buarada herkese günaydın umay 6:30 da kalktı 8 de yattı 9 da yine kalktı halbuk ben bu kız hamileyken öğlene kdr uyuyodum :)))
arzuu gel çay içelim
günaydın cnm :)
1 subardağı sıvıyağla 1 paket toz kremşantiyi karıştır iyice sonra da 2-3 su bardağı un ekle.kurabiye hamuru gibi bi kıvama gelince de küçük küçük yuvarlaklar yap.ben üzerine çatalla şekil de veriom.istemezsen yapmayadabilirsin.fırından çıkınca da pudra şekeri.büyük fırında yapacaksan 2 ölçü yap istersen.bi de çok çabuk yanıyo fırındayken dikkat et
branştaşım ama malesef ben atanamayan fizikçilerdenm
günaydın.braştaşımı gördüğümeçok sevindim.
cnm tarif için tşkler ama bişi sorucam ben hiç yaş mayayla poğaça yapmadım.biraz açıklarmısın nasıl kullanılıyo?? ya da kabartma tozuyla da olurmu bu???
bu arada yarın yine misafirim var.. dershanedeki öğretmen arkadaşlar geleceklermiş.. allahtan buzlukta börek vardı pırasalı olnları pişireceğim. kadayıflı tavukgöğsü yaptım yarında patatesli havuçlu salata yapacağım. buzlukta hazır börek olması çok ii oluyor..
ya ben bu tavukgöğsünü yaptım ama sanırım bir daha yapmayacağım her zaman kadayıflar sert oluyor nerde yanlış yapıyorum acaba şekeri mi fazla geliyor acaba? yorumlarınızı bekliyorum
Baby Einstein videoları konusunda cok değişik fikirler var. Ben erken cocuk egitimi bölümü mezunuyum ve hocalarım bu tür videoların pek de faydalı olmadıgı görüşündeydiler. Cocukların çevresindekilerle diyalog kurup iletişim halinde olarak daha cok sey öğreneceklerini savunuyorlardi. Açıkcası bu yüzden kendi cocuğuma izletmeyi pek düşünmüyorum.
günaydın kızlar
gece bi şapurtu sesiyle uyandım bi de baktım Öykü ellerini emiyo ama o ne şapurtu öyle ki beni uyandırdı yani bi düşününtembel kızım bnm ağlamıyo da şapurtuyu duy da emzir beni anne der gibi eşim de uyandı o sese baya bi gülüştük gecenin bi yarısı
bugün temizlik yapıcam kızlar.pek gelemem okuyamamsedanın dediği gibi çok yazışmayın yaaa okuyamıyom sonra hem siz de temizlik yapsanızya yaa
cnm tarif için tşkler ama bişi sorucam ben hiç yaş mayayla poğaça yapmadım.biraz açıklarmısın nasıl kullanılıyo?? ya da kabartma tozuyla da olurmu bu???
patateslı yap canım:)
selam kızlar haftasonu migrostan dönence almıştık 12 tl %50 indirim vardı,oyun halısı kalmamış 35Tl olandan başka migroslarda var mı acaba sanal markette de yoktu..dün onu kurduk çok sevdi dönenceyle konuşuyor gülüyor onlara falanilk açınca beyaz gürültüye benzer bi ses çıkıyor sonra sesini yükselttikçe de çocuk müzikleri çalıyor bi de banyo yaptırdık oğlum onunla oyalanırken uyudu dün gece uyku saati de gelmişti zaten 6 saat deliksiz uyudu dönence güzel bişeymiş ama sürekli izletmemek lazım sanırım onunda zararı vardı..
bugün misafirim var eşimin arkadaşları gelcek, pudingli keki yapıcam, kısır yapıcam kimyonlu hem bana da süt olur diye ama yanına başka ne yapsam çıkabilirsem yufka alıp sigara böreği yapcam çıkamazam milföyle yapıcam artıkın.. ıspanak var ıspanaklı mı yapsam acaba yoksa patatesli mi?
