canom kurabiye yapmay sevmem hamur tutmaz çok yogurman lazım falan ama nbu le değil fırına koymam 10 dk sürmedi çok kolay
1 paket kremşanti
1 su bardağı sıvıyağ
2-3 su bardağı un
toz halindeki kremşantiyle sıvıyağı karıştırıyoruz sonra da unu ekleyip yumuşak bi hamur elde ediyoruz.küçük parçalar alıp yuvarlayıp üzerine çatalla şekil verip fırında pişiriyoruz.ılıyınca üzerine bolca pudra şekeri eliyoruz
merhaba
sonunda bünyem dün pes etti,kızım kucağımda tüm yediklerimi çıkardım,uykusuzluk,yorgunluk,sürekli ağlayan bir bebek.....Allahtan o esnada ağlamadı yavrum,lavaboya zor yetiştim,tek başına böyle bir çocukla kalmak çok zor çok.....inş. benim kızımda uyur,ağlamadan uzun süre durur,evden dışarı çıkmak istemiyorum,misafirde gelsin istemiyorum,çünkü çocukla ilgilenmekten başka hiçbirşey yapamıyorum,eşim dün geldi yemek falan yaptı sağolsun,izin alamıyor,annemde yok....Allahım bana güç kızıma boooool uyku ver.........bu arada emziği yine atıyor sıpa,bir elim beşikte salla salla sallaaaaaaaaaaa
sağolasınnn ayy ağzımın suyu aktı walla :))))))
gaz problemi için kimyonlu rezene çayı içiyorum her gün
ama o da o kadar çok iştah açıyormuş kiiii
internette faydalarını okudum iştah açar yazıyodugideyim de ekmek arası peynir meynir yiyim bari :))
merhaba
sonunda bünyem dün pes etti,kızım kucağımda tüm yediklerimi çıkardım,uykusuzluk,yorgunluk,sürekli ağlayan bir bebek.....Allahtan o esnada ağlamadı yavrum,lavaboya zor yetiştim,tek başına böyle bir çocukla kalmak çok zor çok.....inş. benim kızımda uyur,ağlamadan uzun süre durur,evden dışarı çıkmak istemiyorum,misafirde gelsin istemiyorum,çünkü çocukla ilgilenmekten başka hiçbirşey yapamıyorum,eşim dün geldi yemek falan yaptı sağolsun,izin alamıyor,annemde yok....Allahım bana güç kızıma boooool uyku ver.........bu arada emziği yine atıyor sıpa,bir elim beşikte salla salla sallaaaaaaaaaaa
hemen vereyim sana canım basit ama lezzetli
3 yumurta
1su bardagndn 2 parmk eksik seker
1paket içim çilekli puding
yarım su bardagı sıvıyag
yarım su bardagı süt
1paket kabartma tozu
un
yumurta seker ve toz pudingi cırpıp diger malzemeleri ekle cırp pişir bu kadar:)
bizde seni seviyoruz canım ama bu zayıflama işine gelecek olursak ben zaten kilo vermeliydim allahtan hamilelikte çok kilo almadım hatta şuanda 2 kili gibi bişi var hamile kaldığım kiloya dönmeme ama buna rağmen 20 kilo vermem lazım ama ben henüz diyet çin erken olduğunu düşünüyorum 6. ay dolsun 7 ye başlayalım yani ağustosun 3ünden sonra bende varım birbirimize destek olalım
kızlar bebğim beni emmeyi bıraktı.tamamen .ne yapayım pamukçuk olmuştu.zortluyorum almıyor.açmı bıraksam.mamaya saldırıyor.beni sevmiyor.kucagımdada durmak istemiyor
slm kızlar ben 27 ocakta doğum yaptım ocak annesym ama bazen burayıda takip ediyorum bebegmin ayı sizinkilere daha yakın diye , kremşantili kurabiyenizi bende denedim içine hind cevizi falanda kattım süper oldu bu kekide denicem. konyalarda yanlızım bebişimle arada bir soru sorarsam cevap verin olrmu?
