- 27 Şubat 2009
- 189
- 4
- 96
Tünaydın kızlar
Ayy cnm çok güldüm kemal sunal ın ninnisine. Dün akşam eşim de aynı şeyi söyledi bizimki uyumadı sonradan uyudu ama bu sefer bizde bitmiştik
Linki atıyorum siz de izleyin çok komik
Video : kibar feyzo - İzle - Vidivodo
gunaydın kızlar...
yaklasık bır hafta aradan sonra geldım veee 70 sayfa gerıde kalmısım(( hadı bırı bana özet geçsin önemlı bırseyler varmı...yeni tarifler falan..az once koskoca bır sayfa yazmıstım ..hepsı gıttı..sımdı de o kadar seyı tekrar yazmamaya vakıt yok..bıraz yatıcam sonra yazarım yıne...hepınız opuldunuz..
ceylınaz canım sana da tavsıyem ılk ıkı ay benım oglumda aynı durumdaydı ve kılo alımı cok kotuydu ama sımdı cok guzel kılo almaya basladı hatta gecen ay dr sasırdı...senınkıde duzene gırer merak etme canım
benim görebildiğim yeni tarifler bunlar
not almıştımda
KENDİNİ ENGİNAR ZANNEDEN KABAK:))
yarım kilo kabak
2 yeşil soğan
1 kuru soğan
1 demet dereotu
1 limon
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 buçuk kahve fincanı su
kabakların kabukları soyulup salatalık soyucu ile ince ince dilimlenicek.diğer malzemelerin hepsi karıştırılcak.dereotunun yarısı pişmeden önce yarısı piştikten sonra doğrancak.limonunda yaırı pişmeden önce yarısı piştikten sonra sıkılcak
düdüklüde 15 dk pişirlcek.sonra borcama dökülüp üzerine karabiber serpilcek.
afiyetolsu
--------
prenses tacı
1. malzeme
3 su bardağı meyve suyu(karışık veya vişne)
6 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı nişasta
bunlar muhallebi kıvamında pişirilir ve borcama dökülür üstüne petibör dizilir
2. malzeme
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
bunlarda muhallebi kıvamında pişirilir ocaktan almaya yakın içine 1 yemek kaşığı hindistan cevizi ve 1 tane vanilya konulur.
diğer malzemenin üzerine dökülür.soğuk servis edilir.
hem çok lezzetli hemde sıfır yağ var tavsiye edilir...
-----------------
2 kaşık tereyağla (sıvı da oluyor) 4 kaşık hafif tepeleme unu birbirine yediriyorum el mikseriyle (ateşte)
üzerine 1 su bardağı şekeri katıp karıştırıp
1lt sütü döküyorum ve kaynayıncaya kadar karıştırıyorum yüxek ateşte
kaynayınca da dikdörtgen borcama döküyorum
üstüne de enfes tarçın serpiyorum buzdolabına koyup soğutuyorum
borcamın zeminin yapışmasın diye ıslatıyorum
biz bunu çok seviyoruz hem süt içmiş oluyoruz hem yağ pek yok şekerini daha az da koyabilirsiniz
---
poğaça
3 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşıgı tuz
yaş maya
un (aldığı kadar)
istediğiniz iç malzemesi
öncelikle 3 su bardağı sütümüzü, bir tencerece ılıtıyoruz cok sıcak olmasın
sütümüzü yogurma kabına boşaltıp,sıvıyağı da ekliyoruz mayayı içine atıyoruz,şeker, tuzuda ekleyip karıştırıyoruz daha sonra unu yavas yavas ekleyip yoğurmaya baslıyoruz, yavas yavas ve de kabarıyor yogururken bile.
istedigimiz içi koyup istediğimiz sekli verip yağlanmış tepsiye dizip yumurta sürüp 200 derecedeki fırında üstleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz..( susam çörek otuda eklenebilir..)
-----
poaça
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağaldığı kadar un, tuz
içide istediğiniz gibi, tv de kıymalı bi iç yapmıştı. dışınıda galeta ununa bulayın çok güzel oluyo, afiyet olsun
merhaba yazını görünce cevap veremeden geçemedim bizde 3 numara primaya aktif bebeğe geçtk ama oğlumu mahvetti çok pişik oldu dediğin gibi yüzeyi ince kağıt gibi ve ıslak kalıyo 1-2 numara gibi çekmiyo ıslaklığı. Öyle olunc premium olanlar varya onlardan aldık çok memnunum 1-2 numara gibi kuru kalıyo sıvı kakayı içine çekiyo oğlum önceden çişini yapar yapmaz huysuzlanırdı temizlenmek isterdi premium kullandığımdan beri ben açmadan huysuzlanmıyo. Umarım geç kalmamışımdır cevap yazmak için geçmişi okurken gördüm.
canım çok iyi oldu bunu yazman hemen face e aktardımm
bide şu krem şantili kurabiyeyi bulabilsem
hepsi bir yerde olsun diye facetedki grupta bi yere taşıdım bunları varsa tarifler daha ekleyelim
kızlar emzik bebişlerimizin sakinleştrmek adına büyük ardımcımız oluyor fakat 3.4. aydan sonra bebeklerin dil gelşimini olumsuz etkiliyomus. emzik kullanan anneler siz ne zamana kadar kullanmayı düşünüyorsunuz?bırakmak istemiyorum aslında coooookkkkk büyük yardımcı susturucu mubarek
günaydın
saat başı kalktık bu gece bir daha kollarını bağlamadan yatırır mıyım neyse oldu bi kere uykusuzum sinirli ve yorgunum
Günaydın Fıstıklar ve Tatlı Bebişleri..