patateslı yap canım:)
kızlar bu arada hamileyken sabiha paktunanın kitabını almıştık ya sadece kargo parasına
ordan arıyorlar 212 4445353lü numara 2 saat konuşup kitap satmak istiyor aalmayınca da çok bozuluyor haberiniz ola
bizimki eldiveni 40 günlüükken bıraktı şimdi o ellerin girmediği yer kalmadı kafasında öğürür gibi yapıyo ağzına alıncaa ama çok tatlı oluyo yaaaaay bunu okuyunca tırstım ya benim kızın eldivenleri ayda yılda bi çıkıyor şuan sadeceeline verirsem bişey kavrıyor öyle kendisi eliyle bişey tutayım çabası içinde değil sizinkilerde öylemi? Birde ben emzirirken dokunsun diye ççık ama çok arıyorum eldiveni o emerken ellerini gögsünde üst üste kavuşturuyor hiç kıpırdatmıyor.Benim kız yine namaza durdu diyorum eşime.Sizinkiler napıyo emerken?
bizde uyu oyna 3 numaradayız uzun zamandır ben memnunum gerçi eskişehire giderken pişik kremini almamışım pişik oldu ama neyse geçti şükürben can bebenin 3 ünü almıştım deneyeim diye güzel gerçekten yumuşak ama bayağı büyük geld, bebeişe koydum onu bi köşeye daha sonra kullanıcam normal prima derken yenidoğan serisi vardı onun 1 ve 2 sini kullandım onun 3 ü yokmu? Yani uyu oyna ve aktif bebek premium dışında normal prima yokmu?
üzme canım bebeğini düşün bu işleri ben eşime bıralırım hep o ilgilensin bananekızlar size derken üzülmeyin diye sonunda benimde sütüm gitti ilk defa bugün 2 kez mama verdim çocuk nerdeyse göğsümü parçalayacaktı açlıktan.benim kide sıkıntıdan gitti.ne geçmişe bakabildim nede muhabbet edebilim sizle,bu ev olayına canım çok sıkıldı yılan hikayesne döndü zaten ,ev alırken eşimin abisi ben yardım edicem siz bakın filan demişti .zaten anneme bak bu o kadar yardım edicem diyo altından kesin bişiy çıkacak dedim çook önceden .tabii insan saf olmaya görsün yinede akıllanmadım bizde annemle düşündükte dedik o da bekar kendini kullanılıyo hissetmesin diye tapuyu eşimle ortak yapsınlar dedik .eşime söyledim ilk olmaz öyle şey abim yardım eder filan dedi neyse ben çok ısrar ettim sen yine söyle diye o da söylemiş abiside o önemli değil filan demiş.neyse dün oda kendi bodrosunu yolamış kefil olmak içinde bugün eşim aradı abisini ne yaptın emlakçıyı aradınmı diye oda konuştum bodroyu yolladım demiş birde isterseniz evi benim üstüme yalalım siz oturun durumunuz düzelince sizde alırsınız demez mi.,sanki günlerdir el kadar yavrumla bu yağmurlarda ona ev bakıyoruz bunlar nasıl insanlar yaa hala çözemedim ya sabır.. ortak yapın tapuyu diye eşime ısrar ettiğime bende annemde çok pişmanız.o sözden yuz buldu kesin.salak kafam onlar benim altınlarımı alıp paralarla kendi borçlarını öderlerken iyiydi 2 yardım ettiler diye iyiliğini düşünüyorum.neyse annemde çok kızdı sizi yarı yolda bırakır perişan olursunuz sakın artık güvenme dedi sakın üzülme dedi ben sana destek olurum eşine söyle abisini arayıp niyetini kesin anlasın krediyede iptal etsinler burdan ben sana ev bakıyorum daha uygun bişiy bakarız sen sakın onlarla muhattap olma diyo ben ne yapıcam yaa.Allahım hayırlara yor
ben hep kendim yıkıyorum 40 günlükten beri hiç ağlamz yavrumyıkadıııım yıkaaadııım kızımı tek başıma yıkayabildiiim...çok mutluyuuum
ben ağzı küt makaslardan almıştım çok memnunum şimdide uyurken kestim farketmedi bilebiz de nukun tırnak makasını kullanıyoruz. eşim kesiyor ben cesaret edemiyorum.