buradaki perişan puaça kurtarıcı oluyor ben sık yaparım içini açmak falan yok şekil vermek yok denemeni tavsiye ederim:)slm kızlar saatlerdir pc açık ama ben bi türlü aşına gelemedim
umayın bi derdi vardı ama anlayamdım valla sanırım poposu haiff kızarmış ondan yapıyodu bebantenle hemateni karıştırdım sürdüm şimdi uyudu ya bide 2 gündür yine çok kusmaya başladı ööle fışkırtması yok ama epey bi kusuyo tam düzeldi reflüsü derken yenidenmi hortladı acaba
yorulmuşum valla onunla uğraşmaktan sırtım falan ağrıyo
yaa kızlar perşembe günü dersaneden arkadaşlar gelcekler şu kremşantili kurabiye mucizesi gibi pratik poğaça falan tarifiniz yokmu benim yaptıklarım hep anam babam usülü ev poğaçası hani bööle 5 dkda olan az malzemyele aynı kurabiye gibi bileniniz varsa lütfennn
buarada bende menüyü şööle düşündüm
kremşantili kurabiye
5 dk keki (çok tembel gördüm kendimi)
kısır
patatesli yoğurtlu salata
işte bi poğaça yada börek lazım yanına aslında bi börek bi poğaça iyi olur ama ay olmazsa böreği dışradanmı sipariş versem
amma kararsız kaldım fikirlerinizi bekliyorum
offf şimdide üzüm çekirdeği tozunu deneyelim barikızçeler bugun gittimm kuaförümeeee düzelttti beni bii insan haline soktu..hehehe..
bide bir billgi aldım kii sormayınn..üzüm çekirdeği tozuu..süt yapıyomuşmuşmuşş..bide onu deniycem bakalımm..aldımm
bide faygen lohusa şerbeti tarifi vermiştiii..ben onu yapamam dieee gittim aktardan hazır alıyım dedimm..bana pembe bir kalıp verdilerr..doğrumu aldım kızlar..o işe yararmı..
eşim gittii nöbetci bu akşamm
bide bizim çarşamba günü aşımız varr..eşim ogün çalışıyo..yarın vurduralım diye sorduk meğer sadece çarşamba öğleden sonra vuruyolarmışş..eşim arabayı bırakacak ben götürecem de ben şimdiden düşünmeye başladımm..ya aşıdan sonra çok ağlarsa, durmazsa, ben napıcammm...komşulardan birine sorucam en azından yanımda biri gelsinn..çocuk mızıklanırsa ilgilenirr arka koltuktaa
:26::26:
zaten onun özelliği sert olması hatta çok kavurup kahverengimsi olacakbu arada yarın yine misafirim var.. dershanedeki öğretmen arkadaşlar geleceklermiş.. allahtan buzlukta börek vardı pırasalı olnları pişireceğim. kadayıflı tavukgöğsü yaptım yarında patatesli havuçlu salata yapacağım. buzlukta hazır börek olması çok ii oluyor..
ya ben bu tavukgöğsünü yaptım ama sanırım bir daha yapmayacağım her zaman kadayıflar sert oluyor nerde yanlış yapıyorum acaba şekeri mi fazla geliyor acaba? yorumlarınızı bekliyorum
Gözde sanırım geç kaldım ama mükemmel bir pogaça tarifi. Ben hep bundan yaparım.
3 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşıgı tuz
yaş maya
un (aldığı kadar)
istediğiniz iç malzemesi
[/B]
Günaydın kızlar sabah 6.00'da uyandık ben işlere başladım. Biraz dinleyeyim size bakayım dedim :)
Ben ogluma izlettim. Çok da faydasını gördüm. Önemli olan neyi ne kadar süre ile izlediği. Sürekli izlemesi elbette sorun olur ne olursa olsun.
Günde sadece 15 dk izlettim ben. Dediğim gibi süresi önemli.
Kızlar poğaçayı sormuşsunuz. Deneyin puf puf oluyor. Harika bir şey :)
Şenaycım tatlı olmuyor canım merak etme.