Dün Eşim Eve Geldi Yemek Hazırlıcaktım Sağolsun Gel Yemek Yiyelim Dışlarda Dedi Canı Çekmiş Belli Yada Önceki Günki Bayan Misafirler Kocalarından Öyle Yakınıyor Bizi Bi Yere Çıkarmıyorlar Söylemek Gerekiyoe Söyleyince de Görev Gibi Gidiyorlar Götürüyorlar Diyorlar Diye Konuşmuştuk Ben Öyle Değilim Demek İçin Götürmüş de Olabilir..
İlk Evlilik Yıldönümümüz Ve İlk Anneler Günü İçin Ne Hediye Alıyım İstediğin Bişey Var mı Diyor.. Ne İstiyim Yaaa Kredi KArtlarının Borcunu Kapatsın da Yaza Rahat Girelim İstiyorum Sadece Üstüne Masraf Yapmasın Ama Kime Laf Anlatıyorum..
Havalar Düzelcek Düzelcek Diye Kandırıyorlar Bizi Yaa İstanbul Yağmur Altında İnşallah 1 Mayıstan Sonra Hakkaten Düzelir Artık Bahar ve Yaz Gelir.. Sıkıldım Bu Gri Havadan..
kızlar emzik bebişlerimizin sakinleştrmek adına büyük ardımcımız oluyor fakat 3.4. aydan sonra bebeklerin dil gelşimini olumsuz etkiliyomus. emzik kullanan anneler siz ne zamana kadar kullanmayı düşünüyorsunuz?bırakmak istemiyorum aslında coooookkkkk büyük yardımcı susturucu mubarek
1 mayıstan sonra 20 C'nin üstüne çıkacakMIŞŞŞ
1 mayıstan sonra 20 C'nin üstüne çıkacakMIŞŞŞ
pişik için hametan bepanten ve trosid fayda etmeyenlere popolin krem öneriyorum güzelim ben her zaman bizde o geçirdi :))
uyu uynada be aynı şeyi hissedip aktif bebeğe geçmiştim demek ki premium daha iyi .uyu oynadan sonra aktif bebek bana yumuşacık gelmişti...uyu oyna naylon gibiydi ...premiumun 3 numarası var mı peki ??
geçmişi okuyarak geldiğim için cevap vermede geç kalabiliyorum kusura bakmayın. Evet canım var ve ben çok memnunum
arzu ben de bugün tam duygulu günündeyim ..zatan yeni şubat anneleri de gelecek yakında ..
ilk kulübe hamilemiyim değilmiyim diye araştırmak için girmiştim .erken hamilelik belirtileri felan :))
sonra mart annelerine üye oldum..sonra erken doğum yapacağımı bilmiş gibi şubat annelerine geldim .burda muhabbet daha iyiydi :))
il kgünler bebek düşer mi düşmez mi kanama olur mu olmaz mı ..plesantan önde dediler ben de bir panik sonra arkadaşlarda da aynı durum ..beraber teselli olduk.ben ucuz atlattım gözde çok yattı(
mide bulantısı yaşayanlar oldu ben yaşamadım ama hareket etmemem gerekiyordu hep burda vakit geçirdim...
sonra ikili testler amniyosentezler merakla test sonucu beklemeler ...ayrıntılı ultrason için nerde nasıl yaptıracaz sonuçlar ....
kış gelmiş herkes grip olmuş zencefilli karışımlar.öğretmenlerin kendi arasında dayanışması ..sonra gebelik şekeri diyetler..plesanta problemleri ...su problemleri....böbrek büyümesi olanlar...bebişlerimize aldıklarımız ..odalarımız ....kilolarımız ..... sona doğru erken doğum korkusu ....erken doğumlar..doğum stresi ..sancılar...hastaneden canlı yayınlar..... kocalar ..... kaynanalar ve diğer her şey şiimdide canlarımızın canı bebişlerimiz ...şimdide ikinci çocuk planları :)).
o kadar çok şey paylaştık ben o kadar çok şey öğrendim ki..kızım doğduğunda tecrübeli bir anne gibi hissediyordum kendimi ..paniklemedim ...lohusa sendromu yaşamadım..bunların hepsini burdaki paylaşımlarımıza borçlu olduğumu düşünüyorum...
herkese yeniden teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?