2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba arkadaşlar annemin yanındayım memleketime geldim çok mutluyum
medpamit ne? arkadaşlar bende arada sütümün azlığındaan rahatsızım annem bugün mama alalım diyor ben almak istemiyorum yaptıgınız bişeyler varsa fikirlerinizi bekliyorum sizce mama vereyim mi zaten haziranda iş başı yapacam en azından bir ay daha emzireyim diyorum sizce ne yapayım alayım mı mama

Herkese selam kızlar bir süredir giremedim valla cok uzgunum keske hergun takip edebilsem ama gun gunden farklı oluyor hepimizin aynıdır sanırım.

benim görebildiğim yeni tarifler bunlar
not almıştımda

KENDİNİ ENGİNAR ZANNEDEN KABAK:))
yarım kilo kabak
2 yeşil soğan
1 kuru soğan
1 demet dereotu
1 limon
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 buçuk kahve fincanı su
kabakların kabukları soyulup salatalık soyucu ile ince ince dilimlenicek.diğer malzemelerin hepsi karıştırılcak.dereotunun yarısı pişmeden önce yarısı piştikten sonra doğrancak.limonunda yaırı pişmeden önce yarısı piştikten sonra sıkılcak
düdüklüde 15 dk pişirlcek.sonra borcama dökülüp üzerine karabiber serpilcek.
afiyetolsu

--------

prenses tacı

1. malzeme
3 su bardağı meyve suyu(karışık veya vişne)
6 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı nişasta

bunlar muhallebi kıvamında pişirilir ve borcama dökülür üstüne petibör dizilir

2. malzeme

2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı nişasta

bunlarda muhallebi kıvamında pişirilir ocaktan almaya yakın içine 1 yemek kaşığı hindistan cevizi ve 1 tane vanilya konulur.
diğer malzemenin üzerine dökülür.soğuk servis edilir.

hem çok lezzetli hemde sıfır yağ var tavsiye edilir...

-----------------
2 kaşık tereyağla (sıvı da oluyor) 4 kaşık hafif tepeleme unu birbirine yediriyorum el mikseriyle (ateşte)
üzerine 1 su bardağı şekeri katıp karıştırıp
1lt sütü döküyorum ve kaynayıncaya kadar karıştırıyorum yüxek ateşte
kaynayınca da dikdörtgen borcama döküyorum
üstüne de enfes tarçın serpiyorum buzdolabına koyup soğutuyorum
borcamın zeminin yapışmasın diye ıslatıyorum
biz bunu çok seviyoruz hem süt içmiş oluyoruz hem yağ pek yok şekerini daha az da koyabilirsiniz

---

poğaça
3 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşıgı tuz
yaş maya
un (aldığı kadar)
istediğiniz iç malzemesi
öncelikle 3 su bardağı sütümüzü, bir tencerece ılıtıyoruz cok sıcak olmasın
sütümüzü yogurma kabına boşaltıp,sıvıyağı da ekliyoruz mayayı içine atıyoruz,şeker, tuzuda ekleyip karıştırıyoruz daha sonra unu yavas yavas ekleyip yoğurmaya baslıyoruz, yavas yavas ve de kabarıyor yogururken bile.
istedigimiz içi koyup istediğimiz sekli verip yağlanmış tepsiye dizip yumurta sürüp 200 derecedeki fırında üstleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz..( susam çörek otuda eklenebilir..)
-----
poaça

3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağaldığı kadar un, tuz

içide istediğiniz gibi, tv de kıymalı bi iç yapmıştı. dışınıda galeta ununa bulayın çok güzel oluyo, afiyet olsun

canım çok iyi oldu bunu yazman hemen face e aktardımm

bide şu krem şantili kurabiyeyi bulabilsem

hepsi bir yerde olsun diye facetedki grupta bi yere taşıdım bunları varsa tarifler daha ekleyelim

ben gibi tombişler az önce bel çevremi ölçtüm belime ve şişko göbüşüme biberiye yağı sürdüm streç filmlede bi güzel sardım kokuya dayanabilirsem bi hafta devam etcem sonrada size sölicemde acaba kuzum emerken kokudan rahatsız olrmu:44:

cnm bizde doğduğundan beri premium kullanıyoruz çok memnun kaldık hiç değiştirmek istemiyorum.biz 3 numaraya geçeli çok oldu 2 paket bitirdik bile :)

canım çok iyi oldu bunu yazman hemen face e aktardımm

bide şu krem şantili kurabiyeyi bulabilsem

hepsi bir yerde olsun diye facetedki grupta bi yere taşıdım bunları varsa tarifler daha ekleyelim

al canım

1 paket kremşanti
1 su bardağı sıvıyağ
2-3 su bardağı un

toz halindeki kremşantiyle sıvıyağı karıştırıyoruz sonra da unu ekleyip yumuşak bi hamur elde ediyoruz.küçük parçalar alıp yuvarlayıp üzerine çatalla şekil verip fırında pişiriyoruz.ılıyınca üzerine bolca pudra şekeri eliyoruz :)))

kızlar emzik bebişlerimizin sakinleştrmek adına büyük ardımcımız oluyor fakat 3.4. aydan sonra bebeklerin dil gelşimini olumsuz etkiliyomus. emzik kullanan anneler siz ne zamana kadar kullanmayı düşünüyorsunuz?bırakmak istemiyorum aslında coooookkkkk büyük yardımcı susturucu mubarek

nerde yazıyo bu bilgi

ben çok araştırdım hiç böle bişi okumadım

emzik 2 yaşından sonra ve sürekli kullanılırsa zararlı diyo hekimler

ben uykuya geçiş anında kullanıyorum

günaydın

saat başı kalktık bu gece bir daha kollarını bağlamadan yatırır mıyım neyse oldu bi kere uykusuzum sinirli ve yorgunum

Günaydın canım,az önce facede msjını okudum 11de emzirip yatırdım bakalım uzun uyuyacak mı yazmışsın ne oldu acaba diye merak ediyordum( demekki o kitaplarda yazılanların hepsi fasa fiso...buyurun hayatın gerçeği kollarımızda...

1 mayıstan sonra 20 C'nin üstüne çıkacakMIŞŞŞ

Kendisi bırakana kadar

Oglum 2.5 yaşına kadar emdi. Dil gelişiminde bir problem olmadı hatta akranlarından daha erken konuştu...

harika bir yazı olmuş hepimizin adına konuşmuşsun gerçekten tamda bizim yaşadıklarımız ve hissettiklerimizi özetlemişsin çok beğendim yazını

pahalı falan ama prima premium care en iyisi bence huggies ve molfix kullandık molfix kağt gibi ve sızdırıyor çişi..

huggies pamuk dokulu olan da iyiydi aslında ama 4 numara yine prima alırım şuan 1 paket daha var huggies

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…