Yapılışını da yazayım.
öncelikle 3 su bardağı sütümüzü, bir tencerece ılıtıyoruz cok sıcak olmasın
sütümüzü yogurma kabına boşaltıp,sıvıyağı da ekliyoruz mayayı içine atıyoruz,şeker, tuzuda ekleyip karıştırıyoruz daha sonra unu yavas yavas ekleyip yoğurmaya baslıyoruz, yavas yavas ve de kabarıyor yogururken bile.
istedigimiz içi koyup istediğimiz sekli verip yağlanmış tepsiye dizip yumurta sürüp 200 derecedeki fırında üstleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz..( susam çörek otuda eklenebilir..)
Deneyin mükemmel sonucu görün :)
Romeo canım :) Kabartma tozu olur mu bilmiyorum ama ben yaş maya ile yapıyorum.
Yalnız daha az yapmak isterseniz yarım ölçü yapın. Çünkü bu ölçüden 2 tepsi çıkıyor...
ay sorma fitil ettiler araya arayakızlar bu arada hamileyken sabiha paktunanın kitabını almıştık ya sadece kargo parasına
ordan arıyorlar 212 4445353lü numara 2 saat konuşup kitap satmak istiyor aalmayınca da çok bozuluyor haberiniz ola
ayy tüylerim diken diken oldu
bencede 2 paket daha iyi olur tek pakette hem rengi çok belli olmuyor hem tadı
evet canım 2 paket içim almıştım burda öyle yazılmıştı daha güzel oluyormuş işi şansa bırakmadım direkt içim aldım bende :}
teşekkür ederim yine de hatırlattığın için
buyur canımıcm
3 yumurta
1su bardagından 2 parmak eksik seker
1 paket içim çilekli puding(diger markalarla güzel olmuyor içimin gramajı fazla hem rengi pembe oluyor hem tadı çilek tadı oluyor)
yarım su bardagı sıvı yag
yarım su bardagı süt
1 paket kabartma tozu
2 su bardagı un
yumurtayı sekeri ve toz halinde koydugumuz pudingi cırpıyoruz iyice sonra yag süt ekliyorz en sonda un basit ama rengi pembe olunca ve tadıda cilekli olunca herkesin cok hosuna gidiyor
sudenur canım ben lohusa depresyonundasın sana uzun uzun cevaplar yazıyorum ama sanırım sen okumuyorsunkızlar bebğim beni emmeyi bıraktı.tamamen .ne yapayım pamukçuk olmuştu.zortluyorum almıyor.açmı bıraksam.mamaya saldırıyor.beni sevmiyor.kucagımdada durmak istemiyor
aaay hadi test yap merak ettim şimdi 2012 şubat annesi olmayasın yineSelam kızlar
Kızlar ben hamile olduğumdan şüphelenmeye başladım olabilir mi?Kırkım çıkınca adet oldum ve 15 gün sonra tekrar adet oldum.Birkaç gündür midem bulanıyor bir garipbim halsizlik falan. Üşüttüm dedim ama birhaftadır böyleyim. İnş değildir test alıp yapmaya korkuyorum.
Bu pudingli kek i yapanlar resmini koyabilir misin çok merak ettim valla :98:
ağlattın kız benikızlar sizi seviyorum ya siz olmasaydınız birisi sütünmü yok dediginde aglamamın sebebini sizden baska kimse anlamazdı,kızımdan kan alınırken üzülügümde ne var bunda üzülecek derken herkes siz anladınız beni,arada olan gaz sancılarımıza kimyon rezene vererek atlatmayı sizden ögrendim,sütüm için cabalamayı, herkes sütün az mama ver derken kızın iyi kilo almıs verme diyerek büyük bi yanlıstan siz cevirdiniz beni,kremsantili kurabiye tarifi vererek acil durumların kurtarıcısı oldunuz birde bana gaz verip su kilolardan kurtulmamı saglarsanız valla daha cok sevcem sizi:)
merhaba
hosgeldin canım bilgimiz birseyse neden cevap vermeyelim bende yalnızım bebişimle konyadaslm kızlar ben 27 ocakta doğum yaptım ocak annesym ama bazen burayıda takip ediyorum bebegmin ayı sizinkilere daha yakın diye , kremşantili kurabiyenizi bende denedim içine hind cevizi falanda kattım süper oldu bu kekide denicem. konyalarda yanlızım bebişimle arada bir soru sorarsam cevap verin olrmu?