evet ya çok heyecanlıyımBu arada bu sene bir çoğumuzun ilk ''ANNELER GÜNÜ'' olacak,içim titredi,ne güzel bi cümleymiş bu,haydi 8 mayıs çabuk gelll
inşallah alışırsın canım büyük kolaylık olur arabaiyi akşamlar kızlar...
nedense sayfayı açıp bişeyler yazmaya başladığımda hep kızla kızlar gelem mi?yanağızdan öpem mi?diye yazasım geliyor ne saçma dimi oğluşumla 2 gündür yanlızız mersinden çekirdek aile olarak geri döndük ohh be dünya varmış,gerçi kayınvalidem çok durmaz 2 haftaya çıkar gelir,ikiye bir ben oğlumu özledim iyi bakın oğluma deyip duruyor ...yok biz kötü bakıcaz çöplükte buldukya onu zaten burdayken çocuğuma zorla hep kendi baktı ben altını değiştireyim diye çocuğu alıyorum herşeyi hazırlıyorum hoopp başında ben değiştiririm anne diyorum yok ben değiştiririm diyor ,kimininki bak desen bakmaz bizimi zorla elimden alıyor:84:bu arada trafiğe alışmaya çalışıyorum mersinde nerdeyse devamlı ben kullandım arabayı tabi oğlum içinde değilken,sanırım esarettim arttıinş.1-2 aya trafiğe yanlız çıkabilecek kıvama gelirim.
ya kızlar geçenlerdede sordum cvb gelmedi oğlumun ağız çevresinde minik sivilceler var ağız uyundan dolayı sizlrdede oldumu nasıl geçer ki,devamlı yıkayıp güzelce kuruluyorum ama geçmiyor acaba hametan falan sürsem iyi gelir mi?
geçmiş olsun canım bebeğine doğru sölemişşsin allah herkese tattırsın bu güzel duyguyuselam bacılarr
bugün aşımıza gittikkk.hemşiremiz tarttııı 6 kiloo geldiikkkk.rutin kontrolleri ölçümleri yaptıı falan filan asıra geldi aşıyaaa önce kolunaaa yaptıı tuttum oğlumu sinirlendi tabii.çok ağlamadı iiikk etti bi sonra sağ bacağına sonra sol bacağına geldikii nasıll ağladıı kıpkırmızı olduuu hemşire bu acıtır zaten genelde bunda ağlarlar dedi.ama çok ağlamadı allahtann sonra annemin kucağında uyuduu.
doktor 2 saat sonra yarım ölçek ağrı kesici ver ateşi kontrol et 38i geçerse tekrar verebilirisin dedi.
ilerde kolu kabarır sivilce gibi olur kabuk bağlar dedi elleme normal iz olacak dedi
evimize geldiikk emdi uyuduu tabi biraz huysuzlandıı.zor uyudu kvler geldi ben yemek yaptımm onlar meteyle ilgilendiler sonra benim çoookk başım ağrıyoduu kv sen yat hazır bebek uyurken uyanırsa biz ilgileniriz dedi zorla beni yatırdıı ahh pek iyi oldu uyumuşumm biraz parol içmniştimm kendime geldimm
uyanınca ekmek almak için diye çıktımmm biraz dolandımm güneşliydi hava açıldımmm
mete bey genel olarak iyi ateşi 36-37 civarıı ölçüyorum sürekli.pek taddı yok durgunn
uyuttum şimdii yatıyoo bakalım gece nasıl geçecek.eve geldikten sonraa aşıdan 2.5 saaat sonra bir çay kaşığı calpol verdimm.ayyy pek sevdi tadını yalanıp durduu.bakalım yaa inşallahh ateş olmazz
bir mahsunn bir mahsunn görsenizz baygın baygın bakıyoo içimm gidiyoo canım benim yaaa
annelik nasıl güzel birşeymiş kızlar doğumda lohusa sendromu olayın şoku kalabalık bebeğin minikliği derken sanırım bu kadar derin anlamamıştıumm.şimdi bebeğime baktığımda onu izlediğimde boğazıma biş düğümleniyooo ağlamaklı oluyorumm bu ne büyük bir sevgidir diyorumm hiç bişiye benzemiyor ne ana baba ne kocaa.bu bambaşkaa
