2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın arkadasım bizim hemsiremizde bişey dememişti bize normal asılardan sonra gittik bizde yapmadı ne olur ne olmaz 3 hafta gecsin üzerinden dedi

kızım uyudu ama ben odadan çıkar çıkmaz başlıyo ağlamayaaa iş yaptırmıyo bana öff

gözdecim geçmiş olsunnn...

nurcum sizede geçmiş olsunn inşallah tez vakitte iyileşir yengen

melocumm pek marifetli gördüm seni ne güzel bissürü iş halletmişsin

bizim oğlanda ana kucağında uyuyo ama tavşanuykusu habire uyanıyoo sallıyorum bidaha uyuyoo.en azından sakinleşti inşallah uyandığında sakin olur ayy bide asabikiii sormayın kaşlarını bi çatıyooo ayyy

kızlar merhaba bebek diye bir kitap var aile ve cocuk gelişimi uzmanı tarafından yazılmıs bebeğiniz 12-16 haftalık oldugu dönemde ihtiyacı ve kapasitesi bakımından 10-12 saatdeliksiz gece uykusu uyuyabilir diyorr her bebek farklıdır ama bu ortalama bir degerdir heralde var mı böle bebişi olan aramızda

geçmiş olsun gözdecim 1 taneden birşey olmaz diyoruz ya oluyormuş

kızım uyudu ama ben odadan çıkar çıkmaz başlıyo ağlamayaaa iş yaptırmıyo bana öff
ben gündüzleri uyutmaya çalışmıyorum artık, yoksa hiç bir işe yetişemiyorum yarım saat başında uyutmaya çalışıyorum on dakika sonra uyanıyor. ben de vazgeçtim koyuyorum ana kucağına ya da kanepenin üstüne az oynaşıyoruz oyuncaklarını falan asıyorum yanına biraz da kendikendine bakınıp yorulunca uyuyakalıyor. bırak sende biraz kendi kendine takılmaya alışsın. tek başına çocuğa mı yetişeceksin eve mi:2:

en uzun gece uykumuz 3 saat...hem de deliksiz demiş arada 2 defa yarı uyanık emişme alt almayı da eklesen 4 saat daha, gene olmuyor

en uzun gece uykumuz 3 saat...hem de deliksiz demiş arada 2 defa yarı uyanık emişme alt almayı da eklesen 4 saat daha, gene olmuyor

gece uyanmalarında bebeği beslemek uyku adına atılmıs en yanlış adımmış uykuya dalma yöntemi olarak memeyi eşlestirmesine neden oluyomusuz.küçükler maşallah ama herşede hemen alışıveriyorlarmıs

Son düzenleme:

anne sütü alan 2 aylık bebek kaç saat aç kalabilirmiş ki? bizimki gece gündüz en fazla 3 ,3buçuk saat durabiliyor.

sadece 1 kere 7 saat aralıksız uyumuştu.. bi gece de yaklaşık 9 saat uyudu ama o uyanmadan ben 2 defa beslemiştim uykusunda.. inşallah o günleri de görürüz

3 ayını tamamladıktan sonra bebişlerimizi beslerken tamamen uykuya dalmasını beklemek yerine yarı uyanık halde yatağına bırakıp kendi kendine uyumayı öğretmeliymişiz böylece uyku eşleştirmesi anne memesi yada biberon olmazmıss.Arkadaslar aslında anlatılmak istenen büyüklerde uykusunda uyanıyorlar ama bi şekilde bi saga bir sola dönerek uykuya dalıyorlar bebişlerde bu durum söz konusu değil işte onun için kendi kendilerine uyuma yetisi kazandırın diyor uzmanlar emzik vermeyin bırakın elini parmagını emerek uyusun, gece uyanıncada parmagını emerek tekrar dalsın istiyorlar.emzik verirseniz yine siz müdahale edersiznz diyorrrrrrrrrr umarım karısık yazmamısımdırrmantıklı ama uygulaması zorr

Son düzenleme:

çok mantıklı geldi bana ama dediğin gibi uygulaması çok zorrr..

canım benim bebeğimde de oldu ama böyle kabuk kabukk..zeytinyağıyla temizledim bendee..ama tkrarladı...bugun ebe de zetinyağına karbonat kat öyl sür tara dedii..bide onu deniycem ama banyomuza var 3 günnn..aşıdan sonra yıkanmıyomuşş:))
süt konusunda yardımcı olamıycam tatlımm çünkü yokkk(

3 yıl daha sabredeceğiz yapacak bişey yok... memleketime çoook uzağım 20 saat mesafe.

canım yaa okudum üzüldüm vallaa..bizimde doğu görevimiz var bakalım neresi olacak???

hemen yıkamak gerekir mi? ben şimdi sürdüm de yağlı kaldı saçı tek başımayım yıkayamam da hemen.. bişey olur mu?
bence bekleyebilirsinn sakıncası yok:))

çokk geçmiş olsun gözdecimmm.

valla bilgiler süperr.. benim oğluş 6 saat uyudu bi kezz..ama hatırlatırım kii ben mama veriyorummm..bide şu göğüs, uyku ilişkisi kuruldu sanırım bizde ne yazıkkii..süt azz ama zaten oğlumun umrunda olan o değil ağlıyo alıyorum göğsüme yalanıyo 1-2 sanıyee.sonra zzzzzzzzzzzzz:)

teşekkür ederim canım bi de onu denerim bu zeytinyağ bebeklerde nerdeyse herşeye yarıyor yaa :}

bebişler en geç 20.30 da uyumalıymıs saat 23.00 gbi uyku halinde beslenip uyudugunda saat 24 ve 5 arasındaki uyanma kesinlikle aclık gidermek amaçlı değilmiş.şımarıklık uyanması mı oluyor ya da anne sabrı deneme uyanması galiba

benim oğlumu 3 gündür saat 8 de yatırıyorum gece 11 de uykulu emziriyorum.uyuyor.saat 4-5 gibi ağlayarak uyanıyor.emzirmememmi gerekiyor?

bence kıtaplarda yazanlar cogu bebege uyydugu gıbı cogunada uymayabılıyor tıpkı burclar gıbı dıye dusunuyorum ben
dedıgım gıbı hepsnın kullanma kılavuzu farklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…