görsen sevmezsin kız cok tombişimoldu canım başka bi isteğğin varmıydıbiz seni bu halinle seviyoruz
ben medala almıstım memnunum canımkızlar süt makinası sagma alacagım ne marka önerirsiniz.az olan sütüm bu saatden sonra gelirmiki.çokmu geç kaldım.mama alınca bebeğim.sütüm iyice azldı.elle sağıyordum arada.el poppasıyla
gecmiş olsun canım inş kızının en kısa zamanda uykuları düzne girer zaten doktorlar bu aglamalar gazlar 3 aydan sonra bitecek diyorlardı az daha sabır canımmerhaba
Canım hematen kullan bızde baya ıse yaradı.bıde ben sebamed pisık onleycısnı kullanyorum.buarada bebısın yeşıl kaka yapıyosa ya enfeksyon kapmstr yada usutmustr cnm.bızdede oldu geçenlerde test yaptrdk cok sukur temız cıktı.usutms kuzum.Oğlum da sureklı yeşilimsi sulu kak yapıyor .Bırde kasıklarının arası pişik birturlu gecıremıyorum.Bepanten ve krem kasrıstırdım olmadı zeytınyağı surdumn olmuyor.
Canım hematen kullan bızde baya ıse yaradı.bıde ben sebamed pisık onleycısnı kullanyorum.buarada bebısın yeşıl kaka yapıyosa ya enfeksyon kapmstr yada usutmustr cnm.bızdede oldu geçenlerde test yaptrdk cok sukur temız cıktı.usutms kuzum.Oğlum da sureklı yeşilimsi sulu kak yapıyor .Bırde kasıklarının arası pişik birturlu gecıremıyorum.Bepanten ve krem kasrıstırdım olmadı zeytınyağı surdumn olmuyor.
hadi yaaa demek ben rezeneden böyleyiiiimmmmrezeneye b*k attım resmen ne suçu var emziriyorum tamam emzirmek enerji kaybı insan yemek ister ama ben biraz pisboğazım galiba.. bende ekmek istedim bende bi ekmek peynir yiyim de kessin bari evi topla bişiler hazırla derken kahvaltı yapamadım daha
yaa ben de adam gibi öğünlerimi yemiyorum o yüzden de kiloluyum. aslında ne güzel emziriyoruz +500kaloriymiş bu metabolizma hızlı ama kıymetini bilmiyoruz.
ben bir ara diyetisyene gittim ve 9 kilo verdim baya da kaldım öylece :)
ne zaman hamile kaldım düşük yaptım saldım gitti bi daha tutturamadım
kiloluyken hamile kaldım 16 kilo aldım
10u gitti hala 6sıyla birlikteyiz
ama işte sabah 8-9 arası mutlaka güzel bi kahvaltı yapıyordum meselaa
6 öğün yiyordum en az
ama tüm bunları hazırlamak da artık bi işşşşşş
canım istemiyor eskiye göre çok da yemiyorum ama kahvaltı yapmak bile öğleni buluyorr
bu yüzden de kilo veremiyoruzzz
hep hazır kuru şeyler yiyorum derken ocakta çorba var şu anda neyse bugün çorba iççemmm :)
bi tarifte ben veriim çok kolay buda
3 2 1 poaça tv de görmüştüm
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağaldığı kadar un, tuz
içide istediğiniz gibi, tv de kıymalı bi iç yapmıştı. dışınıda galeta ununa bulayın çok güzel oluyo, afiyet olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?