şükürler olsunki Rabbim bunu bize tatdırdıı.Allahım bebeklerimize uzun sağlıklı ömürler versin.herkesin bebeğini anasına babasına bağışlasın olmayanlara da bu güzel duyguyu tatmayı nasip etsinn
ben geceleri hiç uyandımam dr sölemişti ama gündüzde kendi uyanır acıkıncagünaydın anneler.benim derdim büyük bebeğime mama veriyorum aptamil.az olan anne sütüm tammaen kesilecek.pamukçuktanmı başka şeydenmi almıyor.mama veren anneler bebeğinize kaç mm mama veriyorsunuz kaç saatde.uyandırıyormusunuz.yoksa uanıncamı veriyorsunuz.saat belirliyormusunuz yoksa ağlayıncamı veriyorsunuz...bende eşimle banyo yaptırdım ogluşumu ama yaptırmak istemiyor benimle çok ağlıyor banyo yaptırırke.özellikle kıyafetlerini çıkartınca anlıyor basıyor çıglıgı.saçlarımı tuttu bir çekti.banyodan çıkartırken.ceza der gb bana .benim ogluşum biraz huysuzmu yoksa benmi huysuz yapıyorum.2 satde uyusada uyandırıp mama veriyorum.bazen zorluyorum ondanmı istemiyor
geçmiş oolsun canım beterinden korusungeçmiş olsun dilekleriniz için saolun kızlar dün kızım hep koynumda yattı babasıda dahada ateşlenır beşiğine yatır dedi ama kuzum yatmak istemedi annesını koynunda yatmak istedi gec atesı çıkmadı ama sabah yine ateşlendi hemen hastaneye gittik bebeğim galiba banyo yaparken üşüdü kendimi çok suçlu hissediyorum
geçmiş olsun canım dualarımız bebişinleKızlar günaydın herkese iyi pazarlar bu arada daha öncede yazdım ama kimse hoş geldin demedi bu arada erva yağmurum biraz rahatsız doktor kalbinde 2 tane delik var dedi dogdugundan beri kontrol altında cuma gunu gittigimizde doktor biraz kapanmış oldugunu söyledi inş tamamen kapanır da ameliyata gerek kalmaz.şu an ilaç tedavisine devam ediyoruz.dua edin lütfen
benim akıntımda hep ölleydi iki gündür normale döndü korkulacak bişey yoktur bence sonunda beyazları gördüm 65 gün sonraslm hanımlar,nasılsnz?
inş cnm ya saol,içimi rahatlattın.
merak etme aşıyı cnm en fazla 1 gn huysuzlanır,ama dayanamıosn sen de aşı odasına grme bence
tv izletmemeye bnde dikkat etmye çalışıyorm kızlar,kendm tv izliyorm ama uygarı arkası dönük yatırıyorm tv ye.
ama walla kucaktayken fln denk getirirse hiç affetmiyo,beldir beldir bakıyo tv ye.
kızlar bişi sorucam normal doğum yapan arkadaşlar,vajinal akıntılarınız ne alemde?
ben tam olarak adet olamadım bu arada hala,arada bir iki damla kan geliyo o kadar,bir haftadır bi gün gelio 2 gün gelmio fln,gelen de anck leke şeklinde yani..
bi de akıntım sarı-kahverengi arası bişi,hala beyaza dönmedi,endişelenmeye başlıyorm artk,normal bi durummu bu?
bu arada kızlar ben matemetikçiyim ve alesin bu sınavdaki matematik soruları benm aleste gördüğüm en zor matematik sorularydı bence.
offf bana 95 lazım yaa ama yine gelmicek heralde dönemediğim bir kaç mantk sorusu kaldı
bende gaziliyim ve bencede ayrıcalıktır:)Gazili olmak ayrıcalıktır. Heh heeyttt
Kremşantili kurabiyeyi yaptım kolay olduğunu tahmin ettim ama bu kdr kolay olcağını bilemezdim sonuçta kurabiye hamuru zor toplanır diyorum ama yaptım şimdi fırında inşallah güzel olcaık..
şimdi de sırada pudingli kek var ne zamandır iki tarif de aklımda yapamamıştım misafir bahane oldu yapıyorum :}
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?