyeceğim

bugün babamız okula gitti 3 gündr evdeydi.iyi oluor şu okullar bi kapansa ...epey rahatlayacağım.

yemek yapmayacağım .üst komşum akşama balık yapacağım çok aldım yemek yapma dedi.ayy..kadınhamileliğimdede şimdi de çok destek oluyor sağolsun keşke ihtiyacı ve fırsatı olsaydıda kızıma o baksayd,ben de makineye ekmek attım onlar öğlen kahvaltı yapıyor sıcak ekmek vereyim bari

kızlar bu arada feysten okudumhavalar 1mayıstan itibaren 20 derecenin üstüne çıkıyomuş,özgür olduğumuz andırr

kızlar bu arada hamileyken sabiha paktunanın kitabını almıştık ya sadece kargo parasına
ordan arıyorlar 212 4445353lü numara 2 saat konuşup kitap satmak istiyor aalmayınca da çok bozuluyor haberiniz ola

kızlar bu arada hamileyken sabiha paktunanın kitabını almıştık ya sadece kargo parasına
ordan arıyorlar 212 4445353lü numara 2 saat konuşup kitap satmak istiyor aalmayınca da çok bozuluyor haberiniz ola

ayyy beni de aradılar 10 günlük lohusaydım kampanya varmış kitap seti satmaya çalıştılar netten araştrcam dedim bidaha da açmadım 153tl dedi bu kdr masraf varken çok gereksiz geldi neyseki bidaha aramadılar..

Kremşantili kurabiyeyi yaptım kolay olduğunu tahmin ettim ama bu kdr kolay olcağını bilemezdim sonuçta kurabiye hamuru zor toplanır diyorum ama yaptım şimdi fırında inşallah güzel olcaık..

şimdi de sırada pudingli kek var ne zamandır iki tarif de aklımda yapamamıştım misafir bahane oldu yapıyorum :}

kızlar günaydın dünden beri alıntı yapıyorum vallla son 2o sayfada misafir geldi öle kalmış bilgisayar sabahta açtım alıntılarıma devam edtim ama sayfaları 2 2 gittim artımk o kadar yazmışsınızki iki gündür sona ulaşamadım ama azmettim başardım

hafta sonu bizde eşim ve egemenle il il gezdik afyon kütahya eskişehir bi gece amcamın kızında kaldık pazar geri döndük oğlum maşallah hiç yaramazlık yapmadı ama dün hepsinin acısını çıkarttı gece bir buçukta uyudu ağlamaktan yoruldu valla olsun bakalım gezmeye alışsın
eskişehirdede rahat bırakmadı bizi kv aradı durdu çocuk nası diye sanki çocuk onların ben emaneten bakıyom töbe töbe sinir hastası olucam yakında

neyse alıntılarıma cevaba geçiyorum şekerim öpüldünüz
bizimki eldiveni 40 günlüükken bıraktı şimdi o ellerin girmediği yer kalmadı kafasında öğürür gibi yapıyo ağzına alıncaa ama çok tatlı oluyo yaaaa
bizde uyu oyna 3 numaradayız uzun zamandır ben memnunum gerçi eskişehire giderken pişik kremini almamışım pişik oldu ama neyse geçti şükür
üzme canım bebeğini düşün bu işleri ben eşime bıralırım hep o ilgilensin banane
yıkadıııım yıkaaadııım kızımı tek başıma yıkayabildiiim...çok mutluyuuum
ben hep kendim yıkıyorum 40 günlükten beri hiç ağlamz yavrum
biz de nukun tırnak makasını kullanıyoruz. eşim kesiyor ben cesaret edemiyorum.
ben ağzı küt makaslardan almıştım çok memnunum şimdide uyurken kestim farketmedi bile
Bu arada bu sene bir çoğumuzun ilk ''ANNELER GÜNÜ'' olacak,içim titredi,ne güzel bi cümleymiş bu,haydi 8 mayıs çabuk gelll
evet ya çok heyecanlıyım
inşallah alışırsın canım büyük kolaylık olur araba
geçmiş olsun canım bebeğine doğru sölemişşsin allah herkese tattırsın bu güzel duyguyu
ben geceleri hiç uyandımam dr sölemişti ama gündüzde kendi uyanır acıkınca
geçmiş oolsun canım beterinden korusun
geçmiş olsun canım dualarımız bebişinle
benim akıntımda hep ölleydi iki gündür normale döndü korkulacak bişey yoktur bence sonunda beyazları gördüm 65 gün sonra
Gazili olmak ayrıcalıktır. Heh heeyttt
bende gaziliyim ve bencede ayrıcalıktır:)

bu arada sanki daha çok alıntı yaptığımı sanıyodum az geldi gözüme neyse geri dönemeyecem artık o kadar sayfya:)

ay çok duygulandım ne günlerdi yaa tüm merak ettiklerimizi tüm heyecanımızı üzüntülü ve sevinçli anlarımızı hep burda paylaştık ve sonunda bebeklerimiz oldu 3 aya yaklaşıyorlar bu günlerin hiç gelmeyeceğini düşünürdüm ama karamsar olmamak lazımmış iyiki sizlerle karşılaşmışım paylaşımlarınız benim içiin çok değerli hepinize tek tek teşekkürler

canım kekte içim puding kullan digerleri tat vermiyor sonra güzel olmadı deme:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…